Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
failern skrev (11 minutter siden):

At de gjør det vesentlig dårligere enn andre europeiske land + USA er ikke enkelt å si på nåværende tidspunkt...


Joda, det er veldig enkelt å si akkurat nå, det ser vi på mangel av tiltak, og tallene som kommer fra Sverige, i forhold til andre land.
At dette kan endre seg er opplagt, men per i dag er det null problem å si at Sverige gjør det vesentlig dårligere enn andre land.
 

failern skrev (11 minutter siden):

Hvor mange tror du av har blitt kjørt med ambulanse til sykehuset pga korona så langt i Norge?

Det har på det meste vært 320'ish innlagt på norske sykehus som er bekreftet smittet, så minst et par hundre?
Det er trolig også mange flere som er kjørt på sykehus med lignende symptomer, som har testet negativt.

Det er dog feil spørsmål, det som er viktig for kommunene akkurat nå, er å forsøke å styrke beredskapen å holde mest mulig kapasitet ledig, slik at de er klare dersom det skulle komme mange som er smittet. For en liten kommune med et par tusen innbyggere, så kan "mange" være 2-3 pasienter på en dag, som det tar 3-4 timer per pasient å overføre til sykehus osv.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar
4 hours ago, Theo343 said:

Det er jo ikke noe nytt at samfunnets intelligens har endret seg i den retning i takt med økende duckface, silikon, mannlig makeup og kirurgiske inngrep :). Det får bare stå til, noe trenger bare ikke inn.

Idiocrazy is real in the silicon/duckface age :)

At de klarer å fullføre studier med en slik mental ignoranse og lav mental kapasitet er jo forunderlig. Kanskje kravene for sykepleier studier har blitt for lave?

Man skulle jo tro at de som studerer medisin har litt mer innsikt i kroppens funksjon og anliggender. Ei heller høna og egget lærer man om mer?

Nå er det minimalt hvor mye man fysisk løfter mennesker, det skjer så og si aldri. Men er man så mentalt sårbar at man ser det som mentalt krevende å behandle mennesker som er "annerledes" enn deg selv? Har man da noe i et helsevesen å gjøre? Kanskje man passer bedre som makeup influencer eller lifestyle blogger?

Å snu og vende på en person som la oss si veier 120ish kg. er lett som bare det for en sprett på 60kg om man har lært noen enkle teknikker. Dette går nok mer på mental sårbarhet og kapasitet på de involverte. Utstyr og senger er laget for å håndtere og assistere med mennesker minst opptil 150kg.

 

At denne dumskapen får spre seg i et helsevesen er jo bare trist. Ergo måtte jeg hjelpe en fetter som ikke fikk  hjelp av leger fordi han hadde blitt overvektig som følge av en sykdom som utviklet seg over mange år. Leger skyldt på overvekten selv om han dokumenterte at overvekten kom som følge av sykdommen som utviklet seg og at den ble påvist men ikke tatt på alvor mens han var normalvektig.

Han måtte bruke mangfoldige tusen på et privat sykehus hvor de hadde eksperter på området som forstod at de 25-30kg han hadde lagt på seg var pga. sykdommen og ikke omvendt. Den lange veien med behandling av sykdommen som gjorde det mulig å komme noen vei startet endelig. Med overvekten fulgte også stigmatisering og diskriminering i alle samfunnslag (ikke minst arbeidsliv) som gjorde det desto mer vanskelig å gjøre noe med det i tillegg til belastningen av sykdommen. Han var tidligere meget aktiv idrettsutøver gjennom titalls år men kunne ikke nå lenger som enhver frisk 20 åring bare gjøre noen enkle endringer i livsstil for å "fikse" det. Sykdom, helsevesen og mennesker motarbeidet all fremgang som gjorde hans løp 10 ganger vanskeligere enn en frisk og ung person som bare har lagt på seg 30kg pga. dårlig livsstil. Selv såkalte "ernæringseksperter" forverret situasjonen da de i stor grad følger "lettprodukter" doktrinen.

Det var først når han:
1. fikk hjelp av kompetent helsepersonell i privat helsevesen
2. kom i kontakt med fagfolk som kan litt mer om mat ift. sykdom enn "PT og Ernærings ekspertene".
At ting begynte å gå rett vei.


 


EDIT:
Jeg forsvarer på ingen måte eller "Normaiiserer" sykelig fedme, men å gå til angrep på slike mennesker uten å sette seg inn i utfordringene som har ført til det,, stigmatisere og diskriminere  er virkelig ikke greit. Dette er hets og mobbing i "voksenverden" som begynner å gå litt vel langt.

