Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

2 minutes ago, DaniNichi said:

Mindre effektiv heter det og ikke helt kartlagt ennå.

Sånn rettet opp ditt dystre innlegg med korrekt informasjon.

 

Overskriften er misvisende. Vaksinen viste ingen beskyttelse mot mild og moderat sykdom. 

Dødelighet er ikke kartlagt fordi ingen i kontrollarmen eller vaksinearmen av studien døde. Altså kan man ikke fastslå om vaksinen reduserer dødelighet eller ikke. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Benbjo skrev (40 minutter siden):

Overskriften er misvisende. Vaksinen viste ingen beskyttelse mot mild og moderat sykdom. 

Dødelighet er ikke kartlagt fordi ingen i kontrollarmen eller vaksinearmen av studien døde. Altså kan man ikke fastslå om vaksinen reduserer dødelighet eller ikke. 

Betyr jo at det ikke er kartlagt ennå, om det viser seg at den beskytter mot alvorlig sykdom så betyr det bare mindre effektiv selv om dette er kjipt nok i seg selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

If there’s one coronavirus mutation that keeps scientists awake at night, it’s E484K. The mutation was found in both the South African variant (B1351) and the Brazilian variant (P1), but not in the UK variant (B117). This so-called “escape mutation” raised fears that the approved COVID vaccines may not be as effective against these variants. The E484K mutation has now been found in the UK variant as well – albeit in just 11 cases.

The coronavirus mutates slowly, accumulating around two single-letter mutations per month in its genome. This rate of change is about half that of flu viruses. Early in the pandemic, few scientists were worried that the coronavirus would mutate into something more dangerous. But in November 2020, that swiftly changed when the first “variant of concern” was discovered. The newly discovered variant B117 was associated with the huge spike in cases in south-east England and London.

https://theconversation.com/concerning-coronavirus-mutation-now-found-in-uk-variant-heres-what-you-need-to-know-153248

Jaja, dette er ikke akkurat godt nytt for vaksiner.

Endret av Fnugle
  • Liker 1
Lenke til kommentar
43 minutes ago, Fnugle said:

Nei, vi får se på studiene etterhvert, men mye tyder på at AZ sin vaksine er ubrukelig. Pfizer sine in vitro studier ser jo OK ut, men som vi vet så betyr ikke det at noe virker in vitro at noe fungerer in vivo. 

AZ er den eneste som har in vivo data og det er veldig nedslående resultater 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Coronavarsleren hylles ett år etter at han døde

Li Wenliang (34) prøvde desperat å varsle om viruset som senere skulle spre seg til hele verden. Ett år senere blir han hyllet verden over.

7. februar 2020 døde Wenliang av viruset han forsøkte å advare om. Et år senere hylles han både på sosiale medier og i virusets antatte krybbe, Wuhan-provinsen i Kina.

Selv om kinesiske myndigheter driver aktiv sensur av innhold på sosiale medier, har Wenliangs personlige profil på det kinesiske sosiale mediet Weibo ifølge BBC blitt en plattform der brukere deler sine erfaringer og traumer under coronapandemien.

Innleggene han selv delte etter å ha blitt smittet av coronaviruset, har hundretusenvis av kommentarer. Søndag, et år etter hans død, renner flere hyllester inn i kommentarfeltene.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/86Ew6r/coronavarsleren-hylles-ett-aar-etter-at-han-doede

Lenke til kommentar

Og jeg mener selv om Oxford vaksinen ikke gir full beskyttelse, så bør vi ta den uansett. Hvis kombinerer med tiltakene vi har nå, så kan den allikevel være effektiv, siden den mest sannsynlig beskytter oss mot alvorlige sykdommer. Så lenge effektiviteten er ikke lavere enn 50%, så bør vi uansett vaksinere oss. 

