Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Subara skrev (4 minutter siden):

Ikke så greit med julaften i år. Skal man ha på munnbind mellom måltidene? Lufting og trekk er ikke bra for de gamle.

Vi holder oss hjemme. Man kan bruke munnbind innendørs men hjelper ikke om man spiser. Om man samler halve familien husk å luft godt. Gamlemor på 70+ dør ikke av trekken men 1 av 5 av koronaviruset. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (På 5.12.2020 den 19.52):

Ja jeg er litt overrasket over at de ikke holdt på 2 meter som minimum. 

Det er mye praktiske løsninger og kompromisser her, kan vel kalle det pragmatisk fornuft.

Hva er beste avstand? Hva er det sannsynlig at folk gidder, eller kan holde, og hva er gjennomførbart i en verden med trange fortau og trafikk som ikke er skapt for Corona pandemi?

Om kravet er 2 meter så risikerer du vel omtrent trafikk-skader, merk at de har nevnt 2 meter innendørs før i butikkene etc.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Danmark stenger ned flere av de største byene før jul, detaljene kommer i morgen, men Statsminister Mette-Flette har i et innlegg på Facebook varslet at det vil bli nedstenging.
 

Sitat

Der er tale om en "geografisk, målrettet, delvis nedlukning" i Aarhus, Odense, København og en række kommuner på Sjælland og i hovedstadsområdet, hvor smitten er mest udbredt, siger hun...

https://www.facebook.com/mettefrederiksen.dk/posts/10158698240172719

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Luftforurensingen i Kina er verre enn før coronapandemien stengte ned landet, ifølge en fersk rapport.

https://www.dagbladet.no/nyheter/slar-alarm-om-skrekktall/73145555

Går jo så det suser i Kina. Til de som er i mot tøffe nedstengningstiltak. Forurensningen har aldri vært større.

 

Hva er dette for noe da, nevrologisk skadd mann?

Quote

Pågrep corona-smittet og utagerende mann:

En utagerende mann slo og kastet søndag flasker etter folk og ødela julepynt ved Operaen i Oslo. Da han ble pågrepet, viste det seg at han var coronasmittet.

– Vi har kontroll på en utagerende mann bak Operaen. Han syklet rundt mens han både slo og kastet flasker etter folk, samt at han rev i stykker julepynt i området, skrev Oslo politidistrikt på Twitter klokken 17.23 søndag.

I en oppdatering kort tid etterpå skrev politiet at mannen har brutt isolasjonsplikten ved covid-smitte, og at de også følger opp dette sporet.

– Vedkommende blir pågrepet og kjørt arresten i første omgang, opplyste politiet.

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=50848

 

Quote

- Viktigste årsak

Anne Spurkland er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innenfor autoimmune sykdommer og molekylær immunologi.

Professoren sier det er godt kjent at menn har et annerledes immunforsvar enn kvinner. Disse kjønnsforskjellene ses også blant dyr, selv hos insekter og andre mer primitive modellorganismer.

- Fenomenet er imidlertid ikke spesielt godt forstått, siden kjønnsforskjeller lenge har vært ansett for å være en irrelevant variabel i mange immunologiske studier, sier Spurkland.

Hun mener de spanske forskerne kan ha rett i at forklaringen på høyere coronadødelighet hos menn ligger i biologien.

- En studie som omhandler immunceller i mennesker, publisert i Nature Communications i februar, viser at det hos personer over 65 år er klare kjønnsforskjeller i hvordan immuncellene ser ut til å fungere. Jeg tror viktigste forklaring på at menn faktisk er mer utsatt for covid-19 er at de biologisk sett reagerer med et kraftigere immunforsvar som ender med alvorlig sykdom, mens kvinners immunforsvar reagerer med mer passende virkemidler akkurat mot dette viruset. Dermed overlever kvinner i større grad, sier Spurkland.

Professoren påpeker at for vanlig influensa er situasjonen omvendt. Der er kvinner mest utsatt for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse.

https://www.dagbladet.no/nyheter/derfor-dor-flere-menn/73123253

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Strammer grepet:Den tredje bølgen med coronaoppblomstring i Sør-Korea gjør at myndighetene nå har innført nye strengere restriksjoner for de neste tre ukene.

Coronarestriksjonene ble søndag hevet til nest høyeste nivå i Seoul-området, samt provinsene Incheon og Gyeonggi, melder nyhetsbyrået Yonhap.

 

Alle daglige aktiviteter, med unntak for sosiale og økonomiske aktiviteter av vital betydning, underlegges nye restriksjoner, opplyser helseminister Park Neunghoo.

 

Smittetallet oversteg 500 registrerte tilfeller i døgnet i forrige uke. Statsminister Chung Sye-kyun oppfordrer folk til å unngå private samlinger de neste ukene.

Trist om Korea mister grepet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Subara said:

WHO varsler ny corona­bølge i 2021

Smitteverntopp i WHO advarer: - Det var feil å slappe av.

