Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234
Szeth skrev (51 minutter siden):

Jo det er dumt, hvis du handler opp all maten og sitter på 1 år forbruk, og jeg sitter på 3 dager.

Tror du noen sitter på mat for ett år? Det må da gå an å være litt sober i fremstillingen av realitetene. Det er i tråd med myndighetens anbefaling at man kjøper inn noe mer enn normalt, slik at hyppigheten på handleturene kan reduseres. Det er noe annet enn panikk-hamstring. Man skal ikke hamstre fordi man tror det blir mangel på mat, men for å begrense fysisk kontakt med folk.

Endret av Slettet+9817234
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 minutes ago, Comma Chameleon said:

Handle slik at du har en uke, som normalt mange gjør, så klarer man å få noen til å levere varer på døra og ta i mot de uten å faktisk møte noen. Enten venner, familie, naboer, kolonial.no eller noen. Da overlever man fint en karantene null stress.

Jojo, selvfølgelig. Men poenget var om man ikke hadde noen å handle for seg. Det kom ikke frem i posten du quotet, men den før der. 

Kolonial.no har allerede slitt med leveringer for nesten 2 uker siden: https://e24.no/naeringsliv/i/0n76BB/corona-viruset-foerer-til-kapasitetsproblemer-for-dagligvarehandel-paa-nett

Lenke til kommentar
3 minutes ago, 0laf said:


Så er kanskje budet eller naboen smittet, og tar i alle matvarene dine, selv utenpå plastikk, i posene og så videre, så blir du smittet selv.

Sitter man i karantene og er trolig smittet selv, så spiller det kanskje ikke så stor rolle.

Ta med hansker, gi matvarene 37 dager karantene, eller nei :lol: det gjaldt jo mennesker det.. Husker ikke antall dager for døde ting. Kanskje 9 dager?

Eller skal man vaske alle matvareoverflater maten + emballasjen med såpe og vann?

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, kilik said:

Frosta,  den lille kommunen med rundt 2000 innbyggere i Trøndelag som er verst rammet med 22 påvist smittede er erklært karanteneområde.

Fra adressa (paywall):

 

Ah Frosta var det. Det gjelder kun frosta? Gikk glipp av noe siste timen da jeg måtte ta meg av en annen krise her.

Lenke til kommentar
On 2/4/2020 at 1:12 AM, pappkake said:

Det er jo helt meningsløst å snakke om forkjølelsesviruset, når dette er et heeeelt annet virus som er mest likt SARS.

Det er allerede ekstremt smittsomt og med en ukjent dødelighet som bare kan estimeres. I og med at det er så likt det som ga SARS-utbruddet er det ikke urimelig å anta at det ligger omtrent likt i dødelighet. SARS hadde 3% dødelighet i mange måneder, men mot slutten av utbruddet ble tallene justert opp. Enn så lenge er det 426 døde, men med ytterligere 2800 i alvorlig tilstand, av ca. 20.000 smittede. Relle tall er nok langt høyere og hele Kina er "stengt". Dette gjør de ikke for et influensavirus, for å si det forsiktig.

De som dør uten å ha fått bekreftet smitte på forhånd, som det virker som om det er mange av, blir ikke regnet med i statistikken og får "lungebetennelse" som dødssårsak. For å skjønne hvor forskjellig Kina regner slike dødsfall kan man ha i bakhodet at det offisielt døde 155 personer av influensa i Kina i hele 2018, mens her renner det inn døde hver dag, og kapasiteten til helsevesent er sprengt.

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30251-8/fulltext

Dette viruset er vidt forskjellig fra det som vanligvis gir forkjølelser. MERS og SARS er også coronavirus, men langt fra så smittsomme.

Bekymringen er ikke at x antall er døde, eller at folk som allerede ligger for døden får dette viruset og at det er det siste strået, men at det lammer hele samfunnet og knuser kapasiteten i helsevesenet. Bare det å få en diagnose er så å si umulig i Wuhan, folk må ligge hjemme og dø av dobbelsidig lungebetennelse. Ingenting tyder på at de er på vei til å få kontroll på viruset, som bare eskalerer.

Det hjelper ikke at Kina kjører total sensur og at folk som deler informasjon eller videoer som ikke er godkjent av regimet (typ gladsaker) blir fengslet eller "tatt hånd om".

Hele Kina er stengt, og av alle land i verden er Kina et av de siste som ville stoppet all produksjon og puttet hele landet i karantene for noe som ikke var en reell trussel.

image.thumb.png.b824c89d3f495f5a8af9814497a58aed.png

 

Nå som plutselig "alle" har våknet opp og blitt tvunget inn i virkeligheten er det litt gøy å lese starten på tråden, da det ikke var så mange av oss...

Hvis vi hadde tatt "tapet" ved å ikke la folk reise på skiferie til Italia mens det var epidemi der, og sperret innreise fra utlandet til støvet hadde lagt seg, hadde vi hatt en HELT annen situasjon i dag.

Folk burde selvsagt fått forklart på en fin måte at detet ER farlig og at det ikke er "forkjølelse". I stedet fikk vi råd fra Erna om å fortsette som normalt og FHI fokuserte på at 80% av de som ble smittet knapt ville merke noe. Leger uttalte seg i media og sa at vi neppe ville snakke om dette i midten av mars.

Vi kunne vært i en HELT annen situasjon, men nå sitter vi her...i en total kollaps.

Når dette er over blir det nok nedsatt en kommisjon som skal finne ut hva som gikk galt, der de vil komme frem til at ingen egentlig kan klandres for noe som helst, og at det var "uheldig".

