Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

DANMARK ÅPNER FOR Å HEVE GRENSEN PÅ FORSAMLINGER TIL 500

Det danske regjeringen åpner for å løfte begrensningen fra antall mennesker i forsamlinger til 500. Det melder danske ekstrabladet tirsdag.

Per dags dato er grensen satt til maks ti personer, men det nye tiltaket på maks 500 personer i forsamling vil fortløpende vurderes fra 10. mai og varer i første omgang frem til 1.september.

– Beslutningen er som følge av helsemyndighetenes vurdering, som fortsatt er usikker, av hvordan coronaepidemien vil utvikle seg i Danmark de neste månedene, skriver helseministeren i et skriftlig svar til danske DR.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/5e9e99deeff127001126599c

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Elgen-Hansi said:

Hadde jo vært helt fantastisk om dette hadde vært virkeligheten, men det her passer jo ikke inn i øvrige tall overhodet. Ikke bare håndterer de viruset annerledes i Sverige, skal dette stemme, så oppfører også viruset seg helt annerledes der enn i resten av verden...

Nei, det er et godt poeng, men 6000 av 600000 er jo 1%. Tenker at "ikke er klar over det" = Ikke testet og bekreftet smittet. 

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (16 minutter siden):

Spennende om det stemmer, men jeg tviler. 


Giesecke fremstår fullstendig inkompetent ?

Alt han sier er stikk i strid med det alle andre eksperter i verden hevder, og selv i strid med sunn fornuft, det er forunderlig at Dagbladet stadig bruker denne fyren som kilde ?
 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Mens vi er inne på Sverige:

81-årige Jan är svårt sjuk i covid-19 – har inte fått träffa en läkare på tre veckor

En tredjedel av de som hittills avlidit i sviterna av covid-19 är personer på äldreboenden.
Samtidigt uppmanar Socialstyrelsen läkare inom äldrevården att undvika besök och att i stället göra fler bedömningar över telefon.
– Det är förkastligt, säger Thomas Andersson, vars 81-årige covidsjuke pappa inte fått träffa en läkare på över tre veckor.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/81-arige-jan-ar-svart-sjuk-i-covid-19-har-inte-fatt-traffa-en-lakare-pa-tre-veckor

Tegnell: Vi får oroande rapporter om trängsel i utelivet

Det kommer oroande rapporter om att det åter är trångt på barer och restauranger, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. 

– Vi får rätt många mejl från olika personer som tycker det blivit mycket folk i utelivet, särskilt i Stockholm, säger han.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/tegnell-vi-far-oroande-rapporter-om-trangsel-i-utelivet/

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

er det nå man faktisk må begynne være (enda mer) forsiktig?

sjokkert etter dagens handletur. Invasjon av hyttefolk, stinn salig blanding av alt fra pre-pubertelle til gamle skjellet mellom reolene.

Er jo knapt noen som jobber for tiden, så dette vil bare vedvare.

Kommer til å legge ny "strategi" for min del, for snart er de over alt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (5 minutter siden):

er det nå man faktisk må begynne være (enda mer) forsiktig?

sjokkert etter dagens handletur. Invasjon av hyttefolk, stinn salig blanding av alt fra pre-pubertelle til gamle skjellet mellom reolene.

Er jo knapt noen som jobber for tiden, så dette vil bare vedvare.

Kommer til å legge ny "strategi" for min del, for snart er de over alt.

Det man ser rundt om kring i landet nå er definitivt mye høyere aktivitet og at folk tar lettere på restriksjonene som fortsatt gjelder.

Fra Apple Maps som jeg postet tidligere:

1798654956_Screenshot2020-04-21at09_38_31.thumb.png.d38838f92c530c17c37df8927ffe2c71.png

Er overrasket over at ikke Regjeringen har gått tydeligere og skarpere ut med påminnelser om at sosial distansering fortsatt gjelder i høyeste grad. Folk trenger dessverre det for å opprettholde disiplinen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Det man ser rundt om kring i landet nå er definitivt mye høyere aktivitet og at folk tar lettere på restriksjonene som fortsatt gjelder.

enig.

man er/blir liksom ikke fullt klar over det, før man sjøl får det inn på kroppen. Bor ikke i hyttekommune, men er populært stoppested på veien dit.

Denne frislippen kombinert med pent vær & sommervarme kan bli en farlig cocktail

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Bekymringer rundt mangel på utvikling av immunitet.

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8237989/Up-30-coronavirus-patients-hardly-develop-antibodies.html

Dette gjør at man må stille noen spørsmålstegn ved nasjoner som går for bulk-immunitet (Sverige, Storbritannia og nå en del republikanske stater i USA + Brasil). Samtidig antar jeg at en andre omgang av corona-virus vil være svært skadelig for lungene om man allerede har hatt sykdommen ganske nylig siden undersøkelser viser at lungene blir svært skadet av sykdommen.

