Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (4 minutter siden):

  

Selv narsisistiske Trump forstod at å stenge grensene til Kina og Europa inn til USA var riktig. Og han greide selvsagt å nevne dette mange ganger om hvilket geni han var som så dette parallellt med noen andre amerikanske rådgivere. Rådgiveren hadde ikke kommet og fortalt han dette var han veldig keen på å nevne mange ganger. Dette var noe han hadde funnet ut helt selv, det geniet han her.

Det kan nesten virke som om det er tilstrekkelig å ha reptilhjerne for å skjønne såpass, at å stenge grensene var det riktige valget å ta ?

Ja dette gjør bare at jeg ikke klarer forstå inkompetansen , blir faktisk skremt av det.

Er jo ikke bare 3-4 land heller.

Jeg husker Trump sa alt dette også, jeg tenkte bare smart det burde alle gjøre.

 

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Han var flink i starten, også raknet det litt, og nå kan det hende de er tilbake på ballen. De massetester, forsøker faktisk å utvikle respiratorer selv, noe jeg har tilgode å høre at Norge driver på med. Så det skjer jo noe bra over dammen også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
G skrev (14 minutter siden):

Han var flink i starten, også raknet det litt, og nå kan det hende de er tilbake på ballen. De massetester, forsøker faktisk å utvikle respiratorer selv, noe jeg har tilgode å høre at Norge driver på med. Så det skjer jo noe bra over dammen også.

Det hadde kledd Trump bedre om han erkjente at den tiden USA kjøpte seg ved å stenge grensene tidlig, ikke ble brukt godt nok. De kunne startet forberedelsene til det som nå skjer. Men han har jo rett i at ingen forutså at de skulle bli rammet slik. Eksperter i alle land ble tatt på senga. FHI erkjenner det. Tegnell erkjenner det (- Vi hadde kunnet begynne å diskutere hva vi behøver å gjøre framover enda tidligere, sier Tegnell). Først trodde man at viruset ville holde seg lokalt i Kina. Da det ble påvist i andre asiatiske land, ble det bortforklart. Da Italia ble hardt rammet, kom fantasifulle forklaringer på hvorfor Italia er et unntak. Fasiten er at Italia viser virusets stygge natur i fri utfoldelse, som vil ramme alle land som ikke reagerer raskt nok.

Trump vet at ekspertene han tok råd fra, tok feil, men midt i krisen er ikke tiden å ta et oppgjør. Han trenger dem nå, USA trenger dem. Derfor retter han skytset mot WHO. Det var også WHO amerikanske (og våre) eksperter lenet seg på, så det er ikke helt ufortjent.

Når krisen er over er tiden for evaluering. Da vil nok Trump gjøre en del nødvendige endringer i hvordan amerikanske smittevernmyndigheter fungerer. Avhengigheten av WHO har vist sin svakhet. WHO er et overnasjonalt organ som underminerer nasjonenes egen ekspertise og beredskap.

Lenke til kommentar
20 minutes ago, Miri said:

Det hadde kledd Trump bedre om han erkjente at den tiden USA kjøpte seg ved å stenge grensene tidlig, ikke ble brukt godt nok. De kunne startet forberedelsene til det som nå skjer. Men han har jo rett i at ingen forutså at de skulle bli rammet slik. Eksperter i alle land ble tatt på senga. FHI erkjenner det.

Jeg er rimelig sikker på at "ekspertene" her i tråden forutså at det kunne bli riktig ille, basert på de dårlige nyhetene man observerte først fra Kina, Japan, så Korea/Iran/Italia, nå Spania/USA/UK med flere..

Det skal ikke mye tankegymnastikk til for å se at dette kanskje er et svært lite likandes virus.

  

20 minutes ago, Miri said:

Trump vet at ekspertene han tok råd fra, tok feil, men midt i krisen er ikke tiden å ta et oppgjør. Han trenger dem nå, USA trenger dem. Derfor retter han skytset mot WHO. Det var også WHO amerikanske (og våre) eksperter lenet seg på, så det er ikke helt ufortjent.

