Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 minutes ago, Guest d6e8f...265 said:

Nå er ikke jeg særlig til konspirasjon person men det er mange nyhets kanaler på youtube og noen utenlandske aviser som sier tallene til Kina er veldig feil ang. dødsfall og smittede, Kina har tydeligvis bestilt rundt 200K likposer fra Taiwan, folk sier krematoriumer der går 24/7, en intervjuet lastebil sjåfør forteller at han kjører ut nesten 2500 urner hver dag og har gjort dette i ukesvis, doktorer blir bedte om å skrive andre årsaker enn viruset på dødsattester og familier der noen har gått bort av viruset forteller de ble betalt av staten for å si familiemedlemet døde av andre årsaker.

 

Ligger det noe bak dette da ingen store aviser melder om det? Er Kina til å stole på egentlig? Å hvis ingenting av dette er sant, hvorfor blir dette brakt opp igjen og igjen?

Anonymous poster hash: d6e8f...265

At Kina bestiller slikt fra Taiwan av alle steder virker veldig lite sannsynlig, både mtp at de kan produsere slikt selv og at de ønsker å fremstå som sterke ovenfor Taiwan.

Men tenk på det slik, de lokale myndighetene i Wuhan rota en del i starten men da man så alvoret så satte de området i fullstendig lockdown, altså halvannen måned etter første tilfellene, men spres sakte i begynnelsen.

Alle var innendørs og fikk mat på døra. Myndighetene gikk sikkert rundt jevnlig og sprayer og vasker alle steder som kan spre smitte. De bygde kjapt ut sykehuskapasitet. De setter inn militæret og alt de har av ressurser, og det er ikke fint lite i et så stort land. Dette var 11mill i karantene, altså mindre enn 1/1000 av Kinas befokning så håndterlig for myndighetene.

Når Italia har 15000 etter så lang tid med langt mindre disiplinerte tiltak så virker det usannsynlig at Kina skulle ha hundretusenvis. 3000 kan være noe i underkant men ihvertfall ikke flere enn Italia.

Hvorfor disse teoriene? Folk er busy-bodies, noen liker å tro de vet noe som ikke andre vet, man liker å ha noen å skylde på, tar fokus bort fra egne tall, sikkert flere grunner.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (5 timer siden):

Jeg tror de får tilbud om noe sånt. Nakkstad eller en annen overlege ved UIT sa på dagsrevyen at alle norske covid-19 pasienter skal få eller burde få tilbud om eksperimentell behandling. Jeg tror det var snakk om malariamedisinen hydroksylklorokin (antagelig i kombinasjon med sink og antibiotika som du nevner).  UIT/FHI leder et internasjonalt forskningsprosjekt på dette i samråd med WHO.

Men jeg vil bare påpeke at sinktilskudd kan taes forebyggende, eller bare sikre det gjennom godt variert kosthold. Maliariamedisin kan i teorien også tas forebyggende, men det forutsetter at vi kan sikre gode leveranser av det. F.eks rasjonert ut.

Azitromycin (z-pack) er en svært viktig medisin som neppe vil brukes forebyggende pga fare for antibiotikaresistens.

Takk for utfyllende svar på denne.

Jeg tenker jo at mange vil jo ha et mildt forløp så da vil kanskje risiko ved  hydroksylklorokin være litt for høy med tanke på hjerte, dette er vel uansett vanskelig få delt ut til folk så lenge man ikke har noe utvidet testing?

 

Lenke til kommentar
7 hours ago, Theo343 said:

Det skal nok mye til før Kina ber om hjelp fra Taiwan ja. Taiwan har selvsagt mange politiske motiver bak å si det.

En merkelig situasjon der med People's Republic of China (Kina) og Republic of China (Taiwan) som begge mener historisk at de representerer begge delene. Kina blokkerer enhver internasjonal anerkjennelse av Taiwan, også til WHO. Taiwan klarer seg fint uansett så det betyr ikke så mye i praksis nå.

Taiwan har egne pass og er som et vanlig land men offisielt anerkjent av få, ei heller av Norge. Virker som begge prøver mest å bare opprettholde dagens status for det er neppe løsbart med gjenforening før Kina blir mere demokratisk av seg. Og ingen vil utfordre Kina med å anerkjenne Taiwan siden Taiwan også historisk har sett på seg som slags eksil-Kina.

Edit: Taiwan har bare vært demokrati i det siste og ikke den den gang de skilte lag så Kina er kanskje også litt redd for at verden over tid skal se på Taiwan som det rettmessige styret i Kina bare fordi de nå er et demokrati mens fastlands-Kina fortsatt er autoritære.

Endret av tjavel
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (25 minutter siden):

Takk for utfyllende svar på denne.

