Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Smått utrolig ...

Sitat

61 nye døde i Sverige: Tviler fortsatt på bruk av munnbind

WHO ber svenskene om å bruke munnbind for å begrense spredning av koronaviruset. Landets statsepidemiolog Anders Tegnell støtter ikke anbefalingen. Samtidig øker antall døde i Sverige.

Foreløpig ikke nødvendig

Tirsdag formiddag var Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell gjest i TV4-programmet «Malou etter tio». Der kommenterte han utspillet fra Ryan. Tegnell sier det blir lagt merke til hos Folkhälsomyndigheten når WHO kommenterer situasjonen i Sverige.

– Vi tar det med oss og skal ha en diskusjon om hva det betyr. Men hvert land må selv gjøre det som er best for landet. Det er vanskelig for en annen institusjon å gjøre en slik bedømming, sa Tegnell.

Anders Tegnell sier det finnes situasjoner der munnbind kan brukes. Han forklarer også til TV4 at de har en kontinuerlig dialog med kommuner og regioner i Sverige. Det gjøres vurderingen om hvilke tiltak som skal iverksettes.

Tegnell mener munnbind foreløpig ikke vurderes som nødvendig i Sverige.

Det skriver Expressen.

– Det kan være situasjoner der vi trenger å benytte munnbind, selv her i Sverige. Det hjelper likevel ikke å bruke munnbind hvis man fortsatt er i nær kontakt med hverandre, sier Tegnell.

Han presiserer at det ikke finnes tilstrekkelig dokumentasjon på at munnbind har noen effekt.

Tegnell viser til andre land som har krav om bruk av munnbind. Der er det fortsatt økt spredning av koronasmitte.

Bruk av munnbind har vært omstridt i Sverige.

Mener Tegnell tar feil

Flere smitteverneksperter mener Tegnell tar feil. Mandag sa Jan Albert fra Karolinska institutet og Fredrik Elgh fra Universitetet i Umeå at det trengs strengere tiltak i Sverige. De trakk begge frem at munnbind vil begrense smitten.

TV4 har også kontaktet britiske forskere som mener munnbind har en effekt.

https://www.nrk.no/urix/61-nye-dode-i-sverige_-tviler-fortsatt-pa-bruk-av-munnbind-1.15247677

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uenigheter i Australia, i landet som har lykkes:

Quote

“Our message is very clear. There is a national hotspot definition. South Australia has not reached that and, in fact, today’s news is good news,” Mr Hunt said.

“We are not out of the woods yet. There is more to be done, but we are in an extremely strong position. I have to say that South Australia’s response is a model of early intervention and both the Prime Minister and myself have acknowledged that to our respective counterparts.

“So, our message to the other states is please look at the results in SA. Please make sure that your response is proportionate and what the Commonwealth has set out is enhanced border screening as an appropriate response and that is what New South Wales, Victoria and the ACT have said.”

https://www.news.com.au/world/coronavirus/australia/greg-hunt-slams-sa-border-bans-as-inconsistent-with-medical-advice/news-story/b1ebbfc786a2d73e3d4cd1b7caa3468e

Lenke til kommentar

Australia har nok hatt god dra hjelp av at det nå er sommer der. Mye tyder på at også dette koronaviruset er sesongpåvirket. Europa i sommer hadde lav smitte. Egentlig logisk folk mer ute og lufter mer inne. Mer fuktig luft slik at viruset ikke blir svevende lenge i rommet etc. Forhåpentligvis holder Australia viruset ute til alle er vaksinert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (16 timer siden):

Det vi vet temmelig sikkert, er at å ha ingen tiltak, er nesten garantert "feil handlemåte", det kan vi enkelt se på en rekke andre land, mens virkelig strenge tiltak, slik som i Kina, New Zealand m.fl. ser ut til å fungere helt utmerket, men er en smule drastiske.