Man kan vel egentlig klandre WHO for partiskhet i mot kommunistregimet så mye man vil. Men, jeg synes de var nokså bra på ballen. Det tok bare svært lang tid før de turte å kalle det for en pandemi. Og da først så reagerte den vestlige verden. Men WHO holdt hele tiden på med messingen sin om test, test, test. Vask hendene, ikke ta deg til ansiktet og andre gode råd.

Flyimport av virus var noe alle så for seg at kunne skje. Dette var dessuten tatt opp for lenge siden, f.eks. selv i dokumentar-informasjonsfilmer rettet mot vanlige folk. F.eks. Pandemic som man kan se hos Netflix eksempelvis. Der er flytrafikk en stor faktor. Såpass stor er den at man nesten kunne ha kalt flyene for "vektorer", selv om det er mennesket som nå har blitt vektor for smitte mellom mennesker. Det så man jo allerede at skjedde i Wuhan så tidlig som i januar, så her er det ingenting å klage på at man ikke kunne ha tatt en mer framsynt og førevar tilpassing i Vesten (land som Norge)..

Edit:

Ser at jeg ikke er helt komfortabel med sjargongen vektor her. Har det i fra f.eks. hvor mygg omtales som vektor for virusspredning. Men ser at det også er et laboratorieuttrykk. Så da..

Quote

Some mosquitoes are vectors for diseases. This means they can transmit diseases from one human or animal to another. Typically, the diseases are caused by viruses or tiny parasites. For example, a mosquito that bites an infected human or animal can pick up a virus along with the blood meal.Dec 3, 2019

 

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
0laf skrev (1 time siden):

Det var vel ikke akkurat det han sa, han fortalte en historie om en dame som holdt på å dø, men ektemannen hennes hadde gått på nærmeste apotek å kjøpt hydroxychloroquine, 4 timer etter var hun helt fin, og hun takket Trump for at han hadde gjort det tilgjengelig og reddet livet hennes, han måtte til og med legge til 3 ganger at hun var demokrat, og ikke stemte på Trump.

"... and I say try it ... you're not going to die from this pill ... there could be some side effects, but more so from the antibiotics ... I'm not a doctor ... I'm saying we hear great results ... some people say lets go to a labaratory, lets test it for a couple of years .... we've got people dying in this country, and all over the world, right now .... I really think it's a great thing to try .... just based on what I know ...."

Kan neppe bli særlig klarere enn det med Trump, han anbefaler syke å gå på apoteket å kjøpe hydroxychloroquine for å prøve det selv ... men han er ikke en doktor .... men det er en flott å ting å prøve ?

Du siterer det han sa, men han sa mer, som du ikke gjengir (se 1:35:20 til 1:36:10? Doctors have to recommend it,..., I want doctors, I'm not a doctor. [...] Again, I'm not a doctor, and I say, get a physicians approval.

Hvorfor utelater du et så viktig moment? Fikk du det ikke med deg? I så fall, hvorfor? Som en som står på siden og ikke hater hverken høyre eller venstre, så finner jeg det pussig at mange nærmest konsekvent klarer å utelate utsagn som endrer hvordan Trump er å forstå. Noen synes å ha et filter som skaper et indre confirmation bias.

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar

Nå begynner tallet for døde i verden pga. COVID-19 å nærme seg fryktelig nære en av byene som ble atombombet under andre verdenskrig. Om man tar en bys dødstall for seg. Snart har vi vel dekket inn begge disse byenes dødstall i coronavirus-epidemien? Det vil nok gå seg til noe fortere å fordoble dødstallet vil jeg anta:

Quote

The bombs immediately devastated their targets. Over the next two to four months, the acute effects of the atomic bombings killed between 90,000 and 146,000 people in Hiroshima and 39,000 and 80,000 people in Nagasaki; roughly half of the deaths in each city occurred on the first day

Worldometerets rapporterte dødstall:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#coronavirus-cases-log

Dødstallet er 82.023 akkurat nå.

