Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Camlon skrev (4 timer siden):

Island har mer enn nok utenlandsk valuta til å kunne subsidiere turistnæringen i et par år. 

Problemet er mest sannsynlig at de insisterer å behandle alle næringer likt, og da får ikke turistnæringen nok penger til å overleve. Turistnæringen vil da presse myndighetene til å åpne opp for turisme og teste folk på grensen.

yep

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Subara skrev (5 timer siden):

Hvordan kan Norge pålegge folk som ikke er bosatt i landet karantene ved innreise? Filippinske gjestearbeidere har ikke råd til å ta inn på hotell i 10 dager. Karantene med norske hotellpriser blir vel fort 8 000 - 12 000 kr for ti dager på enkeltrom. Turister vil nok heller ikke betale for det. Hvem vil ha mulig Covod-19 smitte inn på hotellet sitt og skal hotellbetjeningen opplyse om det?


Jovisst, det kan Norge pålegge folk. Norge som suveren nasjon kan nekte folk fra andre land å komme inn, eller vedta helt idiotiske lover som alle i riket må følge, uansett hvor de opprinnelig kommer fra, ikke det at karantene er idiotisk dog.

Folk som ikke er bosatt i Norge, må fremdeles følge norsk lov når de oppholder seg i Norge, det inkluderer lovverket om karantene.

Så vidt jeg vet er ikke arbeidsgiver pålagt å betale for arbeidstakers karantene, men i tilfeller som med Hurtigruten, så burde de nok ha gjort det likevel, å påsett at arbeiderne fulgte reglene.
 

Subara skrev (5 timer siden):

Slik jeg har oppfattet det er all karantene i Norge frivillig og ganske fri, fordi man har lov til å gå ut bare man holder nok avstand til andre. Med mindre man vet at man er smittet, for da er det ingen som lurer på om de skal holde seg hjemme eller ikke. Noen har så svak smitte at de ikke merker det selv en gang, så det er nok lurt å komme i gang med testingen.


Nei, karantene er ikke frivillig, den er pålagt, men forskriften åpner for at man ved innreisekarantene kan gjøre helt nødvendige ting, som å handle mat eller gå på apoteket, dersom det ikke finnes alternativ, og så lenge reglene om smittevern følges.

Dette er altså for at personer som er helt nødt til å handle sin egen mat, eller som må på apoteket, som ikke har noen andre alternativer, ikke skal straffes med bøter for å gjøre ting som er helt livsvikktig.

Det betyr IKKE at det er fritt frem for alle til å bare vase rundt, å drite i reglene, man er i karantene, punktum, må man ut for å handle mat, for å ikke sulte i hjel, så gjør man det, uten at det er noe stort problem.


Nå finnes det altså mulighet til å unngå karantene ved arbeidsopphold, dersom man tester negativt to ganger, men det gjelder kun for arbeidere fra EØS og Schengen, ikke arbeidere fra Asia

Sitat

Personer som er bosatt i og ankommer fra Schengen- og EØS-områdene til Norge for å utføre arbeid eller oppdrag, og som ikke er omfattet av § 5a, kan unntas fra karanteneplikt etter § 5 ved negative tester på SARS-CoV-2. Det kreves to tester etter ankomst til Norge med minimum 48 timers mellomrom. Den andre testen kan tidligst tas fem dager etter ankomst og senest åtte dager etter ankomst. Frem til første negative test foreligger, skal personen ha karanteneplikt

Dette er altså nedtegnet i forskrift :

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2020-03-27-470

  

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (1 time siden):

Det er ikke helt søkt at viruset kan ha lekket ut fra virus forsknings laboratoriumet i Wuhan. De drev med forskning på flaggermus virus der. 

Dette har blitt tatt opp tidligere i tråden. Bruk søkefeltet og finn tidligere innlegg. Video reportasjer oa. finnes an mass.

Lenke til kommentar

Da virker det som går fremover med testingen. Og jo fortere man får svar, desto bedre.

0laf skrev (16 minutter siden):

Nei, karantene er ikke frivillig, den er pålagt, men forskriften åpner for at man ved innreisekarantene kan gjøre helt nødvendige ting, som å handle mat eller gå på apoteket, dersom det ikke finnes alternativ, og så lenge reglene om smittevern følges.

Å handle og å gå på apoteket er rimelig å gi tillatelse til når man ikke har andre som kan handle for en og når det ikke er påvist smitte/ ev. man ikke føler seg syk. Samtidig er det en mild form for karantene, at man faktisk har lov til å bevege seg fritt ute - og uten munnbind. Men det er forståelig for at samfunnet skal kunne gå rundt.

