Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Budeia skrev (1 minutt siden):

Barn skal også ha mye utetid. Og da må en forelder være med ut, av diverse grunner (frykt for kidnapping, de kan ikke passes på av eldre nabobarn slik som de kanskje ble på 50-tallet, folk godtar ikke å se små barn ute alene så de vil sende bekymringsmelding). 

Det er vel nå en tid der barn ikke skal være ute alene og møte andre barn. Ellers er jeg enig at det har blitt hysteriske tilstander. Jeg er født på 80-tallet og vi lekte ute etter skolen alene overalt. Vi kom hjem av oss selv i 16-17 tida.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Hva slags unger har dere da? Mine unger klarer seg fint alene en times tid avgangen. Vi har kanskje vært mer strengere i oppdragelsen. Japanske unger må vaske og rydde klasserommene sine. Alt er lov oppdragelse som mange i Norge driver med er skadelig for barna og samfunnet. https://www.youtube.com/watch?v=jv4oNvxCY5k

I alderen 6-10 år (SFO-alder) er det helt overkommelig å la ungene leke alene hjemme når man f.eks stikker på butikken etc, men å forvente at de har selvdisiplin til å gjøre skolearbeid en hel dag alene er totalt urealistisk. Eldre barn enn 10 år bør kunne klare det. Barnehageunger kan man generelt ikke forlate hjemme alene selv for å dra i butikken. NB. Ikke tolk dette som noen definitive grenser, for det varierer selvsagt fra barn til barn hva de klarer.

Har man flere unger så er det den yngste som styrer behovet for å være hjemme. Må man være hjemme så må man også regne med å fungere som vikarlærer kl 09-14 og bli ganske heftet resten av dagen. Det er urealistisk å forvente å få gjort noe særlig på hjemmekontor når man har det sånn.

Endret av Simen1
  • Liker 3
Lenke til kommentar

EU viser sitt sanne jeg:

Quote

...

Niclas Holmquist från Göteborg är vd för Mölnlycke Benelux (Belgien, Nederländerna och Luxemburg reds anm) och är bosatt i Bryssel i Belgien.

Just nu arbetar han med att sköta logistiken för att få ut bland annat andningsmasker till sjukhus runtom i världen. Företaget har flera fabriker i Europa och övriga världen.

– Vi har ökat produktionen, men leveranser försvåras av att länder i EU agerar protektionistiskt och sätter upp restriktioner för export. Det strider ju mot hela tanken med EU och den fria rörligheten av varor på den inre marknaden. Vi ska ju hjälpa varandra, men när krisen är som värst gör man inte det, säger han och fortsätter:

...

https://www.expressen.se/gt/utrustningstillverkaren-larmar-det-ar-panik/

EDIT:

Det går rykter om at land også begynner å innføre restriksjoner på eksport av matvarer....

Endret av helsten2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DiskusDød skrev (2 timer siden):

Såpass ja. Du tyr til fornærmelser mot person og samtidig som du tydelig synliggjør dine leseferdigheter og forståelse. 

Du vet veldig godt at skoleferien er 2 måneder, godt for deg. Send de virusbefengte ungene dine på landet til besteforeldrene. Så bra dere kan sende ungene deres bort.

Jeg skrev at skoleferien IKKE er 2 måneder slik som du tror, for veldig mange er ungene i barnehagen eller SFO mens foreldrene jobber. De fleste har 3 uker sommerferie, da må ungene som er for små til å ta vare på seg selv ha et tilbud.

Jeg snakker ikke sommerskole for slike "begavede" barn som du har. Skolefritidsordningen er ikke sommerskole.

Jeg vet ikke om noen som har sendt ungene sine på sommerskole, bortsett fra deg, var det en jugend aktig skole du sendte de på? Koranskole kanskje?

Hvor har du det fra at jeg tror det er obligatorisk skole på sommeren? Jeg skrev tydelig SFO og barnehage, alder fra 1 år til trinn 4. 

Nå betaler jeg over 6000kr/mnd for barn i barnehagen/sfo. Mens jeg jobber er de der og blir hentet når jeg ferdig på jobb. Jeg dytter de ikke vekk. De blir hentet hver eneste dag.

Du dytter ungene dine på jugendskole og skrøpelige besteforeldrer, ikke jeg.

Ikke prosjekter dine problemer og mangler over på andre. Det er ikke min feil at dine unger heller vil tilbringe tid på sommerskole og hos besteforeldrene sine enn med deg.

 

 

Hvordan skal vanlige folk få ting til å gå rundt hvis myndighetene fortsetter å stenge barnehager og sfo etter påske?

Jeg håper jeg blir permittert, eneste mulighet jeg har for å samtidig kunne passe på ungene og få inntekt. 

 

 

Det var bare svar med samme mynt,, glad jeg ikke sitter i karantene med noen så usmakelig som deg

Lenke til kommentar
9 minutes ago, Pc Lynet said:

Men da er jo nettop din jobb ikke kritisk viktig og du må ta deg av barna.

Da må man ta omsorgspenger og arbeidgiver vil trolig plassere deg som nummer 1 på permiteringslisten.

Og forhåpentligvis så er man fast ansatt, eller så kan man ende med null i inntekt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Pc Lynet skrev (2 timer siden):

Hvis du først har fått smitte til en stor by, vil de smitte over på de andre realtivt fort. Å sette Oslo i karantene vil ha liten effekt. Man må heller se på omvendt karantene slik som mange kommuner allerede har gjort. Forhindre smitte til steder uten smittetilfeller.