Endret av G
Lenke til kommentar
Quote

Støre er bekymret for testkapasiteten

6e15ed9ac556885555e20e53d9bd8bcd?t%5B%5D
FOTO: NTB Scanpix

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener det er avgjørende at Norge nå styrker kapasiteten til testing og sporing av smitte.

Støre mener det norske folk fortjener en stor takk for innsatsen for å begrense spredningen av koronaviruset, slik at samfunnet gradvis kan gjenåpnes. Det skriver NTB. 

Det som trengs nå, er kapasitet til testing og sporing, mener opposisjonslederen. Han viser til at de landene som har hatt størst suksess med å kontrollere smitte uten å måtte ty til de strengeste smitteverntiltakene, har vært gode på nettopp dette.

– Jeg får tilbakemeldinger fra våre ordførere om at det er begrenset hvor mange prøver som blir tatt på grunn av mangel på utstyr. Dette må regjeringen nå få på plass, sier Støre.

Beth-Kajsa Elveos

https://www.aftenposten.no/koronaviruset

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
G skrev (1 minutt siden):

Nå begynner tallet for døde i verden pga. COVID-19 å nærme seg fryktelig nære en av byene som ble atombombet under andre verdenskrig.

Likevel ikke i nærheten av antall liv vanlig influensa tar hvert år (250 000 - 500 000). Men jeg har mer sansen for sammenligningen du gjør med krig og atombomber, fordi coronaviruset også rammer i klynger i større grad enn vanlig influensa. Ser man isolert på hvordan Nord-Italia er rammet, deler av Spania og Frankrike, og New York, fremstår tragedien i riktigere lys enn å fordele antall døde jevnt på hele landets (eller verdens) befolkning.

Antall døde er heller ikke den primære trusselen, men antall syke, og antall som rammes av sykdom eller død på samme tid.

Hvordan folk og eksperter forholder seg til tallene, avslører svakheter i kognitiv stil.

Lenke til kommentar

Jeg tror det kan være viktig med slik refleksjon. Man reflekterer sjeldent over at vanlig sesonginfluensa tar livet av så mange årlig, i normalår. Man har vaksine og det er den løsningen som er valgt der. Nå har man ikke noen vaksine for coronaviruset, og da kan tallet fort bli høyere enn for sesonginfluensa når de verste coronabølgene har skyllet over verden.

 

En kort utgave fra Storbritannia:

 

En lengre utgave:

 

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, G said:

Jeg er rimelig sikker på at "ekspertene" her i tråden forutså at det kunne bli riktig ille, basert på de dårlige nyhetene man observerte først fra Kina, Japan, så Korea/Iran/Italia, nå Spania/USA/UK med flere..

Det skal ikke mye tankegymnastikk til for å se at dette kanskje er et svært lite likandes virus.

  

Man kan vel egentlig klandre WHO for partiskhet i mot kommunistregimet så mye man vil. Men, jeg synes de var nokså bra på ballen. Det tok bare svært lang tid før de turte å kalle det for en pandemi. Og da først så reagerte den vestlige verden. Men WHO holdt hele tiden på med messingen sin om test, test, test. Vask hendene, ikke ta deg til ansiktet og andre gode råd.

Flyimport av virus var noe alle så for seg at kunne skje. Dette var dessuten tatt opp for lenge siden, f.eks. selv i dokumentar-informasjonsfilmer rettet mot vanlige folk. F.eks. Pandemic som man kan se hos Netflix eksempelvis. Der er flytrafikk en stor faktor. Såpass stor er den at man nesten kunne ha kalt flyene for "vektorer", selv om det er mennesket som nå har blitt vektor for smitte mellom mennesker. Det så man jo allerede at skjedde i Wuhan så tidlig som i januar, så her er det ingenting å klage på at man ikke kunne ha tatt en mer framsynt og førevar tilpassing i Vesten (land som Norge)..

Edit:

Ser at jeg ikke er helt komfortabel med sjargongen vektor her. Har det i fra f.eks. hvor mygg omtales som vektor for virusspredning. Men ser at det også er et laboratorieuttrykk. Så da..

