Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

knipsolini skrev (1 time siden):

Heldigvis smitter visst ikke viruset noe særlig utendørs. Så skal ikke være noe problem at de står tusenvis som sild i tønne ettersom de er utendørs...


Nei, bare man er utendørs, så forsvinner all smitte, risikoen utendørs er null.

Man kan fint stå som sild i tønne, med andre smittede, bare man ikke gjør det innendørs, det er kun der viruset trives, ute i friluft holder viruset seg hjemme, å kommer ikke ut av kroppene til de som er smittet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
0laf skrev (3 timer siden):

Meanwhile in Sweden ....

Store "Black Lives Matter" demonstrasjoner i dag i Stockholm, tusenvis av mennesker samlet seg på blant annet Sergels Torg, hvor de sto som sild i tønne

blm.png

blm1.png

EZmUUMkXQAAKZyh?format=jpg&name=large


Dette varmer sikkert i Tegnells hjerte, som synes svenskene bør være ute å nyte solen i det fine været ?

Jag är inte sjuk 

Jag är bara svensk 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (1 time siden):

Hvordan viste jeg at du kom til å forsvare dette ? Ekte løkka beboer tvers gjennom du altså..

Synes bare det er dårlig stil å idioterklære fredelige demonstranter. De burde selvfølgelig ventet til vi alle var vaksinerte..

edit: Jeg synes selvfølgelig heller ikke det er bra å bryte smittevernreglene.

Endret av frohmage
  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (4 timer siden):

Jag är inte sjuk 

Jag är bara svensk 

Det skal bli en slik demo i Oslo på fredag også og arrangørene forteller fornøyd at over 20 000 har meldt sin innteresse. Politiet i Oslo har sagt i fra at de ikke kommer til å gjøre en dritt for å passe på smittevernhensyn.

Rasistisk politivold er visst skal vi tro arrangørene nøyaktig like stort problem i Norge som USA. Så den norske tradisjonen med å leke amerikaner er nå viktigere enn smittevern. Hvis det er som i Stockholm så er det så trangt i den demonstrasjon at det lett kan spre seg dråpesmitte selv om man er utendørs.

https://klassekampen.no/utgave/2020-06-03/mobiliserer-mot-rasisme

Massiv Oslo-demo

I Oslo ligger demonstrasjonen «We can’t breathe» an til å bli massiv. I går hadde over 9000 meldt sin ankomst og 23.000 sto som «interessert» på Facebook-arrangementet til demonstrasjonen som avholdes fredag ved USAs ambassade.

– Vi håper å sende et klart budskap til våre brødre og søstre som kjemper på gatene i USA om at vi her i Norge står i solidaritet med dem, sier Babu Katembo, midlertidig talsperson for Arise, organisasjonen som sammen med African student association har tatt initiativ til protesten.

Katembo er klar på at protestene ikke bare gjelder rasisme i USA.

– Vi vil sende en tydelig beskjed, så den norske regjeringen, politiet og befolkningen skal forstå at institusjonell rasisme er et grunnleggende problem også for svarte mennesker her i Norge, sier han.

– Jeg mener det er forståelig og bra hvis folk er sinte, men vi frykter ikke uro på vår demonstrasjon, sier Katembo

 

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
frohmage skrev (3 timer siden):

Synes bare det er dårlig stil å idioterklære fredelige demonstranter. De burde selvfølgelig ventet til vi alle var vaksinerte..

edit: Jeg synes selvfølgelig heller ikke det er bra å bryte smittevernreglene.

De som skal avholde demonstrasjonen i Oslo sier at de tror ikke det blir uro, men at det er forståelig at "folk er sinte". Ja, jeg huser Gaza-demonstrasjonen i 2009. Jeg var selv i sentreum av helt andre grunner den dagen. Og så hvordan de startet med bråk og hærverk. Nå skulle vanlige folk på Karl Johan straffes for hva israelerne gjorde mot palestinerne så jeg vil ikke bli overrasket om vi ser noe slikt nå også.

Lenke til kommentar

Nå er det store protester hvor man samler seg i alle vestlige hovedsteder som sild i tønne for å forsvare minnet til George Floyd. Hvor ble det av "den nye normalen"? Media utviser plutselig forståelse. De samme som har støttet stenging av parker og strender viser sympati for at man samler seg som sild i tønne. De samme som sier at man dreper besteforeldre om man ikke oppretthoder "social distancing". Her legges det helt klart opp til å sette folk opp mot hverandre. At USA er en "lost case" er ikke noe man får gjort noe med, men at offentligheten i vest-europeiske velferdsstater frivillig tillater slik destabilisering og kaos er skuffende. Hvordan skal man ta smittevernspåbud alvorlig når slikt hykeri på syre får utarte seg?

