Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sandy Koufax skrev (5 timer siden):

Det plager meg å si dette, men muligens er Stefan Lofvens manglende utdannelse grunnen til at han stoler såpass mye på Tegnell som han gjør. Tror at vi kan være enige om at han har nærmest abdisert styringen av Covid-19 til teoretiske embedsmenn som muligens stoler for mye på data enn enkeltmenneskers skjebne.

Det kan rett og slett være at Lofven ikke forstår seg på terminologi, bruk av statistikk og slikt, og dermed har automatisk abdisert saken til Tegnell.

Alle andre nasjoner foretar lockdown frem til en vaksine kommer, mens de foretrekker å bygge opp bulk-immunitet med en sykdom som har dødelighet på mellom 8 og 10 prosent. En skandale av enorme proporsjoner. Og svært merkelig at en person får bestemme skjebnen til så mange mennesker uten at de skal kunne ha en mening om det.

Reell dødelighet ligger anslagsvis på rundt 1% der helsevesenet har kapasitet til å gi alle god behandling. Der sykehusene ikke strekker til kan vi nok se 3-5%, men neppe så mye som 8-10%. Da regner du i så fall Italienske tilstander og antar null mørketall. Det er mildt sagt urealistisk. Ser du på stagnasjonen av smittekurven i Norge og tar FHIs estimat på 11-17 000 reelt smittede nordmenn per nå, og antar vi kommer opp i 100 dødsfall totalt for de som er reelt smittet nå, så får vi en dødsrate på 0,6-0,9%.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Simen1 said:

Reell dødelighet ligger anslagsvis på rundt 1% der helsevesenet har kapasitet til å gi alle god behandling. Der sykehusene ikke strekker til kan vi nok se 3-5%, men neppe så mye som 8-10%. Da regner du i så fall Italienske tilstander og antar null mørketall. Det er mildt sagt urealistisk. Ser du på stagnasjonen av smittekurven i Norge og tar FHIs estimat på 11-17 000 reelt smittede nordmenn per nå, og antar vi kommer opp i 100 dødsfall totalt for de som er reelt smittet nå, så får vi en dødsrate på 0,6-0,9%.

De italienske tallene basert på NULL mørketall er 39,360 avsluttede tilfeller hvorav 16,523 har dødd. Det viser en dødelighet på 42% i Italia. Hvis vi regner med 10x avsluttede tilfeller blant folk som har vært syke eller asymptomatiske, ikke blitt testet men blitt kvitt viruset på egenhånd hjemme så er den reelle dødeligheten 4.2%, fortsatt ille. Tror og du må regne med mer enn 100 dødsfall totalt på de som er smittet nå i Norge, men vi kan nok likevel være heldige å se en lavere dødsrate enn Italia selv om den nok ikke blir under 1% slik du spår her.

Lenke til kommentar
Sitat

Overfor Daily Telegraph gir Johnson-biograf Sonia Purnell sin forklaring på hvorfor:

 

– Han har en merkelig holdning til sykdom. Han var intolerant overfor alle som var syke. Til nå har han vært veldig robust. Han har ikke vært syk før nå, og dette må være et stort sjokk for ham. Hans syn på verden er at sykdom er for svake mennesker.

Lederen av Storbritannia mener altså sykdom er for svake mennesker. Lurer på hvor gjengs dette er blant andre ledere og hvor mye det påvirker styre, stell og økonomi i offentlig helse rundt om. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Allostasis said:

Om det skulle vise seg at Boris Johnson faktisk er i kritisk tilstand, har han faktisk bare rundt 40% sjanse for å overleve med en BMI over 30. For de med BMI under 30 er sjansense rundt 60% for å overleve.

Tallene dine er hinsides all fornuft. Det er nærmere 100% for å overleve.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
10 hours ago, Miri said:

Ifølge siste tall fra FHI og regjeringen i dag, er viruset på god vei til å dø ut i Norge. Men vi kan likevel ikke lempe vesentlig på restriksjonene, for da vil smittespredningen blusse opp igjen. Men er det riktig? Det forutsetter smittekilder. Tallene viser at vi faktisk kan klare å stoppe intern smitte i landet. Det er smitte utenfra vi ikke klarer å stoppe. Eller rettere, regjeringen vil ikke. Vi har nå en historisk mulighet til å sette situasjonen tilbake til før smitten kom hit, men er likevel ikke villig til å iverksette tiltakene som kunne hindret smitten i å etablere seg her i første omgang: Stenge grensene.

Norge har vel en fordel, og det er den lave befolkningstettheten i forhold til andre land. Men dersom muligheten for å faktisk bli kvitt viruset er tilstede, så tenker jeg bare at vi kjører i den retningen og blir ferdige med det. Grensene må selvfølgelig fortsatt holde stengt. Men vi har jo fått høre flere ganger at det er urealistisk å tenke i retning at vi kan bli kvitt viruset.