 

Men miljøpartiet de galne mener vi i framtiden må spise insekter for protein. At de skulle være så diabolske for å få igjennom agendaen sin hadde jeg aldri trodd. Kremt. ?

Endret av Allostasis
Lenke til kommentar
8 hours ago, Camlon said:

WTF?

Her er det motsatte av panikk og det er ingen problemer med å få tak i mat..

Kina er et stort land, opptøyer et sted i landet er ikke akkuratt en overaskelse. Og det skjedde fordi de ikke ville at Hubei skal bli åpnet igjen.

Det er mange firmaer i Kina, noen firmaer utnyttet situasjonen til å sende ut defekte produkter. Derfor satte de nylig opp en regulering hvor de sa at bare de som kan selge medisinsk utstyr i Kina får lov til å eksportere. Dette gjorde de, selv om de viste at ville skade økonomien.

Og når jeg sa Asia, så mente jeg Øst-Asia eller landene nær meg.

 

Oh China China China... Litt av et land, finnes verre, finnes soleklart bedre.

 

Sult / matmangel / frykt for matmangel:

Reports: Coronavirus Panic-Buying Sweeps China as Locals Refuse to Believe Communist Party
https://www.breitbart.com/national-security/2020/04/04/reports-coronavirus-panic-buying-sweeps-china-as-locals-refuse-to-believe-communist-party/

Chinese Panic Buying and Hoarding Rice
https://www.youtube.com/watch?v=qwEnbpSGZiE

China May Have Beaten Coronavirus, But Now It Could Be Facing a Food Crisis
https://www.vice.com/en_us/article/n7jgvb/china-may-have-beaten-coronavirus-but-now-it-could-be-facing-a-food-crisis

China’s farmers fear food shortages after coronavirus restrictions
https://www.ft.com/content/cafb828e-6423-11ea-b3f3-fe4680ea68b5

Coronavirus may cause global food shortages as panic buying and export curbs hit supply
https://www.scmp.com/economy/global-economy/article/3077621/coronavirus-may-cause-food-shortages-panic-buying-and-export

Panic-Buying Erupts Across China, Prompting Food Shortage Concerns
https://www.theepochtimes.com/food-supplies-in-china-under-scrutiny-as-panic-buying-abrupts-across-country_3295736.html

Chinese Rush to Stock up on Grains, Flour and Cooking Oil
https://www.youtube.com/watch?v=AMOKI-utqiw

 

Riots på brua:
https://www.youtube.com/watch?v=rQRvDBgwb20

 

Falske tall?

21 million fewer cellphone accounts in China may suggest high CCP virus death toll
https://www.youtube.com/watch?v=wfDAcuSMSZo

Urns in Wuhan far exceed official CCP virus death toll; riot breaks out in virus-hit Hubei
https://www.youtube.com/watch?v=S2ME0KXYUd4&t=351s

'It's all fake!': Chinese official heckled by residents on visit to Wuhan
https://www.youtube.com/watch?v=Yo81j6o97Z4

China orders 200,000 body bags from Taiwan; Panic-buying erupts across China amid CCP virus pandemic
https://www.youtube.com/watch?v=IhzF-5xELOE&t=1003s

https://www.youtube.com/watch?v=TLhNskkf_cA

Wuhan's Crematoriums Are Filling Thousands of Urns With Coronavirus Remains Each Day
https://www.vice.com/en_us/article/88435z/wuhans-crematoriums-are-filling-thousands-of-urns-with-coronavirus-remains-each-day

 

Wuhan's death toll could be astronomically higher than the Chinese government has reported, some residents say
https://www.businessinsider.com/wuhan-residents-say-chinese-government-coronavirus-death-toll-is-low-2020-3?r=US&IR=T

Stacks of urns in Wuhan raise doubts about China's official virus toll
https://www.youtube.com/watch?v=rH8OFQHUkZ0

 

Kina viser det de vil vise (som broder Nord-Korea):

 

 

 

Wuhan Coronavirus: Is China faking its economic recovery? | Gravitas
https://www.youtube.com/watch?v=tyUc927Sw60

 

