Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Vet at dette er utenfor emnet. Eksplosjonen i Beirut var tilnærmet 1 til 2 kilo tonn TNT. Hisoshima var 70 kilotonn. Små taktiske kjernevåpen i dag er på mellom 500 til 1000 kilotonn. Folk som liker "kuler og krutt" bør ta en kikk på Beirut. Hva om eksplosjonen var 1000 ganger større? Geo politisk er vi i en farlig tid.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På dagsnytt atten i dag blir dette med smitte vern og frivillighet diskutert. Vi vil sikkert se om er noe vi kan klare eller ei. Folk har en tendens til å ignorere informasjon og oppfordringer. De som er for å åpne opp samfunnslivet for økonomiske grunner har argumentert med at folk tar ansvar selv. Mye som indikerer at dette ikke stemmer. Staten må på banen igjen og regulere utenlands reiser. Vi må holde skoler stengt. Vi må nok desverre innse at folk ikke er så solidariske og omtenksomme som vi har håpet.

Endret av Oddvardm
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (9 minutter siden):

Elevene blir jo sendt hjem uansett på et eller annet tidspunkt 

nei, man kan holde øye med den klassen evt. smittet elev gikk i, trenger ikke lukke hele skolen for alle.

jeg kan nesten garantere at når skolene begynner igjen om 3 uker, vil det være elever som etter kort tid får påvist smitte. både på grunnskole, vgs, og høyskoler/universitet.

men kan ikke se for meg at det blir full nasjonal lock-down av den grunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, Benbjo said:

Ja, sparer mange liv på å være føre var. Elevene blir jo sendt hjem uansett på et eller annet tidspunkt 

Nja, med litt aktiv maskebruk når man er ute blant andre samt helde grei avstand så burde ei ny nedstening være mulig å unngå. Men det krever at man i kommuner der det er smitte setter inn krav om bruk av maske for alle når di er ute i det offentlige rom der det er naturlig trengsel, dvs at man må bevege seg nær kvarandre(2-3 meter). For skulane sin del burde det være mulig å tilrettelegge undervisninga slik at smitte ikkje blir eit problem.

Lenke til kommentar
Golf'ern skrev (17 minutter siden):

Blir ikke ny nedstengning skjer ikke, rett og slett fordi man ikke kan holde på sånn.. ingen vaksine på vei, viruset kan være i mange år, skal man stenge ved hver oppsving går samfunnet til helvete.

I steden blir mange av testene som pågår på medisiner for og minske på dødeligheten, ved smitte, ferdige under løpet av høsten/vinteren. Og det tilrettelegges for rett behandling, så vi kommer nok se att dødeligheten kommer synke som en stein, innen slutten av 2020. 

 

Lenke til kommentar
17 hours ago, Snikpellik said:

Måtte ha på munnbind i 12 timer i dag på jobb. Første gang jeg har måtte bruke det i nærheten av så lenge. Det tar på, spesielt når det er varmt og man har skjegg. Trynet føles ut som det har vært gjennom ei litta rollercoaster etterpå, etter så lang bruk, men må si det er en grei pris å betale for tryggheten. Spriting av hender sikkert 10-12 ganger i timen. Må nok skaffe meg en ordentlig maske med ventil etterhvert. 

Jobber du i servicebransjen eller var det annen type jobb?

Lenke til kommentar

Jeg begynner fast med maske nå i butikkene, jeg har to pakker med hvite og fargede masker som kan vaskes.

Jeg takler ikke mer stress for folk som av og til ikke skjønner å holde avstand..

Heller ikke lett å vite når man skal gå for å unngå folk. Idag mitt på dagen med regnvær var det allikevel nok folk i butikken....

Strømstad Sverige.

Endret av Gouldfan
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hadde et lite barn i en butikk i går som lekte i kassen og deiset stadig borti en eldre dame som stod i andre kassen som ble veldig bekymret. Ved et tidspunkt gikk den eldra damen vekk fra hele kassaområdet og ventet til hun kunne betale. Moren var utenlandsk og var opptatt med å snakke med hun i sin kasse om  man kunne bruke havre til div. ting.

 

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (19 minutter siden):

Jobber du i servicebransjen eller var det annen type jobb?

