Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mr.M skrev (3 minutter siden):

rette, kan åpenbart ikke stole helt på worldometers

korrekt for Norge er 1423 --> 1552

https://www.fhi.no/nyheter/2020/

Det ser ut som FHI opererer med dagsrapporter, mens worldometers og visse andre oversikter oppdaterer flere ganger daglig, basert på tall direkte fra kommunene. Da blir det forskjeller, og tallene på worldometers kan være mer oppdatert enn tallene FHI publiserer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, 0laf said:

Det er fascinerende å følge Sverige, og deres totale inkompetanse, ikke minst på diverse fora som Flashback, hvor omtrent halvparten av svenskene ser ut til å støtte Tegnell og regjeringen, å fremdeles ikke forstå hva dette dreier seg om, og dette er tross alt den delen av befolkningen som trolig er mest skeptiske til enhver styresmakt.

Nå viser det seg at noen ikke er helt enig, å det er svenske eksperter på virologi og epidemilogi, som i private e-poster kritiserer Tegnell ganske sterkt, til svensker å være.

Som er vanlig i Sverige, vil selvfølgelig ingen kritisere offentlig, det gjøres på bakrommet, mens den allmenne svensken tror alt er i skjønneste orden, å reiser på påskeferie.

 

Experter kritiserar Anders Tegnell i intern mejldiskussion


Kritiken mot Folkhälsomyndigheten och statsepidemiolog Anders Tegnell är betydligt skarpare än vad som tidigare varit känt.
Det framgår av en intern mejlkonversation mellan en grupp kända forskare och experter som SVT Nyheter tagit del av.

– Det här är blodigt allvar, säger Fredrik Elgh, docent i virologi till SVT Nyheter under torsdagen.

SVT Nyheter har tagit del av en mejltråd där flera experter går hårt åt Folkhälsomyndigheten, som bland annat anklagas för att sakna kompetens, förmåga att ta del av internationella rapporter kring viruset och ha brister i medicinsk förmåga.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experter-kritiserar-anders-tegnell-i-intern-mejltrad-blodigt-allvar

Det er kanskje på høy tid at noen sier noe der borte i øst ?

Tviler på at denne kritikken blir teke alvorlig. Alt tilseier at det vil bli såpass mange smitta som trenger intensivhjelp at det meste bryter saman med dertil følgedødsfall. Kva som da skjer er ikkje godt å seie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
xRun skrev (5 minutter siden):

Det ser ut som FHI opererer med dagsrapporter, mens worldometers og visse andre oversikter oppdaterer flere ganger daglig, basert på tall direkte fra kommunene.

det er litt rart at en ukjent aktør med .info domene er såpass orientert om norske kommuner, men kan godt være slik du sier for alt jeg vet.

Lenke til kommentar

Vil nå heller bruke antall innlagte på sykehus som måleparameter. Da slipper man helt å ta hensyn til hvor mange som er testet. Nå har det gått en uke siden vi startet dugnaden med sosial distansering. Tar det ikke rundt to uker fra man blir smittet til man er så syk at det er tid for innleggelse på sykehus? Har faktisk begynt å bli en smule optimistisk nå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (2 minutter siden):

det er litt rart at en ukjent aktør med .info domene er såpass orientert om norske kommuner, men kan godt være slik du sier for alt jeg vet.

Det er ikke verre enn å hente ut data fra VG.. FHI oppdaterer en gang om dagen, VG ettersom kommunene og lokalavisene publiserer. Derfor er den "ukjente" aktøren med .info domene mer oppdatert enn FHI’s sider.

Lenke til kommentar

Kom til å tenke at dette med sosial distansering er nå egentlig en slags midlertidig variant av herd immunity vel? Sosial distansering gjør oss selvsagt ikke faktisk immune, men vi kan ikke bli smittet så lenge vi holder avstand.

Her er en oversikt over hvor mange som må være immune for forskjellige sykdommer for at skal inntreffe https://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity#Mechanics

For Corona så er det usikkert, 29-74% av befolkningen. Så om over 74% av oss praktiserer sosial distansiering godt nok så greier vi ta knekken på viruset med at det da får det vanskelig å finne noen nye å smitte i løpet av levetiden, over tid. 6-8 uker sier noen i USA nå men raskere burde være mulig.

Må sikkert være mere enn 74% siden noen vil bli smittet uansett forholdsregler, men prinsipper gjelder fortsatt.

