Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234
Windoge skrev (15 minutter siden):

Vi var tidligere ute med strengere tiltak enn Sverige.

Virksomme tiltak er bedre enn strenge tiltak. Først feilet Norge i å stenge grensene, når så viruset etablerte seg i Oslo, feilet myndighetene i å gjøre det neste åpenbare steget, nemlig å isolere Oslo. Det er årsaken til at hele landet nå er rammet av strenge tiltak. Sannsynligvis kan det fremdeles være nyttig å stenge av Oslo og noen få andre områder, og lempe på tiltakene i resten av landet. Finland stengte hovedstaden i går, og svenskene vurderer det samme. Det er målrettede og effektive tiltak, som selvfølgelig har langt mindre konsekvenser enn å stenge ned hele landet. Ganske utrolig at det er nødvendig å påpeke det.

Lenke til kommentar

Nå ble det akkurat meldt om et dødsfall til i Sverige, på et eldresenter hvor flere angivelig er smittet, så da er tallet 72.



Tegnell sier i et intervju til Aftonbladet :

Borde ni sätta Stockholm i karantän: 
"Nej det tror jag skulle vara helt fel åtgärd. Det har ingen som helst funktion.
Det viktiga nu är att fortsätta vara hemma om vi är sjuka, och tvätta händerna.
Jag tycker tvärt om att vi har klarat dessa första veckorna alldes fantastiskt förträffligt."

Men i Italien har man ju kunnat sätta städer i karantän: 
"Nej men det man gjorde där var ju att sätta några enstaka små byar i karantän."

Kan vi ha 100 döda i slutet av veckan, som Rocklöf säger: 
"Vad menar du, jag förstår inte vad du syftar på. Men jag tror inte alls på hans siffror.


 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (30 minutter siden):

Enig i det. Dersom noen starter en slik fabrikk, så regner jeg med at de får satt innkjøpere på saken. Men, det er jo utfordrende nå. Kina behøver vestlige penger, så de er vel i gang med å snarlig sende noen råvarer rundt omkring, eller? India er det kanskje verre med, som har gått inn i "en hule" av selvpreservasjon.

Råvarer fra Kina er NULL problem, man kan som privat person nesten få kjøpt hva som helst også nå.

Greia er at I Norge er det såpass med regler at det kan ta flere måneder bare få godkjent en leverandør av et gitt råstoff, statens legemiddelverk er ganske vriene ha med å gjøre.

Lenke til kommentar

Japan:
Nye tilløp til hamstring av dagligvarer etter at OL ble flyttet til neste år. Antall smittede øker, guvernøren i Tokyo ber folk holde seg hjemme, angir en tidsramme .på 3 uker før man ser resultater av dette.
 

Koike urges Tokyo residents to stay at home at weekend
https://japantoday.com/category/national/Koike-urges-residents-to-stay-at-home-at-weekend-as-Tokyo-posts-biggest-daily-jump-in-coronavirus-infections
"Warning of the risk of an explosive rise in coronavirus infections in Japan's capital, Tokyo Gov Yuriko Koike on Wednesday asked residents to avoid non-essential outings through until April 12.
Koike told a news conference that the situation was "severe" after 41 new cases were reported in Tokyo on Wednesday alone. Ten of the cases were connected with a hospital in Taito Ward where a nurse and a patient were confirmed infected on Tuesday, NHK reported.
Koike asked residents to cooperate to stem the spread by avoiding unnecessary outings, working at home as much as possible and staying away from restaurants and gatherings.
"To avoid an overshoot in infections, the cooperation of Tokyo residents is critical. I ask you to act with a sense of crisis," Koike said.
"

Lenke til kommentar
2 hours ago, Sheldon C said:

Det er pensjonister i siste fase av livet som hovedsaklig rammes, mao lite å "spare". Oljefondet skal dekke pensjoner for fremtidige generasjoner.

Har det gått sport i det å snyte folk for oppsparing de har arbeidt et langt og hardt yrkesliv over?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

G20-landene vil spytte inn 5000 milliarder dollar i verdensøkonomien

Lederne for G20-landene lover «robust» støtte til utviklingsland i kampen mot koronaviruset. De vil tilføre verdensøkonomien 5000 milliarder dollar. Dette melder NTB. 

Beløpet overgår både den amerikanske og den tyske redningspakken. Det tilsvarer rundt 54.000 milliarder kroner, mer enn fem ganger så mye som det norske oljefondet.

G20-lederne møttes i en telefonkonferanse torsdag. Der lovet de også en «samlet front» mot trusselen koronaviruset utgjøre.

https://www.aftenposten.no/koronaviruset

https://en.wikipedia.org/wiki/G20

Lenke til kommentar
2 hours ago, xRun said:

Vedr. skadevirkninger av COVID-19:

En kinesisk studie på 416 pasienter som var innlagt og hadde gått igjennom sykdomsforløpet, ble det ikke bare funnet lungeskader med noe redusert lungefunksjon. Hos ca. 1 av 5 ble det også påvist en skade på hjertet.
I omtalen av dette i amerikanske nyhetskanaler i morges ble det presisert av leger at dette ble funnet hos pasienter uten annen "pre-existing" helsetilstand, og at pasientene ikke var hardere rammet av COVID-19 fordi de hadde hjerteskader fra før, men at hjerteskaden etter alt å dømme var oppstått ifbm. COVID-19, og denne skaden ble påvist hos ca. 20% av pasientene etter at de ble innlagt. De som hadde fått denne skaden, som ble påvist etter innleggelse, hadde 10x høyere risiko for fatalt utfall.

