Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Cepi: Koronavaksine kan være klar i løpet av året

Utviklingen av en vaksine mot koronaviruset går raskere enn først antatt. Det fortalte Richard Hatchet, som leder Cepi, til statsminister Erna Solberg på et nettmøte i dag.

Han sa at det mest optimistiske anslaget er at en vaksine kan være klar i løpet av dette kalenderåret. Tidligere har de sagt at det vil ta mellom 12 og 18 måneder å utvikle en vaksine.

Grunnen til at det kan gå raskere enn først antatt er at de forskjellige selskapene som jobber med å utvikle vaksiner samarbeider.

Det vil være helsearbeidere og personer i risikogruppene som vil bli vaksinert mot viruset først.

https://www.nrk.no/norge/utviklingen-av-koronavaksine-gar-raskere-enn-forst-antatt-1.14997305

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 minutes ago, Oddvardm said:

Hmmm. Det er rapportert mage smerter og mulig COVIS-19 sammenheng før, men hvor relevant det er vet jeg ingenting om. Forstørret hjerte høres ikke bra ut, men igjen vet jeg ingenting om sammenhenger.

Gir jo mening. Vi hører jo om friske folk uten symptomer som får hjerteinfarkt og slag. 

Foreløpig få tilfeller da så vidt jeg skjønner. 

Men det er bekymringsverdig at 8/13 av døde barn kommer fra UK. Kanskje de har fått en farligere strain? 

Det står jo også at tilstanden kan skyldes et annet virus. Kanskje vi har enda et skummelt nytt virus i omløp? 

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 minutter siden):

Dagens tall fra Sverige.

80 nye dødsfall, 2274 totalt
286 nye påvist smittede, 18.926 totalt

Som vanlig er det et stort etterslep fra helga i Sverige, så de reelle tallene vil ikke komme før i morgen, onsdag og kanskje ikke en gang før torsdag.

Er dette trenden fra andre land også, for jeg syns at tallene for søndager ofte er er mye lavere enn ellers?

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
asicman skrev (1 minutt siden):

Nei, du skriver at han "holder av 4 PhD titler fra MIT". Jeg skriver at han kun har en som det sies på wikipedia dersom du ikke sitter på info utover dette .

 

Sorry. Jeg gikk ut fra det han selv sier i interjuet. Om han selv eller wikipedia har rett vet jeg ikke, men det var ikke poenget med innlegget mitt. Det som var poenget var å stille spørsmål om tradisjonell farmasøytisk industri kan være moden for en modernisering (i mangel på et bedre ord)?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
frohmage skrev (2 timer siden):

Iallefall så lenge det ikke går uforholdsmessig hardt utover deg selv.


Jeg tenkte mer på totalkostnaden for samfunnet, ikke på min egen lommebok akkurat nå, den har det åpenbart bedre om samfunnet hadde forblitt åpent, slik det sikkert er for de fleste.

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (53 minutter siden):

Jeg tenkte mer på totalkostnaden for samfunnet, ikke på min egen lommebok akkurat nå, den har det åpenbart bedre om samfunnet hadde forblitt åpent, slik det sikkert er for de fleste.

Slik er det for de fleste, ja. For andre nærmer det seg der man må selge boligen sin i et tregt marked fordi man ikke kan betjene utgiftene. Dette gjelder neppe en stor del av befolkningen (derav "uforholdsmessig"), men likevel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, WCH911 said:

Samtidig er det slik at mesteparten av kornet som ble importert til Norge i 2017 kom fra Tyskland, Kasakhstan og Canada. Jeg vet at Kasakhstan produserer mer enn de forbruker, antar at det samme gjelder for Tyskland og Canada. Viktig å følge utviklingen i disse landene. 

