Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (34 minutter siden):

Vi vet ikke med sikkerhet om vi har greid å holde coronaviruset i sjakk. Men la oss si at vi delvis har lykkes med det, så gratulerer til Stortinget som har sørget for at så har skjedd.

Et lavt tall nå er ingen garanti for at det vil bli voldsomt senere i spredningsutviklingen. Derfor så er det viktig å prøve å få målt spredningen nå snart. Kanskje derfor at helsemyndighetene så på muligheten for ettertesting på antistoffer framfor aktiv smittemåling.

Det virker på meg ganske tankeløst å bare slippe viruset til igjen etter all innsats som er lagt ned i å forsøke å holdet det i sjakk.

Der var du. Ja vi har ikke vunnet enda, men vi er iferd med å få kontroll. Neste runde vil vi være mye bedre forberedt for. Da kan helt andre tiltak komme på tale. Det er nå i første runde det gjelder å få kontroll. Vi kan måtte leve med dette i over et år før vi får en vaksine, og etter vaksinen kanskje et år til før vi er imune. Jævlige greier dette.

Endret av Oddvardm
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være at det er verdt det i enden. Kan hende at vi ender opp med en befolkning som har større empati for hverandre. Vi har vært temmelig uberørte i mange tiår og er ganske bortskjemte med det meste. Kan hende at denne prøvelsen kom i grevens tid. Selv om den er aldri så tøff og ubehagelig.

Det kan også ende med at folk krever mer helsevesen i fra befolkningen/Stortinget, fordi nå ser man hvor skakkjørt ting muligens har blitt. Kan hende man kan ta seg råd til å å inkludere tannhelse som en del av kroppshelse også endelig? Tannhelse er jo et vanskelig spørsmål da.

En ting er likevel sikkert, og det er at det har blitt satt sparekniv på de fleste helseområder over mange år.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
xRun skrev (35 minutter siden):

I know. Følger med. Får ofte repetert ting for meg her i tråden. ;)
Det ser også ut til å ha blitt akseptert fra offentlig hold i USA at landet får en lignende utvikling som Italia. Mange forskjellige faktorer, men med forholdsmessig tilsvarende eller høyere tall.

Jeg ser bare hva du poster og mer vet jeg ikke. Da vet du kanskje at det flammer opp vilkårlige streiker landet over. Folk vil ha stopp i økonomien slik at husleie, låneavdrag og utkastelser av folk fra hus og leiligheter skal stoppes. De vil ha innført krigs økonomi. Akkurat som jeg har sagt burde skje over hele verden, men som USA ikke har gått med på. Nå kan det bli kaos i USA.

Lenke til kommentar
1 hour ago, KalleKanin said:

1 kroner brukt i dag er 1 krone mindre på oss og våre barn i fremtiden. (I praksis enda mindre grunnet avkastning)

Så jo, dette valget gjøres hele tiden.

Vi kunne garantert spart mange liv ved å doble helsebudsjettene.

Ok, grei nok setning. Men, hvor mye penger behøver egentlig disse framtidsbarna egentlig? Skal de sitte på sofaen som oljesjeiker mens vår generasjon spinkes og spares til helvete og tilbake da?

En vet at hver og en av oss i dag har 1,9 milliarder norske kroner over oss i oljefondet. Man vet også et kun noen promille av disse pengene kommer til å brukes på hver og en av oss. Burde man ikke da ta seg ekstra råd når uår som COVID-19 fører til inntreffer? Eller ønsker du helst å spare oss inn i en økonomisk depresjon?

Endret av G
Lenke til kommentar

Noen ord fra moderatorteamet:

 299 552 visninger og 11202 svar akkurat nå i denne tråden. Utrolig mange viktige og kunnskapsrike poster, samt nyttig info.

Allikevel veldig lite behov for moderering iht. antall poster, viser bare hvor flinke brukere vi har, takk til dere :)

Keep it that way.

Mod-teamet :)

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (1 minutt siden):

Noen ord fra moderatorteamet:

 299 552 visninger og 11202 svar akkurat nå i denne tråden. Utrolig mange viktige og kunnskapsrike poster, samt nyttig info.

Allikevel veldig lite behov for moderering iht. antall poster, viser bare hvor flinke brukere vi har, takk til dere :)

Keep it that way.