Endret av Morromann
Lenke til kommentar

Ja da har 15 000 annonsert at de skal demonstrere utenfor den amerikanske ambassaden i morgen og over 30 0000 er innteresert ser vi på Facebook. Jeg skal like å se justisministeren forklare oss hvorfor dette er ansvarlig når de måtte avlyse både 17.mai og frigjøringsjubileet og når annethvert sete på busser er sperret av. Politiet i Oslo sier ikke overraskende nok at det er arrangørens eget ansvar å sørge for smittevern. Jaha så vet vi det. Nå kan det jo hende det går bra, men 30 000? Ganske mye. Skal det stå 30 000 som sild i tønne utenfor ambassaden? Og politiet skal ikke være tilstede og se til at det ikke eskalerer? Hmmmm....

https://www.nrk.no/urix/svensk-politi-bruker-pepperspray-for-a-spre-demonstranter-1.15039653

Nå er det meldt skikkelig med regn i morgen, så håper det gjør at en vesentlig del ombestemmer seg. I verste fall skjer det at de klumper seg tettere sammen.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
bakstrever skrev (9 timer siden):

De høye smitte fra Sverige representerer helsepersonell som ble testet over en lengre periode og etterregistrert 2. juni:

1842176181_Screenshotfrom2020-06-0322-07-40.thumb.png.eb2ef2f8b7cd1b3611ffd229a722208a.png

Til tross for etterregistrering og at noen av de tilhører andre dager, så er ikke akkurat denne grafen så veldig oppløftende. Spesielt med tanke på at antall nye smittede den 1.juni? - viser at faktisk størsteparten er "øvrige" og ikke helsepersonelll.

Lenke til kommentar

En liten kommentar til Sverige. Folk er seg selv nærmest. Uansett hvor de er. De ser ikke den helheten som ikke rammer dem selv. Er du frisk i dag så er du frisk i morgen. Folk er slik. Prøver man å endre på det så kjemper man mot vindmøller.

Et sitat fra Pave Johannes Paul II (Polen): "Når folk slutter å tro på gud, så begynner de å tro på alt annet". Jeg har sluttet å tro for lenge siden.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
Morromann skrev (4 timer siden):

Det skal bli en slik demo i Oslo på fredag også og arrangørene forteller fornøyd at over 20 000 har meldt sin innteresse. 

Ja, jeg så det tidligere i dag. Er det føkkings mulig. Det er ingen, absolutt  i n g e n  som kommer til å bry seg om en gjeng som står utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo og maser. 

Skriv sinte mail til ambassaden om man på død og liv må demonstrere mot noe som har skjedd i USA. Herrefred.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (21 minutter siden):

Ja, jeg så det tidligere i dag. Er det føkkings mulig. Det er ingen, absolutt  i n g e n  som kommer til å bry seg om en gjeng som står utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo og maser. 

Skriv sinte mail til ambassaden om man på død og liv må demonstrere mot noe som har skjedd i USA. Herrefred.

Scener fra London og Stockholm viser jo at for mange(de fleste?)er det kun en unnskyldning til bråk, hærverk og f*enskap. Men ansvaret ligger hos Oslo-politiet og justisministeren om de virkelig etter tre måneder med strenge "sosial avstand"-regler plutselig vil la titalss tusen personer samle seg rundt den amerikanske ambassaden. De kan ikke komme i etterkant og si at de ikke var advart og at de ikke så dette komme. Og blusser det opp et coronautbrudd i Oslo og Norge en uke etter dette vet vi hvor ansvaret må stilles. Men det er et par aktivister som nå har glemt helt hele coronapandemien og mener det er viktigere at det norske folk skal "gå i oss selv" for vi er jo medskyldige i drapet på en mann i et helt annet land i en helt annen verdensdel:

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/2GrrKB/fordommer-satt-i-system

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/OpvMkO/25-under-25-naa-maa-vi-snakke-om-rasisme-norge

Herrejesus....en god ting med pandemien var at jeg slapp å lese dette mølet men nå er det tilbake igjen i full sving. En av dem mener at et døsfall SOM SKJEDDE I VARETEKT FOR 21 LANGE ÅR SIDEN(i et annet århundre)er grunnen til at vi må ta til gatene eller hva hun nå mener.

I Norge blir ikke mennesker kvalt av politiet. At drittungene skal stå og vræle "I can breathe" er en hån mot de som har død av corona i Norge og de som kommer til å dø av det om de gjennom denne demonstrasjonen forårsaker at mennesker faktisk gjør det - kveles på sykehuset etter å ha fått corona.

Håper regnværet setter inn i morgen med påfølgende tordenvær og hagl.

