Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Theo343 skrev (22 minutter siden):

De som har milde symptomer. Er det slik at noen av disse eks. kan slite med en mild form for influensaliknende sykdomsforløp i opptil 3-4 uker? Har en bekjent som har hjemmekontor og får mat levert på døren som sier han har hatt dette nå i 3 uker og begynner å bli lei av det. Orker ikke trene og generelt sett redusert.

Han testet seg de første dagene han var syk men den var negativ.

Han kan ha testet seg for tidlig. Er bare å ta seg en test igjen på nytt, men det kan være at viruset er ute av nesa nå. Men det finnes fortsatt mange vanlig luftveisvirus. Jeg har selv vært forkjølet to ganger i høst selv om jeg omtrent bare har vært på hjemmekontor. Testet begge gangene negativt.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
:utakt skrev (4 minutter siden):

Jeg får helt vondt i magen av den mink-historien. Selv om det bare er registrert 200 tilfeller til nå. Det er vel nok av dansker som ikke tar dette videre alvorlig også. Om den varianten der skal bli utbredt... da er vi tilbake til start.

😔

Det går nok bra. Varianten er heldigvis ikke mere smittsom eller dødelig. Det eneste problemet er at den endre spike-proteinet på viruset såpass mye at nåværende vaksiner under utvikling ikke vil fungere godt. Jeg tror danskene får det under kontroll.

Lenke til kommentar
:utakt skrev (8 minutter siden):

Det holder vel om tre dansker med denne varianten innabords har reist til Tyskland og fire har reist til Polen, så ulmer det godt...

Liker ikke.

Her har britene klart å fange en dansk pasient med den nye varianten på film...

Spoiler

 

Litt galgenhumor. :p

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (5 minutter siden):

Den logikken skjønte jeg ikke? 

Dette nye mink muterte koronaviruset er ikke mer smittsomt. Viruset har allerde spredd seg til Kroatia i september med en arbeidsinvandrer, men der døde virustypen ut.

Vi hadde samme med D varianten som var mest vanlig i hele verden, til G varianten oppstod i Europa og når har tatt over omtrent hele verden.

Sitat

Mutanten G tar over verden

En liten endring av koronaviruset kan ha gjort det mye mer smittsomt. Virus av denne typen utkonkurrerer de andre. Forskerne kaller mutanten G, og den tar nå over i land etter land.

https://www.nrk.no/urix/mutanten-g-tar-over-verden-1.15082842

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (3 minutter siden):

Dette nye mink muterte koronaviruset er ikke mer smittsomt. Viruset har allerde spredd seg til Kroatia i september med en arbeidsinvandrer, men der døde virustypen ut.

Vi hadde samme med D varianten som var mest vanlig i hele verden, til G varianten oppstod i Europa og når har tatt over omtrent hele verden.

https://www.nrk.no/urix/mutanten-g-tar-over-verden-1.15082842

Disse situasjonene er vel ikke helt sammenlignbare.

En variant "G" kan utkonkurrere en variant "D" delvis fordi immunitet opparbeidet mot "G" også vil stoppe en "D"-infeksjon.

Om denne mink-varianten virkelig ikke stoppes av antistoffer / immunitet oppnådd gjennom koronasykdom forårsaket av tidligere varianter, så kan ikke mink- og andre varianter i samme grad regnes som konkurrenter - annet enn der utfallet på sykdom er døden. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jobbes det noe mer med opphavet til denne pandemien og hva man gjør for å forhindre at dette skjer igjen?

Eller tenker man "bussiness as usual" når krisen er over? Jeg tenker ikke da på å begrense folks rettigheter og frihet som man gjorde med 911 men det faktiske opphavet.

Har omtrent ikke hørt noe om dette arbeidet som jeg synes er litt merkelig.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Sitat

Det muterede minkvirus

Indtil videre er der er i Danmark fundet fem forskellige grupper eller clustre af minkvarianter (cluster 1-5).   

Blandt disse minkvarianter er der set syv forskellige mutationer i det såkaldte Spike-protein på coronavirus overflade. Og der er eksempler på op til fire forskellige ændringer i Spike-proteinet i samme virus.