Det er selvfølgelig bekymringsverdig at Russland stopper eksport, men med mindre det skjer noe drastisk (insektangrep, sopp, sykdommer eller værforhold) i de landene vi importerer fra, så tror jeg det går fint. Korn blir nok en del dyrere, men jeg forventer at alt av mat blir dyrere fremover. 

https://www.dagbladet.no/nyheter/herfra-kommer-det-norske-brodet-neste-ar/68863071

https://www.framtiden.no/rapporter-mat/778-pa-kornet-harde-fakta-om-norsk-kornimport/file.html

Dette kan jo være bra for bønder i USA og Canada. Der er det så ille enkelte år for bøndene når prisene står lavt og produksjonen er for høy, til at de heller velger å brenne store kornlagre da, istedetfor å sørge for å selge det for en slikk og ingenting så noen kan brødfø sultrammede nasjoner i f.eks. Afrika (nå og da så inntreffer jo sulten der). Bønder i slike år har dessuten en betydelig risiko for å begå selvmord. Man skulle jo tro at slike land som Canada er bedre rustet enn USA når det kommer til velferd. Men dessverre så skjer selvmord blant bønder også der.

Sånn er det jo å drive forretning med små marginer. Hvor det er investert store summer i treskemaskiner, såkorn og ikke minst tid for å pleie og vanne markene.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Pc Lynet said:

Det er vel ikke utenkelig at temperatur kan ha mye å si slik som med de andre fire corona virusene som forårsaker vanlig forkjølelse. Jeg håper at sol og varmt vær hjelper. Andre faktorer kan være at folk tilbringer mer tid ute i sommerhalvåret. Viruset smitter lettere når vi er tett sammen innendørs. Viruset smitter og overlever best i kalde tørre klima. som her på vinteren eller feks. innendørs i en resturant med aircondition. Blir spennede å se hvordan det går i Afrika, Sør-Amerika og Australia når det nå går mot vinter der.

Tviler på at det har den helt voldsomme effekten som noen av dere og Trump-gjengen forventer seg. Noen virus knekker det kanskje på enkelte overflater, men det vil jo litt ekstra tid utenfor menneske- og dyrekroppen gjøre uansett. Man vil ikke kunne UV-bestråle menneskekroppen for å bli kvitt viruset heller. Også dersom noen Petter-smarte finner på å senke en probe for å UV-bestråle nedi selve lungene så kan det jo tenkes at det gjør mer skade på lungevevet der nedi, enn viruskverk.

Lenke til kommentar
7 hours ago, Oddvardm said:

Intressange artikler det der. Nye kornsorter som tåler mer varme og fuktighet må altså til her på berget. Russland har stoppet exporten før (2010) og det har ført til nye eksportører på markedet. At Tyskland skulle være netto exportør var en overraskelse. Kashakstan er et sletteland som jeg trodde ikka hadde kapasitet nok (mekanisert landbruk) for eksport. Så feil kan man ta ? Russerne har vel satt stopp pga intern beredskap (noe jeg kan forstå). Da er jeg opplyst ?

Sies ikke Europas "kornkammer" å ligge i Ukraina da?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (5 minutter siden):

Sies ikke Europas "kornkammer" å ligge i Ukraina da?

Jepp, de produserer faktisk mer enn Russland. Er visstnok mye god jord for kornvekster i Ukrainia, i tillegg til stadig bedre teknologi  som gjør at de klarer å produsere på et høyt nivå. De har et utbytte på nivå med EU land nå, så vet ikke hvor mye mer de kan øke.

Her er en oversikt over hvem som produserer mest:

World-corn-exports-2018-19.png

http://www.worldstopexports.com/corn-exports-country/

https://www.europeanagriteltour.com/corn-explosion-in-ukraine/

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
26 minutes ago, Snikpellik said:

Jeg glemte ingenting, som du ser av innlegget er det fra artikkelen jeg lenket til.

Beklager, de glemte å nevne politikere.

En av gruppene de testet mye i starten var politikerene for å unngå at viktige politikere ble syke. Politikerene vil også være noen av de første som får vaksinen.

Lenke til kommentar
6 hours ago, Snikpellik said:

Ja, det kan godt hende. Det er veldig interessant og det gjøres sikkert studier nå som det blir interessant å se utfallet av. I Indias tilfelle blir det sagt at de har store problemer med rapportering og testing, så det er et av landene det blir spennende å etterhvert se på overdødeligheten i for å få et bilde av hvor mye smitte og dødsfall det egentlig er. Det kan kanskje si noe om eventuell temperaturpåvirkning også sammen med nye studier.

Er ikke India ganske flinke på helse, tross et svært høyt folketall som jo gir den risiko du etterspør? Kanskje det er mer interessant med nabolandet Bangladesh? Vet for lite om den delen av verden selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...