Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Kikket litt på denne 'propaganda' kanalen 'The Cross Roads' fra 'The Epoch Times'. De snakker litt overraskende om ting som skole, mobiltelefon overvåkning, sosial distansering, sosial isolasjon og andre ting som jeg finner intressant. De snakker også om Kina og man skal se kanalen med kritiske briller på, men jeg velger å dele den da den inneholder mye annet enn Kina. Så her er den:

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
torbjornen skrev (7 timer siden):

Det er også interessant å sjå kor mykje politikk det er i denne saka. Hadde ekspertane fått styre hadde ein hatt tilsvarande opplegg som i Sverige. 

Det er en sannhet med modifikasjoner. Myndighetene har hørt på ekspertene hele tiden, det er bare forskjell på hvilke eksperter de har fulgt rådene til. I Norge har det vært en blanding av WHO og FHI.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er så fryktelig lett å leke etterpåklok, og media og politikere vet å utnytte seg av det.

Med hva man visste, eller snarere med hvor lite vi visste, så var det utvilsomt riktig å reagere sterkt først, og så moderere ettersom man fikk mer kunnskap. Noe annet blir å gamble med folks liv og helse, for å slippe et år eller to med økonomisk nedgang.

Penger kan tjenes på ny, dødsfall er permanente.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (33 minutter siden):

Det er en sannhet med modifikasjoner. Myndighetene har hørt på ekspertene hele tiden, det er bare forskjell på hvilke eksperter de har fulgt rådene til. I Norge har det vært en blanding av WHO og FHI.

Men det har fungert bra. Norge er et av landene hvor smitten har gått mest ned; selv om det ikke er å se i worldometers bullshit-statisitkk. Men over 90% I Norge  er friske nå og det er veldig få nye syke om dagen så jeg tror faktisk Norge blir et av de ti landene i verden som blir fri for viruset først.

Lenke til kommentar
Just now, Morromann said:

Men det har fungert bra. Norge er et av landene hvor smitten har gått mest ned; selv om det ikke er å se i worldometers bullshit-statisitkk. Men over 90% I Norge  er friske nå og det er veldig få nye syke om dagen så jeg tror faktisk Norge blir et av de ti landene i verden som blir fri for viruset først.

Ellers så blir vi det landet som bruker lengst tid på å oppnå flokkimmunitet ?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det blir nok mye aftermath og etterpåklokskap. Men man kan ikke legge all skyld på tiltakene heller. Økonomien i Sverige går ikke akkurat på skinner:

"Hur djup krisen kan bli vet ingen – men fortsätter arbetslösheten att öka i samma takt som nu räknar Arbetsförmedlingen med en arbetslöshet på 10 procent i sommar. Regeringen har redan flaggat för en arbetslöshet på cirka 13,5 procent på helåret. Det är dystra siffror. "

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/redan-djupa-arr-pa-den-svenska-arbetsmarknaden

"Svenske H&M har solgt 57 prosent mindre etter koronakrisen. I Norge går det litt bedre for kleskjeden."
https://www.dn.no/handel/hm/koronaviruset/klar/hm-salget-mer-enn-halvert/2-1-804628

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Enig der, asicman. Folk glemmer kanskje at en global krise bare kan løses med globalt samarbeid. Økonomien ville vært skakkjørt nesten uavhengig av hvilke tiltak vi hadde gjort her i Norge.

Så er det jo veldig viktig å huske på at dette sannsynligvis er langt fra over. 

Vi kan være i slutten på starten, for alt vi vet. Det er lenge til vaksine, og hvordan det blir nye store bølger eller ikke vet vi lite om foreløpig. Lite kunnskap om flokkimmunitet osv. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Svensk smittevernekspert: Norge kommer til å ta igjen Sverige

Sverige har hatt høyere coronadødstall enn sine nordiske naboer Norge, Danmark og Finland. Men om et år kommer alle disse landene til å komme opp på nivå med Sverige, sier landets tidligere statsepidemiolog Johan Giesecke til Dagens Nyheter.

– Vent et år med å regne hvor mange døde det blir. Først da vet vi. Finland har lykkes fantastisk bra med sin stengning, men jeg snakket med Finlands statsepidemiolog Mika Salminen for noen dager siden og de har en stor del av befolkningen som kommer til å være mottagelige for sykdommen i høst, sier han.