Kan også forklare hvorfor en del som arbeider med helse dør i så stort omfang. Det kan hende at de blir syke flere ganger.

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
0laf skrev (5 timer siden):


Giesecke fremstår fullstendig inkompetent ?

Alt han sier er stikk i strid med det alle andre eksperter i verden hevder, og selv i strid med sunn fornuft, det er forunderlig at Dagbladet stadig bruker denne fyren som kilde ?
 

 

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.14.20062463v1

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/17/antibody-study-suggests-coronavirus-is-far-more-widespread-than-previously-thought

Stikk i strid men skremsel propaganda..

Endret av DaniNichi
  • Liker 2
Lenke til kommentar
17 hours ago, 0laf said:


Joa, det er veldig lett å sette tall på, rundt 100 mennesker omkommer i trafikken hvert år, de aller fleste uten at fyllekjøring er involvert.

Dette er også mennesker, som deg og meg, hvem som helst kan dø, både i trafikken og av sykdom, men det er åpenbart ingen som ønsker å ta den "støyten" når tiden kommer.

Det er veldig enkelt å sitte å si at man synes det er greit at noen dør for at samfunnet skal fungere, eller at vi skal ha biler på veien og alkohol i butikkene uansett om folk dør.

I Norge, og de fleste andre land, har man gjort svært mye, å brukt enorme summer, på at folk ikke skal dø i trafikken eller i andre ulykker, eller av sykdom.

Til slutt har selvfølgelig samfunnsøkonomi noe å si også. Det å forby biler for å redde 100 liv ville åpenbart blitt en for høy pris å betale, men det betyr jo ikke at samfunnet ikke samtidig forsøker å begrense antallet døde mest mulig, i form av sikrere biler, sikrere veier, og milliarder på milliarder brukt på å øke trafikksikkerheten over flere tiår, men det er fremdeles mennesker som dør, dessverre.

Når det kommer til COVID-19, så vet vi at det er svært smittsomt, og det er forholdsvis dødelig.
Det eneste de fleste land kunne gjøre for å stanse smittespredningen var å stenge ned samfunnet.
Det finnes ingen medisiner eller vaksine, å ingen ønsket å komme i en situasjon som Italia, hvor helsevesenet var fullstendig knekt, å folk døde fordi de ikke fikk nødvendig hjelp, ikke bare fra COVID-19, men også fra andre ting.

Nå må vi etterhvert prøve å åpne samfunnet igjen.
Folk som venter på helsehjelp som er utsatt må få den hjelpen, andre må komme seg tilbake i jobb og noen ønsker sikkert kontakt med familien igjen osv.

Målet her må jo være at ingen må ta "støyten" for å holde samfunnet åpent, det er ikke så enkelt som at man bare lar folk dø for at andre skal kunne sende barna på skolen eller kunne gå på jobb.

Jeg tror alle gjerne vil tilbake til normalen, men dersom det ender opp med at tusenvis dør av COVID-19, og kanskje ny lockdown, så vil nok de aller fleste heller være hjemme litt til.

En åpning av samfunnet må ikke gjøres bare for å åpne opp, det må gjøres samtidig som man finner andre måter å hindre smittespredningen på, slik at vi gjør alt for å hindre at folk dør, det er ikke noe løsning å bare innse at svært mange vil dø, å de som er så heldige at de overlever har fått leve som normalt ... ofte kalt den "svenske modellen".

Jeg er for å åpne samfunnet, særdeles kontrollert, så lenge man også øker testingen å kan vise til at smittespredningen er under kontroll, og at Staten umiddelbart stenger ned igjen dersom man ikke klarer å få kontroll.

Jeg er ikke for å kapitulere, det er langt bedre at folk er hjemme noen uker eller måneder til, enn at vi får de tilstandene man har sett i enkelte andre land, uansett hva det koster, ettersom kostnaden for fri flyt av COVID-19 trolig blir mye høyere enn lockdown.

Vi har sikkert mange nesten ubrukte grep igjen. Husker det fotografiet hvor folk satt på parkeringsplass og ventet på handlevogna som var lagt ned på siden tidligere i tråden. Vi har jo sluppet det verste av det tiltaket da til nå, såvidt jeg vet:

0_HN-STR9420CORONAEASTER22JPG.jpg

Fant det igjen hos Snikpellik

ss-200402-twip-18_cdb4fcd2ba6ee8b6f6318e

Endret av G
Lenke til kommentar
17 hours ago, Windoge said:

På pub? Det er et fint eksempel på noe vi må tåle støyten for hver helg. Hvor mye elendighet har vi på grunn av alkohol? I en perfekt verden kunne vi fjernet alt av biltrafikk, forbydd alkohol, snus, tobakk osv. Vi kunne sendt halve oljefondet til fattige land og reddet liv. Vi kunne tatt kostnadene for medisiner folk ikke får i dag på grunn av kostnadene.