Endret av tjavel
  • Liker 2
Lenke til kommentar

USA:
Nå som så mange holder seg hjemme, øker Domino's Pizza bemanningen for å dekke etterspørselen. 
 

Pizza delivery in a pandemic: Domino’s is hiring 10,000 workers
https://www.washingtonpost.com/business/2020/03/19/pizza-delivery-pandemic-dominos-is-hiring-10000-workers-during-outbreak/
"As layoffs intensify, Domino’s Pizza announces it will hire 10,000 workers to meet delivery demand during the coronavirus outbreak.
The White House has also asked consumers to stop dining out, forcing restaurants around the country to pivot to ad hoc takeout and delivery services.
Meanwhile, the ultimate mealtime capitulation — “let’s just order a pizza” — has thrived. Domino’s ranks among the world’s top public restaurant brands with more than 17,000 stores in over 90 markets and total sales of over $14.3 billion in 2019. Delivery accounts for about 55 percent of sales.
"

Lenke til kommentar
Nopros skrev (2 minutter siden):

Det er ikke verre enn å hente ut data fra VG.. FHI oppdaterer en gang om dagen, VG ettersom kommunene og lokalavisene publiserer. Derfor er den "ukjente" aktøren med .info domene mer oppdatert enn FHI’s sider.

da faller brikkene på plass. Har faktisk ikke sjekket VG's oversikt før du nevnte det.

en lærer noe nytt hele tiden :D

Lenke til kommentar
Sitat

Rapporten, som VG har fått tilgang til, er sendt fra Norsk anestesiologisk forening til Legeforeningen torsdag ettermiddag og inneholder verifiserte tall fra tirsdag denne uken.

Totalt var 34 pasienter innlagt 17.mars, ifølge oversikten. 22 av disse pasientene hadde tilleggssykdommer som kreft, astma og andre hjerte-lunge og karsykdommer.

Dette er oversikten fordelt på alder:

 
  • 0-24 år: 2 pasienter
  • 25-49: 9 pasienter
  • 50-75:18 pasienter
  • Over 75: 5 pasienter

74 prosent av de innlagte pasientene var menn, mens 24 prosent var kvinner. 16 pasienter var koblet til respirator, viser tallene fra tirsdag.

Norske helsemyndigheter har så langt ikke villet uttale seg om alder, alvorlighetsgrad eller underliggende sykdommer hos de som er smittet av covid-19.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/dO2XbO/coronaviruset-11-personer-under-50-aar-i-intensivbehandling

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (3 minutter siden):

Det eneste sikre vi har er fra Kina. Der var 20 prosent av døde under 60 år.

Samtidig husker vi at det var en bølge av folk som flyktet fra Hubei i den tidlige fasen av sykdommen. Kan være at mange av de eldre følte seg forpliktet til å bli igjen, mens en del av de yngste sesongarbeidere rømte hjem. Her er det vanlig at unge kinesere flytter inn til store byer for å arbeide i sesonger hvor man ikke har gårdsarbeid. Noen ganger er de der mer eller mindre permanente, men samtidig har tilhold til et mindre område. Dette er også noe som er regulert av kinesiske myndigheter. De bestemmer i stor grad hvor man kan være ettersom de regulerer tjenester som helsearbeid og slikt.

Lenke til kommentar

Leste vg artikkelen Europa talker krisen ulikt i vg https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1nbaGB/europa-takler-krisen-ulikt-varer-ikke-corona-smitten-lenger-enn-et-influensautbrudd-saa-er-vi-heldige

Det er litt feil informasjon her når det gjelder Tyskland. Snakket akkurat med Kjerringa. Hun er i Dortmund. Et av de hardest rammede områdene i Tyskland

Butikkene er ikke stenget.Mat,  Frisører, appotek o.s.v er åpne.

Møbel, Klær Elektriske forettninger.. ting du ikke trenger hver dag er stengt

Endret av Grynte
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (16 minutter siden):

for en detaljert totaloversikt kunne de tatt med blodtype også.

det har vært hevdet/påstått at blodtype 0 er langt mer sjelden å finne blant de som er innlagt. Med andre ord, personer med A, B, er mer utsatt.

Hvis det evt. forholder seg slik, så skulle det være interessant å vite årsakssammenhengen. F.eks. er dette et nytt fenomen, eller kjent fra tidligere pandemier (hvis det er kartlagt)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...