Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

bshagen skrev (16 minutter siden):

Vi i Norge er ganske heldige der, men nedover i Europa er det mye rart. Kommer til å passe på at jeg spiser norsk mat heretter. Ikke sikkert det er noe i det, men det føles litt greiere - samt det støtter norske bønder

Tror ikke mine egne øyne når jeg leser hva du skriver. Vet du ikke at 90% av all mat vi spiser i Norge (utenom dere på østlandet som bor nær grensen) er norsk? Vet du ikke at vi har et massivt importvern på alle matvarer (bortsett fra frukt) her til lands?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Oddvardm skrev (12 minutter siden):

Tror ikke mine egne øyne når jeg leser hva du skriver. Vet du ikke at 90% av all mat vi spiser i Norge (utenom dere på østlandet som bor nær grensen) er norsk? Vet du ikke at vi har et massivt importvern på alle matvarer (bortsett fra frukt) her til lands?

Jo, det er jo det jeg sier. Jeg tror det er en sammenheng på at vi spiser norsk mat med lite antibiotika og derfor så håper jeg EU rydder litt opp i matproduksjonen i ettertid - om det skulle vise seg at det er mye dødsfall pga resistente bakterier som følge av covid-19. Det var jo selve premisset når jeg svarte Olaf. Når det er sagt, det er NULL problem for meg å stikke på butikken rett opp i gata her og finne kjøttdeig fra Tyskland (Kiwi) og biff i fra Uruguay (Rema1000). Veit ikke om Drammen defineres som "nære grensen", men tviler sterkt på at disse grossistene gjør det noe særlig annerledes rundt ellers i landet

EDIT: Kjøpt en sånn en før? Disse har noen ganger opprinnelsesland Tyksland: 
Cb5NOIyW0AE6YJM?format=jpg&name=large

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (11 minutter siden):

Jo, det er jo det jeg sier. Jeg tror det er en sammenheng på at vi spiser norsk mat med lite antibiotika og derfor så håper jeg EU rydder litt opp i matproduksjonen i ettertid - om det skulle vise seg at det er mye dødsfall pga resistente bakterier som følge av covid-19. Det var jo selve premisset når jeg svarte Olaf. Når det er sagt, det er NULL problem for meg å stikke på butikken rett opp i gata her og finne kjøttdeig fra Tyskland (Kiwi) og biff i fra Uruguay (Rema1000). Veit ikke om Drammen defineres som "nære grensen", men tviler sterkt på at disse grossistene gjør det noe særlig annerledes rundt ellers i landet

Javel. Jeg misforsto deg. Men tror du at norsk mat er bedre enn utenlandsk mat? Det er mange som mener motsatt. Norske medier blandt annet som er kritiske til utvalget i norske butikker. Ernærings folk som sier at kosten er ensformig og fet. Du er litt på tynn is hvis du mener det.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274
Oddvardm skrev (1 time siden):

Husk på hvor vi er da. Helt ytterist på det Europeiske kontinentet med hav på tre kanter. Vi har nesten ingen som reiser gjennom landet for å komme til noenplass. Vi er isolert her på berget. Det liker jeg.

Haha. Det er det mest urnorske jeg har lest i denne tråden. Vi vil helst sitte på sidelinjen og være best i alle kategorier. 

 Om det innebærer at vi skal rotne på stilk og kjede livet av oss så får det bare være! Verdens mest trauste gjeng. 

Lenke til kommentar
failern skrev (Akkurat nå):

Haha. Det er det mest urnorske jeg har lest i denne tråden. Vi vil helst sitte på sidelinjen og være best i alle kategorier. 

 Om det innebærer at vi skal rotne på stilk og kjede livet av oss så får det bare være! Verdens mest trauste gjeng. 

?

Lenke til kommentar
28 minutes ago, Oddvardm said:

Tror ikke mine egne øyne når jeg leser hva du skriver. Vet du ikke at 90% av all mat vi spiser i Norge (utenom dere på østlandet som bor nær grensen) er norsk? Vet du ikke at vi har et massivt importvern på alle matvarer (bortsett fra frukt) her til lands?

Det er nok en sannhet med modifikasjoner. Grandiosa er ikke norsk bare fordi den bruker norsk ost og andre råvarer i den er fra utlandet. Vet ikke hva de har regnet inn i noe sånt, men med tanke på hvor mye prosesserte ferdigprodukter det er i butikken med enten delvis eller helhetlig råvare fra utlandet, er det nok ikke 90%.

Lenke til kommentar
Allostasis skrev (Akkurat nå):

Det er nok en sannhet med modifikasjoner. Grandiosa er ikke norsk bare fordi den bruker norsk ost og andre råvarer i den er fra utlandet. Vet ikke hva de har regnet inn i noe sånt, men med tanke på hvor mye prosesserte ferdigprodukter det er i butikken med enten delvis eller helhetlig råvare fra utlandet, er det nok ikke 90%.