Det kommer til å komme nye bølger helt til 75% eller mer av menneskeheten av vaksinert, så forvent en 4. bølge neste vinter også hvis dem ikke når målet innen 2021 er over, og året etter det igjen. WHO og gjengen vil VIRKELIG masse-vaksinere oss. Lurer på hvorfor...

Lenke til kommentar
Betroz skrev (14 minutter siden):

WHO og gjengen vil VIRKELIG masse-vaksinere oss. Lurer på hvorfor...


Kan det være for å holde oss friske, eller er det for enkelt liksom, at noen tusen leger hos WHO ønsker det beste for befolkningen ?

Når det er sagt, så er det fiffig å se at David Nabarro nå mener verden har gjort for lite, og at tiltakene er lettet på for tidlig, ettersom han i sommer mente den "svenske modellen" var fantastisk, og at landene ikke burde innføre noen tiltak.

Jeg tar ingenting den dusten sier på alvor, han er totalt inkonsekvent i alt han sier, ofte i strid med WHOs retningslinjer osv. å jeg er rystet over at han i det hele tatt har noen jobb hos WHO enda?

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (23 timer siden):

Det fungerer med masker. Se her fra Tyskland.

https://www.pnas.org/content/early/2020/12/02/2015954117

 

Men så er det andre steder hvor dette ikke har fungert som Spania, Polen, Tsjekkia, Frankrike etc. Masker er nok egentlig kun et symbolsk tiltak. Nakstad sa det jo så fint - det er har en oppdragende effekt for å minne om at man er i en pandemi. Vi Norge klarte oss utmerket fint uten dette tullet i mars og april, men så begynte media å mase om dette på sensommeren som fikk politikerne til å snu... Jeg personlig driter i maske på butikken osv - en bruker uansett lite med tid der inne. 

 

At folk her inne snakker seriøst om munnbind på julaften er galskap. 

Endret av William_S
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (8 minutter siden):

Kan du dokumentere den påstanden? (med noe mer saklig enn at du synes det er tull)

Er bare å se på smittetallene det.  Det er altså ingen som helst sammenheng mellom høy bruk av munnbind og lave smittetall.  Spania feks har jo hatt de mest rigide reglene om munnbind i Europa . LAngt hardere ramma enn Norge. 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, William_S said:

Er bare å se på smittetallene det.  Det er altså ingen som helst sammenheng mellom høy bruk av munnbind og lave smittetall.  Spania feks har jo hatt de mest rigide reglene om munnbind i Europa . LAngt hardere ramma enn Norge. 

Eh, er ikke dette motsatt? Altså høye smittetall fører til krav om munnbind? Korrelasjon og kausialitet osv. Er vel ingen land som har krevd munnbind før smittetallene gikk opp (unntatt enkelte land i Asia hvor de pleier å gå med munnbind til vanlig, og der har de også hatt lav spreding). 

Er også litt håpløst med fullstendig enten/eller-holding. Det er ikke sånn at munnbind forhindrer smitte helt, men at det reduserer smitte.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Kalle Klo skrev (6 minutter siden):

Eh, er ikke dette motsatt? Altså høye smittetall fører til krav om munnbind? Korrelasjon og kausialitet osv. Er vel ingen land som har krevd munnbind før smittetallene gikk opp (unntatt enkelte land i Asia hvor de pleier å gå med munnbind til vanlig, og der har de også hatt lav spreding). 

Er også litt håpløst med fullstendig enten/eller-holding. Det er ikke sånn at munnbind forhindrer smitte helt, men at det reduserer smitte.

Eh Spania har jo hatt påbud om munnbind overalt omtrent siden april. Og opplevde en stor bølge etter sommeren. Selv på stranda måtte man ta på seg munnbind. Det er uansett så mye feilbruk av munnbind her til lands, det er det samme munnbindet som forsvinner ned i lomma for så å bli tatt på igjen som regel. Vet også om folk som vasker tøymunnbindet sjeldent. Da er det bedre å la være. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (3 minutter siden):

Er ikke mye 1 meter å se mellom hyllene lenger på butikken nå som de fleste bruker munnbind av ymse kvalitet. Om noen i det hele tatt blir smittet på butikken så er det neppe færre nå.

Var vel en Rema sjef som ble intervjua og sa at sykefraværet blant de ansatte faktisk hadde gått ned. Så det har ikke vært mange syke butikkansatte. Kjenner også ei som jobba  i en mindre butikk i Oslo - alle holdt seg friske. Så at det ikke har vært noe særlig smitte blant butikkansatte kan nok stemme.  Nei tror munnbind har gitt en mental holdning om at avstand ikke er så fordømt viktig. Vel en ting er sikkert , folk holder i det minste avstand til meg når jeg går inn i butikken uten munnbind. :)

Endret av William_S
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...