Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil kanskje ikke si nåværende amerikanske føderale myndigheter har seg selv å takke, men republikanske delstatsmyndigheter enkelte steder definitivt med sin anti-vaksine/anti-vitenskapelige-retorikk.

Har Biden noe særlig valg nå? De er helt pukka nødt til å vaksinere mange flere for å komme ut av dette, og det haster egentlig litt. Hva er alternativet? Det meste annet er forsøkt, noe med litt hell, men det holder liksom ikke. Som Biden sa om vaksineringskrav for arbeidsplasser, "even Fox News does it" og det sier litt.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Se det litt mer historisk. Føderale myndigheter har ført befolkningen bak lyset i så mange sammenhenger før - og blitt avslørt - at folk har mange gode grunner for å tvile på de. Tvilen er ikke noe nytt som kom med valgkampen eller pandemien.

Nei, Biden har ikke noe annet valg nå. Land of the free blir nødt til å tvinge store deler av befolkninga. Det er ikke et godt grunnlag å bygge framtidig tillit på. Land of the konspirasjonsteoretikere.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (24 minutter siden):

Se det litt mer historisk.

Også historisk; den føderale arbeidsmiljjøvernetaten OSHA har tidligere (annen sammenyheng for mange år siden) pålagt vaksinering for å verne arbeidere mot risiko for sykdom på arbeidsplassen, og høyesterett har støttet dette. Så det er helt klart både praktisk og juridisk presedens. Søksmål for å stoppe det kan bli vanskelig å vinne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Et lite håp er kanskje at republikanske guvernører og politikere begynner å i større grad se at de er helt nødt til å pushe mer for vaksinering fordi det ikke er bærekraftig å fortsette som nå, og at dette blir veldig dyrt. Da vil også konservative og alt-right medier gradvis endre sitt narrativ.

Ser man på delstatene i USA er det ingen som har fullvaksinert mer enn 78% av befolkningen over 18 år, dette er ikke imponerende tall i seg selv, men de demokrat-styrte statene er de 20 øverste på lista.

Men ser man bare på de republikansk-styrte delstatene, er det ingen som har fullvaksinert over 65%. Flesteparten er fortsatt helt nede på 50-tallet, selv med overflod av vaksiner i lang tid. Det er jo en stor tragedie for nasjonen. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 9/9/2021 at 9:11 AM, Morromann said:

Nå er jo virkeligheten ganske brutal, men jeg mener folk bør ta de to vaksinedosene som man har fått tilbdt for å minimere skadepotensialet fra en virusinfeksjon. Men å bli smittet av covid-19 i løpet av livet er nå ikke til å unngå så da er det best å gjøre som vi gjør nå, sørge for at så mange som mulig blir vaksinert og så lever vi normalt vitende om at vi alle høyst sannsynligvis får en form for covid-19 i oss og dermed kryssimmunitet. Jeg er forberedt på at det kan skje når som helst og kommer til å ta det som en mann som man kaller det. Vi har bare dette ene livet vi har fått tildelt her på jorda og jeg akter ikke å bruke resten av det å gjøre hva jeg kan for å unngå å få covid-19. Det kan ikke forsette å overstyre våre liv på absolutt alle måter.

Ja, helt klart!

Vi snakker om langvirkningene av vaksinene. Vel Moderna vaksinen er en kraftig vaksine med mer bivirkninger enn Pfizer vaksinen (x3 når det gjelder virkestoff). Bivirkningene er helt overkommelige uansett mRNA vaksine. Moderna beskytter mer og gir en mer langvarig respons, og det er kanskje derfor (?) norske myndigheter "kjøpte" 1 million doser fra Polen. Bra for aldersgruppen som tåler det (18-65 år muligens). Alternativet er jevnlig påfyll av Pfizer, som nok kommer.

Ellers er det vel dokumentert at vaksinene gir beskyttelse mot død, intensiv innleggelse, sykehus opphold, moderat infeksjon, og infeksjon i det hele tatt akkurat denne rekkfølge. Mot død, intensiv innleggelse 10 ganger mer beskyttelse. Mot sykehusinnleggelse mer 4-5 ganger beskyttelse. Mot infeksjon mye mindre. Long covid reduseres 50% ved å ta en vaksine (usikkert). Ut fra informasjonsgrunnlaget (ja, forskningen er ikke død til tross for konspirasjonsteorier) er det en "no brainer" å ta vaksinene. Det neste er at enda yngre barn tar de med mye mindre virkestoff.

 

Lenke til kommentar

ALLE SKOLEELEVER OVER 12 ÅR I LOS ANGELES MÅ VAKSINERES

Alle skoleelever over 12 år i Los Angeles må vaksineres mot coronaviruset, melder NTB. De som ikke er vaksinert etter juleferien, får ikke komme på skolen.

Påbudet som skolestyret i Los Angeles vedtok torsdag, er et av de strengeste tiltakene mot koronaviruset i USA hittil.

Mens skolestyret drøftet tiltaket, demonstrerte noen foreldre utenfor mot det de kaller angrep på folks frihet.

– Dette dreier seg ikke om å krenke folks rettigheter. Det dreier seg om å tilby skoler som er trygge for barna, sier Monica Garcia i skolestyret.

 

michel-voogt-001-state-division-poster.j

Demokratiske stater er jo så mye "bedre" enn republikanske 🤡

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar

Full gjenåpning i Danmark: − Har skjedd et mentalt skifte

Sitat

Ifølge professor i immunologi ved Aarhus universitet, Søren Riis Paludan, er det én viktig ting som gjør at danskene har klart å omstille seg til en ny hverdag nå: De har over flere måneder sluttet å fokusere på smittetallene.

