Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

18 minutes ago, Heiheihade said:

Helt ærlig så kan jeg ikke nok om biologi, virologi osv (med nok mener jeg at jeg ikke kan noe som helst egentlig). Så kan godt være, jeg har bare lest forskning osv nå i det siste som alle andre. Men det er vel egentlig for tidlig å si noe som helst "om noe" ang covid-19 

De burde kalt en ball for en ball, et eple for et eple og sånt. Istedetfor så tillegges egenskaper som ikke finnes. Som at det ønsker, som at det kommer til en avtale med vertens immunforsvar og sånn. Jeg forstår at det er lett å la seg friste til slikt.

Skal du ha den riktige forklaringen så er miljøet rundt viruset det viktigste. Immunforsvaret blir menneskets venn i det hele og blir menneskets forutsetning for overlevelse.

Miljøet rundt viruset forsvinner dersom personen dør. Rekker viruset å mutere og spre seg før vertskroppen dør, så har det en sjanse for å bli til f.eks. et sesongvirus som er mest sannsynlig for dette viruset. Mutasjonene er mest sannsynlig ikke styrt av noe særlig spesiellt, men er for tilfeldigheter å regne. Mutasjoner er såpass sjeldent at det må mange viruskopier til før så skjer. Og når det skjer så kan det ta hvilken som helst retning, og det følger evolusjonens regler. Dersom verten dør så vil viruset stå for en stor risiko for å dø ut simpelthen. Så den mest tilpassede mutasjonen til det som beskrives vil kunne spre seg videre og over-"leve". Da blir det ofte den minst dødelige varianten mutasjoner som overlever, fordi det passer med evolusjonens regler. "Survival of the fittest".

Litt elementær biologi nå passert videre med dette stafettpinne-innlegget ;)

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 minutes ago, xRun said:

Njau... var mest ment som en kommentar til bagatellisering av hva som foregår nå med "kun xx antall innlagte" når de hadde "hele xxxx antall innlagte" ila. en tidligere influensasesong. Vi er fortsatt i starten på dette, og sammenligning med en hel sesong av influensa vil være misvisende.

En kan likevel sammenligne med visse utvalg av data. F.eks. kan en ta de første 50 som ble innlagt med influensa i 2018-2019 sesongen, hvor lang tid tok det, og hvor lang tid det tok før 50 ble innlagt under dette utbruddet her. Da får man et bilde av tidsforløpet, om ikke annet.

Det å sammenligne en HEL influensasesong mot covid-19 i Norge til nå blir da helt feil ja, spesielt om KUN tar antall mot antall.

"Hos oss på den nordlige halvkule varer influensasesongen fra oktober til midten av mai året etter."
https://forskning.no/influensa-ny/13-sporsmal-om-influensa/295316

 

Med andre ord 7.5 mnd vs 2 uker og 5 dager (26 feb var første dokumenterte smittede i Norge).

Lenke til kommentar

Lurer på hvor lenge folk klarer å holde seg mest mulig innendørs, fremover. Godvær på Hamar idag, selfølgelig betydelig mindre trafikk enn det pleier å være når folk er ferdig på jobb, men møtte mye bil på vei hjem, veldig mange som går tur (behøver ikke bety noe særlig smittefare akkurat det) og butikkene ser ut til å ha mye trafikk.

Spesielt det med butikker er jo potensielle smittebomber, jeg har mine tvil på om disse tiltaken nå hjelper slik de er tenkt nå som våren nærmer seg når folk på død å liv skal begynne å samles ute, og folk skal drive å surre rundt på butikkene i hopetall.

I helga var det dog veldig stille.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar
10 minutes ago, tezzo said:

Ja da har du gjort det store.. da tror jeg du ikke helt har skjønt hva som menes med å holde karantene.

Kan jo bare være en glipp. Siden viruset overlever noen timer på forskjellige typer flater. Kan jo ha kommet på matvareinnkjøpet og slurv på kjøkkenet f.eks. Man kan ikke konkludere med at vedkommende har drevet med en dårlig karantene. Skal ikke mye glippen til før det sklir ut.

Han/hun kan jo ha fått andre til å gjøre innkjøpene til og med, og selv da bli smittet, selv om jeg tipper han/hun har gjort innkjøpene sine selv.

Lenke til kommentar
5 minutes ago, helsten2 said:

Nå er det muligheter for å dra inn noen kroner:

https://www.expressen.se/nyheter/butik-salde-handsprit-for-749-kronor-flaskan/

?

Quote

Matt Colvin bunkrade 17 000 flaskor

Tidigare i veckan skrev Expressen om amerikanen Matt Colvin, som tillsammans med sin bror hyrde en flyttbil och bunkrade desinfektionsvaror, bland annat 17 000 flaskor handsprit och skyddsmasker. Men att sälja produkterna var – efter ett tag – inte så enkelt som han trodde. 

Bland annat införde internetjättarna hårdare restriktioner och flera säljare blev avstängda från sajterna.

– Det har varit en enorm whiplash, från att kunna trygga min familjs ekonomiska situation till att vad fan ska jag göra med allt detta, sa Matt Colvin till New York Times. 

Utöver det har USA:s riksåklagare börjat undersöka alla prishöjningar i samband med coronavirusets utbrott och en åklagare i Tennessee utreder om Matt Colvin, som nu ska skänka bort varorna i stället, gjort något brottsligt. 

LOL, karma?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Gouldfan skrev (49 minutter siden):

Du misforstår totalt.. I førsten hadde man kontroll og brukte mindre tiltak, dette endret de når smitten var løs.

