Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angående Dannmark så er det kun coronapass de truer med å innføre; altså skal de som har tatt vaksinen få lov til å leve normale liv. Slik er det ikke i Norge hvor noen nå for alvor risler med sablene og truer med drakoniske tvangstiltak for hele befolkningen. Så da foretrekker jeg den danske løsningen om jeg må velge mellom pest og kolera, men jeg er imot en slik politikk også bare så det er sagt. 

Endret av Morromann
rettet i ordfeil
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 10/26/2021 at 10:45 AM, Subara said:

600 dagers stengt Kina. Kanskje ikke så rart når de har 1,4 millarder antall stor befolkning. De risikerer mye ved å slippe det løs slik som i Norge. Ikke minst eksportmessig når "hele" verden er helt avhengig av kinas produksjon.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Wow, tvang altså?

 

G skrev (2 minutter siden):

600 dagers stengt Kina. Kanskje ikke så rart når de har 1,4 millarder antall stor befolkning. De risikerer mye ved å slippe det løs slik som i Norge. Ikke minst eksportmessig når "hele" verden er helt avhengig av kinas produksjon.

Når ingen tør å si ifra, eller setter ned foten når myndighetene begynner få tanker om tvang så blir det som i Kina.

Er en grunn til mange er imot covid-pass, tvinge helsearbeidere til vaksiner, imot drakoniske tiltak, er ikke fordi man ikke forstår hva positive ting det bringer, men fordi man forstår det negative enda bedre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 10/30/2021 at 2:36 PM, DaniNichi said:

Ingen nekter deg flytte til Kina, kan jo vurdere Nord Korea i samme slengen ? 

Nyte livet, ha det gøy og være sosiale er en sikkelig uting.

For å ha det gøy i Nord-Korea så man man vel være kriminell og kunne skape bånd til diktatorregimet der. Var jo en whistle-blower som røpte noen kriminelle som la til rette for handel mellom vesten og Nord-Korea. Dessuten så må man vel også være blottet for alt av empati med de som lever fattige og under slaveaktige forhold av befolkningen.

Lenke til kommentar
On 10/31/2021 at 5:55 PM, Snikpellik said:

Peru har i særklasse flest dødsfall ut fra folketallet. Det er ganske forferdelig, og kan jo også være verre siden dette er offisielle tall.

1. Peru - 200.217 døde (33.5m innbyggere)
2. Bosnia - 11.495 døde (3.2m innbyggere)
3. Bulgaria - 23.918 døde (6.8m innbyggere)
4. Nord-Makedonia - 7.132 døde (2m innbyggere)
5. Montenegro - 2100 døde (620k innbyggere)
6. Ungarn - 30.729 døde (9.6m innbyggere)
7. Tsjekkia - 30.753 døde (10.7m innbyggere)
8. Brasil - 607.764 døde (214m innbyggere)

Her er det mye Øst-Europa, populist-politikere og lav vaksinedekning.

Norge er til info på 146. plass.

Peru har mye fattigdom og korrupsjon. Hørt rykte om at de setter tørre vaksinesprøyter der (at det forekommer), slik at de kan selge det videre eller bruke det på sin bekjentskapskrets.

Peru fikk nå ned smitten de også en periode. Har ikke fulgt med på den videre utviklingen der. De var relativt i beit for oksygen en god stund også. Slet sikkert med å bli kvitt alle likene som man har sett bilder av etc.

Forresten så var Peru tidlige med å bruke den kinesiske vaksinen.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 11/1/2021 at 8:26 AM, Delvis said:

Frihet, hva er frihet? Frihet til å være ansvarsløse egoister, som bare gir f. så lenge man får boltre seg med seg selv som man vil?
Alt er relativt.

Sier ikke at Kina trenger være så mye av et ideal, men det er mulig å lære noe både her og der.
Myndighetene våre, burde hvertfall være tøffere i å oppfordre/legge til rette for mer smittevett. Og det er noe folk flest burde bli flinkere til også. Der er for mange tankeløse slaurer og svimlinger man ser når man er ute. Det er det jeg reagerer på.

De burde ha innrømmet at det var luftsmittende framfor dråpesmittende, mye mye tidligere. Mye skade med holdninger ble nok gjort der. De var jo livredde for at sykehusene skulle gå tom for munnbind, pga. hamstring.

Lenke til kommentar
On 11/1/2021 at 9:38 AM, Morromann said:

"Tro ikke". Altså forbeholdet om at det slett ikke er utelukkende. Vel, det blir ihvertfall ingen solidaritetsvinter ute i verden som minner om den solidariteten vi så blant folk i mars-april 2020, men noe ganske så annerledes nå i post-vaksineringens tid. I England, som vanligvis er veldig spilittet var det en periode med stor solidaritet under den første nedstengingen våren 2020. Men debatten er noe mer åpen der enn her, og noen har sammenlignet med at mens den første lockdown minnet om høsten-vinteren 1940-1941 hva fellesskap angår vil den neste lockdown bli mer som vinteren 1978-1979; "The winter of discontent". Den kommende vinteren blir kanskje alt annet enn trivelig, men den blir garantert ganske interessant.

Man har et solidaritetsskapende kongehus da. Kan jo hende at Kongen trør til med en god nyttårstale. Kan jo bli litt sent da, men bedre sent enn aldri?

Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (2 timer siden):

Et trygt marerittsamfunn.

Verden var farlig i 2019 og verden er farlig nå i november 2021. Og 100% av oss skal dø, enten i nær eller fjern fremtid, men dø skal vi. Ingenting er annerledes der. Men å leve med en risiko for farer er en del av det å leve og det å være menneske. Jeg ønsker ikke noe alternativ hvor man for enhver pris skal skjermes for noe som kan være farlig. Da lever man ikke lenger, da eksisterer man bare. Jeg vil heller leve i et LIV hvor det å bli utsatt for farer selvsagt er til stede fremfor å kun EKSISTERE i et trygghetsfengsel. Det er på høy tid at den debatten taes for den er høyst reell for den risikoaversjonen man driver det covidanske samfunnet på. Australia er nå et gedigent "trygghetsfengsel" hvor livet er erstattet av eksistens.

Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (2 timer siden):

 

Når ingen tør å si ifra, eller setter ned foten når myndighetene begynner få tanker om tvang så blir det som i Kina.

Er en grunn til mange er imot covid-pass, tvinge helsearbeidere til vaksiner, imot drakoniske tiltak, er ikke fordi man ikke forstår hva positive ting det bringer, men fordi man forstår det negative enda bedre.

Word. Det siste du skriver der summerer det hele ganske så treffende. Man tenker kun gevinst av å innføre mest mulig drakoniske tiltak, men tenker veldig lite på ulempene med å holde på slik. Det skremmer meg veldig at man nå ser ut til å slippe unna med hva som helst for å begrunne det hele med at man "beskytter" befolkningen. Vel, jeg ønsker ikke og betakker meg for mer "beskyttelse" fra det å leve et liv. Meningen med mitt liv er ikke å for enhver pris passe meg for covid-19.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Russiske sykehus fylles av covid-pasienter
https://live.tv2.no/koronaviruset?innlegg=1205677351

Sitat

Russland satte onsdag nok en dyster rekord med 1.239 nye koronadødsfall det siste døgnet.

Myndighetene registrerte onsdag 38.058 nye smittetilfeller og opplyste at nærmere 83 prosent av de drøyt 300.000 sykehussengene som er klargjort for covid-19-pasienter, nå er fylt.

Landets visestatsminister Tatjana Golikova er likevel optimist.

– Situasjonen har stabilisert seg smittespredningen har avtatt, sier hun.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...