Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

 Straks live:
Trump med tale til nasjonen fra WH vedr. pandemien.

Her er han ventet å kunngjøre det han under interne diskusjoner tidligere onsdag omtalte som "noe stort". De tiltakene han snakket om forleden, skattekutt på lønninger mm, har møtt motstand både i representantenes hus og i senatet, blant både demokrater og republikanere. Under helgens tur til Mar a Lago skal han ha diskutert disse tiltakene med allierte på privaten, og ble frarådet nye skattekutt som respons på pandemien.

Ifølge stabsmedlemmer i WH som har snakket med media skal det ila. de siste 2 døgnene ha senket seg en alvorsstemning over WH, noe som også ble reflektert i Trumps mer seriøse tone under den direktesendte Corona-briefingen fra presserommet i WH tirsdag. Trump skal ha gitt uttrykk for frustrasjon over at snakket om nye skattekutt ikke ga varig oppsving på børsen, etter at markedene har gått mye ned de siste par ukene.

Han skal også ha vært tynget av de stadig økende tallene på døde og smittede, nå over 1200 av sistnevnte, og stadig flere stater har innført restriksjoner på samlinger og aktiviteter for å bremse utviklingen, til tross for at Trump forsøkte å gi et inntrykk av at dette mest sannsynlig ville gå over raskt, og at antallet smittede ville gå ned. De optimistiske anslagene har ikke slått til, pandemien respekterer verken landegrenser eller politikeres ønsker, og senest i dag kunne Dr. Fauci fortelle under en kongresshøring at tallene vil fortsette å stige. Fauci's melding var klar; dette vil bli vesentlig verre før det er over.

Det er under disse interne diskusjonene Trump skal ha ytret ønske om å gjøre "noe stort". Det skal bla. ha vært snakk om å erklære nasjonal krise som reflekterer alvoret i flere stater på et nasjonalt nivå. Det er ennå ukjent nøyaktig hva som vil bli kunngjort.


Planlagt for 9:00p ET (DST), 02:00 i natt norsk tid.
Live i nyhetskanaler og på nett når det starter. 


Alternativ stream:

Spoiler

 

 

 

 

Endret av xRun
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Miri skrev (1 time siden):

Erna bør gå av og overlate lederskapet av landet til et tverrpolitisk panel som har evnen til resolutte beslutninger. For la det ikke være noen tvil: Dagens krise skyldes et feminisert lederskap. Over mange år har samfunnet fremdyrket den feminine lederrollen, på alle plan i stat og kommuner, i privat virksomhet, sågar i forsvaret. Uten tanke på at det feminine forutsetter rammer beskyttet av maskulinitet. Overalt i naturen ser vi det samme, det maskuline skaper trygge rammer der det feminine kan fungere. Når samfunnet møter kriser som denne, blir den feminine sårbarheten tydelig. Vi er et feminint samfunn som har forkastet den beskyttende maskuliniteten. Det vi trenger nå, er resolutt maskulinitet som kan styre skuta og ta de vanskelige beslutningene.

Spar meg for fascisme-preik. En sterk mann som undertrykker befolkningen, er det motsatte av en sterk mann som beskytter befolkningen.

Et maskulint tiltak nå vil være å isolere områder som deler av Oslo og andre steder som har ukontrollert smittespredning. Myndighetene feilet i å beskytte landets grenser i startfasen, nå kan de rette opp noe ved å opprette grenser mot resten av landet. Iverksett nå! Tidsvinduet er smalt.

Det tas til orde for å stenge barnehager og skoler over hele landet, det er meningsløst i dag, fordi smitten uansett da får etablere seg over hele landet. Det er smitteområder som må isoleres.

Internt i de isolerte områdene må skoler stenges, kollektivtransport stoppes og strenge restriksjoner på all reisevirksomhet. Gjøres ikke dette NÅ, må vi i neste omgang gjøre dette for hele landet.

Hva er dette? Vigrid-virus eller?

Politikk har ikke alltid så mye med farlige virus-epidemier å gjøre, da hører man på helse-eksperter, politi og militære.... Veldig fint sef om en leder har erfaring i alt dette, men det er sjelden/aldri tilfelle. Kjønn er uviktig.. kvalitet på ledelse og beslutninger er viktig...

Om Erna eller en annen Donald nisse velger løsninger i affekt så er ikke det en styrke. Det er smart at man rådfører med andre som har kunnskap og vet ikke minst KONSEKVENS.

Det er mye på spill, og at man prøvde å kontrollere viruset iførsten uten å "shut Down" er vel ikke så rart.