Så er det jo sikkert veeeeeeeeldig fort å bare rope "konspirasjonsteorier!!!!!". Men... men... Hvorfor er det ikke en jævla bil ute på veiene i Beijing lørdag, søndag og mandag? Eller i Wuhan i det hele tatt, noen av dagene? How do I know? Fordi det er offentlig data... Sammenlignet med gjennomsnittlig trafikk samme tid i fjord (røde kurven viser siste 7 dagene, grå viser i fjord samme tid):

Beijing:

1.thumb.PNG.624243f727627ea1738a21f6c1e2b829.PNG

 

Wuhan:

2.thumb.PNG.e39598302d68cf412f663459db70d897.PNG

https://www.tomtom.com/en_gb/traffic-index/beijing-traffic/

 

Så, er alt virkelig bare roser, solskinn, flaggermus-suppe og virusfrie dager som Kina skal ha det til? 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Også Helsedirektoratet ser store usikkerheter i regjeringens virus-strategi, og er ikke sikker på om den er gjennomførbar.

«Det store usikkerhetsmomentet er at vi per i dag ikke vet om det vil bli mulig å bekjempe denne pandemien med en vaksine. Uten vaksine vil noe av fundamentet for slå-ned-strategien være borte. Da må tiltakene videreføres i ubestemt tid, eller til det kommer en effektiv medisin», skriver Helsedirektoratet i sin anbefaling publisert idag.

«Slå ned»-strategien forutsetter at man greier å holde smitten nede innenfor egne landegrenser til en vaksine eller effektiv behandling er klar. Begge deler kan ligge flere år frem i tid. Uansett vil strategien kreve strenge karanteneregler for innreise i lang tid fremover.

Helsedirektoratet er altså usikre på om en vaksine vil fungere i det hele tatt og er uansett flere år frem i tid. Nedslående resultater på testene? Hva er det de vet som vi ikke får vite? 

Lenke til kommentar
55 minutes ago, Heiheihade said:

Snip 

Du har rotet deg inn i rottehullet, og begynt å lese kilder som åpent lyver til deg som Epoch Times. Breitbart og Youtube er heller ikke en spesielt gode kilder.

Hadde det vært panikkjøping, så hadde jeg lagt merke til det. Prisene har gått ned, ikke opp siden ting begynte å åpne opp.

Og med en dødsrate på 0.66% og 21 million døde så betyr jo det at alle i Kina har blitt smittet. Da er det ingenting å beskymre seg over, Kina er ferdig med pandemien.   ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Hvis dette stemmer snakker vi en dødsrate på rundt 8%. Stemmer godt det med det vi ser i Italia, Spania osv. 

Fryktelig mistenkelig dette med Kina. Tusenvis av folk står i kø for å hente urner, og det er bare 3-4k døde? 

Quote

A truck driver in Wuhan delivered about 5,000 urns to a single funeral home over two days last week, according to the South China Morning Post, which cited a Caixin magazine report.

The Caixin report, according to SCMP, "purportedly showed 3,500 urns stacked on the floor of the funeral home."

 

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar
22 minutes ago, Benbjo said:

 

Hvis dette stemmer snakker vi en dødsrate på rundt 8%. Stemmer godt det med det vi ser i Italia, Spania osv. 

Fryktelig mistenkelig dette med Kina. Tusenvis av folk står i kø for å hente urner, og det er bare 3-4k døde? 

Denne damen er Falun Gong medlem som har konstant spredd alt negativt hun kan finne om Kina de siste 10 årene. Absolutt ikke en god kilde, hun har alle insentiver til å lyve og overdrive.

Dødsraten i Wuhan er selvfølgelig mye høyere enn 3000. Mange døde uten å få hjelp og de ble ikke registrert. Men å telle urner fungerer ikke, folk kan dø av andre naturlige årsaker og folk utenfor Wuhan kan bruke urner fra Wuhan.

Her er noen av hennes tidligere tweets

 

 

Endret av Camlon
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
23 minutes ago, Benbjo said:

Hvordan forklarer du den nederste der? 

