Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her heime:

62 koronasmittede innlagt på norske sykehus – kraftig nedgang i pasienter i respirator

62 personer er onsdag innlagt på sykehus med koronaviruset, en nedgang på ni siste døgn. Samtidig er 20 pasienter i respirator. Det er syv færre enn tirsdag.

Tirsdag lå det 71 personer på norske sykehus. Onsdagens tall på 62 personer er det laveste siden 16. mars, da 50 personer var innlagt.

Samtidig får 20 personer nå respiratorbehandling. Det betyr at syv personer er ute av respirator siste døgn. Ikke siden 19. mars har det ligget færre koronapasienter i respirator. (NTB)

Danmark:

Dansk institutt: Koronasmitten vil dø ut selv om samfunnet gjenåpnes

I Danmark mener eksperter at store deler av samfunnet nå kan gjenåpne. Koronasmitten vil likevel dø ut, ifølge Statens Serum Institut.

Det er overveiende sannsynlig at epidemien dør ut av seg selv hvis nedstengningen fortsetter, mener ekspertene.

De mener også at epidemien vil dø ut selv om storsentre, idrett uten tilskuere, bibliotek, dyrehager og viktige offentlige arbeidsplasser åpner, så lenge man holder avstand og opprettholder hygienetiltak. 

(©NTB)

https://www.aftenposten.no/norge/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset?

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Veritæs skrev (2 timer siden):

Trenger en objektiv vurdering på informasjonen av flere. For min del virker det for mange sammentreff på en gang.

 


Juli 2019:

August 2019:

Oktober 2019:

November 2019:

Desember 2019:

Januar 2020:

Februar 2020:

Mars 2020:

 

Det verste tenkelig resultatet er at det blir krig pga av dette, og selvfølgelig bølger av flyktninger, ødeleggelser kommer som resultatet. Det vil i stor grad påvirke meg og mine nærmeste og jeg vil i det minste vite den virkelig sanne grunnen.

Kildene er ok. Men de sier ikke noe om COVID-19. De peker på 'vaping' og ukjente lungesykdom (lungebetennelse) mv. Husker at det var en hendelse om hunder som fikk en helt ukjent sykdom som medførte at mange av dem døde. https://www.nrk.no/osloogviken/sju-hunder-dode-av-ukjent-sykdom-1.14688021. Dette blir veldig spekulativt, men om vevsprøver av hundene er beholdt så kan man vel finne ut om det finnes COVID-19 i dem?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Veritæs skrev (2 timer siden):

CDC rapporterer om 60 000 døde av influensa i USA i 2019, det var ingen testing, var alle disse kun av vanlig influensa?

Kan også tenkes at om noen ønsker å dekke over at antallet smittede i USA allerede var veldig høyt ved å late som om de forsømmer tiltakene mot epidemien, uten å ta hensyn til egne borgere. For så i ettertid kunne si: Ser du? Vi har mange smittet mennesker fordi vi er uforsiktige, fordi vi ikke hadde maske, fordi vi kunne eller ville ikke teste ....

Ser at mange i kommentarfeltet i den videoen er ikke helt overbevist. Vet personlig om flere som vaper her i Norge, ingen har dødd av det enda.

La skylda på vaping helt til influensa sesongen kom?

Har dampet i flere år. Jeg damper ikke THC og vitamin E acetat, kun VG, PG, Nic og smak.

 

https://www.helsebiblioteket.no/forgiftninger/aktuelt-arkiv/lungeskader-etter-bruk-av-e-sigaretter

Oddvardm skrev (9 minutter siden):

Kildene er ok. Men de sier ikke noe om COVID-19. De peker på 'vaping' og ukjente lungesykdom (lungebetennelse) mv. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Mystery as Chinese coronavirus researcher, 37, at University of Pittsburgh Medical Center is killed in murder-suicide while on verge of 'significant findings'"

corona.jpg.92c5dc74ccd054438e1aff12bd68f6b1.jpg

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8290203/Mystery-coronavirus-researcher-37-verge-significant-findings-killed-murder-suicide.html

Lukter skittent spill lang vei. Hvem som står bak, CCP sin etterretning eller deep state USA? Eller er det bare ett vanlig mord med ukjent motiv som tilfeldigvis var mot en som driver forskning på covid-19?