Det er vel ikke sjokk at det minker på tester heller. Folk må ikke misforstå at det er vår borgerlige "rett" til å bli testet.

Testene som er begrenset er derimot til nytteredskap for myndighetene våre, for å avgjøre pasienter og for å utelukke/avgjøre folk fra risiko områder.

Nå er vi i en ny fase, smitte i alle land, så nytten for test er ikke der lenger annet enn å avgjøre trengende syke pasienter før behandling/isolat.

Tester er mindre viktig, det er viktigere nå at nordmenn følger råd påbud og lover, og at vi har nok folk i helsetjenesten, og at de har nok utstyr til å drive så mye støttehjelp de kan.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

  

Miri skrev (31 minutter siden):

Kan vi ikke bare stenge ned hele samfunnet i en periode? Nei, samfunnet må holdes i gang om vi skal klare å håndtere krisen. Nå må vi for all del ikke høre på feminine krefter som krever iverksetting av tiltak som kanskje gjør oss dårligere i stand til å møte det som kommer.

Du ser ikke helt ut til å forstå at dette er en pandemi, og ved en pandemi av en slik art som vi ser nå, er eneste reelle forsvar som fungerer å stenge ned samfunnet.

Det betyr ikke at livsviktige funksjoner som sykehus, politi, brann, apotek, matbutikker og den slags skal stenges, men de aller fleste jobber faktisk med helt andre ting, og ferdes mye unødvendig rundt på fritiden, dette er ting som kan stanses.

Jeg anbefaler at du leser denne :

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca

Det finnes ingen kur eller vaksine, den eneste måten man kan stanse dette på, er å stoppe mulighetene for smitte.

Ettersom viruset smitter gjennom kontakt, altså ved dråpesmitte, berøring av flater, direkte kontakt og så videre, så er også den eneste måten å stoppe smitten på, å begrense all kontakt mellom mennesker så mye som mulig, man vet fra tidligere pandemier at dette fungerer, og man ser også at det fungerer nå i andre land.

Dersom dette ikke gjøres, så kommer vi dit uansett etterhvert, men med et langt dårligere utfall.
 

Laffe skrev (11 minutter siden):

Igjen, spott on! Altfor mye vas og tullete propaganda. CORONAVIRUS ER IKKE FARLIGERR enn vanlig influensa 


Du har fullstendig misforstått dersom du tror dette, både reproduksjonsnummeret og det som er kjent om dødelighet tilsier at dette viruset er langt farligere enn vanlig influensa, i en størrelsesorden som er enorm.

Det som virkelig er urovekkende, er ikke bare at dødeligheten trolig er hundrevis av ganger høyere enn ved influensa, men at reproduksjonsnummeret, altså hvor "lett" viruset smitter, også er betydelig høyere, som gir en eksponentiell økning som er skremmende.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Gouldfan said:

Politikk har ikke alltid så mye med farlige virus-epidemier å gjøre, da hører man på helse-eksperter, politi og militære.... Veldig fint sef om en leder har erfaring i alt dette, men det er sjelden/aldri tilfelle. Kjønn er uviktig.. kvalitet på ledelse og beslutninger er viktig...

Nettopp, kjønn har ingenting med saken å gjøre. Men ledelsen er passiv og mangler maskulin karakter. Passiviteten i denne her saken er definitivt et tegn på manglende tilpasningsdyktighet og kvalitet.

Som hun sa:

Quote

Erna bør gå av og overlate lederskapet av landet til et tverrpolitisk panel som har evnen til resolutte beslutninger.

Det er ingen som taler for affekt og impulsivitet. Bare klart lederskap.

Lenke til kommentar
2 hours ago, ExcaliBuR said:

Danskene har laget en liten dokumentar som tar for seg hvordan Kina håndterte dette i starten. Vet ikke om den har blitt delt tidligere.

https://www.dr.dk/drtv/se/horisont_-de-advarede-om-corona_krisen-_-og-forsvandt_168968

Fleire her inne burde sjå denne. Den gir greit innblikk i kor lang tid kina har hatt på å få bukt med corona-viruset samt kor lite ærlige di har vore overfor alle andre land. Når så kina tok grep 23.01 burde norske myndigheter bare brukt maks ei veke på å skjønne alvoret. Erna såg dog større behov for å logre for kina.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
0laf skrev (14 minutter siden):

Jeezes, all reise fra Europa til USA stanses i 30 dager, med unntak av UK ?