Endret av asdaylightdies
Lenke til kommentar
25 minutes ago, asdaylightdies said:

Og jeg mener selv om Oxford vaksinen ikke gir full beskyttelse, så bør vi ta den uansett. Hvis kombinerer med tiltakene vi har nå, så kan den allikevel være effektiv, siden den mest sannsynlig beskytter oss mot alvorlige sykdommer. Så lenge effektiviteten er ikke lavere enn 50%, så bør vi uansett vaksinere oss. 

Blir spennede å se om vi tar i bruk AZ sin vaksine her til lands. Den er ubrukelig mot SA varianten som er ute av kontroll nå. Ingen effekt mot milde og moderate infeksjoner. Uvisst mot innleggelser og dødsfall, da ingen i kontroll eller vaksinearmen ble innlagt eller døde. I og med at vaksinen ikke gjør noe mot øvrige infeksjoner er det lite trolig at den hjelper mot enda verre infeksjoner. 

Er jo tull å vaksinere folk nå og så på nytt igjen om få mnd når SA-varianten er dominant. 

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (19 timer siden):

Ja, dette betyr reset av pandemien mer eller mindre. Nye vaksiner må utvikles og vi må bare håpe på at nye varianter som omgår immunitet ikke utvikles. 

En reset innebærer vel at tidligere infeksjon og vaksiner gir ingen beskyttelse, men det er vel langt fra så ille? Hvor mye eller lite får vi vite med tiden, men leser i hvertfall Pfizer og Fauci er optimistiske, uten at det har begrenset seg til Oxford-vaksinen. Novavax, som venter på godkjennelse i EU melder om 60% beskyttelse i Sør-Afrika, hvor 92% av de smittede i studien hadde B.1.351-varienten. Det er en god del lavere enn 89% for B.1.1.7, men fortsatt god, tilsvarende en normal influensa-vaksine. 

https://theconversation.com/Results-from-novavax-vaccine-trials-in-the-uk-and-south-africa-differ-why-and-does-it-matter-154293

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

«Ulydige land» får svi

Til tross for omtrent likt befolkningstall har bare rundt 6000 mennesker dødd av covid-19 i Japan, mens Mexico har omtrent 160 000 døde. Forskere har funnet en forklaring.

Japan har rundt 126 millioner innbyggere. Fram til nå har landet under coronapandemien registrert i underkant av 6000 covid-19-dødsfall.

Med en nesten identisk befolkningsstørrelse, har pandemien krevd rundt 160 000 dødsfall i hardt rammede Mexico.

Hva forklarer de store forskjellene? Rikdom? Sykehuskapasitet? Alder? Klima? spør professor Michele Gelfand ved Universitetet i Maryland i en kronikk i The Guardian.

pandemien oppsto. Reporter: Madeleine Liereng. Video: AP

Forklaring

Gelfand leder ei gruppe forskere som har tatt for seg dette spørsmålet i en fersk studie publisert i anerkjente The Lancet Planetary Health.

Forskerne finner at covid-19-dødelighet avhenger av noe enklere og dypere: kulturelle forskjeller i folks vilje til å følge regler.

I noen kulturer, som forskerne omtaler som «stramme», overholder folk sosiale normer ganske strengt og det får konsekvenser om de ikke gjør det.

I andre mer «løse» kulturer, har folk et mer avslappet forhold til å følge normer og regler.

Sammenliknet med USA, Storbritannia, Israel, Spania og Italia, har land som Singapore, Japan, Kina og Østerrike vist seg å være mye strammere, hevder professor Gelfand.

Hun trekker fram at statsledere, som tidligere USA-president Donald Trump og Storbritannias statsminister Boris Johnson, har forsterket den «løsere» kulturen ved å snakke ned coronapandemiens farer.

57 land

Hun og kollegene har analysert situasjonen i til sammen 57 land, hvor data er tilgjengelig for hvor strikt samfunnet er lagt opp. Norge er ikke omfattet av studien.

Forskerne hadde forventet å finne lavere coronadødelighet i samfunn med strenge normer og straffer for avvik enn i mer ettergivende samfunn.

