Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (1 time siden):

Hvorav ca 51% friskmeldte, 46% fortsatt syke og 3% døde.

 

Med dette så regner mange med at det kun er 3% som stryker med. Uten at de tenker på at noen av de 46% kan, og kommer til å stryke med. Det er som å tro på julenissen at ingen av disse 18% (av aktive tilfellene) som er kritisk og alvorlig ikke kommer til å se sine siste dager, årsak: Corona.  

Endret av FranZe
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Camlon skrev (5 minutter siden):

Nå overdriver du noe enormt.

Covid er et virus som sprer lett og er estimert til å ha en dødsrate på ca 1% fra Imperial College of London. Det er ikke svartedøden, men det er heller ikke en normal influensa.

Jepp, enorm overdrivelse. Men det er nettopp denne katastrofetenkningen som fører til at mennesker kaster all anstendighet og omtanke for andre overbord og misbruker helsevesenets 113-akuttnummer for å ringe å spørre om coronavirus selv om de er friske og dermed kanskje sørge for at noen som sitter i telefonkø og trenger akutthjelå dør av hjerteinfarkt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (3 timer siden):

Jeg advarte vel for noen uker siden (eller dager, husker ikke, men ligger i tråden her) om at Legevakten burde organiseres med flere folk som kunne ta i mot telefonkøen. Da kunne 113 vært noe bedre spart. Men, det vil alltid være noen som ikke tenker riktig i et samfunn. 113 får sikkert daglig unødvendige oppringninger, men forskjellen nå er at det blir flere som foretar slik type oppringning.

Heldigvis så går det i våre dager an å sette over samtaler. Så her kan kanskje 113 da sette over samtalen til krisetelefoner (SOS, psykisk helse, eller noe annet). Politi får nok noe å henge fingrene i dersom samme person ringer tilbake 113 om og om igjen.

Men, det er også viktig å advare folk mot å ikke misbruke 113, selv om budskapet nok aldri vil nå fram til alle.

En ting er sikkert og det er at dersom folk ikke kommer igjennom til Legevakten på telefon så kan det øke misbruket av 113.

 

Det er vel straffbart å misbruke 113 da man faktisk kan sette andre menneskers liv i fare ved slik oppførsel? Det burde være det. Og da gjerne med ubetingede fengselsdommer for å sette eksempler.

Som sagt: hypokondere SKAL stille sine dumme spørsmål i hypokonderforumene på nettet - de finnes det mange av. Eller overføre 500 kroner til Lommelegen som med glede tar godt betalt for å svare på de dummeste spørsmål. Men det går ihvertfall ikke ut over de som trenger akutt hjelp.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-hz5fhpE1cl
Miri skrev (14 minutter siden):

Det ble sagt tidlig i utbruddet, men man skjønte straks at dette viruset er vesentlig farligere og mer smittsomt. Problemet er folk som ikke oppdaterer seg på ny informasjon. Det er nok mange som deg som forholder seg til de første meldingene, og blir dermed farlige for oss andre.

Nå tar jeg det alvorlig da. Ikke noe jeg vil prøve å få med vilje for å si det sånn. 

Lenke til kommentar
9 minutes ago, Camlon said:

Nå overdriver du noe enormt.

Covid er et virus som sprer lett og er estimert til å ha en dødsrate på ca 1% fra Imperial College of London. Det er ikke svartedøden, men det er heller ikke en normal influensa.

Som du sier, hovedproblemet er at sykehusene vil bli overfylte og når folk ikke får medisinsk hjelp så vil dødsraten øke. 

Jeg vet ikke helt om du quotet feil post for jeg argumenterte aldri imot dødsrate, men sykehusinnleggelser. 