– Og han (Salminen) er veldig urolig for hva som skjer da, når man begynner å lette på tiltakene. Det er da folk dør. De kommer til å ta oss igjen, det gjelder også Danmark og Norge, sier Giesecke.

Han mener man derfor bør vente med å sammenligne dødstall. Giesecke er en stor tilhenger av den svenske strategien og mener landet ligger best an i hele verden.

Håper han tar feil, men med haste åpning nå blir jeg ikke overrasket.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Veritæs skrev (20 timer siden):

"In most countries, including Britain, the United States and Ireland, the genetic diversity of the samples essentially reflects the global diversity, suggesting the local epidemics came from independent introductions of the virus. However, China, where the outbreak was first reported, is a main exception to this pattern, where only a fraction of the global diversity can be found."

Generelt sett har ting som utvikler seg en større variasjon på stedene hvor de har sin opprinnelse. For eksempel er det faktum at genetisk variasjoner av mennesker er størst i Afrika, tatt som et argument for at arten har sin opprinnelse i Afrika. Det samme gjelder kulturell evolusjon. Hvis noen ikke visste noe om historien, men observerer at det er mange flere variasjoner av lokale varianter av det engelske språket på de britiske øyer enn i Nord-Amerika, ville dette være et gyldig argument for at det engelske språket kom fra de britiske øyer til Nord-Amerika, ikke omvendt.

Det er selvfølgelig ikke absolutt, konkrete historiske bevis er fortsatt sterkere bevis. Men det er et sterkt hint.

Nå er det selvfølgelig argumenter i den andre retningen som peker til et opphav i Wuhan. Men de er ikke nødvendigvis så sterke. Først er det selvfølgelig her viruset ble oppdaget. Men dette kan bare skyldes at spesialister i Wuhan var mer oppmerksomme og mer kompetente. Fram til midten av januar var det fremdeles så få ofre for den nye sykdommen at det fremdeles er veldig sannsynlig at andre steder var det samme antall og det ble ikke undersøkt nærmere (i noen vestlige land trodde de sannsynligvis at det var influensa og at siden de fleste ofrene var gamle, var det ikke verdt å undersøke den eksakte dødsårsaken).

Den amerikanske vestkysten har stort sett type A av viruset, mens Wuhan og det meste av Kina har type B, som har utviklet seg fra type A.

Når vi kombinerer dette med informasjonen om at forskjellige typene ble funnet og type A, som er nærmest viruset i flaggermus, er dominerende i noen regioner i Nord-Amerika og Australia, men ikke i Wuhan, gir dette oss allerede et ganske sterkt hint om hvilken retning pandemien reiste.

I økende grad ser vi bevis og antakelser fra eksperter om at viruset var til stede forskjellige steder rundt om i verden i 2019. Fordelingen av det genetiske mangfoldet antyder at Nord-Amerika er mer sannsynlig som opprinnelsessted.

Så langt har vi ikke klare bevis, og jeg håper vi snart vil finne ut mer. Men når vi ser på fordelingen av variantene av viruset, virker det mer sannsynlig at opprinnelsen ikke er i Kina, men i Nord-Amerika der det er mer varianter og der den typen som er nærmest den i flaggermus er mer utbredt .

Du misforstår totalt. Type B som Kina og Wuhan har hatt mest av er et virus som gjør folk sykere. Den strenge karantenen i Wuhan der de omtrent gikk fra dør til dør og tok med seg alle med feber førte til at Type A som er en mindre agressiv variant spredde seg lettere uoppdaget fra Wuhan til Europa og USA. Om du kaller det A eller B eller L  eller S er det samme.

 

Sitat

Jones says we can expect more strains to emerge. Epidemiologists generally agree that, once a person is infected with the coronavirus, they are unlikely to be infected again – unless the virus mutates to allow it to overcome the immune system’s defences.

This “selection pressure” could lead to the outbreak of a new strain, says Jones. This is the case with seasonal flu – new variants crop up every year that can infect people whether or not they’ve had flu in the past.

We could see the same pattern emerge for the new coronavirus in the coming years, says Jones. “I don’t see it going away any time soon.”

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (7 minutter siden):

Håper han tar feil, men med haste åpning nå blir jeg ikke overrasket.

