Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (20 timer siden):

:wee: kanskje derfor jeg ikke har vært østover enda. Men flybilletter kommer vel mer og mer med tilbud ift. til i gamledager. Men, nå veldig amputert av COVID-19 regner jeg med.

Kan jo bo sånn som thailendere gjør i små hus/leiligheter med rotter innabords. Må vel være noe rimeligere enn hotell myntet mot vestlige? :hmm:

Kan bo i leilighet hotell i Thailand, Bangkok for 6500-6800nok i mnd, med en standar som hadde kostet 25000++ i Oslo.

Ikke vært der nede selv, men kompis bor der nede.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

USA - Live nå:

Første briefing med White House Coronavirus Task Force på ca. 2 måneder, nå med nye rekorder i daglig antall smittede i USA.
Med bla. dr. Fauci, helseministeren etc.

Underveis nå i nyhetskanaler og på nett:


Alternativ stream:

Spoiler

 

 

 

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (1 time siden):

Hvordan kan du si at 13 er helt klart en økning? Og hvilket utgangspunkt bruker du?

Mandag 27

Tirsdag 11

Ondsag 20

Torsdag 2

Fredag 13

993963678_smittedeuke26-.thumb.png.eb3a2b6c3711b9385890135c4cbf3fba.png652819831_smittedeuke26.png.03cc84a102d1528f11a05538e7d53523.png

Det var ikke 2 tilfeller i går, det var 24. Disse ble bare ikke rapportert av VG før i dag. FHI ligger etter i rapporteringene, så selv om det står 2 der nå, så er ikke det det endelige tallet. Jeg mener, siden du har tatt med VG-tallet fra i dag, så burde du jo ta med gårsdagnes tall også. 13 er dessuten dagens foreløpige i tall, når resten av dagens prøver blir rapportert ved midnatt, bikker vi kanskje 20 i dag også.

Tallene øker ikke mye, men de øker litt og litt. Dette blir vel muligens første uken det er over 20 tilfeller i gjennomsnitt hver dag, iallfall om det blir tilsvarende tall i helgen som i uken.

Endret av Fnugle
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

MADRID (Reuters) - Spanish virologists have found traces of the novel coronavirus in a sample of Barcelona waste water collected in March 2019, nine months before the COVID-19 disease was identified in China, the University of Barcelona said on Friday.

 

The discovery of virus genome presence so early in Spain, if confirmed, would imply the disease may have appeared much earlier than the scientific community thought.

 

The University of Barcelona team, who had been testing waste water since mid-April this year to identify potential new outbreaks, decided to also run tests on older samples.

https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN23X2HQ

Så dette beviser at viruset har sirkulert i mennesker i Kina lenge før utbruddet. Regner med en syk kinesisk turist var i Barcelona mars 2019.

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (35 minutter siden):

Så dette beviser at viruset har sirkulert i mennesker i Kina lenge før utbruddet. 


Flere land har hevdet lignende, Sverige hevdet vel at de hadde smitte allerede i September eller noe sånt, men ingen av de har klart å legge frem noe bevis for dette, annet enn anekdoter og påstander om at de har funnet ditt og datt, uten noe å bakke det opp med, eller en forklaring på hvorfor ingen var syke å oppsøkte lege osv, men det ville jo være interessant om smitten var i Europa så tidlig, uten at noen oppdaget det?

  

0laf skrev (3 timer siden):

SVT hevder at WHO i en epost til dem, har trukket tilbake anklagene om at smittespredningen øker i Sverige.


Siterer meg selv, WHO tydeliggjør at svenske medier rapporterer dette feil, de mener fremdeles Sverige er høyrisiko-land, og at smittespredningen er ute av kontroll, men at de burde vært klarere på at smittespredningen i Sverige ikke ser ut til å øke nevneverdig ut i fra tallene, men er "stabil", dog høy.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7504239

Sverige har økt testingen, og selv om det rapporteres enorme mengder nye smittetilfeller hver dag nå, så er de nye rekordene i stor del på grunn av mer testing.
Sett i forhold til antall tester, er antallet registrerte smittetilfeller muligens svakt nedgående.

Spørsmålet er vel hvor lenge man kan holde på med 50-100 døde, og 1500-2000 nye smittede, hver eneste dag, det er tross alt milevis igjen til noen form for flokkimmunitet, og høsten nærmer seg raskt, når man trolig vil få langt flere tilfeller av pasienter som også har influensa, og derfor trolig mer alvorlig sykdom, samt at sykehusene generelt trenger mer kapasitet til influensapasienter?

Image2.png


Som man ser er det stabilt horisontalt, når man ser på smittetilfeller i forhold til prøver, men de seneste tallene er for forrige uke, vi har jo sett en økning i smittetilfeller hele uken, men vi vet ikke hvor mange tester som har blitt utført uke 26, de tallene kommer først neste uke, så det blir spennende å se om trenden fortsatt er svakt nedgående, eller om det er noe økning nå som nord-Sverige har hatt en mye større spredning av smitte også ?

Endret av 0laf
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (1 time siden):

https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN23X2HQ

Så dette beviser at viruset har sirkulert i mennesker i Kina lenge før utbruddet. Regner med en syk kinesisk turist var i Barcelona mars 2019.