Og det samme må vi gjøre INTERNT i vårt land: Isolere smitteområder fra resten av landet. Dette er det eneste tiltaket som fungerer. Å stenge ned skoler og arbeidsplasser uten tanke på hvor smitten faktisk befinner seg, gjør samfunnet mer sårbart og mindre rustet til å håndtere krisen.

0laf skrev (36 minutter siden):

  Du ser ikke helt ut til å forstå at dette er en pandemi, og ved en pandemi av en slik art som vi ser nå, er eneste reelle forsvar som fungerer å stenge ned samfunnet.

Du ser ikke ut til å være klar over at jeg er en av veldig få her som har sett krisen komme og hatt rett hele tiden. Tiltakene jeg foreslo for 3-4 uker siden kommer nå myndighetene trekkende med, altfor sent. Ingen tok meg alvorlig da jeg sa at påsken kom til å bli avlyst for snart en måned siden.

Nå advarer jeg mot tiltak som svekker våre sjanser til å håndtere krisen. Det kommer krav fra folk som er i panikk, fra kvinner i SV og MDG. De roper at nå må mannfolk gjøre noe. Men vi skal ikke la folk i panikk fortelle oss HVA vi skal gjøre.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Gouldfan skrev (48 minutter siden):

Politikk har ikke alltid så mye med farlige virus-epidemier å gjøre, da hører man på helse-eksperter, politi og militære.... Veldig fint sef om en leder har erfaring i alt dette, men det er sjelden/aldri tilfelle. Kjønn er uviktig.. kvalitet på ledelse og beslutninger er viktig...

Om Erna eller en annen Donald nisse velger løsninger i affekt så er ikke det en styrke. Det er smart at man rådfører med andre som har kunnskap og vet ikke minst KONSEKVENS.

Hvem snakker om kjønn? Jeg snakker om feminint og maskulint lederskap. Kvinner kan også ha maskuline lederegenskaper. Margareth Thatcher? Og du er jo det fremste eksemplet på at menn kan være feminine ... ;)

Kunnskap er verdiløs om den ikke iverksettes. De fremste ekspertene på helse har vi i FHI, makan til tafatte fjols. Erna og Høie får råd derfra, og resultatet ser vi. Eller, resultatet uteblir, rettere sagt. En maskulin leder hadde sett tafattheten hos sine rådgivere og byttet mannskap.

Lenke til kommentar
Miri skrev (1 minutt siden):

Hvem snakker om kjønn? Jeg snakker om feminint og maskulint lederskap. Kvinner kan også ha maskuline lederegenskaper. Margareth Thatcher? Og du er jo det fremste eksemplet på at menn kan være feminine ... ;)

Kunnskap er verdiløs om den ikke iverksettes. De fremste ekspertene på helse har vi i FHI, makan til tafatte fjols. Erna og Høie får råd derfra, og resultatet ser vi. Eller, resultatet uteblir, rettere sagt. En maskulin leder hadde sett tafattheten hos sine rådgivere og byttet mannskap.

Veldig lett for deg å si. Sannsynligvis en ung student om jeg gjetter som kan alt.

Det er fordeler og ulemper med alt, kan ikke stoppe en flylinje så lenge nordmenn trenger det til å komme hjem.

Skoler blir stengt, men det er drepen for økonomi å gjøre dette under en svær statlige drevet lockdown over lang tid kan skolen være stengt. Da sitter jo bare folk hjemme med barna og forhåpentligvis har de nok mat og kaffe..

  • Liker 2
Lenke til kommentar

USA:
NBA suspenderer sesongen (alle basketkamper i ligaen denne sesongen) inntil videre.
 

NBA Suspends Season After Tonight’s Games After Player Tests Positive For Coronavirus
https://chicago.cbslocal.com/2020/03/11/nba-suspends-season-after-tonights-games/
"Statement:
NEW YORK, March 11, 2020 – The NBA announced that a player on the Utah Jazz has preliminarily tested positive for COVID-19. The test result was reported shortly prior to the tip-off of tonight’s game between the Jazz and Oklahoma City Thunder at Chesapeake Energy Arena. At that time, tonight’s game was canceled. The affected player was not in the arena.
The NBA is suspending game play following the conclusion of tonight’s schedule of games until further notice. The NBA will use this hiatus to determine next steps for moving forward in regard to the coronavirus pandemic.
"


