Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Allostasis skrev (19 minutter siden):

Nå snakker Trump at det er viktig med Zink og Z-pack i tillegg til hydroklorokin for å behandle covid-19. Flere leger har brukt denne kombinasjonen som behandling helt siden tidlig mars.

Samtidig som andre går ut og sier det ikke har effekt og at bivirkningene er farlige. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
22 minutes ago, Sexylubb1 said:

Samtidig som andre går ut og sier det ikke har effekt og at bivirkningene er farlige. 

Det er vel ingen som sier det ikke har effekt? Da skyter de seg selv i foten, for det virker lovende så langt. Men det er så klart folk det ikke vil hjelpe, kanskje de som allerede har lave sink verdier (sink mangel ser man opp til 70% av befolkningen i noen land i følge WHO). Det er ikke malariamedisinen som hindrer viruset i reprodusere seg, men sink. Malariamedisin hydroksyklorokin slipper bare inn mer sink inn i cellen. Faktisk så demper den immunforsvaret og derfor har det vært bekymringer til bruk av medisinen.

Endret av Allostasis
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (2 timer siden):

Dette er ikke folk som har blitt syke igjen, men tester tatt av folk som har blitt friske viser at man utvikler lite til ingen antistoff. Resultatene av disse testene tyder på at man ikke oppnår langvarig immunitet om noen overhodet. 

Det er jo ikke noen absolutter med det, men vi bør nok regne med at flokkimmunitet blir umulig å oppnå 

175 personer har det blitt analysert blodprøver av, 1 av 3 hadde lave nivåer av antistoffer, noen få hadde ingen, og dette var unge folk med milde symptomer som da hadde lave verdier. Eldre hadde mer antistoffer. Man vet enda ikke noenting om man blir immun eller ikke, det må mer undersøkelser til. Men du har jo allerede som vanlig konkludert med det værste. 

Driter egentlig i hva du måtte mene og tro, men greit å få fakta frem hvis andre leser disse hysteriske innleggene.

Endret av Simkin
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Lee Fierro fra Haisommer er død pga covid

(i filmen mor til Alex Kitner som blir tatt av haien)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar
2 hours ago, helsten2 said:

På bakgrunn av at hun sier det? Sykdommen går opp og ned. Svært mange blir syk, tilsynelatende frisk, så syk igjen. Det er allikevel det samme viruset, ikke nødvendigvis at man er smittet to ganger. 

Edit: Om du faktisk hadde giddet å lese artikkelen fikk hin ørebetennelse andre gangen. Dagbladet, really..

Endret av Windoge
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Windoge skrev (3 timer siden):

Jepp, her er det bare å innse at Covid-19 blir å utrydde menneskeheten slik vi kjenner den.

Selv om det skulle være riktig, er vel det så dramatisk å erkjenne at vi ikke vil klare å erkjenne det. Eventuelt kan alle bestemme seg å dra til en fornøyelsespark (som Disney World), og rase rundt der helt til de ikke finner mer mat :) (Noen reiser dit når de får beskjed om at de bare har uker igjen å leve). 

Likevel, det vil stadig være noen som opplever viruset som en slags forkjølelse. Også hvis det kommer tilbake igjen. Og virus pleier å være svakere til neste influensasesong. 

Hva med legen Eskeland, som nylig reiste til Lombardia for å hjelpe til? Eskeland sa til TV2 at han tror at han er immun, og at all forskning tyder på at han er immun. Men hva hvis han ikke er det, da kan det være skadelig for ham å komme i kontakt med store doser av viruset. Som han kommer til å gjøre der nede, for han er sikkert ikke like forsiktig når han er sikker på at han er immun. Oi...

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.nrk.no/klima/advarer-mot-at-tradisjonell-kinesisk-medisin-tas-inn-i-varmen-1.14976031

Sikkert nevnt tidligere i tråden, og har skrevet noe lignende selv, men det enkleste å bli kvitt dette er jo å nekte innreise fra asiatiske land
Om de blir nektet innreise i alle land, så blir problemet bort ganske kjapt

Folk som reiser til Asia og kommer tilbake, vil bli satt i 14 dagers isolasjon, på hotell, på deres regning

Lenke til kommentar

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/cases-in-us.html#2019coronavirus-summary

"COVID-19: U.S. at a Glance*†

  • Total cases: 395,011
  • Total deaths: 12,754
  • Jurisdictions reporting cases: 55 (50 states, District of Columbia, Guam, Puerto Rico, the Northern Mariana Islands, and the U.S. Virgin Islands)

* Data include both confirmed and presumptive positive cases of COVID-19 reported to CDC or tested at CDC since January 21, 2020, with the exception of testing results for persons repatriated to the United States from Wuhan, China and Japan. State and local public health departments are now testing and publicly reporting their cases. In the event of a discrepancy between CDC cases and cases reported by state and local public health officials, data reported by states should be considered the most up to date."

