Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sitat

Sverige: Tredje bølge ­«betydelig verre­»:

Sveriges tredje bølge ser ut til å bli ­«betydelig verre­» enn den forrige, skriver Aftonbladet.

Selv om antallet personer som dør med covid-19 har sunket kraftig, takket være vaksineringen, fortsetter antallet pasienter som må behandles på intensivavdelingen å øke.

Sent mandag ettermiddag var 416 coronapasienter lagt inn på intensivavdelinger. Til sammenligning var det cirka 390 i begynnelsen av januar.

Det er risiko for at trykket på intensivavdelingene kan øke ytterligere, skriver Expressen.

- Usikkerheten er stor, men forhåpentligvis er vi på toppen av den tredje bølgen nå. Men som sagt, det vet vi ikke, sier intensivlege Johnny Hillgren.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Fnugle skrev (12 timer siden):

Ja nei, viktig for forskinga, men etisk vanskelig. Med såpass stor belønning for å være med, så er det overhengende fare for at det er fattige som melder seg frivillig. For dem kan 57 000 kr være enormt mye. Folk med lav utdanning har vel gjerne mindre kunnskap om viruset, og har ikke tenkt så nøye gjennom risikoen. 

Aldersgruppen de skal teste er unge i etablererfasen som gjerne ikke har så mye penger, og som pga. alder gjerne er mer risikovillige.

Vil tro det går bra for de fleste, men det er jo det en ikke vet. Tenk å ødelegge kroppen sin for resten av livet, for 57 000 kr...

Heldigvis blir de unge sjelden alvorlig syke. Vaksinene vi nyter godt av er testet på folk i uland som Brasil og Sør-Afrika. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Trøbbel i paradis. Vanuatu

Sitat

Den vesle øygruppa, som ligger i Stillehavet rundt 1700 kilometer fra Australia, har vært svært skjermet for pandemien og registrerte sitt første av totalt tre smittetilfeller i november, ifølge Johns Hopkins University.

Sitat

Opposisjonsleder Ralph Regevanu skriver på Twitter at til tross for at Vanuatu har innført «imponerende strenge karanteneregler» ved alle havner, kunne «ingen forutse at et lik som ble skylt opp på stranda og ble plassert i det eneste likhuset i landet hvor folk samles for å sørge hver eneste dag, skulle være smittet av covid-19».

Landets tre tidligere coronatilfeller

https://www.dagbladet.no/nyheter/dod-covid-smittet-skylt-i-land/73663360

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Flere krematorium i indiske delstater melder om voldsom økning i antall kremasjoner de siste ukene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Når coronaofre skal kremeres, må spesielle smitteverntiltak på plass. I Surat, Gujarats nest største by, melder to krematorier at de den siste uken har kremert mer enn 100 døde per dag i tråd med disse tiltakene. Det er langt høyere enn byens offisielle daglige dødstall på rundt 25, ifølge Reuters.

I Gujarat, som ligger vest i India, opererer mange krematorier i Surat, Rajkot, Jamnagar og Ahmedabad døgnet rundt, og noen melder om tre til fire ganger flere døde enn normalt. Jernkarmene inne i Surat-krematoriet har til og med begynt å smelte fordi det ikke har vært tid til å la ovnene avkjøles.

Totalt i India ble 273.810 smittetilfeller registrert mandag, det høyeste tallet siden pandemien startet. Landet innførte tidligere denne måneden nye restriksjoner med nedstenginger og portforbud for titalls millioner innbyggere

Det er nå under 100 senger tilgjengelig på sykehusavdelingene for alvorlig koronasyke pasienter i byen med 29 millioner innbyggere. Det er mangel på oksygen og enkelte medisiner.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

47 personer coronasmittet på fly

Alle passasjerene hadde testet negativt i forkant av flygingen fra New Delhi til Hongkong, men noen uker etterpå har det blitt satt en covid-rekord.

https://www.dagbladet.no/nyheter/47-personer-coronasmittet-pa-fly/73663362

Indisk mutasjon vil plage oss i høst om ikke vaksinene fungerer på den. 

Den dobler seg hver uke i Storbritannia. 

Endret av Pc Lynet
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Tokyo: Vil be om ny nedstenging:

Myndighetene i Tokyo satte mandag i gang prosessen for å be nasjonale myndigheter om å erklære en tredje krisetilstand i hovedstaden, skriver avisa The Asahi Shimbun.

Tjenestemenn skal angivelig ta imot eksperters vurdering og gjøre en formell forespørsel så tidlig som 22. april, ifølge avisas kilder.

Det er allerede innført en rekke tiltak i storbyen, blant annet har restauranter og barer måttet stenge tidlig siden 12. april. Men nå ser det ut til at tjenestemenn mener Tokyo trenger strengere tiltak for å stoppe folks mobilitet og spredningen av mer smittsomme varianter av coronaviruset, skriver avisa.

Tokyo rapporterte om 405 nye smittetilfeller mandag. Dagen i forveien var tallet 543, og dette var sjette dagen på rad at tallet lå over 500, ifølge Japan Times.

Bare å få avlyst OL først som sist.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (8 timer siden):

 

Nå har UK færre på intensiv enn Sverige. UK som har hatt så mange på sykehus og intensiv hele pandemien har heldigvis fått betydelig vaksineeffekt, mens det går feil vei i Sverige.

Sverige håper de har nådd toppen ja, men de gjør jo veldig lite for å faktisk stoppe smitten... så, det virker håpløst naivt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (8 minutter siden):

Så kan du tenke deg hvor store mørketall det er i India. Flaks at Kina fikk kontroll til slutt. 

Jepp.. Men India har langt i fra samme forutsetninger til å klare det Kina klarte, men du tenker vel flaks med tanke på folketallet..?

Det er ikke usannsynlig at vi i løpet av de neste ukene vil passere en ny offisiel rekord, nemlig 1 mill smittede på et døgn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...