Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

G skrev (12 minutter siden):

Verden som rapportert pr 14:30, 2. mars. Ganske heftig:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Hvorav ca 51% friskmeldte, 46% fortsatt syke og 3% døde. Smittespredning per land:

Kina: 202 nye smittetilfeller i dag delt på 32313 aktive saker = 6 per 1000 (1,3 dødsfall i dag per aktivt syke)

Sørkorea: 599 nye smittetilfeller i dag delt på 4279 aktive saker = 140 per 1000 (1,1 dødsfall i dag per aktivt syke)

Iran: 523 nye smittetilfeller i dag delt på 1144 aktive saker = 457 per 1000 (10,5 dødsfall i dag per aktivt syke)

Italia har vel knapt begynt å rapportere om dagens tall.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel en aksje jeg er litt tungt investert i har klatret nesten 6 % (4 Euro stigning) i dag, bra opptur det. Litt igjen for å ta hele kuttet den har opplevd forrige uke da, men ser lovende ut. På tross av at det sitter på den tyske børsen. Et av landene som det spøker ganske mye for mhp. dette coronaviruset.

Stiger aksjen jeg sikter til en 5-6 Euro ekstra utover uken så har den tatt igjen det tapte. Så her ser det grønt ut enn så lenge. Men med aksjer vet man ikke, så det kan kommer nye blodrøde dager også før en vet ordet av det. Men tegn på stabilisering allerede nå når krisen ser så mørkerød ut da. Interessant perspektiv det.

Tyskland: 150 smittet totalt, 20 nye tilfeller, 0 nye dødsfall dette døgnet.

Endret av G
Lenke til kommentar

Ja de tallene fra ihvertfall iran må man ta med en klype salt, tenker også at det potensielt kan være ute av kontroll her i Norge. Myndighetene har ikke akkurat vært proaktive med å isolere personer som har vært i områder med store utbrudd.

Man ser jo hvor sårbare vi er med naive politikere, nå er jo minst 100 legepersonell ute av jobben pga at noen bagatelliserte problemstillingen.

Endret av freddy85
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Budeia said:

Det gjorde ikke det etter svineinfluensaen i 2009... så hvorfor nå?

Svineinfluensan førte heller ikke til et børskrakk. Jeg kan heller ikke huske at folk var spesielt redd for svineinfluensan eller at den fikk et norsk sykehus til å sette masse leger i karantene.

Forskjellen er at dette er et mye mer dødlig virus, og det kan føre til at folk slutter å reise og å gå ut på byen. Det er ikke bra for business.

Og Kina har allerede stengt ned økonomien og det vil føre til varemangel i mange sektorer og mindre global etterspørsel.

Endret av Camlon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Camlon skrev (3 minutter siden):

Forskjellen er at dette er et mye mer dødlig virus

Nja.. de skrev akkurat likedan om svineinfluensaen, og da så jeg ingen kjente som døde. Tviler dermed på at jeg vil se noen naboer eller kjenninger som dør denne gangen heller.

Lenke til kommentar
Just now, Budeia said:

Nja.. de skrev akkurat likedan om svineinfluensaen, og da så jeg ingen kjente som døde. Tviler dermed på at jeg vil se noen naboer eller kjenninger som dør denne gangen heller.

Jeg levde faktisk under svineinfluensaen.

Det var på ingen måte likedan.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Camlon skrev (8 minutter siden):

Jeg levde faktisk under svineinfluensaen.

Det var på ingen måte likedan.

Så denne gangen garanterer du at en vil få se børskrakk, tomme butikker og naboer eller kjenninger som dør? Det har ingen hensikt å skremme folk, med mindre en er litt forskrudd...

Lenke til kommentar
9 minutes ago, G said:

Frankrike

 

 

Spoiler

Aksjen til flyselskapet cruiseselskapet tror jeg de har ment Norwegian er ned ca. 5 % sa de Live nå på finansielle nyheter :p

Glem det med aksje som starer med Norwegian. Kan ha hørt dårlig etter. Men noe som starter med det da.. Norwegian Property er ned da..