Som andre har påpekt tidligere er det sommer på den sørlige halvkule. Luftveisvirus generelt spres i mye større grad om vinteren. For eksempel forsvinner influensa- og forkjølelsesvirus hver vår i Norge, selv uten tiltak. New Zealand er derfor et dårlig sammenlikningsgrunnlag, da viruset kan være borte derfra fordi det er sommer, uavhengig av tiltak.
https://forskning.no/virus/koronaviruset-spres-mer-i-lave-temperaturer/1764481

Da er det mer naturlig å sammenlikne med Frankrike. De har hatt strengt  portforbud, der man måtte ha en skriftlig tillatelse skrevet ut fra Internett for å forlate hjemmet for noen få tillatte aktiviteter i maks en time om gangen, med patruljerende politi som arresterte alle som ikke hadde tillatelsespapirene i orden. Likevel har de fått bølge 2.

Alternativet til strenge tiltak er heller ikke ingen tiltak. Det går an med en mellomting. Hvis forskjellen mellom mindre inngripende tiltak og svært strenge tiltak er liten når det gjelder smittespredning, men stor når det gjelder skadevirkninger, vil det være feil handlemåte å velge noe som medfører store skadevirkninger. Langtidsskadevirkningene av strenge tiltak på næringslivet, men også på f.eks. tillitsnivået mellom ulike deler av befolkningen, er ikke kartlagt.

DaniNichi skrev (13 timer siden):

I mange land det innføres portforbud er det fordi mange folk absolutt ikke klarer følge det som burde gjøres så de gjør med andre ord vondt verre for seg selv.

Jeg tør påstå at en handlemåte som feiler hvis ikke alle følger alle regler til enhver tid er å be om å mislykkes. Politiske systemer som krever 100 % tilslutning av befolkningen til enhver tid har vært forsøkt om og om igjen i det 20. århundre, og har hver eneste gang endt med at myndighetene undertrykker eller dreper deler av befolkningen, og at landene det gjelder legges i ruin. Det ligger i menneskets natur at ikke alle velger likt. Jeg tror at tiltak basert på å appellere til sunn fornuft og å stole på at folk flest gjør kloke valg er en bedre løsning enn tvang, politi, militære og straff, ikke minst med tanke på hvordan landet skal se ut når pandemien er over. Antakelig ville 90 - 95 % fulgt rådene og gjort kloke valg som hindrer smittespredning. Jeg mener at de siste 5 - 10 % som gjør dumme ting er prisen vi må betale for å slippe et totalitært samfunn, og at vi må velge tiltak som fungerer akseptabelt selv om noen gjør ukloke valg.

G skrev (13 timer siden):

De som regjerer i Norge er stemt inn basert på demokratiske valg ja. Det kan virke som du og din gjeng er litt i mindretall

Demokrati betyr ikke bare at flertallet skal kunne tvinge sin vilje på mindretallet. Demokrati innebærer også respekt for minoriteter og for enkeltpersoners rettigheter. Det er derfor vi har menneskerettighetserklæringer som feires i festtaler hver eneste 17. mai. Nå ser vi hvor fort disse ble kastet ut av vinduet så fort det oppsto en krise. Jeg mener at å løse en krise uten å oppheve menneskerettighetene tross alt er best. Kriser som gir regjeringer uinnskrenket makt har en lei tendens til å bli langvarige. Jeg sier absolutt ikke at regjeringen i Norge har som mål å innføre diktatur, men så fort man opphever normale demokratiske prosesser leker man med ilden og setter i gang omveltninger som kan komme ut av kontroll.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Tomahawk skrev (1 minutt siden):

Da er det mer naturlig å sammenlikne med Frankrike. De har hatt strengt  portforbud, der man måtte ha en skriftlig tillatelse skrevet ut fra Internett for å forlate hjemmet for noen få tillatte aktiviteter i maks en time om gangen, med patruljerende politi som arresterte alle som ikke hadde tillatelsespapirene i orden. Likevel har de fått bølge 2.

De hadde da ikke portforbud der i hele sommer + tidlig høst. Det er derfor bølge 2 har kommet. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Tre nye har testet positivt for corona i Lyngdal. Det bekrefter ordfører Jan Kristensen etter å ha mottatt prøvesvar.

– Ingen av dem er barn. Alle tre er møtedeltakere fra Betania, sier han.

I går ble det registrert to nye smittede, begge norske skolebarn. I helgen ble 37 nye positive tilfeller registrert.