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Foreløpige smittetall fra forrige uke hentet fra dagsrapporteringen til FHI. På fredag var det faktisk 69 nye smittetilfeller. Antar at en del av smittetilfellene skyldes besetningen på Hurtigruten. 1054495701_Skjermbilde2020-08-04kl_18_20_54.png.c84942328a797639d34b62839a7dbf9b.png

Med 195 smittetilfeller i forrige uke er det det høyeste tallet siden første uka i mai, der det vart registrert 230 tilfeller.  Det er altså det høyeste ukestallet på 3 mnd. Antagelig vil tallet justeres noe etterhvert som de får kontrollert og lagt inn alle testtallene, så da blir kanskje den endelige fasiten 200 smittetilfeller. Legg også merke til at det er dobling i smittetilfeller fra uken før. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Ein person om bord i eit skip i Ålesund er smitta av korona. Etter det NRK erfarer skal det vere snakk om cruiseskipet Viking Star.

Ein person om bord i eit skip i Ålesund er smitta med koronavirus. Etter det NRK erfarer skal dette vere snakk om cruiseskipet Viking Star.

Det er uklart kvar personen har blitt smitta.

Dette er det første registrerte smittetilfellet i sunnmørsbyen sidan 7. juli, ifølgje Ålesund kommune.

Personen er ein del av eit mannskap på 105 personar. Skipet ligg i opplag og mannskapet har vore isolerte i båten under heile opplagsperioden.

Alle dei 105 om bord i båten skal testast for korona.

– Rapportane frå skiper tyder på at dei har gjort eit svært godt arbeid med å hindre meir smitte om bord. Vi mistenkjer ikkje smittespreiing frå dette skipet i Ålesund, seier fungerande kommuneoverlege Aleksander Linge Sommerdalen.

Ifølgje Sommerdalen vart personen testa om bord og er framleis isolert i båten.

– Det er veldig trasig for mannskapet å få smitte om bord. Dei har vore lenge om bord i båten og må kanskje vere der endå lenger, seier han.

Ifølgje Sunnmørsposten har ikkje cruiseskipet hatt passasjerar om bord sidan 15. mars, og skipet har lege i opplag sidan 18. mai.

Mild sagt ett mysterium om det ikke har ankommet nytt crew i perioden ...

https://www.nrk.no/mr/mannskap-pa-105-ma-testast-etter-koronasmitte-1.15111221

Lenke til kommentar
Camlon skrev (3 timer siden):

Kinesiske myndigheter stoler ikke engang på sine egne forskere og du tror de vil dele hemmelig informasjon med forskere i Hong Kong? Hun innrømmet til og med selv at kinesiske myndigheter ikke ville jobbe med forskjere i Hong Kong, men hevder hun fikk informasjonen fra noen hun kjenner i Kina.

Men ingen som har slik informasjon ville vært dumme nok til å dele det med en forsker fra Hong Kong. Alle vet at hvis man blir tatt for å spre hemmelig informasjon, så vil man bli arrestert og sendt til fengsel. Og Hong Kong University sier at hun gjennomførte ingen relatert forskning i desember og januar.

Så hva er mest sannsynlig, at en av mange tusen forskere i Hong Kong lager en historie for å få asyl i USA eller at en forsker høyt opp i systemet deler hemmeligstemplet informasjon med en forsker i Hong Kong, som 3 måneder senere bestemmer seg for å ta et fly til USA og dele informasjonen? Det kan også ha vært organisert av USA, de har gjort det før som den falske forklaringen fra Nayirah Al-Sabah.

 

Det betyr ikke at det er en god ide å tro på alle vandrehistorier du hører om Kina. Enda mer som skurrer med Nord Korea, men det betyr ikke at alle historiene som kommer ut av Nord Korea er korrekte. F.eks. husker du avhopperen som hevdet at Kim Jong Un var død?

Det at folk ikke stoler på Kina gjør det mye enklere å spre falske nyheter, fordi folk vil tro på historiene uten bevis.

Jeg vet at du enten er kineser eller elsker Kina. 

Foreløpig synes jeg det er mer plausibel at viruset er ett resultat av gain of function forskning i laben i Wuhan som at det har oppstått naturlig i nettopp Wuhan. Dette er flere publisere artikler fra laben i Wuhan om flaggermus virus som Sars. Jeg sier ikke at Kina har bevisst sluppet viruset løs, men mer pga uhell / inkompetanse. De har gjort en formidabel innsats for å slå viruset ned innenfor sine egne grenser. Jeg skulle bare ønske de kunne advart resten av verden tidligere i Desember 2019. Forsøket på å redde fjes/ære ødela for resten av verden. 

Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Mild sagt ett mysterium om det ikke har ankommet nytt crew i perioden ...

https://www.nrk.no/mr/mannskap-pa-105-ma-testast-etter-koronasmitte-1.15111221

Det er ikke uvanlig at crew fra typisk filippinene jobber en 3-4 måneder sammenhengende under normale omstendigheter men kan fort se for meg at det kan ha blitt forlengt oppi korona situasjonen vi er i nå. 

Lenke til kommentar
Sitat

Hurtigruten: Fem nye smittetilfeller:

Ytterligere fire Hurtigruten-passasjerer og ett besetningsmedlem har testet positivt for covid-19. Det opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding tirsdag kveld.