Norge har jo hatt en forsiktig åpning noen uker nå men vi har ikke sett noen eksplosiv økning, tvert imot. Har snakket med ansatte i helsevesenet som har vært midt i frontlinjen for å si det sånn og inntrykket er at det går mot slutten. Husk at mange av dommedagscenariene vi ble fremlagt da den norske lockdownen ble vedtatt ikke har inntruffet - ikke en gang i Sverige. 70% av befolkningen skulle være smittet innen et par måneder. Det har ikke skjedd - ikke en gang i Sverige. Ikke i noe land faktisk. Det har vært og er fortsatt ille, men ingenting er i nærheten av å være så ille som skrekkscenariene vi har vært bombardert med. Det jeg frykter mest nå er om vi blir utsatt for en massiv skremselsporopaganda for å endre våre samfunn til noe virkelig bekmørkt og uønsket. Prat fra f.eks Bill Gates at vi må leve unormale og dysfunksjonelle liv til denne vaksinen hans er klar-noe som kan ta flere år eller tiår, selv om viruset skulle brenne ut av seg selv lenge før den tid(noe jeg er 100% overbevist om at det gjør uansett). DET skremmer meg og at folk, inkludert politikere lar seg skremme av dette.

Lenke til kommentar
Morromann skrev (29 minutter siden):

Norge har jo hatt en forsiktig åpning noen uker nå men vi har ikke sett noen eksplosiv økning, tvert imot. Har snakket med ansatte i helsevesenet som har vært midt i frontlinjen for å si det sånn og inntrykket er at det går mot slutten. Husk at mange av dommedagscenariene vi ble fremlagt da den norske lockdownen ble vedtatt ikke har inntruffet - ikke en gang i Sverige. 70% av befolkningen skulle være smittet innen et par måneder. Det har ikke skjedd - ikke en gang i Sverige. Ikke i noe land faktisk. Det har vært og er fortsatt ille, men ingenting er i nærheten av å være så ille som skrekkscenariene vi har vært bombardert med. Det jeg frykter mest nå er om vi blir utsatt for en massiv skremselsporopaganda for å endre våre samfunn til noe virkelig bekmørkt og uønsket. Prat fra f.eks Bill Gates at vi må leve unormale og dysfunksjonelle liv til denne vaksinen hans er klar-noe som kan ta flere år eller tiår, selv om viruset skulle brenne ut av seg selv lenge før den tid(noe jeg er 100% overbevist om at det gjør uansett). DET skremmer meg og at folk, inkludert politikere lar seg skremme av dette.

Har dere tenkt over faktum at i sørlige land som Spania. Italia og Frankriker er det en del av kulturen å kysse hverandre på kinnene og stryke hverandre i ansiktet? Når vi vet at smitten sprer seg gjennom berøring av ansikt med kontaminerte hender er det vel naturlig å dra konklusjoner om hvorfor de har blitt så hardt rammet. De sprer sykdommen mye mer enn hva vi gjør. Vi kliner ikke med folk i det hele tatt vi. Men vi skal hele tiden håndhilse på folk. Jeg tror at man skal anvende 'Occams racor' (https://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor) prinsippet i hele tankerekka vår og se på de sammenhengene som kan være enklest. Sammenlign Sverige og Italia så ser jeg en naturlig utvikling hvor folk i alderhjem tar på slektningene sine (barnebarn oa) mye mer enn oss andre ute i sammfunnet, mens i Italia kladder de helet tiden.

Endret av Oddvardm
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (4 minutter siden):

Har dere tenkt over faktum at i sørlige land som Spania. Italia og Frankriker er det en del av kulturen å kysse hverandre på kinnene og stryke hverandre i ansiktet? Når vi vet at smitten sprer seg gjennom berøring av ansikt med kontaminerte hender er det vel naturlig å dra konklusjoner om hvorfor de har blitt så hardt rammet. De sprer sykdommen mye mer enn hva vi gjør. Vi kliner ikke med folk i det hele tatt vi. Men vi skal hele tiden håndhilse på folk. Jeg tror at man skal anvende 'Occams racor' (https://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor) prinsippet i hele tankerekka vår og se på de sammenhengene som kan være enklest.

