Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Baranladion skrev (9 minutter siden):

njaa... jeg tror vi faktisk snur oss om litt fortere. Er jo allerede snakk om hytteskam osv. Mediepresset er faktisk viktigste bidragsyter nå, til at folk skjønner alvoret. Burde gått ut med anslag på hvor mange som sannsynligvis er smittet, og gjerne dratt på litt også. 

Man blir jo beroliget av at det bare er 3 smitta i kommunen sin osv, Frykt er en bra ting, hvis man bruker den riktig, og også noe de fleste mennesker forstår seg på. 

Istedenfor "store mørketall" så er feks "sannsynlgivis 105.000 med smitte" kanskje mer prevantivt?

 

Tror man bør holde seg til sannheten så langt som mulig. Løgn er en kjempe bjørnetjeneste på lang sikt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En runde utenlands:

Mexico: Til tross for lave tall på smittede og døde foreløpig, advarer myndighetene om at dette kan vare til neste år.

Mexico braces for outbreak lasting 'all year'
"Mexico has warned that the coronavirus outbreak could last all year as it rolled out tougher measures to contain the spread.
“We’re preparing for an epidemic that could last all year,” Deputy Health Minister Hugo Lopez-Gatell told a news conference Saturday.
"
 

UK: Forskere advarer om at den britiske responsen kan koste liv.

Hundreds of scientists warn U.K. government’s response is ‘risking lives’
"Hundreds of scientists have warned the U.K. government that its response to the coronavirus epidemic is “risking many more lives than necessary,” in an open letter on Saturday night."
 

Kina: Det registreres økning i import av tilfeller av COVID-19.

China tightens airport checks as imported cases tick up
"China tightened checks on international travelers arriving at Beijing airport on Sunday, after the number of imported new coronavirus infections surpassed locally transmitted cases for a second day in a row."
 

USA: I Hoboken, New Jersey er det beordret nattlig portforbud.

Mayor orders curfew in Hoboken, New Jersey
"The mayor of Hoboken, New Jersey, on Saturday ordered a 10 p.m. to 5 a.m. curfew for his city to encourage social distancing and prevent large gatherings.
"During this curfew, all residents will be required to remain in their homes, except for emergencies, or if you are required to work by your employer," Mayor Ravi Bhalla said in a statement.
The curfew is scheduled to start Monday night and continue "until further notice," Bhalla said. The city is also banning dining, but not takeout, and will shut down bars that don't have food service, he said.
"

 

Kilde: https://www.nbcnews.com/health/health-news/live-blog/coronavirus-updates-live-americans-fly-home-europe-intensifies-lockdown-n1159296

Lenke til kommentar
djgudleif skrev (5 minutter siden):

Hvordan stille seg til tjeneste for landet?

Ring kommune og tilby deg å handle mat og medisiner som du putter på døra til gamle, syke og folk i karantene.

Alle mennesker med utdanning eller erfaring i syke/hjelpe pleier må regne med å bli innkalt til tjeneste for Norge.

Har folk i familien jeg vet får mye å gjøre, også i nær familie....

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
16 hours ago, Gouldfan said:

Kona klipper meg....

Hun er flink, bruker ikke bolle ;)

Skal se om jeg finner malen de brukte til å klippe Spock (Star Trek). Er nesten bolleklipp det, eller det man også kaller for bolleklipp. Men, du får ikke til det rundt ørene med en bolle ?

Spoiler

twitter-in-stream-wide-spock-crop.jpg

 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest f6807...44e skrev (1 time siden):

Hei alle sammen. Er i en litt kinkig situasjon.

Min bror kom hjem fra et land utenfor Norden her om dagen og er nå i hjemmekarantene i huset til mine foreldre. Broren min har ingen symptomer.