Jeg husker ikke de nøyaktige tallene, men det var vel snakk om at med smittespredningen til dette viruset så ville hele verden ha blitt smittet bare i løpet av noen få måneder hvis det ikke ble gjort noen tiltak?  Dette gjør meg veldig skeptisk til rapporter som sier at viruset har sirkulert lenge før de første bekreftede tilfellene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gir meg ikke på HIV koblingen:

Sitat

Combinedly, the RBD-SARS-CoV-2 that possessed three identical residues with one conserved residue of CD4 has established a stable interaction with the MHC-II akin to the Env gp120-HIV-1 with three identical residues and three conserved residues. However, the RBD-SARS-CoV by procuring the CD4-interacting MHC-II epitopes: SSKRFQPFQQFGR-DV established a strong interaction with MHC-II compared with human CD4-MHC-II interactions, but showed a weak interaction compared with the HIV-1 and SARS-CoV-2 (Figure 2a, Table 1). This may be due to the absence of any noticeable CD4 conserved residues at the RBD-SARS-CoV. In conclusion, SARS-CoV-2 showing an increased competence in binding with MHC-II, particularly at the crucial CD4 interacting residues could interrupt the purposeful CD4-MHC-II interactions, markedly affecting the MHC-II antigen presentation to CD4+T-helper cells. Indeed, this interruption could efface the development of adaptive immune response with the diminished secretions of CD4+T-helper cells that have been witnessed widely among the severe clinical cases of SARS-CoV-2. Vaccines or monoclonal antibodies targeting these proposed conserved and/or the identical CD4 epitopes of the RBD-SARS-CoV-2 would help to defend the SARS-CoV-2 pathogenesis by restoring the crucial CD4-MHC-II interactions of antigen presentation and its associated adaptive immune response.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.06.19.161802v1.full

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fra VG.no nå kl. 00:56

Er det fortsatt fri reise for arbeidene mellom Sverige og Norge? :wallbash:

Sitat

15 pasienter isolert etter coronsmitte ved sykehus

Det er påvist coronasmitte ved sykehuset i Sandnessjøen, skriver Helgelandssykehuset HF i en pressemelding. Det er en sykepleier ved kirurgisk avdeling som har testet positivt for viruset. Sykehuset har derfor stengt den kirurgiske avdelingen, og 15 pasienter er isolert i grupper i avdelingen.

Resultatet av testen av sykepleieren, som er innleid svensk vikar, ble klar fredag. Vi satte da umiddelbart i verk tiltak i henhold til de planer Helgelandssykehuset har for håndtering av coronasmitte, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Plan fem er ifølge pressemeldingen det planet i sykehuset som er forberedt til å behandle coronasmittede pasienter. Denne avdelingen er stengt ned. Akuttkirurgiske pasienter fra Helgeland skal på grunn av smitten behandles i Mo i Rana inntil situasjonen er avklart. Den øvrige aktiviteten ved sykehuset opprettholdes, ifølge pressemeldingen.

Helgelandssykehuset skriver at de arbeider for fullt med smittesporing, og fortløpende vil varsle pårørende og kommuner som har pasienter som har vært til behandling på kirurgisk avdeling i Sandnessjøen.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Per fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten, sier Bratt i pressemeldingen.

Personen som har fått påvist coronasmitte er ikke syk, men bærer viruset og ble testet på nytt fredag kveld for å avdekke om det er snakk om en falsk positiv test, skriver de. Resultatet foreligger tidligst lørdag kveld.

 

Lenke til kommentar

Kanskje på tide at Oslo stenges helt ned igjen. Og det er greit for meg, det skapes ikke så mye verdier der at det gjør noe(selv om SSB med sin definisjon av "verdiskapning" mener noe annet). Men la resten av Norge få slippe en lockdown til. La Oslo høste som de selv sår:

https://www.nrk.no/norge/svaert-hektisk-natt-for-politiet-i-oslo_-_-slagsmal-pa-naermest-hvert-eneste-gatehjorne-1.15070645

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Kryptodebunker said:

Ja, det er skumle saker. Vi har jo enda ikke noe bevis for at folk blir helt friske. Det finnes jo klare indikasjoner på at viruset kan gjemme seg i cellene og kan blusse opp igjen måneder senere, eller skape kronisk infeksjon hos de smittede. 

Endret av Benbjo
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (4 timer siden):

Ja helt utrolig at sykehus fortsatt bruker svensker som ikke oppholder seg i Norge permanent. 

Ebe-xWVWoAEDzB-.thumb.jpeg.3f750937654e10740af3ea656a3e51bc.jpeg

Takk for kartet og ny kilde til data. Her er Sverige detaljert. Mine viktigste funn derfra:

1722695243_Tografer.thumb.png.373ba39e6ee64beb3a1b6cf3c394336b.png

Den røde grafen viser at bekreftet smittede har steget voldsomt i juni. At det ikke er noen tegn til at dødstallene stiger tilsvarende gjør at jeg tror på Tengells påstand om at det skyldes økt testing (= mindre mørketall). Grafen under bekrefter i stor grad det samme. Eldre i gruppa 80+ år smittes mye mindre enn før. Gruppene 65-79 år og barn under 15 år er stabilt, mens bekreftelsene øker veldig i arbeidende alder 15-64 år. Grupper der mange rammes mildt og holder seg hjemme og udiagnostisert.

Klikker man på graf 33.5 så gir den län-vise aldersfordelingen mange hint. Blant annet de enorme dødstallene i Stockholm og Västra Götalands län: Veldig høy andel eldre bekreftet smittet i april-mai. Videre ser man at flere län har hatt en enorm økning i bekreftelser i aldersgruppene 15-64 i juni.

 

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Fikk karantenefritak - svensk vikarlege testet positivt covid-19

Det opplyser Helse Førde i en pressemelding lørdag formiddag. Vedkommende, som er en svensk vikarlege, fikk karantenefritak for å jobbe på Nordfjord sykehus. Legen begynte på jobb tidligere denne uken. Torsdag begynte vedkommende å få symptomer, og testet positivt fredag.

Legevikaren fra Sverige gjennomgikk smittekartlegging på vanlig måte i forkant av jobbingen. Legen var på jobb to dager før symptomene brøt ut, får VG opplyst.

Igjen er det mulig???

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...