– Det er en ting som har lyktes her, og som gjør befolkningen er trygge på dette. Vi var på et tidspunkt like restriktive som Norge. Men over sommeren har det skjedd et mentalt skifte. Nå er det med få unntak fokus på innleggelser og vaksinering, og ikke på smitte, sier han.

Han kommer med et klart råd til Norge om å gjøre det samme – noe også FHI nylig har tatt til orde for. For mye fokus på smitte kan gjøre det vanskeligere å komme til en situasjon der gjenåpningen blir akseptert av flere, mener han:

– Det kan være vanskeligere for norske myndigheter å styre samtalen over mot innleggelser og gi en følelse av trygghet i befolkningen når det har vært for mye fokus på smitte.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nyhetsstudio - Studie: Elleve ganger større risiko (dagbladet.no)

Quote

Blant annet fant de at personer som ikke var fullvaksinert hadde ti ganger større sannsynlighet for å bli innlagt med covid-19, og elleve ganger større sannsynlighet for å dø med covid-19, sammenliknet med personer som var fullvaksinert på tidspunktet, ifølge Washington Post.

Dette er jo tall fra begynnelsen av april til midten av juli! Før delta med andre ord...

Jeg synes det er ... villedende. 

New study finds unvaccinated are 11 times more likely to die from Covid, CDC says (cnbc.com)

Her er en artikkel om samme studie...

Quote

Unvaccinated people are 11 times more likely than vaccinated people to die from Covid-19, a large study by the Centers for Disease Control and Prevention found.

Hvis man ser på selve studien:

Monitoring Incidence of COVID-19 Cases, Hospitalizations, and Deaths, by Vaccination Status — 13 U.S. Jurisdictions, April 4–July 17, 2021 | MMWR (cdc.gov)

This figure shows fully vaccinated people had less risk of COVID-19 infection, hospitalization, and death.

Her skriver de at det er "etter Delta" men Delta ble først dominant et par uker før studien sluttet, så det meste av tallmaterialet er fra før Delta ble dominant. 

Interessant liten detalj er at CFR er høyere for vaksinerte enn uvaksinerte om man ser på hele perioden, men det er selvfølgelig mye grunnet høyere vaksinasjonstall. Uansett merkelig bastant rapport som motstrider andre studier. 5x infection tilsvsarer VE på 80%, noe som er laaangt over andre studier og estimater.

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Mens resten av verden "is grinding to a halt" pga. Delta. Kanskje greit å ta den festen nå mens man kan.
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/ser-voksne-menn-som-griner/74054463

Ønsker man seg noe spesielt til jul ville jeg kjøpt det allerede neste uke. Om du får tak i varer eller hva sparepengene dine er verdt når vi kommer dit vet ingen. Hamstring kan også bli et fenomen igjen.

Quote

 

Deltavarianten av coronaviruset, som nå sprer seg raskt i deler av Asia, har sørget for at flere land nå nekter sjøfolk å gå i land. Dermed får ikke rederiene rotert utslitt mannskap, og ICS anslår at så mange som 100 000 arbeidere er tvunget til å bli værende til sjøs i lang tid utover kontraktsperioden.

- Griner

Kaptein Tejinder Singh er blant dem. Han har ikke kjent bakken under beina på over sju måneder, og har ingen formening om når han kan få reise hjem.

- Jeg ser voksne menn som griner, forteller han til Reuters.

 

 

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (På 11.9.2021 den 9.24):

Men i Norge er det fortsatt besettelsen av smittetall som gjelder. Her er det dagelige smittetall som gjelder - hele tiden. Dejlige Danmark - elsker det landet. Herlig. Men i Norge blir det vanskelig å overbevise befolkningen med dette når media kjører på daglig med frykt- og redsesjournalistikk om corona og smittetall  -selv lenge etter vaksineringen og vi har en loibby med hysterikere som krever harde tiltak og nedstenging hele tiden. Noen av de hysteriske er også å finne blant lærere som krever strengere tiltak og gjemmer seg bak at noen barn er redde for corona. Ja, hvorfor er de redde tro? Kan det ha noe med at de blir tvunget til å høre masse skremsler om et virus som ikke en gang er farlig for barn? Hvorda er det der med selvoppfyllende profetier.

Virkelig glad på danskenes vegne - det er jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 time siden):

Mens resten av verden "is grinding to a halt" pga. Delta. Kanskje greit å ta den festen nå mens man kan.
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/ser-voksne-menn-som-griner/74054463

Ønsker man seg noe spesielt til jul ville jeg kjøpt det allerede neste uke. Om du får tak i varer eller hva sparepengene dine er verdt når vi kommer dit vet ingen. Hamstring kan også bli et fenomen igjen.

 

Derfor er det viktig at andre land får vaksinedoser så fort som mulig.

Lenke til kommentar
15 minutes ago, Morromann said:

Derfor er det viktig at andre land får vaksinedoser så fort som mulig.

Helt klart. Det vaksineres jo i stor grad også i andre land men kanskje man må se på prioriteringen. Det hjelper jo ikke om unge eller gamle vaksineres først om de som holder hjulene ikke prioriteres og at dermed transport, produksjon og utvinning stopper opp.

Jeg synes man har tenkt lite helhetlig og påpekte dette også i starten av pandemien. Transport og produksjon må prioriteres men unødvendig "leisure travel" kan begrenses.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (Akkurat nå):

Helt klart. Det vaksineres jo i stor grad også i andre land men kanskje man må se på prioriteringen. Det hjelper jo ikke om unge eller gamle vaksineres først om de som holder hjulene ikke prioriteres og at dermed transport, produksjon og utvinning stopper opp.

Doser til den tredje verden bør prioriteres før vaksinering av barn og utstedelse av tredjedoser til andre enn de alvorlig syke. Det kan absolutt vente.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...