Mine foreldre er i risikogruppen for COVID-19 og reiste på råd fra meg til hytta før min bror kom hjem. Hytten ligger ikke i et hyttefelt, men i en annen kommune med kort reisetid hjem. Jfr. retningslinjene fra regjeringen i dag er det ulovlig å oppholde seg på en hytte i en annen kommune. Det innebærer at mine foreldre må reise hjem. Jeg synes denne situasjonen er ekkel og ønsker ikke at mine foreldre skal reise hjem og bo sammen med broren min som er i karantene. Mine foreldre synes også situasjonen er ekkel og ønsker ikke å være blant de som flykter til hytta, men enn så lenge er de fortsatt på hytta. Hva tenker dere vi bør gjøre her?

Anonymous poster hash: f6807...44e

Litt kinkig det, ja. Vet ikke hva som er anbefalingen for nordmenn som skal sitte i karantene uten eget sted å bo. Ville forhørt meg med politiet. Kanskje broren din kan bo på hotell ellerno.

Når man skal finne folk som bruker hyttene sine kjører man bare rundt og ser hvilke hytter som har biler utenfor, eller lys i vinduene. Man scanner ikke for mobiltelefoner, som noen her nevner.

Lenke til kommentar
djgudleif skrev (9 minutter siden):

Hvordan stille seg til tjeneste for landet?

Lurer på det samme og har lett litt uten svar. All jobb avlyst i uoverskuelig fremtid - men jeg er frisk og ønsker å bidra om jeg kan. Har ikke erfaring innen helse og har ikke vært i Forsvaret/HV. 

Har vært sysselsatt de siste dagene ved å handle varer for folk jeg kjenner i karantene, det er det eneste.

Røde Kors kanskje?

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Budeia skrev (1 time siden):

Ja, et enormt fokus på hytteeiere som "den store Satan", som noen nevnte tidligere. Samtidig vil ikke de som blir syke sitte i ro på hyttene, de ber om hjelp. Noen ba Røde Kors om hjelp, men Røde Kors hadde ikke lyst til å hjelpe dem og få sine egne satt i karantene. Så de ble vist videre til de lokale hyttekommunene, som jo allerede "hater" hytteeierne... Ikkje greitt å vera foggel i dag.

Hyttefolket burde henvises til sin egen fastlege i hjemkommunen uansett sak. Enkelt og greit.

Det sagt, så er jeg enig i at vi burde skifte fokuset mer mot smittevern og folkeopplysning om konsekvenser av blant annet karantenebrudd og hvorfor folk som føler seg friske skal begrense sin bevegelsesfrihet. Mange hverken forstår eller respekterer det. Mangelen på kunnskap og respekt koster folk livet. Ikke nå og direkte - men om 2-5 uker og indirekte i form av økt antall smittede og døde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, Theo343 said:

Jeg håper også at alle som har stjålet verneutstyr fra rekvisita og lagerrom på sykehus, apotek og andre steder blir straffeforfulgt og får en ripe i lakken etter dette. Det er viktig å gi klare signaler om at slikt på ingen måte tolereres ved å sørge for at det får konsekvenser for alle involverte. Om du har stjålet 10 masker for å ha hjemme eller 100 for å selge på finn bør i begge tilfeller straffeforfølges i en slik situasjon vi nå er i.

Disse individene kan man spore opp bla. ved å se på overvåkningsutstyr ol. som ofte er på slike steder. Jeg håper vi får se straffesaker når dette er over.

Det må også gjelde ift. de som skulle ha tilgang til og forsynt seg av antivirale medisiner, vaksiner (lungebetennelse) ol. slik man så skjedde under svineinfluensaen. Vi hadde plutselig en manko på medisiner fordi leger og andre med tilgang til disse hadde tatt med seg litt hjem til seg og sine.

Et amnesti i en unntaksituasjon akkurat nå kan men likevel signalisere for å få tilbake nødvendige lagerbeholdninger "Lever tilbake alt utstyr og medisiner nå så vil du slippe anmeldelse og straffeforfølgelse". De som ikke følger oppfordring = full straffeforfølgelse og straffeutmåling senere.