Noen prøver ble også ødelagt av regnvær.

– Dette gjelder kun 4-5 prøver, så de som ikke får svar i løpet av onsdagen bes teste seg på nytt, sier ordføreren.

Sitat

Musikkfestivalen Kadetten i Sandvika har fått avslag på sin søknad om kompensasjon fra Norsk Kulturråd. Festivalen søkte om 14,5 millioner som arrangør. Det opplyser Kulturrådet.

Festivalen gjennomførte todagersarrangementer i 2018 og 2019, med 11.000 publikummere per år.

Festivalgründer Toffen Gunnufsen har vært sentral i Kadetten, og kom nylig med høylytt kritikk mot kulturrådets ordning.

Av festivalene som har søkt mest i kompensasjon for sommerens avlyste arrangementer, finner man Stavernfestivalen (38,5 millioner), Tons of Rock (36,1 millioner), Palmesus (35,1 millioner) og All Things Live som arrangerer storkonsertene på Voldsløkka i Oslo (38,4 millioner).

– Kadetten har søkt på grunnlag av budsjett for i år heller enn gjennomsnittlig resultat for de siste tre årene, men vi oppfatter budsjettet de har lagt frem som lite realistisk. Dermed har vi i stedet gjort en vurdering basert på resultatet for de siste tre årene. Der har de i gjennomsnitt et klart negativt driftsresultat, og dermed er det ikke grunnlag for kompensasjon, skriver Thomas Hansen, seniorrådgiver ved Norsk Kulturråd, i en epost til VG.

Sitat

Minst seks smittet på Oslo-pub etter siste øl før skjenkestopp

Oslo stengte alkoholserveringen ved midnatt mandag 9. november, og mange valgte å ta den siste ølen på bar på lang tid. På utestedet Gamla i Oslo sentrum endte det i smitteutbrudd blant gjestene.

VG får opplyst fra bydel St. Hanshaugen at minst seks som var til stede på Gamla mandag 9. november er smittet med coronaviruset. 162 gjester og ansatte er i karantene.

– Disse smittetilfellene har ingen fellesnevner (utenom to stykker som var i samme følge). Det kan derfor se ut som at vi har en såkalt «superspreder»-situasjon – og mulig at en ansatt kan være en asymptomatisk bærer – uten at dette er dokumentert, skriver kommunikasjonsrådgiver Christine Thune i bydel St. Hanshaugen til VG.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/KypMg7/minst-seks-smittet-paa-oslo-pub-etter-siste-oel-foer-skjenkestopp

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (45 minutter siden):

Australia har nok hatt god dra hjelp av at det nå er sommer der.

Australia ligger også så øde til at de ikke ble oppdaget av Vesten før "i går", og har en urbefolkning med et særegent utseende.  Mye av Australias innland er ødemark. De kan ikke sammenlignes direkte med Europa. 

Arbeidsledigheten i Norge øker nå drastisk på grunn av tiltakene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (2 timer siden):

Det er ytringsfrihet. I et demokrati så er det flertallet som avgjør hvordan ting avgjøres og løses.

Du kan spare deg å belære meg slike banale sammenhenger.

Utgangspunktet her var at jeg sa at avgjørelser om coronatiltak ikke bør gjøres av smitteverneksperter. Morromann repliserte så "Det skal heller overlates til deg og andre deltakere i diskusjonsforumer?" 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
39 minutes ago, Tomahawk said:

Som andre har påpekt tidligere er det sommer på den sørlige halvkule. Luftveisvirus generelt spres i mye større grad om vinteren. For eksempel forsvinner influensa- og forkjølelsesvirus hver vår i Norge, selv uten tiltak. New Zealand er derfor et dårlig sammenlikningsgrunnlag, da viruset kan være borte derfra fordi det er sommer, uavhengig av tiltak.

New Zealand hadde null smittete mesteparten av deres vinter og Kina går imot vinter uten at det har ført til store utbrudd. Det var ikke flaks som førte til at de fikk det under kontroll, det var strenge smittevernstiltak som fikk vekk all smitten før de åpnet opp.