Ser man bort fra årsaker som sykdom så er det første oppgjøret man bør ta med matvareindustrien som begynte med lettprodukter og demonisering av alt fett i matvarer på 80-tallet. For å erstatte det man fjernet måtte man til med sukker, salt og andre konsistens og smaksregulerende ingredienser som har hatt en katastrofal effekt på manges helse siste 40 år.
En meget oppegående lege og endokrinolog (som var involvert i teamet rundt min fetter)  var helt enig i at hvordan man har produsert matvarer siden 80-tallet har spilt en stor rolle i fedmeproblematikken vi ser i dag. Etter hans mening var det  også sterkt forbundet med at mange over 25-30 og spesielt over 40 i dag er overvektige.

Men jeg frykter at mange ikke ønsker noen tverrfaglig kunnskapsorientert debatt om problemet, det er tross alt enklere å diskriminere og hetse de som sitter i situasjonen.

EDIT2:
Det litt komiske med hans sykdomsbilde som førte han ut i uføret var at det kunne slå to veier. Man hadde enten problemer med å legge på seg (som fint aksepteres i samfunnet) og kroppen var alltid energisk eller ha problemer med å holde seg under overvekt og alltid være trøtt og latergisk (som er uglesett i samfunnet).

Pga. fedmen som utviklet seg pga. sykdommen tok det over 15 år før han endelig fikk hjelp til å behandle sykdommen. Og han mtåte gjennom 5 fastleger og mange spesialister i offentlig helsevesen i den perioden før han ga opp og gikk til privat helsevesen.

Det interessante er at han i det offentlige helsevesen fikk mange unødige diagnoser som er direkte relatert til at han ikke fikk hjelp for det som ble oppdaget i en tilfeldig screening 15 år tidligere. Som endokrinologen sa på et seminar "hadde du fått hjelp for det som faktisk var problemet hadde du ikke i dag vært avhengig av disse andre medisinene legene har prakket på deg". Alt bidro til å gjøre det vanskeligere å løse problemet.

Når man står så tett på mennesker i nær familie og ser hvordan de ødelegges av inkompetanse, et fordomsfult helsevesen og i tillegg hetses og diskrimineres i samfunnet så blir man litt engasjert...


Ellers, ikke vær en av idiotene, de er i flertall allerede ;)

Utover det du allerede har nevnt, så tenker jeg at det skjer alt for mange magesekk og andre slike slankeoperasjoner. Det er nokså hårreisende at leger for lett kan komme til å gi folk slike operasjoner, som ødelegger dem for alltid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 time siden):

Fikk samme info/svar fra nærmeste politikammer når jeg undersøkte med dem. Vurderte å leie meg en bobil for påsken.

Du må lese loven og ikke høre på hva politiet sier at du ikke skal gjøre

Med mindre loven er endret siden den ble innført, så er det lov å overnatte i bobil

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, helsten2 said:

Ser ut til at dette utvikler seg til en landskamp mellom Norge og Sverige ...

Tegnell slår tillbaka mot Norge: "Det där håller inte"

https://www.expressen.se/nyheter/tegnell-slar-tillbaka-mot-norge-det-dar-haller-inte/

wtf, hva for noe sa "du"? Hva i all verden er det for noe. Blir stadig imponert over disse rare svenske ord. :lol:

Quote

Bland annat på grund av ett större inflöde av sjuka sportlovfirare för några veckor sedan, skriver DN. 

Betyr visst "winter holiday makers" :p

Endret av G
Lenke til kommentar
G skrev (7 minutter siden):

wtf, hva for noe sa "du"? Hva i all verden er det for noe. Blir stadig imponert over disse rare svenske ord. :lol:

Betyr visst "winter holiday makers" :p

Vinterferie = sportlov

firare = feirende

 

Ser at flere nå har gått over fra Dr Tengele til "Mördar-Anders" ?

Høres ut som fra en Emil i Lønneberga bok eller noe - Krøsa-Maja liksom ?

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Snikpellik said:

Ref tidligere prat om det Trump sa i går om WHO, så er det ikke lett å bli klok på hva han mener.

 

Ufattelig at man er nødt til å forholde seg til en slik person. Lystløgner kaller man sånne, hadde en sjef som det for ikke så lenge siden. Hele avdelingen ble lagt ned/flyttet halvannet år etter vedkommende ble ansatt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, Windoge said:

Blir du ikke immun så er det vel også bare å glemme en vaksine? 

Du må uansett forvente at media griper tak i den pessimismen som er å spore.

Nå er det ingen som har besvart spørsmålet mitt om mRNA-vaksiner er trygge. Men, jeg mener å ha sett påstander om at disse kan skape høyere immunitet enn tradisjonelle vaksiner. Selvsagt så er det jo kun tiden som kan besvare begge disse spørsmål. Jeg synes det kunne vært greit å få avklart det første spørsmålet om trygghet på mRNA-vaksinekonseptet lenge før de når markedet. Slik at en som forbruker kan velge mellom å gå for mRNA-basert eller tradisjonellt basert vaksine mot COVID-19 når disse når markedet.

