Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

USA sin etterretning advarte mot coronavirus i november 2019, og gikk også til det hvite hus med advarselen, i følge israelske kilder. 

https://www.i24news.tv/en/news/israel/1587059866-report-us-warned-israel-about-covid-19-in-november

 

...nå får vi vente på om andre medier eller etterretning bekrefter påstanden eller ikke. 

Dette gir dog mer styrke til Amerikanske ABC sin kilde, selv om etterretningstjenesten som satt på informasjonen er uklar. 

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 minutes ago, Elgen-Hansi said:

Hmm ja, det er jo naturligvis et veldig godt poeng. Vi har nok, et stykke utover i neste uke, fortsatt over 100 innlagte som nærmer seg utskrivelse. Disse vil helt klart påvirke hvor brått kurven eventuelt snur.

Hva som skjer de neste dagene vil gi oss gode indikasjoner. 

Om det er rundt 80 om en uke, så var R0 rundt 0.6 i påsken, om den faller til rundt 110 så var den ca 0.9 og hvis den er rundt 130 så var R0 over 1 og en ny bølge er på vei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (1 time siden):

fordi de som er smittet og evt. dør av det, "gjør det" uavhengig av hvor mye tester som tas.

Men hvis de ikke er testet for COVID19 så kommer de heller ikke med på statistikken over COVID19 dødsfall. Da blir tallene for COVID19 dødsfall også lave. Vet ikke om vi prater om hverandre her eller totalt misforstår hverandre men testing har ihvertfall mye å si for om man blir med på COVID19 dødsfallstatistikken eller ikke.

Lenke til kommentar
On 4/12/2020 at 6:41 PM, Benbjo said:

Det var en sak her i media om en familie der mor og far var bekreftet smittet og spedbarnet deres var veldig sykt. De hadde fått beskjed om å slappe av fordi barn ikke kunne bli smittet. Etter mye om og men ble barnet testet - positivt - og ble lagt inn på sykehus. Regner med at leger har fått noen retningslinjer å forholde seg til ift smitte hos barn. Mulig disse retningslinjene er endret nå. 

Videre så hevdet jo FHI at de ikke kunne finne bevis på at barn var smittebærere, men innrømte at det kunne være fordi skoler og barnehager er stengt... 

Uansett, er nok økonomiske hensyn som har seiret her og man har nok funnet ut av at Norge ikke har muligheter til å kontrollere dette. Blir spennende å følge resten av våren nå. Blir sjokkert om vi ikke får en eksplosjon av innleggelser og dødsfall fra begynnelsen av Mai.

Begynner nok så smått allerede fra slutten av neste uke når alle som har blitt smittet nå i påsken begynner å få alvorlige symptomer. 

Tipper eksplosjonen som du venter på først kommer i juni - august en gang. Om ikke alle Oslo-folk da reiser rundt å slikker alle andre i munnen, da kan du jo få rett. Eller jeg vet rett og slett ikke. Men de kan ha dempet det så mye at man ikke får helt den samme skiturisme-oppblomstringen som vi har hatt. Dersom folk fortsetter å være litt årvåkne og litt forsiktige. Som jo ville være det beste egentlig for landet, og og med at kostnaden allerede har vært litt høy med nåværende tiltak.

Men jeg er helt enig i dette med at barn vil være smittebærere og at det er litt risiko med det der. Ingen vet helt fasiten på når det vil blomstre opp, men ja, man kan nok helt sikkert forvente at det kanskje kan skje (eller vil skje alt ettersom)..

Mye av monitoreringskapasiteten som settes inn nå og ettereffekten av hva som blir de stående tiltakene framover i fra justering til justering betyr enormt mye nå.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 4/15/2020 at 8:40 PM, Baranladion said:

Og uansett om masker ikke er tilgjengelig, burde man ikke anbefalt folk å gå med skjerf eller buff? Sayingen har jo hele tiden vært at masker ikke hjelper en dritt, og at det kan virke mot sin hensikt, men jeg er riiiimelig sikker på at dersom man bruker skjerf / buff / maske, og hoster eller nyser, så spres partiklene i mye mindre grad enn uten. Sånt sett ville dette, samt denne sikkerhetsavstanden vel hindret smitte ganske mye mer effektivt enn å ikke bruke noe foran munn/ nese? 