Lenke til kommentar
MittNavnErTatt skrev (10 minutter siden):

De italienske tallene basert på NULL mørketall er 39,360 avsluttede tilfeller hvorav 16,523 har dødd. Det viser en dødelighet på 42% i Italia. Hvis vi regner med 10x avsluttede tilfeller blant folk som har vært syke eller asymptomatiske, ikke blitt testet men blitt kvitt viruset på egenhånd hjemme så er den reelle dødeligheten 4.2%, fortsatt ille.

Her gjetter du bare på mørketallene. Har du sett noen beregninger på hvor store mørketallene har vært i Italia? Helst så nært i tid til de andre tallene du har at det kan sees i sammenheng..

  • Liker 5
Lenke til kommentar
BadCat skrev (11 minutter siden):

Tallene dine er hinsides all fornuft. Det er nærmere 100% for å overleve.

Merk at han skriver sannsynlighet for å overleve av de som havner på intensiven, ikke av de som er reelt smittet eller bekreftet smittet.

John Campbell hadde noen tall fra det britiske helsevesnet og hvis jeg husker rett så havner 20% av bekreftede tilfeller på intensiven, 18% av bekreftede tilfeller på intensiven med respirator og 3% av bekreftede tilfeller dør. Dvs 3%/20% = 15% dødrate om man havner på intensiven. Disse tallene var ikke vektet mot alder og BMI. Jeg vet ikke hvor Allostasis har tallene sine fra, men de er angivelig vektet mot både alder og BMI. Jeg har hverken funnet tall som bekrefter Allostasis sine tall, eller tall som kan avkrefte de. Derfor har jeg ikke kommentert de. Dødsrisikoen høres litt vel høy ut, men jeg har altså ingen saklig grunnlag til å si det er tull eller overdrivelse.

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Simen1 said:

Her gjetter du bare på mørketallene. Har du sett noen beregninger på hvor store mørketallene har vært i Italia? Helst så nært i tid til de andre tallene du har at det kan sees i sammenheng..

Mørketall kan det bare gjettes om fram til de begynner å teste tilfeldige samt å teste for antistoffer. Er ikke urimelig å anta mørketall på flere ganger det offisielle tallet, spesielt med tanke på at 50% av tilfeller kan være asymptomatiske gjennom hele sykdomsforløpet.

Lenke til kommentar
9 hours ago, BadCat said:

Da er det godt at Norge har NRK for der er de bestandig korrekte og ærlige. Sitter og lirer ut dritt 12 timer i døgnet fra litt over 6 på morgenen til 20-21 om kvelden.

Ulempa med NRK er at dei er stort sett fokuserer på elendighet og negative ting slik at befolkninga skal bli deprimert. Det er ein uting at underhaldningsprogrammer som for eksempel Alle mot 1 skal vere fulle av påminningar om koronakrisa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, Simkin said:

Ja hvem kunne i sin villeste fantasi, tro at ekspertisen på pandemi og virus skulle blomstre her inne, i en forumtråd på diskusjon.no. 

Ved neste pandemi så burde vel flere her inne stå klare med å hjelpe myndighetene med det ypperste av ekspertise og dystre spådommer.

Jeg synes du skal være glad for at det har gått så bra som det har gjort for Norges del inntil nå. Uten en våken regjering så kunne vi ha vært på vei mot noe mye verre. Det gikk tregt som Miri nevner før tiltak kom i gang her i Norge, bl.a. pga. sløv smittevernsekspertise som så på viruset som kun "nok en influensa".

Jeg antar at du vil være en av de som tidlig kommer til å forsøke å si tilbake til oss "hva var det jeg sa, det gikk ikke så ille som dere ville ha det til". Men, vil du da ha tatt hensyn til at dette ikke ville kunne skje uten massive tiltak?

Endret av G
Lenke til kommentar
10 hours ago, 0laf said:


Men kommer du i det hele tatt inn, Hellas har stengt grensene for alt annet enn absolutt nødvendige reiser, og da kun for EU-borgere?
Jeg antar at EØS-avtalen stiller oss ganske likt som EU-borgere, men jeg ville ikke blitt overrasket om du blir satt rett på flyet tilbake akkurat nå, ingen land ønsker seg evneveike turister som ikke har vett på å bli hjemme?
 


Det er nærmest umulig å måle dette, det er trolig et av de tiltakene det er vanskeligst å måle effekten av.

Imperial College hevdet i sin seneste rapport at stenging av skoler og barnehager var blant de aller viktigste for å stoppe smittespredning, men det måtte gjøres sammen med andre tiltak, slik de fleste land faktisk har gjort.