Neivel. Jeg skal ikke stå harnakket på det tallet, men at vi eter mye Norsk tror jeg nok er tilfelle. Og det er jeg enig i. Men at store matprodusenter og distributører skal kunne flå oss er jeg ikke så enig i.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274
Oddvardm skrev (3 minutter siden):

Neivel. Jeg skal ikke stå harnakket på det tallet, men at vi eter mye Norsk tror jeg nok er tilfelle. Og det er jeg enig i. Men at store matprodusenter og distributører skal kunne flå oss er jeg ikke så enig i.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_food_self-sufficiency_rate

Her har du det, så slipper du å synse. 

NB: du skal langt ned på lista.. 

Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (9 minutter siden):

Er vi Nr 1 på land som er avhengig av mat import? Det var virkelig en sjokkerende nyhet. Det er vedt litt mer informasjon og skal jobbe med å bli oppdatert på emnet. Takk for info ?

Det er jo ikke bra info. Det er en ekstremt dårlig Wikipedia-side med link til en rapport fra USA som snart er 10 år gammel uten noe forsøk på å definere begrepet de setter frem. 

Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (33 minutter siden):

Javel. Jeg misforsto deg. Men tror du at norsk mat er bedre enn utenlandsk mat? Det er mange som mener motsatt. Norske medier blandt annet som er kritiske til utvalget i norske butikker. Ernærings folk som sier at kosten er ensformig og fet. Du er litt på tynn is hvis du mener det.

For all del ikke. Bakgrunnen til spørsmålet mitt i utgangspunktet er at man kanskje ser en sammenheng mellom mat som blir produsert med mye antibiotika og bakterieresistens. Norge produserer mat med minst antibiotika og derfor har vi svært få problemer med dette, noe man feks har i Italia og Spania.
 

Nå som covid-19 blir kastet inn i miksen så ser man plutselig en korrelasjon, da man ser at man sliter med pasienter som får disse bakteriene og covid-19 samtidig. Om man fjerner en potensiell «underliggende sykdom» fra den maten vi spiser til daglig, så kan jeg ikke se på det som negativt  
 

Utvalget av norsk mat/kjøtt er kanskje snevert, men det er vel bare fordi vi er en liten populasjon. Kvaliteten tror jeg derimot er svært bra :)

Lenke til kommentar
helsten2 skrev (10 minutter siden):

Er det noen grunn til å tro at det har blitt bedre de 10 siste årene?

Men hva er blitt bedre? Hva er det wiki linken din mener med selvforsyning? 

Her er et par nyere linker "hjemmefra" som forklarer litt bedre hva slags begreper som er ute å går. 

https://www.landbruk.no/biookonomi/hva-er-egentlig-selvforsyningsgrad/

https://www.faktisk.no/artikler/ql/hva-er-selvforsyningsgraden-i-norge

Endret av Sexylubb1
Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (3 minutter siden):

Men hva er blitt bedre? Hva er det wiki linken din mener med selvforsyning? 

Her er ent par nyere linker "hjemmefra" som forklarer litt bedre hva slags begreper som er ute å går. 

https://www.landbruk.no/biookonomi/hva-er-egentlig-selvforsyningsgrad/

https://www.faktisk.no/artikler/ql/hva-er-selvforsyningsgraden-i-norge

Dette forumet er bra. Takk for info.

Lenke til kommentar
3 minutes ago, Sexylubb1 said:

Men hva er blitt bedre? Hva er det wiki linken din mener med selvforsyning? 

Her er ent par nyere linker "hjemmefra" som forklarer litt bedre hva slags begreper som er ute å går. 

https://www.landbruk.no/biookonomi/hva-er-egentlig-selvforsyningsgrad/

https://www.faktisk.no/artikler/ql/hva-er-selvforsyningsgraden-i-norge

Takk for det. M.a.o. kan det bli mye fisk framover ?

Lenke til kommentar

Hva sier "bare forkjølelsesfolket" nå da, til dette? De har internasjonale organisasjoner i Brussel, som NATO, EU-kommisjonen, EU-rådet LGBTI-assosiatin, Eureka og sikkert noe til. Da må jo helsevesenet ansees å være av ypperste klasse, likevel så døde 12-åringen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:International_organisations_based_in_Belgium

Quote

Virussmittet 12-åring døde i Belgia

En 12 år gammel koronasyk jente er død i Belgia. Jenta hadde feber i tre dager før hun døde og testet positivt for sykdommen covid-19, opplyser belgiske helsemyndigheter.

Dødsfall i så ung alder skjer svært sjelden, sier en talsperson for helsemyndighetene, Emmanuel Andre, og legger til at de er rystet over dødsfallet.

Ingen ytterligere detaljer om helsetilstanden til den 12 år gamle jenta er offentliggjort, heller ikke om hun hadde en underliggende sykdom.

Det er det første virusdødsfallet som er registrert blant barn i Belgia under koronakrisen. 705 koronasmittede personer er så langt døde i landet med drøyt 11 millioner innbyggere, og 12.775 er bekreftet smittet.

©NTB

https://www.aftenposten.no/koronaviruset

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...