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-hz5fhpE1cl
Camlon skrev (25 minutter siden):

Slutt å spre desinformasjon. Alt tyder på at det er farligere enn vanlig influensa.

Det er flere som får milde symptomer har jeg hørt. Er det virkelig verre enn influensa så er det ikke rart folk får panikk. Influensa er fælt nok.

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Budeia said:

Så denne gangen garanterer du at en vil få se børskrakk, tomme butikker og naboer eller kjenninger som dør? Det har ingen hensikt å skremme folk, med mindre en er litt forskrudd...

Det har ingen hensikt å late som alt er i sin skjønneste orden heller. «En mild forkjølelse» er Komiske Ali nivå. Sikreste tallene har vi/får vi fra det britiske cruiseskipet i karantene. Der er alle sykdomstilfeller kjent, alle får OK mat og medisinsk behandling og der er tallene: 3700 totalt, 700 syke og 7 døde (foreløpig). Her har ingen kommet eller gått eller dødd på egenhånd uten å bli tellt opp, så bare å følge med til alle er erklært friske eller døde herfra. Ikke akkurat koppevirus-nivå, men «alvorlige saker» er det helt åpenbart 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant en definisjon om hva, hvor når:

Quote

Close contact

Close contact of a probable or confirmed case is defined as:

  • A person living in the same household as a COVID-19 case;
  • A person having had direct physical contact with a COVID-19 case (e.g. shaking hands);
  • A person having unprotected direct contact with infectious secretions of a COVID-19 case (e.g. being coughed on, touching used paper tissues with a bare hand);
  • A person having had face-to-face contact with a COVID-19 case within 2 metres and > 15 minutes;
  • A person who was in a closed environment (e.g. classroom, meeting room, hospital waiting room, etc.) with a COVID-19 case for 15 minutes or more and at a distance of less than 2 metres;
  • A healthcare worker (HCW) or other person providing direct care for a COVID-19 case, or laboratory workers handling specimens from a COVID-19 case without recommended personal protective equipment (PPE) or with a possible breach of PPE;
  • A contact in an aircraft sitting within two seats (in any direction) of the COVID-19 case, travel companions or persons providing care, and crew members serving in the section of the aircraft where the index case was seated (if severity of symptoms or movement of the case indicate more extensive exposure, passengers seated in the entire section or all passengers on the aircraft may be considered close contacts).

The epidemiological link may have occurred within a 14‐day period before the onset of illness in the case under consideration.

Criteria to initiate testing for COVID-19 virus for active epidemiological case finding

Prompt case confirmation is necessary to ensure rapid and effective contact tracing, implementation of infection prevention and control measures in accordance with national recommendations. Case confirmation is also needed for the collection of relevant epidemiological and clinical information.

Any person fulfilling the criteria of a suspected case should be tested for COVID-19 virus, as part of active case finding. However, national authorities may decide to only test subgroups of suspected cases based on the national capacity to test, the availability of PPE, the level of community transmission or any other criteria. The criteria for laboratory testing of patients with acute respiratory tract infection could include a case-by-case clinical judgement based on national recommendations. 

The laboratory method is provided below. The laboratory test should be initiated immediately.

https://www.ecdc.europa.eu/en/case-definition-and-european-surveillance-human-infection-novel-coronavirus-2019-ncov

Lenke til kommentar
7 minutes ago, Kerry Von Erich said:

Det er flere som får milde symptomer har jeg hørt. Er det virkelig verre enn influensa så er det ikke rart folk får panikk. Influensa er fælt nok.

Mange får symptomer som ikke krever sykehusinnleggelse (ca 80 %) men mange av disse er likevel «skikkelig sjuke». 1 av 5 må ha sykehusbehandling og av de dør mellom 1/4 og halvparten. Slutt å lat som dette er noe du blir litt småsnufsete av........

kina er ikke idioter, de stenger ikke ned landet for ingenting

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...