Dermed er det totale smitteantallet nå på 35 medlemmer av mannskapet og ni av passasjerene fra de to seilasene fra MS Roald Amundsen.

 

– Det er registrert fire nye tilfeller blant passasjerene, ett fra Oslo, to fra Trøndelag og ett fra Troms og Finnmark. Dessuten var det i går én person i mannskapet som fremdeles hadde usikkert prøvesvar. Dette er nå bekreftet positivt, sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

 

Endret av Kryptodebunker
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

PASSASJERER MÅ HOLDE SEG I LUGARENE PÅ NYTT CRUISESKIP I NORGE

Luksuscruiset SeaDream 1 har nå bedt alle sine gjester om å bli på lugaren etter at en passasjer på forrige cruise med skipet har testet positivt på coronaviruset etter hjemreise til Danmark. Det melder Aftenposten.

Skipet er nå ved Reine i Lofoten. Etter gårsdagens nye cruiseregler får ingen fra skipet gå i land, skriver avisen. Det setter nå kurs mot Bodø.

 

Folkehelseinstituttet er orientert om situasjonen, bekrefter de til Aftenposten.

 

– - Vi er kjent med dette smittetilfellet og bistår rederiet med håndteringen, sier medievakt Erik Bull-Valen ved FHI.

Det understrekes i et brev til passasjerene at rederiet ikke er kjent med at noen andre gjester eller mannskap er smittet eller har symptomer på smitte.

 

Endret av Kryptodebunker
Lenke til kommentar
5 hours ago, Kryptodebunker said:

FHI er en gjeng forskere, de er ikke alltid de beste til å ta avgjørelser. 

Det er helt riktig, de er ofte flinkere til å kritisere andres avgjørelser fremfor å gi gode råd og ta beslutninger selv. Altså mange som jobber på såkalte forskningsinstitutter.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Novavax er ferdig med fase 1 kliniske forsøk for sin vaksinekanditat NVX-CoV2373, en av flere kandidater som har mottatt støtte fra CEPI.

131 friske personer fikk vaksinen, i to doser, resultatene viser ingen alvorlige bivirkninger, utover noe ømhet vet vaksinasjonsstedet.

Vaksinen bruker såkalt adjuvans, altså et middel som skal øke vaksinens effektivitet. Dette ser ut til å fungere, tester viser at de vaksinerte i fase 1 utviklet høyere nivåer av antistoffer enn pasienter som har gjennomgått sykdom med SARS-CoV-2.

Alle som fikk vaksinen utviklet antistoffer.

https://ir.novavax.com/news-releases/news-release-details/novavax-announces-positive-phase-1-data-its-covid-19-vaccine

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, 0laf said:

Novavax er ferdig med fase 1 kliniske forsøk for sin vaksinekanditat NVX-CoV2373, en av flere kandidater som har mottatt støtte fra CEPI.

131 friske personer fikk vaksinen, i to doser, resultatene viser ingen alvorlige bivirkninger, utover noe ømhet vet vaksinasjonsstedet.

Vaksinen bruker såkalt adjuvans, altså et middel som skal øke vaksinens effektivitet. Dette ser ut til å fungere, tester viser at de vaksinerte i fase 1 utviklet høyere nivåer av antistoffer enn pasienter som har gjennomgått sykdom med SARS-CoV-2.

Alle som fikk vaksinen utviklet antistoffer.

https://ir.novavax.com/news-releases/news-release-details/novavax-announces-positive-phase-1-data-its-covid-19-vaccine

Da gleder jeg meg til å se oppfølgingen over tid :)

Lenke til kommentar

En større undersøkelse gjort av WHO viser at det nå er unge mennesker som i stadig større grad driver pandemien videre.

Sitat

Young people who are hitting nightclubs and beaches are leading a rise in fresh coronavirus cases across the world, with the proportion of those aged 15 to 24 who are infected rising three-fold in about five months, the World Health Organization said.

An analysis by WHO of six million infections between Feb. 24 and July 12 found that the share of people from 15 to 24 years old rose to 15 per cent from 4.5 per cent.

Apart from the United States, which leads a global tally with 4.7 million total cases, European countries including Spain, Germany and France, and Asian countries such as Japan have said that many of the newly infected are young people.

"Younger people tend to be less vigilant about masking and social distancing," Neysa Ernst, nurse manager at Johns Hopkins Hospital's biocontainment unit in Baltimore, Md., told Reuters in an email.

"Travel increases your chances of getting and spreading COVID-19," she said, adding young people are more likely to go to work in the community, to a beach or the pub, or to buy groceries.

https://www.cbc.ca/news/world/coronavirus-august-4-covid-19-1.5673356

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (12 minutter siden):

Litt rart at Novax dumpet på børsen ned 25% på få minutter

https://www.marketwatch.com/investing/stock/nvax

Ja, litt pussig, den sank raskt i etterhandelen, men stiger igjen nå, men kursen har vel nesten doblet seg den siste måneden, så det er ikke noen dramatisk nedgang, men man skulle jo tro positive resultater førte til oppgang ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...