Mod-teamet :)

Jada masa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (1 minutt siden):

Hold oss orientert vil du?

Skulle det dukke opp noe brennferskt så dukker det gjerne opp her vettu. Jeg syns også det at det kan være verdt å få med seg hvordan situasjonen takles fra offisielt hold, selv om det ikke ser veldig pent ut.
Ikke nødvendigvis for å diskutere det, meninger er som ... ;)

Lenke til kommentar

Tror nok Oslo sentrum/ øst burde settes i en lockdown.

De fleste som har vært nedi Grønland/Tøyen området vil nok være enig da alle skal ned der handle billig grønnsaker og div råd fra WHO virker ikke eksisterende.

Smittevernoverlege i Oslo bekymret for økning i øst: Mange bor trangt

Da coronaviruset begynte å spre seg i Oslo i februar, var vestkanten hardest rammet. Nå ser smittevernoverlegen med bekymring på en tydelig økning Øst i hovedstaden.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/b5vGgq/smittevernoverlege-i-oslo-bekymret-for-oekning-i-oest-mange-bor-trangt

 

 

 

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar
52 minutes ago, fivebigcities said:

Alle disse tingene er det jo "kidsa" som etterspør.

Yepp. men det er takket være gamlisene at de faktisk kan holde på med (til de grader) uproduktivt "arbeid"!

Ser at en av dem er ute for å utnytte situasjonen til egen fordel:

Selger smitteutstyr til skyhøy pris

https://www.dagbladet.no/nyheter/selger-smitteutstyr-til-skyhoy-pris/72298756

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274
Simkin skrev (18 minutter siden):

??

Ja, velkommen til ekspertpanelet på internett.

Er det noe du vil bli skremt av? Spør ivei!

Hahaha, tenkte det samme. Herre min hatt for en kultur som har utviklet seg her. Race to the bottom i dommedagsprofetier. Tror absolutt det er farligere for helsa å henge her enn å få korona.. 

Lenke til kommentar
1 hour ago, helsten2 said:

Sjukt moderne samfunn ja:

Quote

Kunne bistå ved kriser

– Helt frem til slutten av 1990-tallet hadde vi 37 lette feltsykehus. I tillegg var det lenge lagret medisinsk beredskapsutstyr på mange utvalgte steder i landet, sier han.

Feltsykehusene skulle ta imot sårede soldater før de ble sendt videre til bedre utrustede, sivile sykehus. Men de kunne også stilles til rådighet for andre oppdrag. Det lå nedfelt i gjensidige avtaler om bistand ved større kriser og katastrofer, forklarer Hjelle.

– Utstyret vårt krevde litt mer personell. Det kunne på ingen måte erstatte det sivile. Men det kunne absolutt ha vært med på å avlaste og supplere dem i den situasjonen vi nå befinner oss, mener Hjelle.

Det kunne enten skje gjennom direkte behandling av smittede, eller ved å ta seg av andre pasienter og skader. På den måten ville det frigi sårt tiltrengt kapasitet og sengeplasser til koronapasienter. Med innmaten fra feltsykehus kunne midlertidige mottak enkelt etableres i idrettshaller, på sykehjem, hoteller eller lignende.

– Sammenlignet med vanlige sykehus var fasilitetene forholdsvis enkle. Men det var robust og driftssikkert. Vi kunne utføre det meste innen operasjoner, enkle inngrep og sårbehandling, sier han.

 

Lenke til kommentar
1 hour ago, Theo343 said:

jeg blir litt stuss når jeg leser oppfordringen til legeforeningen og jeg selv i 2 uker med influensa og lungebetennelse fikk streng beskjed om å ikke gå til noen leger :D

EDIT:
ah de mente andre sykdommer ja, det er et poeng ?

Nei, jeg er også enig i din tolkning. Det var slik jeg tolket den også. Den første og andre bølgene COVID-19 smittede har vært utsatt for et stort forsøkseksperiment !! :wallbash:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, xRun said:

USA - Live nå:
Coronabriefing med guvernøren i New York.

 

Man har ikke tid til å se alt som flyter av videoinfo. Men fader så heldig jeg var med skumtitting. Fant dette interessante punktet i sendingen. Intelligent mann. Se hva han sier her, om hva andre steder/stater i USA kan forvente seg:

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...