Det har blitt bygget for mange nye blokker i Kina, og 20% av alle leilighetene i Kina står tomme. Nye leiligheter blir levert uten noe som helst og må derfor pusses opp. På grunn av dette så er det en del blokker hvor nesten ingen har flyttet inn.

Folk i Kina bruker også tykke gardiner som hindrer lys i å komme ut. Du kan se små lysglimt i noen av vinduene og det er vinduer hvor gardinene er trukket for.

Forstill det det samme i Norge, noen tar en video av noen nesten tomme blokker og sier at det er bevis for at titusen av nordmenn har dødd eller blitt tatt vekk, men det blir holdt skjult. Folk ville bare ledd, men når en tilfeldig person sier det samme om Kina så tror folk på det. 

Endret av Camlon
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Miri skrev (3 timer siden):

Som en som står på siden og ikke hater hverken høyre eller venstre, så finner jeg det pussig at mange nærmest konsekvent klarer å utelate utsagn som endrer hvordan Trump er å forstå. Noen synes å ha et filter som skaper et indre confirmation bias.

De fleste er nok ikke så lettlurte, hver gang du nevner Trump, så er det i hans forsvar, så selv om du kanskje ikke er klar over det, så fremstår du som ihuga Trump-tilhenger.

Jeg synes selv Trump har gjort en god jobb som President, og gjør en helt grei jobb også nå, så jeg har ikke noe i mot Trump, man han sier de merkeligste ting, å holder nå pressekonferanser som fremstår helt uvirkelige.

At Trump er tvetydig er ikke noe nytt, i går hevdet han at han skulle holde igjen pengene til WHO, men når han ble spurt om det fem minutter senere uttalte han "I've never said that..." selv om det var nettopp det han sa.

Han sporer alltid helt av når han slutter å lese det han har fått beskjed om, å kommer med helt fantastisk uttalelser, alt fra anbefaling av legemidler, til å henge ut sine egne ansatte og hevde at sykehusene stjeler osv.
 

Miri skrev (3 timer siden):

Du siterer det han sa, men han sa mer, som du ikke gjengir (se 1:35:20 til 1:36:10? Doctors have to recommend it,..., I want doctors, I'm not a doctor. [...] Again, I'm not a doctor, and I say, get a physicians approval.


Jeg skrev jo en del av det "... I'm not a doctor" osv. De som har fulgt med på disse pressekonferansene har helt sikkert fått med seg at Trump gang på gang anbefaler dette legemiddelet, med uttalelser som "try it, what have you got to lose, I think people should try it, we've seen amazing things, I tell you", samtidig som han har gjort dette tilgjengelig for alle å kjøpe uten noen form for resept.

I mange av pressekonferansene har Dr. Fauci forsøkt å ro dette i land, ved å gjøre det klart at folk absolutt ikke bør prøve dette selv, men vente til man har fått testet det, så å si alle har fått med seg dette, det er ikke noen nytt at han anbefaler klorokin, selv om alle selvfølgelig vet at han ikke er noen lege.

Lenke til kommentar

Eg kom over eit innlegg på reddit om hydroxslkeorofk-saken:

https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/fvxv5t/comment/fml5bad

Sitat

I posted this comment elsewhere but this is my take.

It's not about money, he just needs to be right. He read a report that it worked and repeated it to the public, so now he has to go full steam ahead that it works because otherwise he is wrong. And Trump is never wrong, he is the best at everything, as he believes.

This is similar to the Hurricane/Sharpie incident. He made a mistake saying the wrong thing so he had to make himself right and the facts wrong.

He will believe that drug works no matter what evidence he is shown because he has to now. It's not money, our lives are at stake because of his fragile ego.

Also he needs a win. He needs that as much as he needs to be right, because if it works then he 'wins' over the pandemic. He already claimed a win on fox news.

‘We win’: Trump appears to claim victory over coronavirus as US death toll jumps 129 in one day

Don't take this to mean I hope he is wrong. I don't care who is right or wrong in this, if the drug works that would be wonderful and save millions. I would just like the president to focus on what he should be, like medical supplies to the states, instead of focusing on being right no matter what.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...