Forskjellene de fant er imidlertid voldsomme.

Hos «løse» nasjoner fant forskerne fem ganger så mange tilfeller av covid-19 enn hos «stramme» nasjoner (7132 per million mot 1428 per million).

I dødsstatistikken er forskjellen enda større. «Løse» nasjoner har 8,71 ganger så mange coronadødsfall (183 per million mot 21 per million), konkluderer forskerne.

Grønneberg

Trusler

Forskning har vist at samfunn som står overfor trusler som naturkatastrofer, smittsomme sykdommer, hungersnød eller invasjoner utvikler strengere regler som sikrer orden og samhørighet, påpeker Gelfand.

Samfunn som står overfor færre trusler, kan koste på seg å være mer ettergivende - inntil en global pandemi inntreffer. Da er de i trøbbel, mener forskerne.

- Fra mars begynte jeg å bekymre meg for at «løse» kulturer, med sin regelbrytende ånd, ville slite med å overholde folkehelsetiltak, med potensielt tragiske konsekvenser, sier Michele Gelfand.

Hun omtaler det som bemerkelsesverdig at deres dataanalyser avslører at mennesker i «løse» kulturer har langt mindre frykt for coronaviruset, selv når smittetallene øker kraftig.

I slike land rapporterer bare 49 prosent at de frykter smitte, mot 70 prosent i land med strengere normer.

- Andre faktorer

Overlege Atle Fretheim ved Folkehelseinstituttet (FHI) påpeker at forskerne finner en tilsynelatende overbevisende sammenheng, selv om han ikke føler seg helt trygg på hvordan forskerne har landet på det.

- I land uten strenge sosiale normer er dødeligheten flere ganger så høy som i land med strenge sosiale normer. Men, som seg hør og bør, er forskerne nøye med å understreke at de ikke kan påberope seg å ha påvist en årsak-virkning-sammenheng - det kan tross alt godt hende at det er andre variabler som påvirker både «tightness of culture» og smittenivå, og som dermed bidrar til et falskt inntrykk av at det er en årsakssammenheng, påpeker Fretheim.

Han understreker at forskerne riktignok har forsøkt å ta høyde for det ved å legge inn en del såkalte kontrollvariabler, som for eksempel brutto nasjonalprodukt.

- Men det kan fremdeles være andre faktorer som spiller inn, og som det ikke er tatt høyde for, sier FHI-overlegen og fortsetter:

- De foreslår at man iverksetter tiltak for å økt «tightness of culture» når det oppstår nye pandemier eller andre kriser. De erkjenner at slikt tar tid å endre på. Det tror jeg de har helt rett i, og vel så det, sier Fretheim.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ulydige-land-far-svi/73353298

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Henceforth .... in Sweden !
 

Sitat

Den brittiska mutationen sprider sig över landet.
Flera regioner larmar nu om ökad smittspridning.

Samtidigt har flera skolor drabbats av coronautbrott – och hela klasser satts i karantän.

På en vecka har antalet covidfall i Region Västerbotten fördubblats – från 440 till 806 positiva tester.

I Skellefteå är smittan tydligt kopplad till batteriföretaget Northvolts fabriksbygge. Där har 100 anställda visat sig vara coronasmittade, skriver Svenska Dagbladet. Av dem bar 27 på den brittiska virusmutationen ....

Lycksele har drabbats av ett stort utbrott på en högstadie- och gymnasieskola. På Finnbacksskolan har 35 elever och 7 från personalen hittills konstaterats smittade. Och på Forsdalaskolan har sex personer i personalen fått covid-19, vilket gör att hela årskurs 1 nu skickas hem för distansundervisning ...

De här provsvaren har nu skickats på analys för att ta reda på vilken virusvariant det handlar om.

De tre kommande veckorna ska alla positiva självtest att skickas till Tyskland för att söka efter mutationer.

