Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Windoge skrev (16 timer siden):

Hva er poenget med vaksine når millioner blir flokkimmune uansett?

Dersom vi (mot formodning) skulle klarer å styre smitteraten slik at vi utnytter kapasiteten i helsevesenet  eksakt 100%, så vil det ta rundt 6 år før 50% av befolkningen i Norge har vært igjennom en runde med smitte. Skal vi ble ferdig med det kjappere, så må vi akseptere at smittede blir liggende hjemme å dø uten å få hjelp. 

Endret av Professor Balthazar
Lenke til kommentar
1 hour ago, Miri said:

Tankefeilen er at andre land ikke gjør det samme. Stadig flere land endrer strategi nå. Og hvis det var tilfelle at andre land ikke fulgte opp, så måtte vi beholde restriksjoner på grensen i to år, som uansett er å foretrekke fremfor restriksjoner innenlands i like lang tid. Det er dessuten ikke slik at grensen må lukkes hermetisk. Fri flyt av varer kan fortsette, og karantene for persontrafikk med unntak for varetransport og annen kritisk grensepassering.

Jeg ville krevd at transportselskapet betaler for en norsk smittefri sjåfør, desinfisering og retur av kjøretøy til grense, samt opphold for utenlandsk sjåfører i egnet innlosjering ved grense. Det er ikke vits å ta sjansen på at det sprer seg til en bensinstasjon og så til et lokalsamfunn langt inn i landet.

Med flekkvise steder som får portforbud, så kunne man over et par-tre uker få ganske bra kontroll med smitteområder som er hardt belastet. Over tid så vil situasjonen da innad Norge forbedre seg markant. Slik man ser har skjedd i f.eks. Kina (om man kan tro at historien der er sann). Uansett så virker det logisk at det må fungere så sant folk blir flinkere til å oppføre seg. Da vil vi komme over det og få kontroll raskere.

Men, alt hviler selvsagt på samarbeidsvilje hos det norske folk. Så informer, korriger, informer og gjør fornuftige valg som er enkle å forstå - hele tiden.

Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (22 minutter siden):

Hvis du leste artiklen ville du kanskje ha sett at der sto: "Askini was uninsured".  

Hvis du f.eks. med bilen din gjør skade skade på andre og ikke har forsikring blir det dyrt her også...

Eh ja..? Jeg leste artikkelen, linket jo til den. Problemet er at over 30 millioner mennesker står uten helseforsikring i USA og det er nå et stort problem i denne krisa. I tillegg er prisene vanvittig dyre. Det er millioner av mennesker i USA som ikke har råd til å betale helseforsikring, og for veldig mange er det altså ikke et valg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

Thailand to invoke emergency powers

Thailand’s leader said on Tuesday he would invoke sweeping emergency powers in the face of surging coronavirus infections, Reuters reports.

In a sign of toughening official action a man was arrested over allegations of creating panic on social media.

Thailand and neighbouring Cambodia were among Southeast Asian countries accused by New York-based Human Rights Watch of using the pandemic to crack down on criticism. Both countries reject the accusations and say their measures are needed to keep order and combat disinformation.

Thailand has the region’s second highest number of virus cases after Malaysia, with a total of 827 after 106 new infections were reported on Tuesday. Four people have died.

Prime Minister Prayuth Chan-ocha, who first seized power in a 2014 coup, said he would invoke powers to help suppress the virus that has swept the world since January, killing some 16,500 people and infecting more than 375,000.

The emergency decree is due to take effect on Thursday and Prayuth said details of the specific powers to be used would be set out later. Among the powers in the decree is that “to censor or shut down media if deemed necessary.”

https://www.theguardian.com/australia-news/live/2020/mar/24/coronavirus-live-news-updates-us-trump-uk-lockdown-global-deaths-cases-covid19-latest-update

 

Det kunne blitt katastrofalt for nordmenn som ikke hører på instrukser (ref. hyttefolk med flere) å bli i Thailand framover. Husk de har dødstraff i det landet der enda ?

Lenke til kommentar

Jeg bringer frem en artikkel som nesten er 1mnd gammel nå: Harvard-professor: Tror ikke utbruddet lar seg stanse (26.02.2020 @ VG.no)

På det tidspunktet var det nok allerede importering av viruset, men kanskje ikke lokal spredning.

Professor hos UiT sier:

Sitat

Tromsø Ørjan Olsvik:
Han mener Norge har alle forutsetninger for å hanskes med et utbrudd.

– Vi har et godt, velutstyrt helsevesen i høy beredskap som har kapasitet til å teste ved mistanke og sette smittede i medisinsk isolat, sier Olsvik.

Kapasiteten i dag er lik 0 for befolkningen som ØNSKER å teste seg. Det er relativt få tiltak offentlig foruten om at du blir BEDT om å holde deg hjemme (hvilket er en dugnad..)

Er det bare jeg som skulle ønske det var strengere regime tidligere, e.g alle som kommer fra utlandet -> karantene på hotell?

