Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Storbritannia ser etter 250 000 frivillige i god helse, blant annet for å hjelpe til på det nye sykehuset de har planer om å åpne neste uke.

Et av landets største konferansesenter, Excel, bygges nå om av forsvaret, til å bli landets største sykehus, med kapasitet til 4000 pasienter, for å ta hånd om alle de pasientene de tror de kommer til å få med COVID-19.

excel-london-exhibition-centre-docklands
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 minutes ago, 0laf said:

Italia ser ut til å ha 5249 nye smittede siste døgn, og 743 døde, opp igjen fra i går.

Synd, men tror dessverre dette kommer av familiekulturen befolkningen har når det kommer til å bo med de eldre. Ved portforbud blir familiene innestengt med hverandre, og smittes. Det vil nok ta lengre tid å få gode tall på tiltakene.

Lenke til kommentar
24 minutes ago, 0laf said:

Greta Thunberg synes ikke hun får nok medieoppmerksomhet om dagen, melder om at hun "tror" hun har vært syk med COVID-19, selv om hun egentlig ikke følte seg noe særlig syk, å ikke er testet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2GA3G4/greta-jag-tror-att-jag-har-haft-corona

Hun skal vel skylde covid-19 på alle over 40 "how dare you create this disease". Ellers blir det fint når neste ufødte generasjon kan skylde de 250m høye rustholkene av vindturbiner på Thunberg om 20 år. (som da ikke lenger er i bruk og med rotorblader som må graves ned).

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (27 minutter siden):

Greta Thunberg synes ikke hun får nok medieoppmerksomhet om dagen

Det synes vel ikke du heller, siden du deler linken. Jeg skal være helt ærlig å si at 90% av praten jeg hører om Greta kommer fra dette forumet. Din post nå er første gang på et par måneder at navnet dukker opp i livet mitt. Så om målet er å ikke la henne være relevant så burde du ikke dele linker om henne.

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Comma Chameleon said:

Det synes vel ikke du heller, siden du deler linken. Jeg skal være helt ærlig å si at 90% av praten jeg hører om Greta kommer fra dette forumet. Din post nå er første gang på et par måneder at navnet dukker opp i livet mitt. Så om målet er å ikke la henne være relevant så burde du ikke dele linker om henne.

Syntes innlegget hans var treffende. Hvem bryr seg om hun tror at hun har hatt covid-19?

Da er det mer interessant at hun tror at det er av allmenn interesse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
fivebigcities skrev (6 minutter siden):

Hvem bryr seg om hun tror at hun har hatt covid-19?

Vanskelig å vite hva som er best/verst, kjendiser som har blitt testet for korona, eller kjendiser som ikke har blitt testet. 

I fb-gruppa Koronahumor, hadde de et bilde av Thunberg der det var montert et stort koronavirus på hodet til Thunberg (som en hjelm), med teksten: Da du ikke trodde det kunne bli verre.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, BadCat said:

71k er 1,322% av befolkningen. Testingen er ikke bra nok og det er svært misvisende tall som presenteres daglig. Bedre å si, vi vet ikke antall smittede. Det er titusener av folk med symptomer som ikke er blitt testet. En del av disse har blitt sendt på jobb. 71k er i snitt 199,4 testede mennesker per kommune eller 7,1 testede per dag per kommune.

Testing uten å teste for antistoffer mot viruset gir lite indikasjoner på hvor utbredt viruset er og har vært. Å teste mot antistoffer blir mer og mer viktig ettersom pandemien strekker ut i tid for å kunne få et "riktigere" bilde. Jeg kjenner til drittsekker som er syke, som har symptomer, har vært i kontakt med folk som er blitt påvist syke, men de vil ikke i karantene, lar være å teste seg og går fremdeles ute blant folk. Det blir flere og flere av de hver dag, spesielt mot sommeren. 

Å teste kun for å teste for statistikken sin skyld begynner å gi mindre og mindre mening når målet ikke er å bli kvitt viruset. Da får vi som nevnt over, mange som ikke gidder selv om de vet de er smittet.

Jeg er ikke imot testing, men det gir lite mening når det er "dugnadstiltak" og ikke tvang med skikkelige oppfølgingstiltak. Og alvorlige konsekvenser for de som bryter det. Bare se på hyttefolket - de gjør opprør til de mange tusen. Tror du ikke smitta folk og  gjør egentlig det? Det tror hvertfall jeg. Det norske tillitssamfunnet er nok langt i fra så fantastisk som stortinget og media skal ha det til. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange gidder nok ikke nei... men jeg tror at flere ville isolert seg og overholdt karantene dersom de fikk påvist smitten. Nå er det litt sånn frivillig... er du snufsete så hold deg inne. 

det optimale hadde egentlig vært billige hjemmetester i 20 pack, så alle kunne kjøpt dette, testet seg hver 2.dag og så selvfølgelig overholdt reglene hvis man var smittet.  WHO er ganske påståelige på at smitting må gjennomføres i massivt omfang også, jeg tror det ville hatt en god effekt. 

Slik jeg forstår det skal det ekstremt mye til for at du blir testet i Norge, og de fleste blir avvist med "hold deg hjemme til du blir frisk". 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Oddvardm said:

Politikk nå?

Hendelsen i Stavanger er jo noe som er verdt å se på, da det er veldig en veldig spesiell oppførsel å bare forlate skuta på den måten som Frode Myrhol gjorde ved å støtte seg til venstresiden etter at han sikret seg seter i styre og stell.

Er det noe med coronaviruset som kan lede til en bedre helsepolitikk framover, så si i fra. Og hvilke partier forestiller folk seg at kommer til å satse hardere på et sterkere helsevesen?

Hvor mange år må man krangle i kommunepolitikken om hvor et nytt sykehus skal ligge? Gjelder forøvrig også Stavanger-regionens sykehus delvise flytting til omkring universitetsområdet av byen. Eller hvor mange år kan man diskutere veiforbedringer. Sola-splitten ble foreslått før jeg ble født, og jeg kan love deg at det er veldig lenge siden at jeg ble født. Først nylig så kom det veistrekket omsider da. Måles generasjoner i når avkommet er i stand til å føde? Isåfall så er det mer enn en generasjon siden Sola-splitten kom på planleggingsbordet. Solasplitten ble åpnet i 2012. Andre prosjekter er jo Tjensvollskrysset som folk syntes var uvettig bruk av penger. I Stavanger så har du den veien foran hotel Atlantic som har vært gravd opp og omgjort gudene vet hvor mange ganger nå, så.. :p

Quote

Solasplitten er endelig åpnet, et veiprosjekt som har vært på plankartet de siste 50 årene. 

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/4mXna/na-er-solasplitten-apnet

Video

Spoiler

 

 

Endret av G
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...