I Region Skåne kommer helgenomsekvensering av positiva coronatest att genomföras från och med nästa vecka. Syftet är att ta reda på vilka virusvarianter som florerar.

– Utmaningen är att på relativt kort tid bygga upp tillräcklig analyskapacitet. Det finns ett stort behov av typning. Förutom en bred kartläggning av vilka varianter som cirkulerar, förväntar vi oss också mer specifika frågeställningar, säger Sofia Gruvberger Saal, sektionschef vid CMD, Centrum för molekylär diagnostik, i ett pressmeddelande. 


Sverige er fullt av mutasjoner, nobody cares, skal sekvensere prøver til uka, sende til Tyskland ... kanskje de får svar om en måneds tid, hvem vet !

Endret av 0laf
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Søster Andrée, en nonne på et sykehjem i sør-Frankrike, som opprinnelig var født Lucile Randon i 1904, har blitt frisk fra COVID-19.

Søster Andrée, Europas eldste med 116 år (fyller 117 til torsdag), og verdens nest eldste, testet positiv for SARS-CoV-2 forrige måned.
Etter at sykehjemmet hun bor på fikk inn smitte i januar, ble 81 av de 88 beboerne smittet, hvorav ti har dødd.

Søster Andrée var opprinnelig lærer, før hun i en alder av 40 år ble nonne ved et kloster i Frankrike i 1944.
Allerede i 1979 flyttet hun inn på et hjem for eldre, og hun har bodd på sykehjemmet hvor hun nå bor, siden 2009.

https://simple.wikipedia.org/wiki/Lucile_Randon

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (1 time siden):

Jøss, det stemmer jo overraskende godt over ens med Worldometeret. Da ser det ut som visestatsministeren deres farte med løgn og villedning like før nyttår. Jammen ikke lett å vite hvem som lyver mest der borte.

Alle lyver og de gjør det for å redde landet fra økonomisk kollaps. Kina, Russland og USA før skiftet. Hvordan det står til her hjemme er også litt vanskelig nå.

Lenke til kommentar

 

"Zero Covid is a mirage, says JONATHAN SUMPTION - the virus is here to stay and we all (even Sage scientists) need to learn to live with it"

https://www.dailymail.co.uk/debate/article-9231807/Zero-Covid-mirage-says-JONATHAN-SUMPTION-virus-stay.html

Sitat

 

On one side are people who want to be allowed to make their own judgments about risk, in the light of their own vulnerabilities and those of the people around them. On the other side are people who think their safety depends on coercing their fellow citizens into accepting the judgment of Government Ministers.

Despite the optimism created by the vaccines, powerful voices are still exploiting public fears to keep us locked up for longer and impose distancing rules indefinitely in pursuit of the mirage of zero Covid.

 

 

Sitat

 

As a society, we have been urged to suppress the most basic instinct of the human spirit – our interaction with each other. In the process, we turned a public health crisis into something much worse: a public health crisis AND an economic, social and educational crisis.

Our economy is being laid waste, with small businesses snuffed out and job prospects destroyed for a generation of young people. Yet no society ever reduced deaths by making itself poorer.

We have shut down our cities and crippled a once-flourishing musical, artistic and sporting culture.

We have created an acute crisis of mental health among the young. We are depriving children of their education, perhaps the most important benefit that the state can give them, at untold cost for their future.

 

 

 

Endret av DaniNichi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, DaniNichi said:

snipp

Nettopp! Man kan ikke si at det lå en plan bak det hele, for da er man en konsp.... Så hva gjenstår da? At verdens ledere og forskere ikke er smarte nok til å innse hva dem gjør med oss, at dem bare er inkompetente?

Det som styrker mitt argument for at det var planlagt, er WEF sin Great Reset plan. Noe dem ikke snekret sammen bare i løpet at 2020 som en respons til Covid.

Stakkars unger som vokser opp i dag, i denne "nye normalen" der all sykdom vil kreve mer vaksiner, bruk av munnbind og sosial avstand! Yay....

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...