Du nevner Frankrike, men de fulgte aldri en proaktiv elimineringstrategi. I starten så prøvde de å ignorere viruset og hadde ingen planer om å innføre lockdown. De innførte en lockdown fordi de mistet kontrollen, ikke fordi de prøvde å eliminere viruset. Med mørketall var det trolig flere millioner smittete og da er det nesten umulig å få smittete ned til 0.

Frankrike avsluttet deres lockdown når de hadde rundt 500 smittete per dag og det var derfor lett for viruset å spre seg igjen når været ble kaldere.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, Tomahawk said:

Demokrati betyr ikke bare at flertallet skal kunne tvinge sin vilje på mindretallet. Demokrati innebærer også respekt for minoriteter og for enkeltpersoners rettigheter. Det er derfor vi har menneskerettighetserklæringer som feires i festtaler hver eneste 17. mai. Nå ser vi hvor fort disse ble kastet ut av vinduet så fort det oppsto en krise. Jeg mener at å løse en krise uten å oppheve menneskerettighetene tross alt er best. Kriser som gir regjeringer uinnskrenket makt har en lei tendens til å bli langvarige. Jeg sier absolutt ikke at regjeringen i Norge har som mål å innføre diktatur, men så fort man opphever normale demokratiske prosesser leker man med ilden og setter i gang omveltninger som kan komme ut av kontroll.

Nå har Norge opprettet et eget Sameting, slik at folkets mening fra samene blir lyttet til. De har på en måte gitt denne minoritetsbefolkningen et eget talerør som er tuftet på demokratiske verdier. Det er jo åpenbart mer virkningsfullt å ha en gruppe som får fram meningene, enn det at en same må stå med en enslig røst og forsøke å bre sitt syn, sine bekymringer.

Nå har vi jo en rekke lobbyorganisasjoner som også påvirker Stortinget på liknende vis. F.eks. LO, med flere..

Jeg liker ikke helt hvordan du ordlegger deg. Du beskriver altså flertallsmeninger og handlingene som kommer derfra som tvang. Vi lever i et samfunn som har ca. 5 millioner innbyggere (som jo blir en del røster), da må man ha en eller annen styreform. Man skal kanskje være glad for at den franske revolusjon skjedde slik at vi fikk bukt med eneveldet også i Norge etterhvert. Da styreformen er basert på andre nasjoners demokrati.

Et alternativ kan være mer folkestyre slik som de har i Sveits, hvor de stemmer over enkeltsaker? Anarki er stort sett destruktivt, selv om den sterkeste får mest utløp for sine lyster.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
44 minutes ago, Yessmann said:

Du kan spare deg å belære meg slike banale sammenhenger.

Utgangspunktet her var at jeg sa at avgjørelser om coronatiltak ikke bør gjøres av smitteverneksperter. Morromann repliserte så "Det skal heller overlates til deg og andre deltakere i diskusjonsforumer?" 

Hårsår? Jeg bare besvarte det som var åpenbare svar på de ting du selv ytret. Altså i et demokrati så er det flertallet som får "rett". Det er en relativt rettferdig ordning, gitt at alternative rettferdige løsninger er vanskelige å komme med, selv om Sveits har en litt mer inkluderende type demokratisk styreform. Likevel så er demokratier alle som en tuftet på at fellesskapet bestemmer, basert på flertallsavstemming.

At du har en annet rettferdighetsfølelse må du nok bare leve med. Det rammer jo alle som havner i mindretall det.

Endret av G
Lenke til kommentar

Hadde bare Norge beholdt stengte grenser for turister i sommer kunne vi vært som Australia. Hele Europa burde hatt stengte grenser i sommer. Nå er det nesten umulig å slå ned smitten i Europa på vinterstid.

Sitat

17 smittet etter siste kveld på byen

Tirsdag ettermiddag har 17 av 162 gjester og ansatte på utestedet Gamla i Oslo sentrum fått påvist coronaviruset.

https://www.dagbladet.no/nyheter/17-smittet-etter-siste-kveld-pa-byen/73078048

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Det var mandag coronasmitte på minst 140 skoler over hele landet. Sju av skolene er stengt og elevene har hjemmeundervisning.

Det viser en oversikt TV 2 har laget.