Sverige og England gjør vel null, synes det tyder mest om en stat som gir F  i de gamle og syke.

Det er kanskje du som ikke skjønner at Sverige og UK er der Norge var for en uke eller to siden? Da var det ifølge myndighetene ingen grunn til å innføre slike tvangstiltak som vi har i Norge i dag, og vi fikk de samme signaler fra myndighetene som svenskene og britene får nå. Hva kan du vise til som tilsier at Norge har endret strategi, annet enn det jeg har lagt frem i denne tråden? Når smitten gikk for fort, tok myndighetene tak, men dette er fortsatt bare for å begrense toppene, ikke for å stoppe viruset i å smitte 60-80 prosent av befolkningen. Om Høies formuleringer om å stoppe viruset innebærer en faktisk endring i strategi, må gjenspeiles i offentlige dokumenter før vi kan konkludere med det.

Tiltakene så langt er uansett ikke egnet til å stoppe viruset. Det er bare enkeltkommuner som ser ut til å ha den strategien, og treffer tiltak deretter (isolerer seg fra resten av landet for å beskytte egne innbyggere).

 

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar
1 hour ago, G said:

Finnes vel 4 strains de forsøker lage vaksine for. Men folk i denne diskusjon har sagt det finnes 5 strains Dengue feber.

Kun dersom immunforsvaret utsettes or den manglende strain, og at immunforsvaret er dyktig til å lage immunitet. Du måtte fått den en fjerde gang med riktig strain, evt. en femte gang med det femte strain..

Er ikke dengue feber en av de sykdommene man kan få flere ganger og den er farligere hver gang man får den? Eller var det Malaria?

Lenke til kommentar
1 hour ago, Yiddo10 said:

Nå er det så fint vær, så da er det selvsagt slik at folk glemmer alt dem har blitt bedt om. Får stadig meldinger om folk som omtrent sitter oppi hverandre og koser seg ute i parker og på benker og diverse her i Oslo. Dette går veien.

De gangene jeg har vært ute på verandaen i dag for å få meg litt sol og luft har jeg hørt noe som minner om badestrender på sommeren rundt om kring i boligfeltet. 

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, Theo343 said:

Er ikke dengue feber en av de sykdommene man kan få flere ganger og den er farligere hver gang man får den? Eller var det Malaria?

Det er riktig.

Det antas vel først og fremst at dette skyldes at det er fire/fem stammer. Når du er bærer av immunitet mot en av stammene og så får en av de andre 3-4 typene, så blir kroppen ekstra utsatt for kunne oppleve blødningsreaksjoner.

Det vil si at det er farligere å ha immunitet mot en-to-tre stammer dengue-feber enn å ikke ha immunitet i det hele tatt. Alternativt så må du ha immunitet i mot samtlige virus strains (virusstammer). Så i Dengue-febervirus utsatte områder så blir myggbeskyttelse, eller å holde seg unna steder hvor det er mye myggpopulasjoner viktig.

Lenke til kommentar
49 minutes ago, Tåkefyrste said:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Vb32e1/norske-helsepersonell-til-afghanistan-de-maa-stanses

Tror dette er første gang jeg er enig i noe Moxnes sier/mener. Helt vanvidd å sende helsepersonell til utlandet akkurat nå.

Moxnes har vist seg å være en god lederkandidat for landet og ikke minst folket helt siden NAV skandalen var på sitt verste. Jeg har ikke stemt på hans parti men slikt legger man merke til.

Endret av Theo343
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt bekymret selv. Det er en del folk som misliker meg på NTNU-miljøet og de har begynt å oppsøke meg etter covid-19 utbruddet. Mistenker at noen av dem kan ha viruset og de forsøker å smitte meg. Da jeg har diabetes, så kan det få konsekvenser.

Må holde meg inne så langt det er mulig. Disse folkene er ganske ekstreme, skjønner ikke hva NTNU skal med dem egentlig.

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Sandy Koufax said:

Litt bekymret selv. Det er en del folk som misliker meg på NTNU-miljøet og de har begynt å oppsøke meg etter covid-19 utbruddet. Mistenker at noen av dem kan ha viruset og de forsøker å smitte meg. Da jeg har diabetes, så kan det få konsekvenser.

Må holde meg inne så langt det er mulig. Disse folkene er ganske ekstreme, skjønner ikke hva NTNU skal med dem egentlig.

Hva slags "ekstreme folk"? Mener du ansatte på NTNU? 
Dette kan man lett bagatelisere som situasjonsbasert paranoia, men verre ting har skjedd.

Ellers tror jeg du generelt sett kan puste rolig og senke skulderne. Det er normalt å bli litt engstelig i en slik situasjon. Det viktigste er å tenke så rasjonelt som mulig men ikke overanalysere alt.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Just now, Sandy Koufax said:

Litt bekymret selv. Det er en del folk som misliker meg på NTNU-miljøet og de har begynt å oppsøke meg etter covid-19 utbruddet. Mistenker at noen av dem kan ha viruset og de forsøker å smitte meg. Da jeg har diabetes, så kan det få konsekvenser.

Må holde meg inne så langt det er mulig. Disse folkene er ganske ekstreme, skjønner ikke hva NTNU skal med dem egentlig.

Oppsøke deg for å smitte deg? Ikke for å være frekk men høres litt mer ut som paranoia / psykose opplegg. Men om det er tilfelle at folk faktisk prøver å smitte deg så ringer du jo politiet

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...