Nummer er tatt herfra: https://www.worldometers.info/coronavirus/

33,777 (82%)
in Mild Condition
7,374 (18%)
Serious or Critical condition.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kunne ha vært interessant å se hva folk klarer å tolke ut fra det som blir sagt. Man vet jo at politikere ikke kan være helt ærlige når de har en hel samfunnsøkonomi å ta vare på. Men, må si at jeg synes fyren er en likandes kar sånn ellers. Og det virker som om at Storbritannia tar det veldig seriøst:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
4 minutes ago, G said:

Kunne ha vært interessant å se hva folk klarer å tolke ut fra det som blir sagt. Man vet jo at politikere ikke kan være helt ærlige når de har en hel samfunnsøkonomi å ta vare på. Men, må si at jeg synes fyren er en likandes kar sånn ellers. Og det virker som om at Storbritannia tar det veldig seriøst:

 

Jeg er ofte uenig med Boris Johnson, men er enig i hovedpoenget mot slutten: vask hendene godt og "go about business as usual".

Lenke til kommentar
14 minutes ago, PingEnt said:

Jeg er ofte uenig med Boris Johnson, men er enig i hovedpoenget mot slutten: vask hendene godt og "go about business as usual".

@Morromann Nå sa Boris at du skulle synge happy birthday to ganger da. Så dette er ingen normal håndhygiene, men et ekstra grundig et, litt nærmere hvordan kirurger forbereder seg før operasjon. Selv om ordinære folk neppe kan læres å måtte gjøre en så pirkete vask. Så oppfordres det litt til å ta lærdom av hvordan kirurger vasker seg før operasjon.

@PingEnt Har litt lyst å sammenlikne noen egenskaper mellom svartedauen og COVID-19:

- forskjellig ting, ene er virus, og svartedauen er bakterie

- Folk i middelalder hadde ikke tilgang på antibiotika mot en ellers lett å drepe dersom man hadde hatt det

- Folk i moderne samfunnet har ikke vaksine for COVID-19, eller de tør ikke å bruke den før ordentlig testet

- Folk hadde ikke vett til å isolere seg, kun noen helt særegne småsamfunn kom i det hele tatt på dette

- Folk i dag har all slags informasjon, man har til og med samlet inn utfyllende informasjon fra Kina som er relativt enkelt å forstå. Selv om det er mange sider med viruset som er ukjent.

- Folk i middelalderen hadde ikke noe valg om å isolere seg

- Folk i dagens moderne samfunn er pålagt av stat, arbeidsgiver og at de skal ha penger på bordet til å brødfø seg å følge helsemyndigheters samfunnsøkonomisk påvirkede modell. Så mange har lite andre hjelpemidler annet enn å vaske hender. Til og med sosialisering og skoleomgang med mere tenker myndighetene at man ikke skal gi helt slipp på.

Skal vi velge "pest eller kolera". Ta den økonomiske støyten nå med en gang, slik Kina gjorde med ekstra strenge tiltak? Eller skal vi velge veien som norske myndigheter har staket ut?

Endret av G
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Morromann said:

Jeg er mer forsiktig enn de fleste med håndhygiene vil jeg tor. Jeg bruker alltid anitbac når jeg er ute. Hvor mange gjør egentlig det?

Her har du anbefalt vask av hender under slike omstendigheter. Selvsagt svært omfattende, til at enkelte aldri vil få det helt til. Altså forklaringen hvorfor britiske statsministeren anbefaler (videreformidler) å synge happy birthday to ganger. Video ovenfor er spolt fram til nøyaktig visuelle guiden av denne helsearbeideren.

 

Italia behøver flere bloddonorer. Norge sier at folk som har hatt sykdommen må i en 4 uker lang karantene:

Quote

Angela Giuffrida
Italian health associations are appealing for more blood donors as medics warn a fall in the number of volunteers amid the coronavirus outbreak could have serious repercussions for those in need of blood transfusions, reports the Guardian’s Rome correspondent.

Norge

Quote

Innfører fire uker koronakarantene for blodgivere

Blodbankene innfører nye karanteneregler for å unngå at smitte av koronavirus sprer seg gjennom blodtransfusjon.