Endret av Morromann
  • Liker 2
Lenke til kommentar

  

13 hours ago, 0laf said:


Dette kommer fra FHM, på dagens pressekonferanse, det er helt i starten, noe av det første Tegnell snakket om i dag, slik at det er nok ikke bare en feil hos Worldometer.
 



 

Fun fact, eller egentlig tragiske fakta, snart 400 000 har dødd av koronaviruset, over 4500 av de i Sverige.

Det betyr at Sverige har over 1% av de totale dødsfallene (1.125%).

Sveriges befolkning utgjør dog kun 0.13% av verden, slik at dødeligheten i Sverige er 10 ganger høyere enn dødeligheten globalt.

 


Hvor mange har dødd årlig av influensa i Sverige tidligere år? Kan være interessant å se opp mot dette. Er det så mange som 4500?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Morromann skrev (15 minutter siden):

Demonstrasjonen i morgen er avlyst etter tvang. Bara. I Norge setter vi foten ned og tillater ikke eskalering slik vi så i Stockholm i går. De som ønsker å leke at Norge er Amerika kan fortsette å gjøre det på nettet.

Det kommer nok til å bli demonstrasjon likevel. Hvor mange som dukker opp vil sannsynligvis avhenge mye av været.

Det er naivt å tro noe annet. Denne saken engasjerer folk helt ekstremt verden over nå, og rasisme har vi også i Norge.

Må si jeg synes det er vanskelig å vite hva jeg skal mene om det er riktig å tillate demonstrasjonen eller ikke. Jeg støtter selv opp om saken det skal demonstreres for og mener det er utrolig viktig, samtidig bryter det med smittevernreglene så det suser, og det er jeg også veldig opptatt av. Frykter at å slå ned på demonstrasjonen bare vil gjøre vondt verre.

Får bare håpe at folk klarer å unngå å bruke kollektivtransport på vei dit, og at flest mulig bruker munnbind slik arrangørene oppfordrer til. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 minutter siden):

Det kommer nok til å bli demonstrasjon likevel. Hvor mange som dukker opp vil sannsynligvis avhenge mye av været.

Det er naivt å tro noe annet. Denne saken engasjerer folk helt ekstremt verden over nå, og rasisme har vi også i Norge.

Må si jeg synes det er vanskelig å vite hva jeg skal mene om det er riktig å tillate demonstrasjonen eller ikke. Jeg støtter selv opp om saken det skal demonstreres for og mener det utrolig viktig, samtidig bryter det med smittevernreglene så det suser, og det er jeg også veldig opptatt av. Frykter at å slå ned på demonstrasjonen bare vil gjøre vondt verre.

Får bare håpe at folk klarer å unngå å bruke kollektivtransport på vei dit, og at flest mulig bruker munnbind slik arrangørene oppfordrer til. 

Den sosialdemokratiske og tillitsbaserte nasjonen Norge har ingen verdens ting til felles med den multinasjonale korporasjonen kjent som USA. Likhetene er så godt som null og det at det finnes noen som ytrer rasistiske ting på nettet kan ikke ses på som samme nivå som at en uutddannet redneck-politimann i USA dreper en marginalisert borger. Innvandrere i Norge er ikke som afro-amerikanere, dette er det reneste og skjæreste spørytet. I likhet med den norske befolkningen for øvrig lever de i en tilstand som 99,9% av verdens innbyggere bare kan drømme om, også en vesentlig del av innbyggerne i USA, svarte som hvite lever under.

Ja, vi skal reagere på urett utenfor våre egne landegrenser, enten det er i USA, Brasil,, Kina, Bangladesh, Burma eller andre politistater- Men å sammenligne dette med NORGE blir hårresidende spørøy samt å anklage vanlige NORDMENN for å være skyld i slaveriet i sørstatene i USA for 150 år siden!! Da mangler man fundamentale kunnskaper om norsk historie og det norske samfunnet. Mine forfedre som levde fra hånd til munn var ikke noe stort mer enn slaver selv. De levde ikke under noen "white priveliges".  Og de hadde ikke noen slaver. Hvor er i sådall etterkommerne deres i dag? Eller hadde de slaver og så ble det utført et folkemord i Norge rett etter krigen slik at Norge ikke hadde mørkhudede før innvandringen på 1970-tallet?Vil de klage, gjør det til etterkommerne etter plantasjeeierne i USA. De går sikkert an å få tak i.

For å holde det on-topic: det er isåfall jævlig egoistisk om de bryter demonstrasjonsforbudet og igjen forårsaker mer smittespredning i samfunnet. Og en hån mot alle som har død av corona og familiene deres om de står og vræler: "I can not breath". Det er jo det de som dør av corona vanligvis uttrykker.

Endret av Morromann
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...