NBA suspends season after player tests positive for coronavirus
https://sports.yahoo.com/nba-suspends-season-after-player-reportedly-tests-positive-for-coronavirus-013559701.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLm5vLw&guce_referrer_sig=AQAAAEMysM8JgvL36Sdh6J4mM7f_20nEN6L2no5xDkwc5MCB-iAEhaJnYDcLrpljg60DmLor6qWnvwM0dFWQRQ2riTtf6xkiUYqI8Ngvwt7y8L0s8aexguH_eL4hgx9z4PUmIzzyuMGJiVgawLoUZX4hNeVwI_nZhDMXQmFO-vGkt0VB

Lenke til kommentar
Miri skrev (29 minutter siden):

Og det samme må vi gjøre INTERNT i vårt land: Isolere smitteområder fra resten av landet. Dette er det eneste tiltaket som fungerer. Å stenge ned skoler og arbeidsplasser uten tanke på hvor smitten faktisk befinner seg, gjør samfunnet mer sårbart og mindre rustet til å håndtere krisen.


Har du sett kartet med smittede? Hvor mange tror du går rundt og er smittet uten å vite det?
Hvordan vil du klare å isolere smitteområder, stort sett hele Østlandet og de mer bebygde områdene av vestlandet har smittede?

Med det store antallet smittede vi har nå, nummer tre i verden i forhold til befolkning, hva med alle de som ikke er testet enda, og ikke er i karantene, de finnes trolig rundt i hele landet dersom inkubasjonstiden er 1-2 uker.

Hvordan vil du finne disse, og isolere de?

Hvordan gjør det samfunnet mer sårbart å stenge skoler og ikke-essensielle arbeidsplasser i noen dager, og er det verre enn om et par millioner blir smittet i løpet av noen uker eller måneder ?

 

Miri skrev (29 minutter siden):

Du ser ikke ut til å være klar over at jeg er en av veldig få her som har sett krisen komme og hatt rett hele tiden. Tiltakene jeg foreslo for 3-4 uker siden kommer nå myndighetene trekkende med, altfor sent. Ingen tok meg alvorlig da jeg sa at påsken kom til å bli avlyst for snart en måned siden.

Virkelig? Når jeg blar tilbake til dine første innlegg i denne tråden, ser det ut som det er forholdsvis bred enighet om disse tiltakene du hevder du foreslo, samt at de fleste var enige i at myndighetene ikke gjorde nok.

Du er sikker på at du ikke bare føler deg som et spesielt snøfnugg som forutså dette, uten at du har innsett at de aller fleste andre som fulgte godt med også forutså dette ?
 

Miri skrev (29 minutter siden):

Det kommer krav fra folk som er i panikk, fra kvinner i SV og MDG. De roper at nå må mannfolk gjøre noe. Men vi skal ikke la folk i panikk fortelle oss HVA vi skal gjøre.


Hvem er disse folkene i panikk, som skriker etter mannfolk, du er sikker på at du ikke hører det du vil høre?

Endret av 0laf
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (15 minutter siden):

Ser Norwegian har mange flyvninger til USA framover. Nå blir det vell enda et stort tap for dem. 

Selvsagt positivt at staten stiller opp for å berge flyselskap, og gi trygd til arbeidere som mister lønninger. Men igrunnen rart at de plutselig har råd til dette, når de vanligvis er veldig bekymret for tallene på uføretrygdede og konkurser. 

Hadde håpet at jeg nå kunne friskne til, men har vært kraftløs det siste døgnet. Nærmest som ei utbrukt vaskefille. Og nå føles det som jeg utvikler ørebetennelse og halsbetennelse - samtidig. Sa***s virus. Det er virkelig et virus fra helvete dette her. Kjennes som det ligger et dødt dyr på tunga.

Apokalypsens gule hest...

pale-horse-revelation-death.jpg

Ser nesten litt kul ut her, men grusom å bli utsatt for. "Behold, a pale horse!"

Lenke til kommentar
5 minutes ago, Budeia said:

Selvsagt positivt at staten stiller opp for å berge flyselskap, og gi trygd til arbeidere som mister lønninger. Men igrunnen rart at de plutselig har råd til dette, når de vanligvis er veldig bekymret for tallene på uføretrygdede og konkurser. 

Hadde håpet at jeg nå kunne friskne til, men har vært kraftløs det siste døgnet. Nærmest som ei utbrukt vaskefille. Og nå føles det som jeg utvikler ørebetennelse og halsbetennelse - samtidig. Sa***s virus. Det er virkelig et virus fra helvete dette her. Kjennes som det ligger et dødt dyr på tunga.

Apokalypsens gule hest...

pale-horse-revelation-death.jpg

Ser nesten litt kul ut her, men grusom å bli utsatt for. "Behold, a pale horse!"

Har du viruset? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...