Spørsmålet mitt om trygghet er nokså enkelt.

Om immunforsvaret kommer til å fjerne disse virusproduserende kroppscellene etterhvert, eller om en må tåle å ha den etterhvert unødvendige proteinproduksjonen livet ut? En "snakker om" å endre på arvestoffet i celler. Da synes jeg spørsmålet har relevans rundt dette om trygghet.

Endret av G
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (7 minutter siden):

Vinterferie = sportlov

firare = feirende


^ What he said .... "lov" = ferie

Sommarlov = sommerferie
Sportlov = vinterferie

For å ta noen andre i dagens svenskopplæring :

Geting = veps
Lödkolv = loddebolt
Kavaj = jakke
Fika = kaffepause
Ôrngott = putevar
Pula = småfikse litt
Nygräddad fralla = nystekte rundstykker
Barkis = loff
Spis = komfyr
Dammråtta = hybelkanin
Igelkotte = pinnsvin
Snåljåp = gjerrigknark
Sudd = viskelær
Rolig = morsom
Tull = toll (alle kan den)
Klämma en bärs = ta en øl
Tomten = julenissen
Puckelpist = kulekjøring
Ollonet =  .....

Det er så mange, det er to ganske forskjellige språk ... så er det alle bærene, smultron, hjortron, lingon osv. blir fort forvirret.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
G skrev (15 minutter siden):

spørsmålet mitt om mRNA-vaksiner er trygge.

mRNA-vaksiner ser ut til å være endel omtalt også før COVID-19 ble en aktuell problemstilling. Det snakkes om herpes, kreft, og husdyr. Kanskje verdt et knegg eller to? :p

Her er et kjapt søk fra de siste 10 årene frem til 31. desember: https://www.google.com/search?q=mrna+vaksine&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2010%2Ccd_max%3A12%2F31%2F2019&tbm=

Endret av xRun
Lenke til kommentar
2 hours ago, 0laf said:


Samtidig er det nesten ingen svensker som bryr seg om å holde avstand, det er fullt overalt, enda verre blir det i påsken.

Regjeringen og Tegnell opplever dog historisk oppslutning, Sosialdemokratene opplevde den største oppgangen i historien i en undersøkelse utført av SISO i dag, og mange ønsker nå Tegnell som ny Statsminister.

Tegnell hevder altså at kanskje opp mot 10% er smittet, tallet fra en undersøkelse av tilfeldig utvalgte i Stockholm var dog 2.5%, men han mener det kan ha firedoblet seg siden de tok testene for noen dager siden.

Dette er også bare en by, smitten brer seg nå over resten av Sverige, og sykehusene er for lengst fulle, man har sendt ut rundskriv om at personer mellom 60 og 80 år som har sykdommer ikke skal få helsehjelp, det samme for alle over 80 år, og de i denne gruppen som er under behandling på sykehusene, kan få behandlingen avsluttet dersom det oppstår behov.


https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/lAyePy/dokument-visar-de-prioriteras-bort-fran-intensivvard

Det er vel ikke så lenge til at man kan kalle dette for populasjonskontroll?

Lenke til kommentar
2 hours ago, Simen1 said:

@Sandy Koufax Snittalderen vil nok synke, men ikke mye. Kanskje med 1-5 år.

John Campbell trakk fram statistikk fra helsevesnenet i UK og sammenlignet med influensa. Dødsraten for de som hadde kommet helt til intensiven var ca 50% for corona-pasienter og bare 22% for influensa-pasienter. Det til tross for at influensa-pasientene i snitt hadde mye dårligere helse før influensaen, enn tilsvarende for corona-pasientene. Det forteller at corona gir et mye større tap av sunne gode leveår enn influensa.

Kan denne lenken servert av en annen forumbruker ha noe svar?

At COVID-19 pasienter har mykere lunger noe lengre, enn en når det når ARDS, som tar skade av for høye lufttrykk? Jakten på optimale blodverdier for oksygen som dreper pasientene? Slik den italienske legen også advarte oss med.

https://www.statnews.com/2020/04/08/doctors-say-ventilators-overused-for-covid-19/

 

Den italienske legen:

 

Endret av G
Lenke til kommentar

sport = sport

lov = ferie

firare = feriende

ordet lov stammer faktisk fra lovverket, en lov som ble innført i 1940 for å spare på brensel i skolene, noe som gjorde at man måtte finne på utendørsaktiviteter for ungene, sport. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sportlov_i_Sverige

Svensk er ikke såå vanskelig for oss som er vokst opp med Pippi, Emil, Madicken, Tjorven og sydenferier i Sverige. :p

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Gouldfan said:

Slik Jeg har skjønt av undersøkelser og det som er publisert så finnes det antistoffer i blod, problemet er at de som har mild eller ingen symptomer ikke produserer antistoffer eller nokk antistoffer og da er man heller ikke immun..