 

---

Forøvrig, det viser seg at flere som er smittet ikke har noe symptomer i det heletatt:

 

Lenke til kommentar

Hvor flinke er norsk helsevesenet med korrigering for å unngå ARDS tilløp og ARDS forårsaket død?

Quote

Spurkland forklarer at et sterkt immunforsvar i noen sjeldne tilfeller kan slå så kraftig tilbake på sykdom at det går løs på friske og livsnødvendige deler av kroppen. Dette kan i verste fall ende med død.

– Ved en lungebetennelse balanserer immunforsvaret og lungene på en knivsegg. Reagerer immunforsvaret for kraftig kan det ende opp med å ødelegge lungene, sier hun.

https://www.nrk.no/norge/derfor-rammer-korona-sa-ulikt-fra-person-til-person-1.14956704

 

Quote

SYK: Erlend Wiborg i Frp beskriver seg selv som temmelig slått ut av coronaviruset. - Jeg ble litt bedre og trodde jeg var på vei til å bli frisk. Men så fikk jeg veldig kraftig hodepine og skikkelig tilbakefall. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .

https://www.dagbladet.no/nyheter/foles-som-stov-i-lungene/72283462

Endret av G
Lenke til kommentar

VG:

JAPANS STATSMINSTER: IOC-PRESIDENTEN ENIG I Å UTSETTE OL TIL 2021

IOC og vertslandet Japan gir etter for presset. Nå blir sommer-OL utsatt i ett år, melder Japans statsminister.

Sommer-OL var tema på et krisemøte i formiddag mellom IOC-president Thomas Bach og Japans statsminister Shinzo Abe.

Japans statsminister Abe sier etter møtet at IOC-president Bach er enig i å utsette OL i ett år, til neste sommer.

Mer: https://www.vg.no/sport/i/lAjAyM/japans-statsminster-ioc-presidenten-enig-i-aa-utsette-ol-til-2021

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Litt småpositive tall fra VG:

- Vi nærmer oss 71.000 testede i Norge. Det er nesten 9000 flere testede enn i går. Virker som testingen har blitt økt

- For 4 dager siden hadde vi over 10.000 sykehusansatte i karantene. Det er nå nede i 7888, og er naturlig synkende når flere nå denne uka kan komme ut av karantene. Det er en oppgang i sykehusansatte som blir smittet, så det er bra flere kommer tilbake i jobb

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå er det 12 døde i Norge

Quote

En 72 år gammel mann i Tromsø er død etter å ha blitt smittet med koronaviruset

Dette er den 12. personen i Norge som dør etter å ha blitt smittet.

Mannen døde i sitt eget hjem mandag kveld, opplyser kommunen på en pressekonferanse tirsdag.

Pårørende ringte ambulansen, som rykket ut.

– Ambulanse ble tilkalt, og han døde med ambulansepersonell til stede. Livet hans sto ikke til å redde, sa kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

Dette er den første koronasmittede personen som dør av virussykdommen i Nord-Norge.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Quote

Nye tall: 212 personer innlagt på sykehus

I alt 212 pasienter er innlagt på sykehus smittet av koronaviruset, viser tall fra Helsedirektoratet tirsdag.

Dette er en økning på 19 personer det siste døgnet. Antall pasienter i respirator er økt med tre det siste døgnet.

Det er flest koronapasienter innlagt på sykehus i Helse Sør-Øst. Her er 153 pasienter innlagt, og 32 av dem får respiratorbehandling. Helse Nord har færrest koronapasienter. De har fire innlagte pasienter.

Det var til sammenligning 193 pasienter innlagt på sykehus i Norge søndag. 41 pasienter fikk da respiratorbehandling.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Quote

Jussekspert: «Søringkarantene» er trolig ikke ulovlig

Bodø forlenger karantenen for personer som kommer sørfra. Antakelig er vedtaket fullt lovlig, mener jurist Anne Kjersti Befring.

– Kommunene har en vid myndighet i smittevernloven til å kunne begrense personers bevegelsesfrihet, noe som er godt begrunnet i lovens forarbeider. Grunnen til at man har denne bestemmelsen, er at det er ulik sårbarhet og spredning av smitte i kommunene. Nasjonale tiltak vil sjelden være tilstrekkelig i en pandemisituasjon, sier Anne Kjersti Befring, som er ansvarlig for helserett ved juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

(©NTB)

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Quote

Poland bans gatherings of more than two people

https://www.theguardian.com/australia-news/live/2020/mar/24/coronavirus-live-news-updates-us-trump-uk-lockdown-global-deaths-cases-covid19-latest-update

 

Har Dagbladets selvregistrering nådd en metning? Er 142.712 registreringer, hvorav 22.744 mistenker smitte. Nokså likt som i går altså (16 %)

https://www.dagbladet.no/spesial/coronakart/kart

Endret av G
Lenke til kommentar

Sverige tar virkelig i, innfører strenge tiltak nå ... det blir kun tillatt med bordservering.