Innteresant er det jo at i mange samfunn i øst-Asia kontakter man ikke hverandre med berøring i det hele tatt. Og som kjent har man nesten utryddet coronaen i landet det hele startet - Kina. Man tar hverandre i hendene - ihvertfall i storbyene, men klemming og kyssing er ikke vanlig. Og i en del buddhistiske land som Thailand, Burma, Laos og Kambodsja hilser man hverandre med sammenpressede håndflater på avstand. Og i de landene er smitten lav.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (21 minutter siden):

Har dere tenkt over faktum at i sørlige land som Spania. Italia og Frankriker er det en del av kulturen å kysse hverandre på kinnene og stryke hverandre i ansiktet? Når vi vet at smitten sprer seg gjennom berøring av ansikt med kontaminerte hender er det vel naturlig å dra konklusjoner om hvorfor de har blitt så hardt rammet. De sprer sykdommen mye mer enn hva vi gjør. Vi kliner ikke med folk i det hele tatt vi. Men vi skal hele tiden håndhilse på folk. Jeg tror at man skal anvende 'Occams racor' (https://en.wikipedia.org/wiki/Occam's_razor) prinsippet i hele tankerekka vår og se på de sammenhengene som kan være enklest. Sammenlign Sverige og Italia så ser jeg en naturlig utvikling hvor folk i alderhjem tar på slektningene sine (barnebarn oa) mye mer enn oss andre ute i sammfunnet, mens i Italia kladder de helet tiden.

Dette må jo være lett etterprøvbart ved å se på historiske forekomster av lignende virus? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Grunnen til at man går mot mer åpning av Norge nå er at det ikke er mer enn 700-800 mennesker igjen i Norge som fortsatt er syke med corona. Jeg vil anta at det store flertallet av disse er personer i helseinstitusjoner på Østlandet, noen helsearbeidere ig personer i minoritetsmiljøer i Oslo.

https://www.vgtv.no/video/196544/vg-nyheter-anslaar-90-prosent-er-friskmeldt

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/5eb15e03b545f30018ba30a2

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Håper han tar feil, men med haste åpning nå blir jeg ikke overrasket.


Den gamle surrepikken har tatt feil i absolutt alt han har uttalt så langt.
Selv med vill gjetting burde han hatt rett omtrent halvparten av gangene, så det er i seg selv oppsiktsvekkende nok at det er mulig å bomme så totalt.

Den siste i hele verden jeg ville hørt på akkurat nå, var Johan Giesecke, selv det stabile geniet Donald Trump ser ut til å forstå mer om dette enn Giesecke.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
0laf skrev (12 minutter siden):


Den gamle surrepikken har tatt feil i absolutt alt han har uttalt så langt.
Selv med vill gjetting burde han hatt rett omtrent halvparten av gangene, så det er i seg selv oppsiktsvekkende nok at det er mulig å bomme så totalt.

Den siste i hele verden jeg ville hørt på akkurat nå, var Johan Giesecke, selv det stabile geniet Donald Trump ser ut til å forstå mer om dette enn Giesecke.

LOL ? Uvanlig sterke ord til deg å være Olaf.

Endret av Oddvardm
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Morromann said:

Norge har jo hatt en forsiktig åpning noen uker nå men vi har ikke sett noen eksplosiv økning, tvert imot. Har snakket med ansatte i helsevesenet som har vært midt i frontlinjen for å si det sånn og inntrykket er at det går mot slutten. Husk at mange av dommedagscenariene vi ble fremlagt da den norske lockdownen ble vedtatt ikke har inntruffet - ikke en gang i Sverige. 70% av befolkningen skulle være smittet innen et par måneder. Det har ikke skjedd - ikke en gang i Sverige. Ikke i noe land faktisk. Det har vært og er fortsatt ille, men ingenting er i nærheten av å være så ille som skrekkscenariene vi har vært bombardert med. Det jeg frykter mest nå er om vi blir utsatt for en massiv skremselsporopaganda for å endre våre samfunn til noe virkelig bekmørkt og uønsket. Prat fra f.eks Bill Gates at vi må leve unormale og dysfunksjonelle liv til denne vaksinen hans er klar-noe som kan ta flere år eller tiår, selv om viruset skulle brenne ut av seg selv lenge før den tid(noe jeg er 100% overbevist om at det gjør uansett). DET skremmer meg og at folk, inkludert politikere lar seg skremme av dette.

Hør hør!