Jeg tenker jo at mange vil jo ha et mildt forløp så da vil kanskje risiko ved  hydroksylklorokin være litt for høy med tanke på hjerte, dette er vel uansett vanskelig få delt ut til folk så lenge man ikke har noe utvidet testing?

 

Pasienter får tilbud om å være med på eksperimentet. De får ikke velge om de får medsin mot malaria, ebola eller kun sukkerpiller. 

Lenke til kommentar

Ikke bra at media gjentar og hamrer inn relativt lave tall for antall døde. Folk som er svake i matematikk vil bli satt ut når tallene får doble seg noen ganger. Media fokuserer hele tiden på hvilken nasjon som til enhver tid har flest smittede og døde både totalt og per døgn. Media oppfører seg omtrent som om det var en serierunde i e-sport og hvem som nå ligger foran. Forkastelig spør du meg.

Lenke til kommentar
2 hours ago, G said:

Nå forstår jeg hvorfor sykepleierforbundet reagerte på Ernas "generøse" luftballongventilering. Det vil jo aldri funke.

PEEP kan funke hvis de stiller inn trykket riktig som "Blir igjen" for hvert "pust". Men det krever folk som kan stille det inn riktig. Og for å få det riktig må man jo måle interntrykket i alveolene

Lenke til kommentar

Dette må jeg deale med hver jævla gang jeg skal ut med hunden, er det overskyet eller tegn til regn er det som forlatt så tydeligvis ikke noe viktig behov de her er ute for.

Politiet i Oslo har i løpet av den siste tida fått flere bekymringsmeldinger om folkeansamlinger. De ber folk ta ekstra forholdsregler.

På Grünerløkka i Oslo var det et yrende folkeliv lørdag.

https://www.dagbladet.no/nyheter/politiet-reagerer/72335795

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234

Det blir stadig mer klart at situasjonen i Italia, som lenge var bortforklart som et unntak, er normaltilstanden for land som ikke tar coronaviruset på alvor fra første stund. Spania, Frankrike, UK, og nå New York, viser dette. Sverige blir neste katastrofe. Ingen bør bli overrasket om det snart rapporteres om døde i gatene i de mange innvandrertette no-go-sonene i Sverige.

Svenskene har for øvrig stoppet testene av malariamedisin mot viruset, melder NTB, konklusjonen er at den er farlig for coronapasienter, til stor glede for enkelte i media. Vinklingen er at Trump tok feil, det er visst viktigere enn å redde liv. Andre land rapporterer imidlertid positive resultater, som er gjengitt i tråden her allerede. Forskjellen kan være at svenskene muligens har brukt malariamedisinen alene, mens andre land har testet den med andre medikamenter som gir en annen effekt sammen.

Her hjemme vurderer myndighetene endelig strengere regler for deler av landet med mye smitte. Hvorfor skal store områder uten smitte, stenges ned, der det har ingen effekt? At Erna tilsynelatende ikke har tenkt på det før, vitner om at regjeringen har handlet i panikk. Det gikk knapt to uker fra Erna nedtonet "forkjølelsesviruset" og understreket viktigheten av at "vi må opptre så vanlig som mulig", til hun smalt til og stengte hele landet med de mest inngripende tiltakene i fredstid noensinne. Dette viser seg å være en katastrofal panikkhandling, som enhver burde kunne forutse. Jeg gikk ut mot tiltakene allerede samme dag. Nå har myndighetene påført landet enorme utgifter og uoversiktlige langsiktige konsekvenser. Dette er en politisk feilvurdering av historiske proporsjoner. Til tross for dette stiger regjeringens popularitet.

Nå kan det være for sent å redde økonomien og samtidig undertrykke viruset. Jeg håper likevel at regjeringen gir det et forsøk: Lette på tiltakene der det er forsvarlig, slik at økonomien kan komme i gang i alle fall noen steder. Og strengere tiltak spesielt i Oslo og Viken, der bør sivilforsvaret settes inn helst allerede i påsken, for den uansvarligheten vi ser der nå, truer hele landet.

 

Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (3 timer siden):

Dette må jeg deale med hver jævla gang jeg skal ut med hunden, er det overskyet eller tegn til regn er det som forlatt så tydeligvis ikke noe viktig behov de her er ute for.

Nå greier jeg ikke få øye på meg selv på det bildet, men har selvfølgelig vært ute og fått litt frisk luft i dag, slik alle bør gjøre om de ikke er i karantene. Akkurat som du, når du lufter bikkja. Folk bor tett her, og da blir det litt sånn når alle trenger luft og sollys.

Jeg tror ikke smittefaren er så voldsomt stor for folk som er ute og går tur, men vil ikke sette meg i store grupper i parken. To og to sammen, med noen meters avstand til andre tar jeg derimot gjerne sjansen på. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...