Ingen kan serveres ved bar eller disk, gjestene skal sitte ved bord.
Det gis ingen spesifikke regler om avstand, kun at gjestene skal sitte ved bord. Åpne bufféter er fremdeles tillatt.


Restaurantbransjen i Sverige reagerer kraftig negativt :

– Nu kommer det att vara ett blodbad. Ett antal restauranger kommer lämna in ansökan om konkurs.

.. sier en svensk restauranteier!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rAjgXl/endast-bordsservering-tillats-pa-restauranger


Can't make this shit up! Det er helt utrolig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sverige går rett fra ingenting til alt? Når det er sagt så er jeg jo forsåvidt litt enig i tankegangen. Synd at de kom så sent på banen men skal man først kjøre en effektiv "lock-down" så er det ingen grunn til å ha det særlig liberalt.

Hvor realistisk er det at samfunnet vårt kan overleve med 2-6 mnd med unntakstilstander sånn som det er nå? Den er vel forsvinnende liten, så når man først skal sette inn ekstreme tiltak så er det jo med et perspektiv på at det skal være kortvarig og så effektivt som mulig.

Da ser jeg ingen grunn til at en lock-down om den så varer i 14 dager eller 1 mnd skal være spesielt liberal? Bare gi folk beskjed om at de må fremskaffe kost og losji og det de trenger for 4 uker fremover i tid og sperr ned så mye som mulig. Det er jo helt åpenbart at Ola Nordmann sliter med å ta ting på alvor og respektere restriksjonene som settes når det fungerer sånn som det gjør nå så da er det vel bare å kjøre strengere tiltak.

Lenke til kommentar

Sånt fortjener en Darwin award da. Rett og slett tragisk og komisk på en gang. Rådføre seg med lege før man stapper i seg kjemikalier kan nok være smart ja ?

Ref.innlegget to rykk ovenfor: https://news.trust.org/item/20200323225613-cmq3v

Quote

An Arizona man has died and his wife is in critical condition after they ingested chloroquine phosphate - an aquarium cleaning product similar to drugs that have been named by President Trump as potential treatments for coronavirus infection.

 

Endret av G
Lenke til kommentar
2 hours ago, Snikpellik said:

Litt småpositive tall fra VG:

- Vi nærmer oss 71.000 testede i Norge. Det er nesten 9000 flere testede enn i går. Virker som testingen har blitt økt

- For 4 dager siden hadde vi over 10.000 sykehusansatte i karantene. Det er nå nede i 7888, og er naturlig synkende når flere nå denne uka kan komme ut av karantene. Det er en oppgang i sykehusansatte som blir smittet, så det er bra flere kommer tilbake i jobb

 

71k er 1,322% av befolkningen. Testingen er ikke bra nok og det er svært misvisende tall som presenteres daglig. Bedre å si, vi vet ikke antall smittede. Det er titusener av folk med symptomer som ikke er blitt testet. En del av disse har blitt sendt på jobb. 71k er i snitt 199,4 testede mennesker per kommune eller 7,1 testede per dag per kommune.

Quote

I januar 2020 har vi 356 kommuner i Norge mot 422 kommuner i 2019. 109 kommuner slår seg sammen til 43 nye kommuner. 

Flest mulig mennesker med symptomer burde ha vært testet for å hindre spredning og både lands- og kommunegrenser burde vært stengt for 3 uker siden. Med denne klossete håndteringen av situasjonen kan man regne med langsiktig nedstengning av privat næringsliv og samfunnet forøvrig med store økonomiske og psykososiale konsekvenser. Langvarig nedstengning av samfunnet og frihetsberøvelse vil slå negativt ut på folks helse og mentale funksjon.

Sykehusansatte skal også i dagligvarebutikken og diverse. Hvis hvermannsen ikke testes kan helsepersonell bli smittet utenfor arbeidstid.

Norge er et dårlig organisert land. De viktigste politiske sakene tas aldri opp. Penger råtner på bok med påskudd om å finansiere fremtidige utgifter i stedet for å investere i fremtiden. Det blir omtrent som å spare penger hele livet til å ha noen usle kroner når man blir gammel i stedet for å investere kronene nå og utrette noe. Altså folk som har så lave ambisjoner i de første 2/3 av livet at det beste de har fore er å spare til pensjon i stedet for å skape verdi. Helsereformen de siste 30 årene er en tragedie og diskusjonene går frem og tilbake år inn og ut mens befolkningen lever i frykt for å miste sitt lokale sykehus.

Hverdagen i Norge er mer absurd enn en dystopisk tv-serie fra 50-60-tallet. :( Det er alvorlig at det kommer tydelig frem at både bedrifter og innbyggere har så dårlig økonomi at det ikke tåles med 3-6 måneder opphør av inntekt. Det er et tegn på at den økonomiske tilstanden er langt fra hva den burde være.

Krisen er alvorlig men det er også de tydelige bevisene for hvor dårlig det står til med Norge og innbyggerne. Folk har hodet i sanden mens det gjentas at Norge er verdens beste land.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...