Å stenge ned landet vil ha ekstreme langtidskonsekvenser for alle, og det må være lov å ha en åpen diskusjon om det er verdt det. Kanskje vi er heldige her til lands. Vi får tross alt penger for å gå permittert. I USA f.eks er det opprør.

Alkoholinnstramming gjør lite for å endre på folks drikkevaner. Folk får tak i det selv ved forbud. Skal bli spennende å se hvordan Canada ser ut etter noen år med cannabislovlighet. Det startet vel der i 2018 mener jeg under Trudeau. Man vet jo at folk i cannabisrus ihvertfall ikke blir særlig voldelige av seg, slik som man fort ser ute på byen med mange folk i alkoholrus.

Ja heldigvis har vi penger til å betale permitterte, ihvertfall en stund. Synes poenget ditt var bra i fra USA som ikke har de samme pengene (eller må trykke disse pengene).

Endret av G
Lenke til kommentar
12 minutes ago, Sandy Koufax said:

Bekymringer rundt mangel på utvikling av immunitet.

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8237989/Up-30-coronavirus-patients-hardly-develop-antibodies.html

Dette gjør at man må stille noen spørsmålstegn ved nasjoner som går for bulk-immunitet (Sverige, Storbritannia og nå en del republikanske stater i USA + Brasil). Samtidig antar jeg at en andre omgang av corona-virus vil være svært skadelig for lungene om man allerede har hatt sykdommen ganske nylig siden undersøkelser viser at lungene blir svært skadet av sykdommen.

Kan også forklare hvorfor en del som arbeider med helse dør i så stort omfang. Det kan hende at de blir syke flere ganger.

 

Det er vel bare ødeleggende for lungene om man får alvorlig sykdom? Mener dog jeg leste for en stund siden en undersøkelse av en del pasienter, milde og mer alvorlig, hvor samtlige hadde andre organsskader. 

Studiene det refereres til i artikkelen viste at det var lite til ingen antistoffer hos de med milde symptomer - kan f.eks tyde på at andre mekanismer i kroppen overvant viruset før antistoffer ble laget. 

Nye studier av blodgivere viser også at mange har antistoffer i blodet. Dog, disse har for det meste store svakheter (false positives) 

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (6 timer siden):

Ja, det var vel bare 1 dødsfall søndag eller noe slikt - så dette gir mening.

Forøvrig:

Spennende om det stemmer, men jeg tviler. 

Edit: Mener det var snakk om andelen døde i respirator her i går:
https://www.aftenposten.no/norge/i/Qobk9Q/bare-ett-av-syv-norske-koronaofre-doede-paa-en-intensivavdeling?
Bare 25stk av totalt 196 ref FHI sin rapport fra i går. Det er omtrent 13%. Litt feil er det i og med at noen av de 65 inneliggende per i dag vil sannsynligvis dø. Uansett - langt bedre tall enn vi har sett fra andre deler av verden. 
Kilde: https://www.fhi.no/contentassets/ca5914bd0aa14e15a17f8a7d48fa306a/2020.04.20---dagsrapport-covid-19.pdf

Overskriften til Aftenposten burde heller vært "6 av 10 blir levnet for å dø i sin egen seng på gamlehjem".

60% av alle døde i Norge har aldri fått intensivbehandling på sykehus. Jfr. VG sine tall. Beboere på institusjoner skal behandles på stedet de er i følge veilederen som kom for noen uker siden. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Nedward said:

Overskriften til Aftenposten burde heller vært "6 av 10 blir levnet for å dø i sin egen seng på gamlehjem".

60% av alle døde i Norge har aldri fått intensivbehandling på sykehus. Jfr. VG sine tall. Beboere på institusjoner skal behandles på stedet de er i følge veilederen som kom for noen uker siden. 

Veldig vesentlig poeng ja.

Det blir litt for lett for myndighetene å bare si at "ingen på sykehjem skal ha rett til ordentlig COVID-19 hjelp dersom de ønsker det". Fordi det virker som om det er det myndighetene i realiten har sagt.

Basert på denne verdighets-analysen sin. Dette burde jo åpne for om man har en verdig nok geriatrisk behandling i Norge, sånn under og i etterkant av denne krisen. Viser nå til en spesifikk Nrk-debatten episode hvor spesialister i geriatrisk behandling ble dratt inn for intervju.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...