Når enkelte kommuner har sett seg nødt til å innføre restriksjoner i strid med sentrale myndigheters råd, så er det nettopp fordi regjeringen ikke har gjort jobben sin. Hvis Italia hadde handlet ansvarlig og stengt grensene sine, ville vi hatt en helt annen smittesituasjon i Europa i dag. Hvis norske myndigheter hadde handlet rasjonelt og ansvarlig, hadde landegrensen blitt stengt (tvungen karantene) og berørte bydeler i Oslo isolert umiddelbart. Du kan bare ikke mene at det er mer effektivt å overlate til hvert land, eller til hver kommune, å hindre smitten å komme inn. Det er som å si at de smittede skal bevege seg fritt, det er vi andre som må holde oss hjemme. All sunn fornuft er enig med ekspertisen, som sier at isolering av smittede og smitteområder, er det mest effektive og det riktige på alle måter (dersom man vil stoppe viruset).

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar

Poenget mitt er at det nå er for seint. Hadde man hatt litt guts her i landet, hadde man hentet inn alle som kom med fly fra Østerike og Italia når man visste hvordan det var nå. Det værste er nordmenn som kommer i hopetall fra Spania, der de ikke får annen beskjed om å holde seg hjemme i 14 dager. Men reiser med tog, fly, buss fra Oslo Lufthavn.

smittede.thumb.jpg.53faafdc038352f2e952cd754fd1b81f.jpg

Lenke til kommentar
Miri skrev (59 minutter siden):

Jeg har hele tiden sagt "Oslo og andre smitteområder", underforstått de områdene som har et internt smitteproblem, det vil si der smittens opprinnelse er fra andre innenfor området. Det er langt fra hele landet, som du ser ut til å tro. Tvert imot er det få områder med internt smitteproblem.

[...]

Hvorfor skal store byer som ikke har intern smitte, ilegges de samme restriksjoner som områder som har kommet i neste fase av smitteutbredelsen?

Nå har jeg gjort en rask sjekk på byer hvor man ikke vet hvor smitten kommer fra: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Fredrikstad, Drammen, Kristiansand, Tromsø. Alle må antas at har intern smitte. Alle byene jeg sjekket har antagelig intern smitte. (Beklager på forhånd til store byer jeg glemte å sjekke.)

Hvordan kan du kalle dette få smitteområder? Hvilke store byer i Norge uten intern smitte snakker du om egentlig?

Lenke til kommentar
17 minutes ago, Pc Lynet said:

Hadde man hatt litt guts her i landet, hadde man hentet inn alle som kom med fly fra Østerike og Italia når man visste hvordan det var nå. Det værste er nordmenn som kommer i hopetall fra Spania, der de ikke får annen beskjed om å holde seg hjemme i 14 dager. Men reiser med tog, fly, buss fra Oslo Lufthavn.

Gardermoen er en åpen dør, ja. I praksis ingen sjekk.

Mange land, spesielt i Asia, bruker jo varmesøkende kamera for å sjekke alle passasjerer for feber - selv i "fredstid".

Var en tur i Japan etter at de hadde fått de første Corona-tilfellene der, og alle måtte passere en utvidet smittevernsstasjon med kamera før pass-kontrollen. Du ble tatt til side hvis du hadde indikasjon på feber. Du måtte også svare på flere spørsmål om reise/opphold hvis du kom fra Kina.
Men du kan jo selvsagt være smittebærer uten symptomer og passere disse kontrollene.

På Gardermoen står kun noen karer fra HV ved baggasjebåndene og informerer ... (Vet ikke om de fremdeles er der)

Endret av helsten2
Lenke til kommentar
Camlon skrev (1 minutt siden):

Det er feil statistikk å følge med på, fordi de kan velge å stramme inn kriteriene for å bli innlagt.

Følg med "På Respirator", den er mye mer uavhengig av politiske valg.

Ja, men den er også enno meir tidsforsinka enn innlegelsar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Hva slags unger har dere da? Mine unger klarer seg fint alene en times tid avgangen. Vi har kanskje vært mer strengere i oppdragelsen. Japanske unger må vaske og rydde klasserommene sine. Alt er lov oppdragelse som mange i Norge driver med er skadelig for barna og samfunnet. https://www.youtube.com/watch?v=jv4oNvxCY5k

Har to gutter på 2 og 4. 

Skal jeg finne et bambusrør å slå de med?

Og befolkningen i Japan sliter ikke med stress og mye selvmord? 

DaniNichi skrev (1 time siden):

Har så lite sympati for alle med barn der ute, deres selv inngrodde egoisme satt jo de her små trollene til verden når det siste man trenger er flere mennesker så deal med det.

Jeg er en av de som mener når det er mange millioner av barn der ute som trenger trygge hjem så er det ren skjær egoisme få sine egne spesielt i vesten.

 

 

Du er en av dem som ønsker at Norge skal bli noe annet enn norsk. Da synes jeg at du heller skal flytte enn å tvinge oss nordmenn inn i din ideologi. Dra til Sverige.

 

Pc Lynet skrev (1 time siden):

 

 

 

ScandiFlick skrev (56 minutter siden):

Det var bare svar med samme mynt,, glad jeg ikke sitter i karantene med noen så usmakelig som deg

Samme mynt? Har ikke nevnt deg bortsett at jeg antok at du var barnløs.

Du mener jeg dytter barna mine vekk og ikke skulle hatt barn i det hele tatt fordi jeg vil at barnehagene skal åpne etter påske.

Jeg kan være usmakelig, enkelt, jeg er en hestkuk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...