Endret av Allostasis
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Allostasis skrev (40 minutter siden):

"Mystery as Chinese coronavirus researcher, 37, at University of Pittsburgh Medical Center is killed in murder-suicide while on verge of 'significant findings'"

corona.jpg.92c5dc74ccd054438e1aff12bd68f6b1.jpg

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8290203/Mystery-coronavirus-researcher-37-verge-significant-findings-killed-murder-suicide.html

Lukter skittent spill lang vei. Hvem som står bak, CCP sin etterretning eller deep state USA? Eller er det bare ett vanlig mord med ukjent motiv som tilfeldigvis var mot en som driver forskning på covid-19?

Tilfeldigheter som selvmordet til Jeffry Epstein (https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Jeffrey_Epstein), eller andre tilfeldigheter som omhandler USA's etterretning. Det er mange av dem, men det passer ikke her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 5/4/2020 at 4:09 PM, Peppep said:

Til dere som har etterlyst et oppdatert R-tall (@Camlon og andre) - nå skiller FHI mellom R0 til 14/3, R1 i perioden 15/3 til 19/4 (og ja, de er garantert klar over at det er et snitt og ikke en konstant) og R2 fra 20/4. Det er fortsatt såpass tidlig at usikkerhetsintervallet er veldig stort. De skriver bl.a. at sannsynligheten for en R2 over 1 kun er 15%. Medianen er på ca. det samme som R1, men her vil nok usikkerheten bli en del mindre i løpet av uken. 

image.png.ce8bee7c881ca4ffd9c446026f667c34.png

Akkurat nå gir R2 lite - om tre uker sier de at vi kan ha en prevalens (antall aktivt smittede) et sted mellom 10 personer og 10 743 personer.

Rapporten: https://www.fhi.no/contentassets/e6b5660fc35740c8bb2a32bfe0cc45d1/vedlegg/nasjonale-rapporter/2020.05.04.-corona-report.pdf

Som forventet har usikkerheten for Re2 gått ned nå - og medianen (0,58) er nå faktisk lavere enn Re1. Ytterpunktet (worst case) har gått ned fra 1,41 til 1,16 og sannsynligheten for at den er over 1 er kun 11%.

image.png.17d003c8209707a44e175b5afe158552.png

Det er fortsatt lite data og stor usikkerhet etter 20. april. Estimatet på prevalens (antall med aktiv smitte, uavhengig av testing) om tre uker har gått ned til et sted mellom 8 og 4 430 personer, med 864 som mest sannsynlig. I dag er det estimert å være rundt 1 300.

Her er hele rapporten: https://www.fhi.no/contentassets/e6b5660fc35740c8bb2a32bfe0cc45d1/vedlegg/nasjonale-rapporter/2020.05.06-corona-report.pdf

Endret av Peppep
  • Liker 2
Lenke til kommentar
18 hours ago, Storm_Eagle said:

Tja. Jeg stoler ihvertfall på tallene fra Hong Kong, Singapore, Japan og Sør-Korea.

Nei, men man har indirekte kontakt ved at man drar med seg ting på skosålene som så dras med inn i gangen som man deretter går over med bare sokkene på, også tar man både på sokkene og føttene sine senere.

En lang rekke og usannsynlig kan man si, men hvem har vel ikke opplevd å tråkke i hundebæsj, også dra det inn i huset eller bilen via skosålene?

Alle syke som hoster vil jo spre dråpesmitte utover et stort område av gulv og bakken der hvor de går. Men de sier jo at man burde bruke minimum en 1000 PPM blanding av klor til vann, og jeg vet ikke helt om det er helseskadelig å få på seg, puste inn, osv. Så kanskje slik spraying av gatene er mer helseskadelig enn nyttig for befolkningen?

