Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Simen1 said:

1838153333_Screenshot2021-12-26at15-15-25WorldPopulationClock79BillionPeople(2021)-Worldometer.png.4bf991206c8fbfa5a443539a627f1a14.png

Vil anta det var ca samme tall i fjor. Dvs. at rundt 5% av verdens dødsfall de siste to årene har vært koronadødsfall. Det er et voldsomt høyt tall og troner vel på 2. eller 3. plass blant alle dødsårsaker (når man slår sammen alle kreftformer til samlebetegnelsen kreft, og alle hjerte karsykdommer sammen til nettopp det).

Videre så jobber jo en samlet verden med å redusere antall dødsfall til kreft, hjerte og kar-sykdommer og covid19, for å øke livslengden og livskvaliteten til folk. I steinalderen ble folk i gjennomsnitt bare rundt 40 år, nå i moderne tid har mange land oppnådd gjennomsnittlig levetid på over 80 år. Det er generelt ansett som framskritt for menneskeheten å øke levetid og livskvalitet. Covid19 representerer et betydelig tilbakesteg. Kanskje det største tilbakesteget i moderne tid? (Når var forrige "hendelse" som har drept over 2 millioner mennesker årlig? Jeg kan ikke komme på noe etter 2. verdenskrig når over 10 millioner ble drept pr år i gjennomsnitt gjennom krigen)

Og heldigvis bare ~10% sammenlignet med spanskesyken i 1918/19 så langt.

Endret av Theo343
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, knipsolini said:

https://www.nrk.no/nyheter/ny-vaksine-kan-virke-mot-omikron-og-sars-1.15786617

Ny vaksine mot alle varianter. Mener jeg har lest om dette lenge, men kanskje dette er en vaksine som er snart er ferdig testet og har god virkning. Utviklet av det amerikanske forsvaret, kommer sikkert til å bli populær i konspimiljøet lol. 

Her kan man lese litt mer:

https://www.army.mil/article/252890/series_of_preclinical_studies_supports_the_armys_pan_coronavirus_vaccine_development_strategy

https://www.businessinsider.com/us-army-universal-vaccine-target-spfn-variants-pan-coronavirus-sars-2021-12?r=US&IR=T

Ser ut som en helt annen teknologi, det refereres til en "Spike Ferritin Nanoparticle (SpFN)" teknologi som vistnok er en partikkel som kan "holde" et (eller flere typer) spike protein for å eksponere immunforsvaret mot det? syke greier. Det står:

"Unlike most currently available vaccines, which use mRNA to trigger the immune system, this shot would work by injecting a molecule that looks a little like a 24-faced soccer ball, according to Defense One.

Each face of the "ball" would carry a bit of the spike protein that can trigger the body to mount a protective immune response.

This allows scientists to attach the spikes of multiple coronavirus strains on different faces of the "ball," so the body could protect against several variants at once, instead of having to take a separate dose for each variant."

De begynte å teste den på mennesker i April 2021, så de har vel en ganske lang vei å gå for å demonstrere at den er helt trygg... Virker som den ligner mer på Protein-baserte vaksiner enn mRNA variantene da.

Lenke til kommentar
asdaylightdies skrev (10 timer siden):

Hvor lenge tror dere pandemien vil vare? 3-5 år til? Er det mulig at det kommer farligere varianter? 

Pandemier varer til viuset som startet pandemien har mutert til en sumperspredende og supermild mutasjon og vi er der allerede. Når delta er borte og omicron har tatt over er pandemien over. Om regjeringer fortsetter med unntakstilstand på dette tidspunktet er vi forbi stadiene til påandemi men over i et illegitimt tyranni.

At det skulle komme farligere varianter er ikke mer sannsynlig enn at spanskesyken skulle gjøre comeback på 1920-tallet i form av farligere varianter etter at den opprinnelige dabbet av til noe harmløst.

Endret av Morromann
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Barnesykehus i USA fylles opp av omikron

Innleggelser på barnesykehus i USA har økt med 35 prosent den siste uka, melder CNN.

Bare New York har fem ganger så mange innlagte den siste måneden, og i Washington D.C. er innleggelsene doblet.

Flere kanalen har snakket med mener omikron virker som om det smitter barn i enda større grad enn deltavarianten. De fleste barna som er innlagt er uvaksinert, eller ikke enda fullvaksinert, skriver CNN.

https://www.nrk.no/nyheter/barnesykehus-i-usa-fylles-opp-av-omikron-1.15788164

Endret av Subara
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Flere innlagt med korona i Danmark

Sitat

Siste døgn er det registrert 13.000 nye tilfeller av koronavirus i Danmark, viser tall fra Statens Serum Institut. Onsdag forrige uke ble det registrert 13.386 nye smittetilfeller i landet.

Sitat

Samtidig stiger antall innlagte med 58, til 666 personer. Ytterligere 14 personer har dødd av viruset.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (15 minutter siden):

Danmark er et land med omtrent samme innbyggertall som oss (5,9 vs 5,4 mill). Hadde vi fått over 13 000 nye smittetilfeller pr dag og hatt 666 innlagte så hadde vi definitivt slitt mer enn det vi gjør nå.

Mye snakk om kapasiteten i danske medier. De sliter også, kanskje spesielt nå med mangel på kapasitet i ambulansetjenesten. Men de har færre innlagte på intensivavdeling enn Norge pdd.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/faa-ambulancereddere-tvinger-region-til-prioritere-mellem-patienter

Sitat

Stigende behov for coronarelaterede ambulance- og sygetransportkørsler har påvirket travlheden det seneste halvandet år, hvor aktiviteten er steget med 16 procent sammenlignet med før covid-19.

- Vi har en situation, hvor vi har brug for flere ambulancer, men hvor det er svært at få mandskab til at opskalere beredskabet. Det er kun lige til øllet med mandskab i branchen helt generelt, og det oplever vi også hos os. Uanset om vi havde pengene til det, kunne vi ikke få flere medarbejdere nu og her, for de er der simpelthen ikke, siger Henning Weihrauch Voss.

EDIT: En annen ting som belyser alvorligheten over situasjonen i Danmark er at Folketinget for vel en uke siden midlertidig opphevet behandlingsgarantien i helsevesenet. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Homofile og feministers innflytelse på viruset

The Omicron Variant Is Brought Upon Us Because Of Muslim Rulers Who Permit Homosexuality, Follow Feminist Organizations

Den palestinske islamske lærde Sheikh Issam Amira sa i en tale i Al-Aqsa-moskeen at koronaviruset, med dets indiske- og Omicron-varianter, har spredt seg på grunn av de muslimske herskernes oppførsel. Videoopptak av han ble lagt ut på Al-Aqsa Call på YouTube 18. desember 2021. Amira sa at en slik sykdom ikke var kjent for tidligere generasjoner, og som nå har spredt seg på grunn av muslimske herskere som tillater homofili og følger feministiske organisasjoner, så vel som de "vantro og løsslupne" media, som gjør umoral som begås privat - kjent for alle. Han la til at det er nødvendig å forene innsatsen til alle muslimer mot de "hensynsløse herskerne, som har brakt disse katastrofene over oss."

Forvirret? Bare vent på neste episode.  https://www.memri.org/tv 

For mer om Issam Amira, se MEMRI TV-klipp nr. 9045 8492, 7244, 6789, 6114, 5626, 5175, 5041, 5001, 4991, 4901 og 4890.

Les mere....

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...