Analyser av influensa viser at skolestenging er særdeles effekt, så lenge smitten er mer eller mindre kun i en skole.
Når man får epidemier av influensa, så er ikke skolestenging like effektivt, fordi smitten fremdeles spres på arbeidsplasser, i butikker og andre steder, og det anses vanligvis å være for kostbart å stenge alt ned.
Nå er vi i  den unike posisjonen at alt stort sett er stengt ned, så stenging av barnehager og skoler har trolig stor effekt, men igjen, det er omtrent umulig å måle, særlig når barn og unge ikke får noe særlig symptomer, og med et virus ingen har sett før.

Det man vet fra influensa, er at dersom man stenger skolene, så får man en stor gruppe barn som er mottakelige for virus, og dersom man kun stenger en kort tid, for så å åpne igjen før viruset er borte, så blir det bare enda verre og spredningen går enda raskere.

Jeg så en rapport om influensa som sammenlignet det med et bål, hvor barna var vedkubber.
Dersom du hiver på alle kubbene med en gang, så brenner det godt, men det slukker raskt.
Dersom du brenner noen kubber med en gang, men tar vare på resten, så hiver de på når bålet begynner å slukne, så blusser det raskt opp igjen, å brenner mye lengre enn om man bare hadde brent alt med en gang.

Nå var dette altså influensa, som er det eneste viruset som går på luftveiene som vi har noe erfaring med, SARS-CoV-2 er et helt annet virus, men man kan anta at noen av prinsippene er de samme.

Å åpne skolene nå vil trolig ikke være en særlig god ide, men det kan jo være vi har flaks, jeg håper og tror at regjeringen lar skoler og barnehager være stengt til minst over sommerferien, det ville være det beste, samtidig som man tilbyr barnepass for de som jobber i samfunnskritiske yrker, slik Norge allerede gjør.

Så løsningen blir å sende ungene på et 3 uker langt internatopplegg vekk i fra foreldrekontakt?

Viruset kan jo ikke drepe barn, sier "ekspertisen" i denne tråden (tenker på de deltakere i debatten som benekter at viruset kan være farlig).

Endret av G
Lenke til kommentar
ok67 skrev (8 minutter siden):

Ny testmetode frå NTNU og St.Olavs. Kan teste 150 000 i veka.

https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2020/04/07/Hjemmelaget-NTNU-metode-kan-koronateste-150-000-nordmenn-i-uka-21545298.ece

Dette er nok det vi treng for å kunne begynne å åpne opp igjen. Teste for å finne dei som er smitta og isolere dei. Så kan imune og friske få større bevegelsesfriheit og holde samfunnet i gang.

Betalingsmur. Kan du gi en oppsummering av innholdet? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
10 hours ago, Simkin said:

Bilbransjen er i knestående, med drøssevis av permiteringer. Vi har normalt sett ganske mye pågang med folk som skal skifte dekk i disse tider, men åpenbart så er det veldig stille nå. Jeg vet dog ikke hvor mye pågang det er på rene dekksjapper.

Med så lite biltrafikk det er nå, så tror jeg vel neppe det blir noe særlig stort problem. Flere og flere kjører jo piggfritt også.

Det går an å få dekkskifte gjort på verksted også, dersom du absolutt ikke kan klare å få til dekkskifte selv i vårsola. Koster kanskje en kr 800 (så noe dyrere enn disse fremmedarbeiderne). Er jo nesten bare utenlandske medhjelpere igjen på dekkbutikkene.

 

10 hours ago, Simen1 said:

Det er uansett lov å bruke hodet og legge om etter vær og føre, gjerne før tida om ikke langtidsvarslet har meldt om snøstorm.

Har aldri forstått meg på disse dekkhotell-greiene (med unntak av de som ikke har helse til å skifte selv). Det er jo årets mest lettjente penger å skifte selv. En halvtimes jobb sparer meg for en drøy tusenlapp skattefrie kroner. Man må jo være banditt for å tjene mer på en halvtime..

Det går nok mye i det at en del folk ikke ønsker å bli skitten på fingrene. Dessuten så sliter gjerne de med stålfelger noe med at de må gå på med eselspark på fastrustede felger. Det kan være både ubehagelig, og det kan også skade kropp dersom du er noe uheldig med den kraft som behøves og hvordan du evt. treffer.

Endret av G
Lenke til kommentar
10 hours ago, Oddvardm said:

Jeg sitter og hører på Trump og hans pressekonferanse. Han snakker og snakker og snakker om akkurat hva han snakket om i går. Hvordan Amerikanerne kan manøvrere rundt ham er beundringsverdig. Men noe jeg legger merke til er at de virker slitne. Hvis dette fortsetter og Trump ikke skjønner at han er en del av et Team så kommer denne nå gamle mannen til å kollapse snart. Håper at han trekker seg litt tilbake og lar proffene i teamet sitt gjøre jobben.

Tror jeg har sporet det at han ser mer sliten ut jeg også. Han kverner vel fortsatt på ting som at CNN er fullt av løgnere og annet munnhuggeri mot pressen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...