Javel, så de tester faktisk ikke alle, men diagnoser fra leger går inn i tallene på folk som er positive på covid-19 i USA? Der symptomene er prikk like som vanlig influensa? Seems legit. Er det flere land som gjør det samme?

Lenke til kommentar

Såvidt jeg kan huske var de "presumptive positive" som bla. ble omtalt i amerikanske nyhetskanaler frem til en dato forrige måned pasienter som ble testet hos lokale og regionale helseforetak rundt i statene og funnet positiv for COVID-19.
De ble klassifisert av CDC som "presumptiv" fordi de ikke også var testet og bekreftet av CDC, som var eneste nasjonalt godkjente myndighet for dette frem til det ble offisielt åpnet for testing hos både statlige og private helseforetak. 

Dette har sammenheng med den kaotiske situasjonen i starten av testingen da CDC bestemte at de ikke skulle bruke samme testene WHO brukte men utvikle sine egne, som førte til forsinkelser og litt kaos. I mangel av testmateriell ble endel først testet for influensa, og var den negativ kunne de med spesifikk mistanke gå videre til COVID-19 coronavirus-test, som ga positivt utslag, og ifølge CDC var disse "presumptive positive" frem til CDC hadde bekreftet selv.

Et eksempel på denne testingen er fra noen av de første tilfellene av såkalt "community spread" hvor man begynte å oppdage smitte hos personer som ikke hadde hatt kjent kontakt med smittede, og ikke hadde reist utenlands. Bla. de 4 omtalt her:

"The four patients tested positive for the virus that causes COVID-19 in their respective states using the CDC-developed rRT-PCR. They are considered presumptive positive cases pending CDC confirmatory testing."
https://www.cdc.gov/media/releases/2020/s0228-additional-COVID-19-cases.html

Disse 4 ble bekreftet positive hos CDC, men det var etterhvert mange andre som også testet positivt på samme måte ute i statene.

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

USA:
Ifølge NY Times viser studier av genmateriale at smitten som spredde seg i New York kom hovedsaklig fra Europa, ikke Asia, og spredde seg mye tidligere enn hittil kjent. Da innreiseforbudet mot schengenlandene ble innført ved midten av mars hadde viruset allerede vært i omløp i USA i minst en måned.


Most New York Coronavirus Cases Came From Europe, Genomes Show
https://www.nytimes.com/2020/04/08/science/new-york-coronavirus-cases-europe-genomes.html

Spoiler

"New research indicates that the coronavirus began to circulate in the New York area by mid-February, weeks before the first confirmed case, and that travelers brought in the virus mainly from Europe, not Asia.

“The majority is clearly European,” said Harm van Bakel, a geneticist at Icahn School of Medicine at Mount Sinai, who co-wrote a study awaiting peer review.

A separate team at N.Y.U. Grossman School of Medicine came to strikingly similar conclusions, despite studying a different group of cases. Both teams analyzed genomes from coronaviruses taken from New Yorkers starting in mid-March.
The research revealed a previously hidden spread of the virus that might have been detected if aggressive testing programs had been put in place.

On Jan. 31, President Trump barred foreign nationals from entering the country if they had been in China during the prior two weeks.
It would not be until late February that Italy would begin locking down towns and cities, and March 11 when Mr. Trump said he would block travelers from most European countries. But New Yorkers had already been traveling home with the virus.
"

 

USA's innreisebegrensninger fra Kina ser også ut til å ha vært ineffektive. Etter at dette ble iverksatt skal det ha ankommet rundt 40 000 personer fra Kina i direkteflygninger.
Før dette, i perioden fra viruset først ble påvist og frem til restriksjonene ble iverksatt, kom det inn rundt 430 000 personer fra Kina. Derfor anses restriksjonene å ha hatt minimal effekt på spredningen av viruset inn i USA. Det var allerede der før noen restriksjoner ble iverksatt.
Det samme er tilfellet for Italia, som iverksatte strengere restriksjoner enn USA, og gjorde det 4 dager tidligere. Det fungerte heller ikke.

Endret av xRun
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
xRun skrev (2 timer siden):

USA:
Ifølge NY Times viser studier av genmateriale at smitten som spredde seg i New York kom hovedsaklig fra Europa, ikke Asia, og spredde seg mye tidligere enn hittil kjent. Da innreiseforbudet mot schengenlandene ble innført ved midten av mars hadde viruset allerede vært i omløp i USA i minst en måned.

Mens alle ser på hva som skjer så øker husleiene med opp til 40% i USA. Nå blir det fort snakk om utkastelser. Så snart utkastelse forbudet oppheves blir folk kastet på gata igjen. Bobil ser ut som et godt alternativ. Her hjemme blir skoler og barnehager åpnet igjen. Høyre med Monica Mæland og Erna Solberg i spissen og ja-mannen Bent Høie på slep vil ha blod på hendene. Dette kommer til å bli svært kostbart for mange. Livet faktisk.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...