Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er det som gjør det så utrolig usikkert hvor mange som faktisk er smittet, og hvor mange av smittede som dør eller trenger helsehjelp. Skulle gjerne fått et estimat på hvor mange som faktisk er eller har vært smittet i de forskjellige landene. Noen mener at 9% av smittede i Italia har dødd, alternativt er det reelle tallet på smittede x ganger flere enn bekreftet smittede og dødelighet er langt lavere. Altså det er helt sikkert at det er flere smittede enn det som er bekreftet, men skulle gjerne hatt noen gode estimater.

Lenke til kommentar
Camlon skrev (15 minutter siden):

Deres handlinger stemmer ikke overens med deres uttaelser. Man kan ikke ha en lockdown i et år, selv Norges tiltak er fullstendig ugjennomførbart i mer enn et par måneder.

Så hva er planen? Svaret er, de har ingen realistisk plan. Erna Solberg innrømmer selv at hun ikke forsto konsekvensene før 2 dager før de stengte skolene. Når hun våknet opp fra dvalen, så fikk hun panikk og stengte ned Norge. Nå lever hun sikkert i troen at tiltakene er nok og vil få panikk igjen om det fortsetter å øke.

Den offesielle planen er fortsatt hva FHI presenterte, men vi vet også at FHI ikke anbefalte tiltakene som Erna gjennomførte. Ergo, de følger ikke flat-ut planen, de reagerer på hendelsene som skjer i Europa.

Hva gjør man når brannbilen har tatt fyr.

Lenke til kommentar
Jarmo skrev (24 minutter siden):

Oisann..  https://www.nettavisen.no/nyheter/italiensk-by-med-flere-interessante-funn-om-koronaviruset/3423942624.html

Den mest overraskende oppdagelsen fra Italia var at 70 prosent av de koronasmittede innbyggerne i Vo, følte seg helt friske. De var det legene kaller «asymptomatisk».

De var smittet med koronaviruset, men hadde ingen tegn på snue eller hosting, skriver avisen.

Meget interessant, takk for deling Jarmo! Dersom dette også er tilfelle i Norge har vi _veldige_ store mørke tall, ikke bare store mørke tall.

Tillater meg å siterer et tidligere innlegg fra meg:

ColdIce skrev (10 timer siden):

Irriterer meg over at testing i Norge er veldig strengt og vi har store mørketall pga. vi kun tester mennesker som mulig må inn på sykehus eller er i risikogruppen med symptomer samt helsepersonell.
Karoline Bragstad v/ FHI sier til Forskning.no:

Sitat

- FHI gjør en fortløpende vurdering av hurtigtester. Det er viktig at sensitiviteten er god, ellers vil negativt testresultat kunne gi en falsk trygghet, skriver Bragstad.
For øyeblikket er det kun metoden med PCR påvisning av virus som er anbefalt, ifølge henne


- Dette er fordi det er en sensitiv metode som kan påvise virus tidlig i sykdomsforløpet, skriver Bragstad.

Så vi benytter test med PCR påvisning fordi det KAN påvise virus tidlig i sykdomsforløpet, men reglene for testing er så strenge at de som testes allerede viser et eller flere symptomer hvilket IKKE er tidlig i sykdomsforløpet.

Lokale legekontorer / fastlege bør få mulighet for hurtigtest ASAP

 

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Spartapus said:

Hvis det er slik at flertallet av de smittede er asymptomatiske, så har vi fått et virkelig snedig virus som ikke blir lett å begrense.

Tallene fra Italia inkluderer de som ikke har fått symptomer enda, så andelen er nok litt lavere enn 70%.

Men hovedpoenget er riktig. Vi kan se det samme fra Kina. Kina valgte å ikke inkludere de som aldri fikk symptomer. Andelen som ble fjernet fra statistikken har blitt rapportert senere til å være 43000. Det betyr at i Kina, så var det ca 35% som var asymptomatiske og med mørketall så er det godt mulig det var 50%.

https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076323/third-coronavirus-cases-may-be-silent-carriers-classified

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
ProphetSe7en skrev (1 time siden):

Hvordan skal en klare å stoppe viruset på en måte som faktisk er gjennomførbar, og samtidig holde landet fritt for smitte om ikke alle land gjør samme tiltak på samme tid?

Tankefeilen er at andre land ikke gjør det samme. Stadig flere land endrer strategi nå. Og hvis det var tilfelle at andre land ikke fulgte opp, så måtte vi beholde restriksjoner på grensen i to år, som uansett er å foretrekke fremfor restriksjoner innenlands i like lang tid. Det er dessuten ikke slik at grensen må lukkes hermetisk. Fri flyt av varer kan fortsette, og karantene for persontrafikk med unntak for varetransport og annen kritisk grensepassering.