 

image.jpg?f=16x9&w=1600&$p$f$w=9380a83

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
13 minutes ago, G said:

Ta med hansker, gi matvarene 37 dager karantene, eller nei :lol: det gjaldt jo mennesker det.. Husker ikke antall dager for døde ting. Kanskje 9 dager?

Eller skal man vaske alle matvareoverflater maten + emballasjen med såpe og vann?

Siste jeg har hørt i dag var at overflatesmitte er redusert til 4 dager men jeg har ingen kilde og ser gjerne en oppdatert kilde. Tror det var i forbindelse med at Sats stenger i dag at det ble nevnt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 minutes ago, Tåkefyrste said:

Er vel ingen som reiser frivillig til frosta likevel, virus eller ei. ?

Haha nei, mer at jeg har en gammel skrøpelig mor i en annen kommune som kun har meg å få hjelp av. Kan være greit å vite når hun blir overlatt til seg selv og gjerne litt før det skjer så jeg kan sende folk med mat til henne (eller får vel bare gjøre det før det blir stopp).

Fikk allerede ordnet noe for henne forrige uke.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Miri skrev (9 minutter siden):

Den nye risikovurderngen fra FHI som ble publisert i dag, forteller fortsatt at strategien er å utsette starten og bremse spredningen, ikke stoppe den. Dette i motsetning til det Høie sa på pressekonferansen, da skulle viruset stoppes. Hvem skal vi høre på?

Videoen til han britiske legen er vel grei...

Det handler om å begrense smitten til en hump som går ned igjen etterpå med tiltak, feks slike vi har nå i Norge og Danmark....

Dette kan godt forenkles med å bety for vanlige folk "Å Stoppe Smitten". Kina og Skorea ser det ut at stopper smitten.

Istedenfor at det blir en fjelltopp...

Lenke til kommentar
2 hours ago, helsten2 said:

Hva er det som gjør Corona-viruset så spesielt?

Nå har vi noen hundre påviste tilfeller i Norge, 4-5 på sykehus og ingen døde.

120.000-180.000 nordmenn får influensa hvert år. 5000-6000 blir så syke at de må på sykehus. 1200-1700 dør.
Vi stopper ikke Norge av den grunn.
På verdensbasis antas det at nærmere 1 milliard mennesker (!) får infuensa-lignende sykdommer hvert år. 300.000-600.000 dør.
Vi stopper ikke verden av den grunn. (4600 er døde pga Corona så langt)

Så hvorfor alt dette oppstyret rundt Corona? En kan jo nesten tro at det er 100% dødelig ....

 

Det som er spesielt med corona-viruset er at det sprer seg fort. Norge kan ende opp i lik situasjon som Italia, tusenvis av tilfeller og høy dødsrate. Derfor er det viktig å gjøre sånn som Kina har gjort og kontrollere situasjonen før ting går verre. Dersom vi lar viruset spre seg, så kommer vi til å ha mange syke, og ikke nok leger og sykehus til alle med akutte tilfeller og nødhjelp, som kan bidra til et høyt dødsrate, ikke bare av corona-viruset, men også andre som har andre sykdommer og trenger hjelp.

Endret av Zamiazm
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Theo343 skrev (Akkurat nå):

Var akkurat snakk på TV om  en lege på Haukeland som hadde fått påvist korona smitte og at en del som har vært i kontakt med h*n har blitt satt i karantene.

Har denne legen vært utenlands og så gått på jobb?

Skal ikke forundre meg. Smittevernoverlegen på Universitetssykehuset i Nord-Norge er jo satt i karantene, etter å ha vært på ferie i Italia i forrige uke. Ja, du leste riktig, i forrige uke. Smittevernoverlege er også riktig, ja. Burde ikke være mulig, nei.

Lenke til kommentar
11 minutes ago, Miri said:

Skal ikke forundre meg. Smittevernoverlegen på Universitetssykehuset i Nord-Norge er jo satt i karantene, etter å ha vært på ferie i Italia i forrige uke. Ja, du leste riktig, i forrige uke. Smittevernoverlege er også riktig, ja. Burde ikke være mulig, nei.

Helt utrolig ?

Man kan undres om disse legene som har reist på ferie utenlands så nylig (og adpåtil til risiko områder) har den nødvendige kompetansen stillingen deres krever. Det virker som ledelse på diverse sykehus bør se på dette.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er blitt litt bekymra nå, men vet helt ærlig ikke om jeg burde bekymre meg.

 

En i kollektivet er visst nødt til å reise til Oslo, med fly. Skjønner forsåvidt at han vil dra (begravelse), men synes det er dumt at han skal dra med fly, og skal tilbake innen 24 timer. Jeg har selv sansynligvis udiagonsert mild astma, og har en preventativ inhaler som jeg fikk utskrevet ved legebesøk etter symptomer i luftveiene ved sykdom tidligere. Må jeg regne meg selv som risikoutsatt? Kan dette føre til stygge symptomer hos meg?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andeby skrev (1 minutt siden):

Jeg er blitt litt bekymra nå, men vet helt ærlig ikke om jeg burde bekymre meg.

 

En i kollektivet er visst nødt til å reise til Oslo, med fly. Skjønner forsåvidt at han vil dra (begravelse), men synes det er dumt at han skal dra med fly, og skal tilbake innen 24 timer. Jeg har selv sansynligvis udiagonsert mild astma, og har en preventativ inhaler som jeg fikk utskrevet ved legebesøk etter symptomer i luftveiene ved sykdom tidligere. Må jeg regne meg selv som risikoutsatt? Kan dette føre til stygge symptomer hos meg?

Du kan be din venn om å ta en test på legekontoret for å se om han har covid-19 viruset. Du er ganske åpenbart i risikogruppen med ditt pustebesvær (astma). Han kan bruke deg som grunn når han er på legekontoret om han ikke får en test.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...