Det er jo målt virus i store mengder på sykehus gulv f.eks. Og jeg vet at noen helsearbeidere tar av seg ihvertfall skoene i garasjen og noen også klærne for å ikke dra med seg smitte inn i huset og til familien sin.

Det er naturlig å tenke hvis viruset befinner seg i aerosoler så vil det etterhvert også kunne lande på gulv og bakke.

Lenke til kommentar
Veritæs skrev (2 timer siden):

Vi lever nå i massivt informasjon-overflodens tidsalder.  Jeg har en overgjennomsnittlig interesse for dette feltet og har vært innom det meste av tilgjengelig informasjon som finnes på det åpen nettet. Kan røpe at dette er fra en relativt åpen liten sub på reddit med en gruppe høyere utdannet individer som ikke dele samme syn som det massemedia prøver å fremme når det gjelder visse saker. Vil helst ikke utsette dem for større offentlig eksponering enn nødvendig dessverre. 

Jeg mener informasjon er nå samme hvor den kommer fra. Det som er viktig er hvordan den blir presentert og om det er sant.

You have been exposed. Denne subredditen var bra fram til Mars. Så kom alle 5G/USA konspirasjonsteoretikerene.

https://www.reddit.com/r/Wuhan_Flu/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
17 hours ago, DaniNichi said:

Hva vet du om det ? Kan svare for deg, ingen kan vite.

Nå må folk slappe av, skulle tro mange av dere aldri har sett døde folk eller opplevd død nærme seg.

Dette er ikke første gang en pandemi treffer og det er ikke siste.

 

 

På samme måte som at du må ta det med ro å mene at han skulle dø av influensa. Jeg kjenner folk på hans alder med ganske alvorlige comorbiditeter som er uheldige og får influensa hvert år den kommer til landet. De har ikke vært i nærheten av å dø. Kun 1 gang oppstod det en lungebetennelse som sekundærinfeksjon og det var ingen problem, det tok ca. 2 uker ekstra. Mulig begge to har hatt griseflaks hver eneste gang siste 30 år.

I motsetning til deg kanskje så har jeg opplevd død på nært hold. Både gamle som ikke vil dø og bruker en hel dag på å dø og våkner til live flere ganger fulle av dødsangst og yngre i situasjoner du ikke har lyst til å oppleve som merker deg for livet.

Endret av Theo343
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165
Veritæs skrev (45 minutter siden):

Exposed? Fordi du tror jeg fikk informasjonen min derfra? Fra samme type folk som tror 5G tårn gir Koronavirus?

Du kan gjerne forklare litt mer hva du mente.

Kutt "woke" - bullshittet ditt, det er ikke verdt en dritt om du ikke greier å demme det opp med noe annet enn "overgjennomsnittlig interesse". 

Lenke til kommentar
Allostasis skrev (2 timer siden):

"Mystery as Chinese coronavirus researcher, 37, at University of Pittsburgh Medical Center is killed in murder-suicide while on verge of 'significant findings'"

corona.jpg.92c5dc74ccd054438e1aff12bd68f6b1.jpg

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8290203/Mystery-coronavirus-researcher-37-verge-significant-findings-killed-murder-suicide.html

Lukter skittent spill lang vei. Hvem som står bak, CCP sin etterretning eller deep state USA? Eller er det bare ett vanlig mord med ukjent motiv som tilfeldigvis var mot en som driver forskning på covid-19?

En mann er drept, andre mann ble også funnet død, skylde på den andre mannen for å ha drept den første. Andre mann "begikk selvmord."
Standard prosedyre for amerikansk attentater.

Mike "We lie, we cheat, we steal, we kill" Pompeo.

De går fra å deportere etniske kinesiske forskere til å myrde dem slik at kunnskapen deres ikke kan brukes i Asia.

Lenke til kommentar
IT-Henrik skrev (5 minutter siden):

Kutt "woke" - bullshittet ditt, det er ikke verdt en dritt om du ikke greier å demme det opp med noe annet enn "overgjennomsnittlig interesse". 