EDIT:
Om du er smittvernoverlege, sykehusdirektør, kirurg, portør eller vaskehjelp bør selvsagt ikke ha noen betydning. Likhet for loven.

Dersom man var framsynt og kjøpte seg pneumokokkvaksine forut før mankoen inntraff. Da skal man vel ikke straffeforfølges vel?

Jeg betalte for en slik vaksine første uken av februar :wee:

Lenke til kommentar

Dagbladet:

Dette er coronastraffene

Søndag ettermiddag har myndighetene kunngjort strafferammen for brudd på karanteneplikt, isolasjon og hytteforbud.

Søndag ettermiddag kunngjøres det at personer som bryter bestemmelser i den nye forskriften om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer, risikerer bøter eller fengsel i opptil seks måneder.

Det understrekes at overtredelsene må være forsettelige eller grovt uaktsomme.

«Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av bestemmelser i denne forskriften, straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder», heter det i forskriften.

Mer: https://www.dagbladet.no/nyheter/dette-er-coronastraffene/72250947

Lenke til kommentar
G skrev (3 minutter siden):

Da skal man vel ikke straffeforfølges vel?

Nei, men får man ikke verken vaksine mot lungebetennelse eller influensa om man ikke har alvorlig sykdom fra før.

edit: Noen i min familie i midten av 70-årene hadde bestilt dette på forhånd, og fikk beskjed av legen om at de elles var for friske til å ville fått kjøpt vaksinene nå.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar
15 hours ago, pappkake said:

Hold et øye med SpO2, så lenge den ligger over 93+% er det i alle fall ikke livsfarlig, men veldig greit å ha slike tall om du ringer lekevakt/113 når det blir krise slik at de skjønner at det er seriøst. Hvis du er ung og frisk skal du ligge på 98-99 til vanlig, som jeg egentlig regner med.

Jeg er ikke lege, men en av tingene med denne sykdommen er at man ikke nødvendigvis blir sååå syk før o2-metning synker til hypoksi-nivå, og det kan gå relativt raskt...

Det beste du kan gjøre er å stresse ned så mye som mulig, sove godt, og holde et øye med SpO2. Det er lett å kjenne "fantomsmerter" (eller litt mer enn det amn egentlig har) i bryst og slikt, men O2-metning om du puster normalt ellers er helt objektivt. Lykke til videre, og så håper jeg du blir frisk snart.

Jeg håper alle innser alvoret nå, og holder seg inne med mindre det er høyst nødvendig å gå ut.... ETT smittetilfelle på avveie kan fort bety 100+ om en uke.

Du bør ikke gå på jobb på mandag, hold deg hjemme til du er frisk + en uke og send egenmelding...

HVIS du har hatt en mild infeksjon (som noen får) så vil du trolig fortsatt være smittsom på mandag....

Edit:

1 uke er minstemål. Med tanke på hvor lav o2-metning du har hatt burde du være veldig forsiktig så du ikke smitter noen med det du eventuelt har hatt, uansett. Helsevesenet får mer enn nok å gjøre... det beste vi kan gjøre nå er å ikke smitte andre.

Her er en video med Dr. John Campbell hvor han demonstrerer og forklarer om slike "vital signs" (vitale kjennetegn). Har ikke slikt selv. Føler på meg at etter å ha postet dette så kommer nesten alle utsalgssteder til å bli utsolgt. Eller kanskje det allerede er utsolgt? Har ikke sjekket ?

Spoiler

 

 

Lenke til kommentar

Sveits har nå gått forbi Norge med antall smittede per capita.

De har innført en del tiltak i Sveits, men det har gått tregt, i og med at landet har direkte demokrati, og føderale områder med mye selvstyre, og ting ikke kan vedtas like fort som andre steder.

Endret av 0laf
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Uderzo klistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...