Var det ikke i tjekkia eller noe, folk måtte gå med ett eller annet foran munn / nese? Det må da være bedre enn igenting? Krav om å dekke til munn / nese i offentligheten burde vært vurdert, synes jeg

Om man som privatperson kunne ha kastet masker mange ganger til dagen, så hadde det vel automatisk blitt et par hakk tryggere for vanlige folk nytte det også. Men, det er jo ikke kapasitet til en slik massiv bruk. Lurer på hvor mye masker som flyter i havvirvelen av søppel nå etterhvert som stammer i fra Asia :roll:

 

I tillegg til at det 0laf forteller nedenfor fortsatt har gyldighet:

  

On 4/15/2020 at 8:46 PM, 0laf said:


Så er det slik at i disse asiatiske landene har man brukt masker i en årrekke for å begrense influensa, det er likevel ingen andre land i verden som har så mange tilfeller av influensa som disse asiatiske landene, selv om mange bruker masker.

Jeg tipper grovt, men først og fremst er det selvfølgelig tilgangen til helsevesenet som er viktig, deretter er det at dette er tiltak som har noe usikker effekt.

Alle forstår at dersom man har symptomer, nyser og hoster, å har noe foran nese og munn, så vil man begrense smitten.
Problemet med å anbefale masker, er vel kanskje at mange tror de kan ferdes fritt rundt i samfunnet med symptomer, fordi de har maske.

Slik er det ikke, har man symptomer burde man holde seg isolert, hjemme, og da har maske ingen effekt.

Det andre er at folk har en tendens til å føle seg tryggere med maske, og kanskje ikke tar reglene for distansering like alvorlig, men slik er det heller ikke, maske er ikke noe alternativ til andre tiltak.

Så er det de som smitter asymptomatisk eller presymptomatisk, for disse har masker helt klart en effekt, for å hindre at de sprer smitte til andre.

Så er spørsmålet om masker har noen negativ effekt for de som ikke er smittet.
I helsevesenet byttes maskene ofte, man har rutiner for å ta de av og på, ikke ta seg i ansiktet osv.

Er man smittet så spiller det selvfølgelig ingen rolle hvordan man tar på masken eller om man tar seg i ansiktet, da er man allerede smittet, men for de som ikke er smittet, kan masker i enkelte tilfeller gjøre at man er mer utsatt for smitte, både ved å bruke samme maske lenge, kanskje flere ganger, i flere dager og lignende, hvor man drar smitte opp til luftveiene gang på gang, samt at man gjerne må rette på masken, ta seg i ansiktet, må ha hendene opp til ansiktet for å ta masken av og på.

Nå er det stadig flere som anbefaler eller har påbud om masker, så får vi se om det har den tiltenkte effekten, trolig blir det uansett vanskelig å måle den effekten ettersom den enten er veldig svak positiv eller veldig svak negativ.

 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
KANE2009 skrev (1 time siden):

Men hvis de ikke er testet for COVID19 så kommer de heller ikke med på statistikken over COVID19 dødsfall. Da blir tallene for COVID19 dødsfall også lave. Vet ikke om vi prater om hverandre her eller totalt misforstår hverandre men testing har ihvertfall mye å si for om man blir med på COVID19 dødsfallstatistikken eller ikke.

det kan godt hende vi prater litt forbi hverandre.

Men de tallene jeg refererte fra Sverige, er selvsagt døde som er testet for corona

zTFP2Ze.png

YWqShKa.png

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/bekraftade-fall-i-sverige/

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar
On 4/15/2020 at 9:55 PM, Benbjo said:

Lurer på hva årsaken til den enorme veksten av dødsfall i Frankrike er. 