Var det et forsøk på å fornærme meg? Hadde du noe saklig å tilføye ellers?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, han er mest sannsynligvis lei av folk som kommer med dårlig begrunnet informasjon. Det er lett å se et mønster når folk kommer med "alternativ" informasjon, og tror de har funnet noe som andre ikke har sett. Dette er blant annet når man blander korrelasjon og kausalitet, og prøver å presse frem en mening når puslebitene ikke passer sammen. Konspirasjonsteorier har en gang, og man kjenner lusa på gangen. SNL forklarer mye av dette. 

https://snl.no/konspirasjonsteori 

Igjen; det er greit å ha egne meninger, men det må være noe mer konstruktivt enn mystiske årsakssammenhenger og tilfeldigheter som ligner på noe. Det finnes konspirasjoner, men de ser gjerne annerledes ut enn de klassiske konspirasjonsteoriene om NWO, vaksiner, 5G, øglefolk osv. Situasjonen i Brasil er et godt eksempel på en ekte konspirasjon. 

Uansett, han spurte deg om du har noe mer bevis for påstandene dine enn tilfeldigheter. Har du det? 

Endret av WCH911
  • Liker 2
Lenke til kommentar
WCH911 skrev (1 minutt siden):

Nei, han er mest sannsynligvis lei av folk som kommer med dårlig begrunnet informasjon. Det er lett å se et mønster når folk kommer med "alternativ" informasjon, og tror de har funnet noe som andre ikke har sett. Dette er blant annet når man blander korrelasjon og kausalitet, og prøver å presse frem en mening når puslebitene ikke passer sammen. Konspirasjonsteorier har en gang, og man kjenner lusa på gangen. SNL forklarer mye av dette. 

https://snl.no/konspirasjonsteori 

Igjen; det er greit å ha egne meninger, men det må være noe mer konstruktivt enn mystiske årsakssammenhenger og tilfeldigheter som ligner på noe. Det finnes konspirasjoner, men de ser gjerne annerledes ut enn de klassiske konspirasjonsteoriene om NWO, vaksiner, 5G, øglefolk osv. Situasjonen i Brasil er et godt eksempel på en ekte konspirasjon. 

Uansett, han spurte deg om du har noe mer bevis for påstandene dine enn tilfeldigheter. Har du det? 

Alle mine "påstander" hadde en link som alle kunne klikke videre på for mer informasjon om det var noe tvil.

Lenke til kommentar
Veritæs skrev (2 minutter siden):

Alle mine "påstander" hadde en link som alle kunne klikke videre på for mer informasjon om det var noe tvil.

Greit nok, men hva er poenget med det du skriver? Du legger frem en rekke med linker, men du presenterer ikke meningen din. 

Endret av WCH911
  • Liker 1
Lenke til kommentar
WCH911 skrev (13 minutter siden):

Greit nok, men hva er poenget med det du skriver? Du legger frem en rekke med linker, men du presenterer ikke meningen din. 

Ok jeg forstår hva du spør etter nå. Dette er som sagt kun teorier. Jeg vurderer hvor sannsynlig en teori er etter hvor godt bevisene bygger opp den teorien. Folk flest har sin egen subjektiv metode for å vurdere hvor sannsynlig en teori er, slik at min måte kan være forskjellige fra din måte å vurdere på. Når det er sagt. Hvis noen holder en pistol mot hodet mitt og tvinger meg til å velge mellom 2 kandidater som står bak Covid-19. Så hadde jeg antakeligvis sagt USA basert på den nåværende sammenlagt informasjonen.

Pluss det å dra igang en god diskusjon. 

Endret av Veritæs
  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Veritæs said:

 Hvis noen holder en pistol mot hodet mitt og tvinger meg til å velge mellom 2 kandidater som står bak Covid-19. Så hadde jeg antakeligvis sagt USA basert på den nåværende sammenlagt informasjonen.

Det kommer vel litt an på hvem som holder pistolen ...? ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...