Slik kan feks en mild eller uten symptomer som tester positivt, gå ut karantene som frisk, og bli syk/positiv igjen...

Det som er skummelt som rakkern er at mange har mild eller ingen symptomer. Samtidig er 20% av befolkningen utsatt med stor sykdom og en prosent eller under? dør...

Og det burde sette mer skrekk i byer som Oslo og Stockholm som har full pupp ute.

Har ikke for store ølpupper enda, bør jeg tildekke dem utendørs synes du? ?

Lenke til kommentar
G skrev (7 minutter siden):

Nå er det ingen som har besvart spørsmålet mitt om mRNA-vaksiner er trygge.


Det er det vel ingen som vet.

Den kliniske studien som startet 16. mars for COVID-19 mRNA vaksine er i hovedsak for å se at vaksinen er trygg, ikke at den virker.
Så langt er det ikke rapportert om problemer, men det hadde de vel neppe rapportert om midt i studien uansett.
Den studien går parallelt på dyr og 45 mennesker.

Det har aldri vært noen mRNA vaksine tilgjengelig, men de har vært testet på mennesker i studier flere ganger, uten at det har vært noen problemer så vidt jeg vet. Man har forsket på dette siden 1990, og har kommet veldig langt de siste par årene, så langt at fullverdige vaksiner nå er mulig.

Årsaken til at mRNA vaksine er tryggere, er fordi disse vaksinene ikke inneholder virus, hverken døde eller svekkede, av noe slag.
Det er altså null risiko for at man smittes av selve sykdommen, eller at viruset skaper problemer.

Man lager i stedet en slags "genetisk kopi" av viruset, som er ufarlig, det vil si, det er ikke en gang hele viruset, det er noen proteinmolekyler, som er den delen immunsystemet reagerer på, man kopierer, for å få samme reaksjon fra immunsystemet, uten skade eller replikasjon osv.

Man får altså immunsystemet til å reagere på noe som i teorien burde være helt ufarlig, å lage antistoffer som senere kan brukes til å bekjempe det virkelige viruset, så det er egentlig litt genialt.

Det genetiske mRNA'et som brukes, brytes ned av kroppen din, og halveringstiden kan justeres når man lager vaksinen, slik at man kan faktisk justere tidsperioden vaksinen vil overleve i kroppen uavhengig av hva immunsystemet gjør, så man vil ikke ha vaksinen i kroppen særlig lenge, men antistoffene vil trolig eksistere i flere år, kanskje resten av livet.

Det gjør at det også er mulig å tilpasse vaksinen slik at man på et vis kan justere antallet antistoffer som produseres, eller hvor raskt de produseres osv. slik at man kan oppnå bedre og mer dekkende immunitet med en slik vaksine.

Håper er også at i fremtiden kan man fremstille genetiske proteinmolekyler som gir immunitet mot alle typer influensa, og kanskje også alle typer rhinovirus, altså forkjølelse, så kan vi vaksinere oss en gang, å nærmest utslette influensa og forkjølelse.

En annen fordel er at slike vaksiner ikke trenger eggeplommer, ekte virus og en hel masse jobb for å produseres, men produserer enkelt enorme mengder vaksine rett i laboratoriet fra den genetiske sekvensen man har.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Camlon said:

Hvis 21 millioner mobilkunder forsvant på grunn av covid, så må det naturligvis være fordi 21 millioner døde. Hvis 1 million døde, så betyr det at 95% av reduksjonen var på grunn av noe annet.

En mer fornuftig forklaring er at folk fjernet nummere de ikke trenger. Det er faktisk mulig å ha mer enn et telefonnummer og krisen får folk til å gjøre andre valg.

Eller at 21 millioner mobilkunder tok turen litt uti ødemarka, slo av mobilen sin og holdt den slått av, så reiste hjem igjen. Montro om myndighetene ville fått panikk? Hadde blitt mange steder å oppspore hvor folk befant seg da, enten det var i ødemarka eller i heimen.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (7 minutter siden):

Svensk er ikke såå vanskelig for oss som er vokst opp med Pippi, Emil, Madicken, Tjorven og sydenferier i Sverige. :p


Det der er pussige greier, de fleste nordmenn (og damer) litt oppi årene er jo vokst opp med NRK og svensk TV, og barneprogrammene var jo nettopp på svensk, så man plukket gjerne opp en hel del svensk.

Nordmenn forstår generelt veldig godt svensk.

Svenskene derimot, hadde aldri NRK eller norsk TV, så kommer man litt lengre ned i Sverige enn akkurat grensebyene, så forstår ikke svenskene et kvekk av norsk, det er nesten helt utrolig, og mange svensker kan ikke se på norsk TV eller lese norsk, de forstår det rett og slett ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...