Oversikten viser blant annet at det bare i Oslo er coronasmitte på 36 barne- og ungdomsskoler. I Bergen er tallet 14.

Til sammen er det påvist coronasmitte på minst 140 skoler over hele landet.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/11/17/195720088/coronasmitte-pa-over-140-skoler

Quote

SKOLEKLASSE I KARANTENE - KNYTTES TIL SYKEHJEMSUTBRUDD

IMHBX8a

Forrige uke ble 19 av 23 beboere på sykehjemmet Villa Skaar Valstad i Eidsvoll bekreftet smittet. Nå er fem beboere døde. Terje Bringedal/VG

En skoleklasse ved Eidsvoll Verk barneskole er satt i karantene etter at en elev har testet positivt for covid-19. Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen bekrefter overfor VG at smitten knyttes til utbruddet ved sykehjemmet Villa Skaar Valstad, der fem beboere har mistet livet etter å ha blitt smittet.

Foreløpig er 23 elever og to lærere satt i karantene. Rektor Lena Frantzen sier at de vil testes først på mandag, for å unngå falske negative prøver. Karantenen varer frem til 26. november.

I et formannskapsmøte onsdag ble det diskutert om det var nødvendig å gjøre endringer i den lokale smittevernforskriften.

– Ingenting i dag tilsier at man skal gå utover den forskriften som er satt. Men dette viruset løper jo på, så vi vet ikke hva som er fasiten i morgen tidlig, sier ordfører John-Erik Vika.

Samtidig beskriver han smittesituasjonen i kommunen som veldig utfordrende og trist.

– Det er smertelig for oss, og særdeles smertelig for de pårørende. Det vi aller minst håpet på at skulle komme til oss, har vi nå fått nært på. Men vi må bare være optimister, håpe at det vi gjør er det riktige og at hver og en blir minnet på å vaske hender og holde avstand. 

– Veldig mange av de ansatte ved sykehjemmet som i forrige uke gikk i karantene er nå tilbake på jobb igjen. Så det er noen lyspunkter i det som er trist, sier ordføreren.

 

Quote

Pastor brøt karantene: får 20.000 kroner i corona-bot
Møtte menigheten mens han skulle vært i karantene etter utenlandsreise.

 

Quote

BORIS JOHNSON TESTET NEGATIVT FOR CORONAVIRUSET

c=479,160,517,515;w=433;h=431;565339.jpg

Statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, måtte søndag gå i isolasjon etter at han hadde vært i kontakt med en person som har fått påvist coronasmitte.

Nå har han testet negativt for coronaviruset, melder Huffington post.

– Statsministeren tok en test og den var negativ, men han vil i tråd med reglene om isolasjon fortsette å selv-isolere, sier en talsperson for Boris Johnson ifølge avisen.

Han vil altså fortsette isolasjonen ut perioden på 14 dager, som er regelen.

I slutten av mars fikk Jonson påvist coronasmitte. Da ble han alvorlig syk og var innlagt i en uke på sykehus der han fikk intensivbehandling. Etter han kom ut av sykehuset, takket han helsevesenet for å ha reddet livet hans.

 

Endret av G
Lenke til kommentar

Den danske regjeringen vil på nytt gå igjennom et forslag til ny epidemilov, etter massiv kritikk fra forskjellige organisasjoner og store deler av befolkningen.

Den nye epidemiloven som enda ikke er vedtatt, slik den foreligger nå, ville gitt Danmarks helseminister myndighet til å erklære en sykdom som "samfunnskritisk", som ville bety at den danske staten hadde hatt mulighet til å tvangsisolere og tvangsvaksinere deler av befolkningen, mot deres vilje.
 

Sitat

 

Regeringens forslag indebærer, at den siddende sundhedsminister får mulighed for at kategorisere en alment farlig sygdom som en "samfundskritisk sygdom".

Det vil udløse en række beføjelser, herunder muligheden for i yderste konsekvens at isolere, tvangsbehandle og tvangsvaccinere grupper af befolkningen, hvis det sker for at inddæmme den smitsomme sygdom.