Isfjell-teorien og 1% dødelighet teorien virker mer og mer usannsynlig. For hver 1000 som dør skal det altså være 100k som ble smittet for 3 uker siden ca 

Altså 1,868 millioner smittede franskmenner i følge den teorien der pr. dags treukers etterslep:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#coronavirus-cases-log

Endret av G
Lenke til kommentar
xRun skrev (1 time siden):

USA:
Guvernøren i New York med coronabriefing.
Opptak fra i ettermiddag. Her er det bla. spørsmål om hvor mange ganger guvernørene må takke føderale myndigheter for å gjøre jobben sin.

 

Denne bør sees, fra 1 time og utover! Skummet bare igjennom første delen. Men i siste tredjedel får Trump høre det!

Lenke til kommentar
magb skrev (2 minutter siden):

Hva skjer med tallene fra Kina i dag? 350 smittet og 1290 døde?

Dette:  

xRun skrev (9 timer siden):

Kina kommer med reviderte tall. Oppjusterer dødstall i Wuhan med 50%.

April 17 (GMT)

  • alert Wuhan (China), the epicenter of the pandemic, today reported 1,290 additional deaths that had not been previously counted and reported, bringing the total number of deaths in Wuhan from 2,579 to 3,869, an increase of 50%, as the result of a revision by the Wuhan New Coronary Pneumonia Epidemic Prevention and Control. As part of this revision, 325 additional cases in Wuhan were also added. Separately, China's National Health Commission (NHC) reported 26 new cases (and no deaths) in its daily report [source] [source] [source]

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, 0laf said:

Inspeksjonen for vård och omsorg (IVO) setter igang tilsyn av sykehus i Stockholm.


Vårdpersonal i Stockholm larmar om att patienter i behov av intensivvård prioriteras bort – trots att det finns lediga platser

- "Vi har vid upprepade tillfällen upplevt att de patienter som bedöms kunna behöva respiratorvård under lång tid (t.ex. ett par veckor), nekas intensivvård med argumentet att en yngre patient med bättre prognos kan komma att behöva platsen om några dagar, när intensivvårdsplatserna i regionen tar slut”, står det i ett av tipsen ...


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/larm-om-att-patienter-prioriteras-bort-ivo-gor-tillsyn-pa-karolinska


Det er kanskje ikke så merkelig at det er ledig kapasitet, når sykehusene nekter å behandle pasienter !

Nå begynner det å bli litt latterlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå stenger man også teltsykehuset i Gøteborg etter massiv kritikk, å forsøker å etablere nye plasser inne på sykehuset i stedet.

---

Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg slutar att lägga in nya patienter på fältsjukhuset vid Östra sjukhuset, rapporterar SVT Nyheter Väst.

– Man har lyssnat på kritiken, men måste samtidigt tänka att tältet är en viktig del av vår pandemiplanering i regionen. Jag tror att tältet behövs, men inte just nu när vi inte har så många patienter inne, säger Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götaland, till SVT.

I samband med stoppet öppnas ytterligare intensivvårdsplatser inne på Östra sjukhuset samt på Mölndals sjukhus.

Beslutet fattades i torsdags efter en namninsamling där fler än 190 läkare, sjuksköterskor och undersköterskor krävt att ledningen ska undersöka alternativa lösningar till fältsjukhuset.

Flera överläkare har tidigare slagit larm om att verksamheten i fältsjukhuset kan vara farlig för patienterna.

– Det här är ett stort experiment. Man leker med människors liv, sade en överläkare till SVT Nyheter Väst.

1BQIqnMd7dOmcUwE9YFnVFE9isY.jpg?f=Regula

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (2 timer siden):

USA sin etterretning advarte mot coronavirus i november 2019, og gikk også til det hvite hus med advarselen, i følge israelske kilder. 

https://www.i24news.tv/en/news/israel/1587059866-report-us-warned-israel-about-covid-19-in-november

 

...nå får vi vente på om andre medier eller etterretning bekrefter påstanden eller ikke. 

Dette gir dog mer styrke til Amerikanske ABC sin kilde, selv om etterretningstjenesten som satt på informasjonen er uklar. 

Amerikansk etterrettning er politisert. Det er ingen overraskelse at det er Israelske kilder som kommer med opplysninger. Disse folka er ikke å stole på i det hele tatt. De er den verste organisasjonen i verden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...