Filmsett. Kort sagt rundt smittevern der:

Det er alltid munnbind/maske på. Spriting av hender på vei inn og ut av bil, før og etter hver gang man tar på utstyr eller ting, desinfeksjon av alle flater kontinuerlig, ingen catering eller egen forsyning av kaffe/vann. Vi er pålagt å klippe negler kort, fjerne neglelakk eller falske negler om man skulle ha det. Ikke lov å reise ut av landet under produksjonstiden. Det er smittevernekspertise tilstede på location. Men det er visse forskjeller mellom produksjonene og hvor alvorlig tiltakene er. Til høsten må jeg være i karantene under hele opptaksperioden for en produksjon.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Et titalls ledere og deltakere på en konfirmantleir på Evjetun leirsted er satt i karantene etter at en deltaker har fått symptomer på coronaviruset.

Det melder lokalavisa Setesdølen.

Til Fædrelandsvennen sier kommunelege Åsulv Horverak i Bygland og Evje og Hornnes at de foreløpig ikke har oversikt.

– Jeg kan ikke si så mye mer enn at alle som oppholdt seg på leirstedet er satt i karantene frem til det foreligger prøvesvar, sier han.

Det var onsdag at en ungdom fra Kristiansand som deltok på leiren fikk symptomer som kan tyde på corona. Ingen slipper hjem fra leiren før prøven er ferdig analysert. I overkant av 90 konfirmanter skal være samlet på stedet.

Horverak sier vedkommende som fikk symptomer hadde vært på ferie i Spania, men dro hjem før landet ble rødt.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/tag/Coronaviruset

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
53 minutes ago, Wer2w said:

I steden blir mange av testene som pågår på medisiner for og minske på dødeligheten, ved smitte, ferdige under løpet av høsten/vinteren. Og det tilrettelegges for rett behandling, så vi kommer nok se att dødeligheten kommer synke som en stein, innen slutten av 2020. 

 

Hjelper ikke at dødeligheten synker når antallet folk som får organskader eller kronisk utmsttelsessyndrom er skyhøyt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, asdaylightdies said:

Noen som tror at vi må stenge ned igjen? Smitten har økt betraktelig for første gang siden mars. 

Tviler på at det kommer en ny lockdown. Næringslivet tar en litt for stor smell til at dem tør å oppfordre til det igjen. Helsemessig hadde vi kanskje hatt godt av det men jeg tror ikke folk kommer til å gå med på ei runde til.

Stenge ned -> holde seg hjemme -> demonstrere litt -> feste litt -> dra på ferie -> stenge ned igjen ?

Lenke til kommentar

I Amsterdam idag ble det innført et lokalt påbud om munnbind rundt redlight / de Wallen , men typ 70-80% gikk fortsatt uten og jeg vil si at ca 9 av 10  brukte det feil av de jeg personlig så.

Veldig variabelt hvilke butikker som krevde munnbind rundt om også.

 

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
xRun skrev (1 time siden):

USA:

Harward University holdt en åpen nettsamtale/interview tidligere i dag med dr. Fauci.
Interviewes av nevrokirurg dr. Sanjay Gupta. 70 minutter.

Mye som allerede er sagt. Når det gjelder tall så vet vi at tallene fra USA er korrekte. Fra Kina og andre asiatiske land er det mer tvilsomt. Sør Kore, Hong Kong og Taiwan untatt. At barna hans er truet på livet er forferdelig. I USA tror jeg at konsekvensene er så store hvis du mister betalingsevnen at det kan stå om livet. USA er ikke som Europa. Det presset de har på seg er for mange Europeere ukjent. Ellers så er inntrykket som vi har antatt fra før. Manglende koordinering og finansiering fra føderalt hold. Bra interju.

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (4 timer siden):

Hjelper ikke at dødeligheten synker når antallet folk som får organskader eller kronisk utmsttelsessyndrom er skyhøyt. 

Anakira medicine "According to the researchers, ICU admissions for invasive ventilation or death occurred in 25% of patients in the anakinra group, compared with 73% in the historical control group" https://www.healio.com/news/rheumatology/20200629/anakinra-reduces-ventilation-need-mortality-in-covid19

Ja, men det blir sikkert bedre og. 

There have been two recent papers published in The Lancet Rheumatology on the use of anakinra in COVID-19 — one from France (Huet, et.al.) and one from Italy (Cavalli, et.al.). 

Endret av Wer2w
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...