Blodgivere med mistenkt eller bekreftet infeksjon med koronavirus får fire uker karantene fra de er friske til de kan gi blod.

Karantenen gjelder også personer som har vært i nærkontakt med smittede eller mistenkt smittede og personer som har besøkt områder med vedvarende spredning av viruset, skriver Helsedirektoratet.

– Det er ikke rapportert om slik smitte av lignende virus, men vi ønsker å være føre var, sier medisinsk ansvarlig Tine Torsvik Steinsvåg ved blodbankene ved Sørlandet sykehus til NRK

 

Endret av G
Lenke til kommentar

WHO, Verdens Helseorganisasjon

Quote

Tedros said 62 countries have reported coronavirus cases, 38 of which have reported 10 or fewer cases. He said that surrendering to the virus was not right and that we had to give it our best using a containment strategy irrespective of the number of cases.

Quote
  • alert.png 1st case in Latvia
  • alert.png 1st case in Senegal
  • alert.png 1st case in Saudi Arabia: the person had come from Iran through Bahrain [source]
  •  
  • alert.png 1st case in Tunisia: a 40-years-old Tunisian man who traveled from Italy. [source] [source] A week ago, Transport Minister Rene Trabelsi said they were considering whether to suspend some Italy flights, but nothing came of it. [source] [source]
  •  
  • alert.png 1st case in Jordan: a Jordanian coming from Italy.
  •  
  • alert.png First 2 cases in Portugal, both in Porto: [source]
    -

 

Endret av G
Lenke til kommentar
Quote
  • FHI: Totalt 25 personer smittet av koronaviruset i Norge

    Folkehelseinstituttet har i dag fått bekreftet at ytterligere seks personer har testet positivt på koronaviruset. Ingen av dem skal være alvorlig syke. Totalt er det nå 25 personer som har fått påvist koronasmitte i Norge. 

    Opprinnelig ble det meldt om totalt 24 smittede i Norge, men de seneste meldingene fra FHI og NTB opplyser om at tallet nå er 25. 

  • av Marianne Stensland
    20 min
    Korona-virus påvist i Stavanger

    En person bosatt i Stavanger har testet positivt på koronaviruset, ifølge Stavanger Aftenblad. Det opplyser Stavanger kommune i en pressemelding klokken 17.30 mandag. 

    Personen som er smittet skal ha lette symptomer. Vedkommende er i karantene hjemme sammen med nærmeste familie. 

    Ifølge avisen avventer kommunen endelig bekreftelse på prøven fra Folkehelseinstituttet. Den smittede følges opp, og kommunen samarbeider med nasjonale helsemyndigheter.

Kan trygt spole 50 min fram i video mens de venter på at legene ankommer

Endret av G
Lenke til kommentar
19 hours ago, pappkake said:

Bare vent til neste uke når testresultater kommer inn....

Meeen, som myndighetene ville sagt, "wooops, vi har visst kanskje i etterpåklokskapens lys  kanskje muligens ikke gjort alt perfekt, så da blir det slik, nå må vi bare se fremover og ikke holde noen ansvarlige".

De har jo tross alt bare hatt en måned på seg til å skjønne alvoret.

Eller standardsvaret i Norge siste 10 år uavhengig av alvorlighetsgrad og felt.

1. "nei slikt skal ikke skje så vi skal gå igjennom rutinene bla bla bla".

Man sovner før de er ferdig med setningen og merkelig at rutiner sjelden blir bedre.
Eller når man ikke evner en gang den minimale selvkritikken

2. "vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen men tviler selvsagt ikke på at andre kan ha opplevd/følt det slik".

Kurs for ledere/PR/kommunikasjonsansvarlige/pressekontakter etc. de siste 10 år:
"Pugg de 2 foregående setningene og gjenta de i flest mulig sammenhenger for å unngå å ta ansvar."
Og for de virkelig ille tilfellene "Benekt alt, så lenge som mulig"

 

Men det viktigste nå er hva man kan gjøre, ikke hva man har gjort feil.
 