COVID19: Heart damage common in hospitalised coronavirus patients
https://www.scimex.org/newsfeed/covid19-heart-damage-common-in-hospitalised-coronavirus-patients
"Damage to the heart, known as cardiac injury, is common among patients hospitalised with COVID-19, and it is linked to a significantly higher risk of dying in hospital, according to Chinese research. The study of 416 patients with confirmed COVID-19 found that cardiac injury occurred in around 1 in 5 patients in hospital, and these patients had a risk of dying that was around ten times higher than those without cardiac injury."

 

Det blir formodentlig gjort videre studier som gir mer klarhet i dette.

Høres lite bra ut ?

Lenke til kommentar
2 hours ago, d'espresso said:

Faste ansatte får full, utvidet lønn, i 20 dager ved permittering. Studenter som mister inntekt som en direkte følge av koronasituasjonen får altså æren av å ta opp et lån på 26000 kroner. Det er så urettferdig som det får blitt. Er skattekronene studentene har bidratt med i deltidsjobbene sine mindre verdt? 

Studenter har ofte litt goder i fra foreldrene, selv om dette kan være svært individuellt. Så la oss ikke svartmale bildet helt da. Jeg har selv hatt studielån for veldig mange år siden, før de begynte med månedsutbetaling eller hva det går i i våre dager. Kjøpte både PC, spiste greit, festet lite, hadde råd til mobiltelefon. Gikk helt greit. Selvsagt var dette noe smalhans budsjettmessig. Men det er noen få år av livet som de fleste kommer igjennom. Hadde ingen ekstrajobb heller. Jeg ba ikke foreldre om noe spesiellt i perioden heller. Så det kommer veldig an på individet som student. Noen klarer å bruke opp halve studielånet på et par uker om de får pengene rett i neven. Andre greier å porsjonere ut.

Endret av G
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (16 minutter siden):

hverken trygt for Krekar eller andre i Italia eller fengslet han sitter

https://www.shutterstock.com/nb/editorial/news/coronavirus-riot-at-rebibbia-prison%2C-rome-2020-03-09

Fint. Skjer det noe med han så slipper staten å bruke meir penger. Han har aldri vert noe annet enn trussel og enormt utgift for staten/norske folket. Alle de pengene kunne bli brukt for nyttige formål (sykehus, redde liv, o.l.).

Lenke til kommentar
Gjest b6487...931
G skrev (6 minutter siden):

Studenter har ofte litt goder i fra foreldrene, selv om dette kan være svært individuellt. Så la oss ikke svartmale bildet helt da. Jeg har selv hatt studielån for veldig mange år siden, før de begynte med månedsutbetaling eller hva det går i i våre dager. Kjøpte både PC, spiste greit, festet lite, hadde råd til mobiltelefon. Gikk helt greit. Selvsagt var dette noe smalhans budsjettmessig. Men det er noen få år av livet som de fleste kommer igjennom. Hadde ingen ekstrajobb heller. Jeg ba ikke foreldre om noe spesiellt i perioden heller. Så det kommer veldig an på individet som student. Noen klarer å bruke opp halve studielånet på et par uker om de får pengene rett i neven. Andre greier å porsjonere ut.

Men du er klar over at støtten/lpnet ikke har økt nok i takt med utgiftene, spesielt i pressede områder som Tromsø og Oslo? 

Anonymous poster hash: b6487...931

Lenke til kommentar
2 hours ago, tjavel said:

Suppestasjoner eller lignende kan være noe å tenke på i en periode så blir det ikke sveltihjel ihvertfall, om noen ikke faller inn under noen av tiltakene. Bare det ikke blir overfylt av de som skal få med seg alt som er billig eller ikke koster noe, uansett hvor god råd de har.

Kommer nok noen pensjonister som kanskje behøver litt sosial omgang. Og sikkert en haug med innvandrere og flyktninger på toppen.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Miri said:

Ryktes at Sverige vurderer å isolere Stockholm, skiver Dagbladet. Finland isolerte hovedstaden i går. Når skal Erna gjøre dette åpenbare tiltaket? Når det er for sent?

Unnskyld at jeg er litt frekk nå, men jeg lurer litt i bunn om Anders får ståpikk av slike ting:

Quote

- Det går fort, sa Anders Tegnell, Sveriges statsepidemiolog, på pressekonferansen.

 

Lenke til kommentar
19 minutes ago, G said:

Studenter har ofte litt goder i fra foreldrene, selv om dette kan være svært individuellt. Så la oss ikke svartmale bildet helt da. Jeg har selv hatt studielån for veldig mange år siden, før de begynte med månedsutbetaling eller hva det går i i våre dager. Kjøpte både PC, spiste greit, festet lite, hadde råd til mobiltelefon. Gikk helt greit. Selvsagt var dette noe smalhans budsjettmessig. Men det er noen få år av livet som de fleste kommer igjennom. Hadde ingen ekstrajobb heller. Jeg ba ikke foreldre om noe spesiellt i perioden heller. Så det kommer veldig an på individet som student. Noen klarer å bruke opp halve studielånet på et par uker om de får pengene rett i neven. Andre greier å porsjonere ut.

Ja, men det er mange nok som ikke har foreldre i bakhånd som sponser en. Er nok ikke for moro skyld at to tredjedeler av studentene jobber ved siden av studiene. Ei heller har støtten økt i takt med boligutgiftene i for eksempel Oslo.

Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...