Lenke til kommentar

Nå begynner diskusjonen om barnas smitteveier muligens igjen:

Quote

Folkehelseinstituttet slår fast: Ingen tvil om at barn kan bli smittet

I et nytt notat slår Folkehelseinstituttet (FHI) fast at mange barn kan bli smittet og syke av koronaviruset, men i mindre grad enn voksne.

– Det er påvist smitte hos mange barn, også i Norge, så det er ingen tvil om at viruset kan infisere barn. Så langt ser ut til at barn i mindre grad blir smittet enn voksne, heter det i notatet, som bygger på en rask gjennomgang av tilgjengelig forskning.

Et omstridt spørsmål har vært om barn sprer smitte, og i tilfelle i hvilken grad. Dette har imidlertid FHI ikke funnet et klart svar på.

– Det er svært begrenset dokumentasjon på dette og for tidlig å si om barna kan spille en vesentlig rolle i smittespredningen, eller ei, skriver FHI.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Hvorfor i huleste må det gå så lang tid før helsepersonell faktisk står fram og veileder? De er jo en del av at samfunnet skal fungere de også. Endelig noen som sier det som man føler at skapet står:

Quote

Ahus: Flere pasienter burde kommet til sykehus tidligere

Overlege Vibecke Sørensen ved Ahus.
Overlege Vibecke Sørensen ved Ahus.
FOTO: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Flere koronapasienter som kommer til Akershus universitetssykehus (Ahus), må rett på pustemaskin når de legges inn. De burde kommet til sykehus tidligere, mener sykehuset.

– Flere kommer inn med lave oksygenverdier i blodet og må rett på pustemaskin, sier overlege Vibecke Sørensen ved anestesiavdelingen til VG.

Ofte har personene da gått hjemme med symptomer i mellom én og to uker, ifølge Sørensen. 

– Det er viktig at man ikke går for lenge hjemme og føler seg tungpustet, sier hun.

Avdelingsoverlege Jan Erik Berdal ved infeksjonsavdelingen ser et mønster hos pasientene. De første dagene er pasienten forkjølet, og etter 5-7 dager blir de tungpustede.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

De to nærmeste beskjedene til denne setning er ikke helt kompatible slik jeg ser det. Hva gjør man da? ;)

 

Quote

Pollenallergi ligner på koronasymptomer Helsevesenet kommer til å få utfordringer med å skille allergi fra koronavirus, mener allergiekspert Sverre Steinsvåg, for symptomene er svært like, skriver NRK.– Det jeg er bekymret for er at mange av de symptomene som pollenallergikerne kommer med om tre–fire uker, de ligner til forveksling på de symptomene det advares mot i forhold til korona, sier professor Steinsvåg til kanalen. (©NTB)

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Quote

Korona-dødsfall på Haukeland

En eldre pasient med covid-19 døde mandag på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Dermed har 11 personer dødd av koronaviruset i Norge. Haukeland universitetssjukehus skriver på Twitter at de av personvernhensyn ikke vil gi ut ytterligere informasjon om den avdøde.

(NTB)

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

Endret av G
Lenke til kommentar

Av alle de 2143 barna ble 5,9 prosent klassifisert som alvorlig syke, noe forfatterne påpeker er mye lavere enn tilsvarende andel hos voksne (18,5 prosent). Det var kun ett dødsfall blant disse barna, skriver Folkehelseinstituttet. 

Mer siste, 18.5% av voksne blir alvorlig syke. Allikevel tviholder de på at 1% blir innlagt... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

WHO: US has potential to be "epicentre of outbreak"

A spokeswoman from the World Health Organisation has said that US risks becoming the next epicentre of the coronavirus outbreak as the country is seeing a “very large acceleration” in cases.

https://www.theguardian.com/australia-news/live/2020/mar/24/coronavirus-live-news-updates-us-trump-uk-lockdown-global-deaths-cases-covid19-latest-update

 

No kiddin'. Dette har vi jo sett og varslet om for dagevis siden her i diskusjonstråden :p

 

:hmm:føler at dette mønsteret virket noe kjent. Var ett eller annet ved navnene Bondi og Skegness som rimer med dette? Kanskje også et eller annet Spring Break-greie fra over dammen?

Belgia (mm.. vaffel :wee:)

Quote

Belgian public health officials have chided people for treating the coronavirus lockdown like “an alternative holiday” and getting in their cars to go to the beach or the countryside, reports my colleague Jennifer Rankin in Brussels.

https://www.theguardian.com/australia-news/live/2020/mar/24/coronavirus-live-news-updates-us-trump-uk-lockdown-global-deaths-cases-covid19-latest-update

Endret av G
Lenke til kommentar

USA vil ha problemer med å stoppe dette, på grunn av at mange ikke har helseforikring og ikke har råd til å dra på sykehuset, og da har de heller ikke råd til å ikke jobbe, så da vil de spre smitten.

Jeg hadde heller ikke dratt på sykehuset om jeg hadde sittet igjen med en regning på 3 millioner

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...