Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Danmark hastestenger svenskegrensa

Danmark hastestenger grensa til Sverige, melder Expressen.

På lørdag kunne svensker dra til Danmark, men nå har de danske myndighetene besluttet å stenge grensene. Den midlertidige åpningen av grensen skal ha vært en kommunikasjonsfeil. Nå stenger de altså grensen igjen.

Bare de som er bosatt i Västerbotten, nord i Sverige, får komme inn i landet uten å ha en negativ covid-19-test.

Svensker kan heller ikke teste seg i Danmark. Da må de ha en negativt test med seg til grensen, skriver Expressen.

Grensestengingen kommer som en følge av økning av antall smittede som har vært i de sydligere regioner i Sverige.

Danmark har som krav at de som reiser inn i landet ikke får komme fra en region med flere enn 20 coronadødsfall per 100.000 innbyggere. På bare noen uker gikk regionen Skåne fra 18,3 til 30,4 smittede per 100.000.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Bare personer bosatt i Västerbotten i det nordlige Sverige får ta seg inn i landet uten negativ covid-19-test, ifølge Expressen.

Danmark har nedsatt et krav om at innreisende ikke kan komme fra regioner eller steder med mer enn 20 coronadødsfall per 100 000 innbyggere.

Merkelig unntak. Västerbotten er et av stedene med høyest økning av bekreftet smittede i juni. Døde utgjør ingen fare, så det er en merkelig måte å rangere smittefare. Videre er er jo også Västerbotten det nest fjerneste fylket fra Danmark. Altså der Svenskene må passere flest andre fylker på veien for å komme til Danmark og få med seg smitte derfra. Lurer på hvor lenge en negativ test kan gi "frikort".

Jeg har ikke så mye sans for et detaljert og komplisert regelvelde som skal ta høyde for mange faktorer. Jeg vil ha det så enkelt som mulig. Lett og forstå og lett å overholde. Karantenekrav for alle som passerer grensa fra Sverige inkludert en viss kontroll av overholdelse. Det hadde også vært fint om alle Sveriges naboland kunne hatt samme regel.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (10 timer siden):

 

Ebe-xWVWoAEDzB-.thumb.jpeg.3f750937654e10740af3ea656a3e51bc.jpeg

synes det er påfallende at Sverige kommer så dårlig ut vs øvrige Europa.

kan man stole på at UK og mesteparten av kontinentet tilsynelatende har "norske smitte-forhold", med tanke på dødstall og smittede bare for kort tid siden? Eller har de bare "tilpasset seg" ferie/turistnæring og økonomisk trykk på gjenåpning?

Eller, kanskje svenskene er ærlige, mens de andre jukser?

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (57 minutter siden):

Økning i innlagte 4 dager på rad! Dette har vi vel ikke sett siden nedgangen. Helt klar bølge nr 2 som kommer nå 

Ser du på antall nye smittetilfeller er det ingenting som tyder på noen ny bølge nå. Det har kommet små lokale utbrudd og enkelttilfeller fra utlandet nå og da helt siden begynnelsen av mai og det vil fortsette helt til vi oppnår flokkimmunitet. Ingen grunn til panikk.

1233615220_Smittede27.6.png.a293acf170b6670e17694d82a99aaabf.png

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fnix skrev (15 minutter siden):

https://www.nrk.no/norge/nye-tall-viser-mest-smitte-blant-folk-i-20-arene-1.15071005

ERgEUVGs4yDfW5qycnR-pwHpEnfQYcUOD38WmPHB

Hva med å forklare den MASSIVE forskjellen mellom kvinner og menn?

Er det færre menn som tester seg? Er det yrkesmessig eksponering? Er det kvinner som er sosiale og sprer smitten? Er det de som bryter mest regler? 

Personer med høy sosial aktivitet, og de i serviceyrker med personkontakt/publikumskontakt vil score høyt på antall smittede, enten det gjelder butikkansatte, transportnæring (taxi/buss etc.), kafe og restaurant-ansatte, frisører, tannleger, leger/sykepleiere etc. etc. 
Jeg har ikke oversikten over hvordan det ligger an med kjønnsfordeling i hvert av disse yrkene, men det kan være en av flere faktorer finnes der.

Endret av xRun
  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.bbc.com/future/article/20200622-the-long-term-effects-of-covid-19-infection

50% av alle får symptomer relatert til skader på hjernen! 

If you had asked me a month ago if there was any published evidence that Sars-CoV-2 could cross the blood-brain barrier, I would have said no – but there are now many reports showing that it absolutely can,” says Stevens.

Sars-CoV-2 can cross this barrier, it suggests that not only can the virus get into the core of the central nervous system, but also that it may remain there, with the potential to return years down the line.

While coronavirus symptoms typically resolve in two or three weeks, an estimated 1 in 10 experience prolonged symptoms, Dr. Helen Salisbury of the University of Oxford wrote in the British Medical Journal on Tuesday.

Salisbury said many of her patients have normal chest X-rays and no sign of inflammation, but they are still not back to normal.

“If you previously ran 5k three times a week and now feel breathless after a single flight of stairs, or if you cough incessantly and are too exhausted to return to work, then the fear that you may never regain your previous health is very real,” she wrote.

Videre sammenlignes viruset igjen med HIV. Vanskelig å ignorere alle indisiene nå. 

Endret av Benbjo
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (23 minutter siden):

Runde tall:

10Mill.png.779bc11be267550ed46d2621877d8f0d.png

Hmmmm....dette ligner på hva vi ventet komme. Hva som nå skjer er at smittebasen øker og til høsten eksploderer det. Hva man sikkert kan si Simen, er at ingenting er lært av Spanskesyken. Den reporten du viste til i Mars (?) var beskrivende for hva vi ser i dag. Ingen tvil.

Endret av Oddvardm
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hvorfor testes ikke flere nå da vi har noenlunde kontroll på viruset her i landet? Massetesting av befolkningen og isolering av de smittede må vel uansett være billigere enn å måtte stenge ned landet på nytt? Og hvor blir det egentlig av de billige å pålitelige antistoff-testene?  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...