 

https://finans.dk/politik/ECE12566295/mette-frederiksen-varsler-aendring-af-regerings-forslag-til-epidemilov/?ctxref=ext

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

SSB har aldri registrert sterkere vekst i den norske fastlandsøkonomien enn i årets tredje kvartal. Men veksten følger en historisk nedgang i kjølvannet av viruskrisen.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/zgrAMq/norsk-oekonomi-tilbake-i-vekst?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

 

Fotballen er rund, business as usual:

Quote

På rekordtid er i stedet 18 nye spillere kalt inn til den avgjørende kampen mot Østerrike onsdag. Nødlandslaget med reservertrener Leif Gunnar Smerud er nå blitt en snakkis før oppgjøret som avgjør gruppen.

– Jeg ser frem til at Norge med sitt nye heroiske landslag slår Østerrike, sier tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/mB1Qag/fjoertoft-tror-paa-fotballmirakel-for-noedlandslaget-har-alt-aa-vinne

 

Heller ikke politiet er redd for å operere som vanlig med sin henleggelsespraksis?

Quote

POLITIET HENLEGGER SMITTESAK MOT AL-GHADIR ISLAMSK SENTER

wZz1WLT

Gisle Oddstad

Sarpsborg kommune anmeldte foreningen Al-Ghadir Islamsk senter i Østfold for mulige brudd på smittevernlovgivningen, etter at de gjennomførte feiring over flere dager da coronasmitten begynte å spre seg.

Øst politidistrikt har etterforsket saken, og konkludert med at Al-Ghadirs arrangement ikke innebar en overtredelse av smittevernlovgivningen slik den var på tidspunktet. Saken er derfor besluttet henlagt som intet straffbart forhold bevist, skriver politiet i en pressemelding.

I pressemeldingen trekker politiet frem at det på tidspunktet for arrangementet var tillatt med samlinger på inntil 200 personer så lenge avstandskravet på en meter kunne overholdes. De påpeker også at smittelovgivningen er løpende, og at det etter dette har blitt innført betydelige skjerpelser. Et slikt arrangement ville vært forbudt i dag.

I forbindelse med etterforskningen har politiet gjennomført avhør og en kriminalteknisk undersøkelse av lokalene. Etterforskningen har vist at det deltok ca. 140 personer på feiringen på det meste, og at de var fordelt på en slik måte at avstandskravet kunne overholdes. I tillegg hadde foreningen sendt ut informasjon om smitteverntiltak i forkant av arrangementet, og det var hengt opp plakater og plassert ut håndsprit, skriver politiet.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/politiet-henlegger-straffesaken-mot-al-ghadir-islamsk-senter.3ibDU_fp5?utm_source=vgfront&utm_content=row-39

Var det ikke anonyme vitner som fortalte om at smittevernet ikke ble overholdt etter reglene som gjaldt den gang på dette møte?

Quote

Siste utvikling

  • 16.11: En ellevte coronavaksine har nå gått inn i den siste og avgjørende testfasen. Det indiske selskapet Bharat Biotech melder at deres fase tre-testing av vaksinen Covaxin startet i dag. Vaksinen skal testes på 26.000 deltakere på over 20 steder i India. Dette er ikke en av vaksinene Norge kan få tilgang til gjennom EU-alliansen. Scroll ned for å lese mer om Covaxin i kandidat-listen. (Kilde: Bharat Biotech)

https://www.vg.no/spesial/2020/corona/vaksiner/?utm_source=vgfront&utm_content=row-52#vaksiner-kandidater

Quote

Det blir ikke vanlig jul i år

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/kR3EML/det-blir-ikke-vanlig-jul-i-aar

 

Quote

Over 100 brudd på besøksregler på sykehjem i Oslo

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/vAOeJl/over-100-brudd-paa-besoeksregler-paa-sykehjem-i-oslo

 

Abid Q. Raja gir seg ikke med det første. Deler ut nye millioner. Dette liker han godt, å leke rik onkel:

Quote

Kulturministeren er klar til å plusse på kulturlivets stimuleringsordning med flere hundre millioner kroner.

777a0ecc-27a6-4cc8-89f1-516cbad85c4c?fit

https://www.vg.no/rampelys/i/eKP75g/abid-q-raja-lover-mer-penger-til-kulturlivet

Endret av G
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...