Endret av Theo343
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
20 minutes ago, Morromann said:

Det er aldri dumt og det skader ikke. Ikke har det bivirkninger heller.

Skader ikke? Daglig bruk av antibac vil potensielt gi de fleste problemer med huden iform av uttørket hud. Selv har jeg allerede temmelig ømfintlig hud så antibac kan jeg kun benytte i ekstreme tilfeller og da helst så lite som mulig.

Antibac er en god ting for de fleste som en del av god håndhygiene, men å legge det frem som om det kan brukes helt ukritisk uten bivirkninger stemmer jo ikke.

Endret av RamGuy
  • Liker 1
Lenke til kommentar
28 minutes ago, Theo343 said:

Kurs for ledere/PR/kommunikasjonsansvarlige/pressekontakter etc. de siste 10 år:
"Pugg de 2 foregående setningene og gjenta de i flest mulig sammenhenger for å unngå å ta ansvar."
Og for de virkelig ille tilfellene "Benekt alt, så lenge som mulig"
 

Minner meg om lærdom han karen her lirer av seg :wee:

Spoiler

 

 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Drogin said:

En sak som jeg synes er lite belyst, er at virusstammen er veldig lik som SARS, som er langt dødligere.

Det finnes corona-virusstammer som sirkulerer blant mennesker normalt og skaper forkjølelse. Coronavirusene er RNA-basert og muterer lett.

Hva om vi ikke greier å stoppe det nye SARS-liknende Corona-viruset, og det begynner å sirkulere rundt jorda på samme måte som forkjøelsesvirus? Er det ikke da stor fare for at det muterer til en langt farligere SARS-variant, som da kan dukke opp hvor som helst?

Jeg har skrevet litt om det.

SARS-CoV-2 er 80% homogent med SARS-CoV.

Det mange ikke er klar over, er at dødstallene for SARS (9.6% til slutt) ble justert oppover hele veien. Det begynte med 1.6% etter første utbrudd i Kina, så ble det 2-3--5 og til slutt 9.6% som vi sier nå.

https://www.globaltimes.cn/content/1181121.shtml

Quote

Autopsies show severe damage to COVID-19 patients' lungs and immune system, according to a doctor in Wuhan reached by the Global Times, who called for measures to prevent fibrosis of the lungs at an early stage of the disease.

"The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems," Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday. 

Peng said he had just talked to Liu Liang, a forensic specialist from the Tongji Medical College at Huazhong University of Science and Technology. Liu's team has reportedly conducted nine autopsies on deceased COVID-19 patients as of February 24. 

"The autopsy results Liu shared inspired me a lot. Based on the results, I think the most important thing now is to take measures at an early stage of the disease to protect patients' lungs from irreversible fibrosis," Peng noted. 

If irreversible damage is done, other measures, like those to prevent patients from oxygen deficit, will not be of much use, he said. 

Liu's team published a paper on an autopsy they conducted in the Journal of Forensic Medicine on Tuesday. 

The paper said there was apparent damage to the patient's lungs. An excess production of mucus spilled out of the alveoli, indicating COVID-19 causes an inflammation response that damages deep airways and pulmonary alveoli. 

Her påpekes likheten med SARS i virkemåte, noe som egentlig har vært kjent lenge. Det er ikke helt likt, men det er samme opplegget med fibrose i lungene, som selvfølgelig i kke bra. Det er også slik at  nesten alle (?) som får dette (sykdommen) får skygger på lungene i en eller annen form. Det er en lungesykdom, og reseptorene som angripes (ACE2) ligger i lungene, ikke i halsen. Dette er akkurat de samme reseptorene som SARS angrep. MERS angriper noen som ligger litt dypere, DPP4.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Uderzo klistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...