Corona ligner mer og mer på en litt mer aggressiv variant av Influensa. Det er omtrent kun storbyer som har hatt nevneverdige problemer med Corona. Stockholm og New York står for en ekstremt høy % av tilfellene i henholdsvis Sverige og USA, mens resten av landene har vært lite berørt i forhold til vanlig influensa.

Se f.eks. her: https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/COVID19/index.htm - se spesielt på andelen døde i forhold til vanlig. Så langt i år har det dødd færre personer i USA enn vanlig. Selvfølgelig kan lockdown forklare en del av reduksjonen, men det er tvilsomt at det ville vært veldig mye høyere. I de aller fleste statene har andelen døde vært langt lavere enn vanlig, med unntak av NY som skiller seg voldsomt ut.

Her i Norge får tiltakene vi gjorde nå 100% av æren for at viruset ikke har drept halve befolkningen vår. Personlig tror jeg at de fleste av tiltakene var unødvendige, og at dette ville gått omtrent like bra med kun de mest åpenbare tiltakene, som ekstra fokus på håndhygiene/fysisk kontakt og forbud mot store samlinger, og andre ting som fører mange folk svært tett sammen. I likhet med FHI mener jeg at stenging av skoler hadde ingen, eller minimal effekt. Effekten har i alle fall ikke veid opp de negative konsekvensene av økonomi/arbeidsledighet. Dette er jo allerede tydelig, ved at vi overhode ikke har fått noen økning etter barnehagene åpnet, og jeg tør vedde ganske mye på at de kommende ukene heller ikke vil vise noe stor økning som følge av at skolene åpnet.

Det skal bli veldig spennende å se neste rapport fra FHI om denne Influensasesongen. Nedgangen i influensatilfeller i forhold til normalt, vil gi en god indikator på hvor mye tiltakene faktisk har virket, siden tiltakene mot Corona, nødvendigvis også vil fungere mot Influensa.

Må gjerne presisere at selv om jeg mener mange av tiltakene var unødvendige, så betyr ikke det at jeg nødvendigvis synes det var fullstendig feil å innføre de på det tidspunktet, siden kunnskapen gjerne var litt mindre da enn det er nå. 

Endret av John-B
  • Liker 1
Lenke til kommentar
John-B skrev (3 minutter siden):

Hør hør!

Corona ligner mer og mer på en litt mer aggressiv variant av Influensa. Det er omtrent kun storbyer som har hatt nevneverdige problemer med Corona. Stockholm og New York står for en ekstremt høy % av tilfellene i henholdsvis Sverige og USA, mens resten av landene har vært lite berørt i forhold til vanlig influensa.

Se f.eks. her: https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/COVID19/index.htm - se spesielt på andelen døde i forhold til vanlig. I de aller fleste statene har andelen døde vært langt lavere enn vanlig, med unntak av NY som skiller seg voldsomt ut.

Her i Norge får tiltakene vi gjorde nå 100% av æren for at viruset ikke har drept halve befolkningen vår. Personlig tror jeg at de fleste av tiltakene var unødvendige, og at dette ville gått omtrent like bra med kun de mest åpenbare tiltakene, som ekstra fokus på håndhygiene/fysisk kontakt og forbud mot store samlinger, og andre ting som fører mange folk svært tett sammen. I likhet med FHI mener jeg at stenging av skoler hadde ingen, eller minimal effekt. Effekten har i alle fall ikke veid opp de negative konsekvensene av økonomi/arbeidsledighet. Dette er jo allerede tydelig, ved at vi overhode ikke har fått noen økning etter barnehagene åpnet, og jeg tør vedde ganske mye på at de kommende ukene heller ikke vil vise noe stor økning som følge av at skolene åpnet.

Det skal bli veldig spennende å se neste rapport fra FHI om denne Influensasesongen. Nedgangen i influensatilfeller i forhold til normalt, vil gi en god indikator på hvor mye tiltakene faktisk har virket, siden tiltakene mot Corona, nødvendigvis også vil fungere mot Influensa.

Det er slitsomt å høre på. Jeg må si til denne John-B at hvis han tror at vi kan behandle dette som en influensa så er det blitt debatert og avvist gjennom hele levetiden til denne tråden. Dette er bare repetisjon av en teori som er debatert mange ganger før.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...