Spike-proteinet er væsentligt, da det er det protein, som virus bruger for at trænge ind i en celle. Efter en naturlig infektion danner mennesker antistoffer over for Spike-proteinet. De potentielle COVID-19 vaccine kandidater er også baseret på dette vigtige protein. Der er derfor en risiko for, at effekten af Spike-baserede anti-COVID19 vacciner kan være påvirket, når der sker ændringer Spike-proteinet på de virus, vaccinen skal bekæmpe. 

Man har påvist et bestemt virus fra cluster 5 med fire samtidige ændringer i generne for Spike-proteinet i fem nordjyske minkfarme og i 12 patientprøver. Heraf havde fire personer direkte forbindelse med tre af disse farme.

Til fagfolk kan SSI oplyse, at virus har haft følgende ændringer i aminosyrerne: H69del/V70del, Y453F, I692V og M1229I. Oplysninger om alle varianterne vil blive uploadet i det internationale system GISAID.

Nedsat følsomhed

Foreløbige undersøgelser tyder på, at dette virus fra cluster 5 udviser nedsat følsomhed for antistoffer fra flere personer med overstået infektion i forhold til ikke-muteret virus. Dette er påvist i laboratorieforsøg, hvor man ser, at det særlige minkvirus ikke i hæmmes i samme grad af antistoffer fra mennesker, som har været smittet med SARS-CoV-2 i forhold til andre ikke-muterede SARS-CoV-2 virus. Der er i øjeblikket undersøgelser i gang, som vil afdække problemstillingen yderligere. 

Dette fund er bekymrende, da det potentielt kan have betydning for en kommende COVID-19 vaccines effekt over for smitte med dette og andre nye minkvarianter. Det kan også indebære en risiko for nedsat immunitet over for disse efter overstået COVID-19 infektion. Det har både betydning for den enkelte og for muligheden for reinfektioner med muterede.

Man har også undersøgt virus fra cluster 1 med samme metode, hvor man dog ikke fandt tegn på nedsat følsomhed over for antistoffer. De andre varianter (cluster 2-4) og er også ved at blive undersøgt for følsomhed. Disse undersøgelser tager dog tid (uger), da virus skal dyrkes først. 

Mink varianter blandt mennesker 

I Danmark er der påvist minkvarianter af virus hos 214 mennesker blandt 5.102 prøver, der er blevet helgenom-sekvenseret fra uge 24 til uge 42. Det er den periode, hvor der har været udbrud af SARS-CoV-2 blandt mink.

I denne periode har der i alt være påvist 37.967 smittede, så andelen af sekvenserede prøver er på 13%.  Ud af de 214 er disse minkvarianter fundet hos 200 mennesker i Region Nordjylland (94%). I denne periode er der i Nordjylland sekvenseret 535 prøver. Det vl sige, at der er påvist minkvarianter i 40% af prøverne. Dertil kommer 14 personer, der har været smittet med disse minkvarianter uden for Nordjylland, hvor der i perioden er sekvenseret 4.568 prøver, svarende til 0,3 % af prøverne.

Cluster 5 virus er fundet på fem minkfarme og hos 12 stikprøvepersoner i august og september. Af disse er 11 fra Nordjylland og 1 person på Sjælland,

Samlet tyder dette på, at smitte med minkvarianter indtil videre primært er et problem i Nordjylland tættere på de inficerede farme. 

Skal man være bekymret som boger?

Som borger skal man ikke være bekymret. Den muterede virus er ikke farligere end andre virus eller mere smitsom. Men hvis den spreder sig i Danmark eller internationalt kan det potentielt have alvorlige konsekvenser for den beskyttende effekt af de kommende vacciner. Den bedste måde at komme denne variant til livs er generelt at bremse smittespredningen. Det gælder særligt i Nordjylland, hvor minkvarianterne er mest udbredt, men også andre i resten af landet.

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/mutationer-i-minkvirus

 

Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (2 timer siden):

https://filternyheter.no/ma-velge-mellom-munnbind-og-mat/

Staten burde kjøpt inn og delt ut munnbind, liten kostnad vs  stenge ned samfunnet.

Absolutt.

Sitat

5) Munnbind eller mat?

Andre lar være av grunner det har blitt vanlig å trekke frem når høy smitte i land med en svak velferdsstat skal forklares: Frykt for hva et positivt testsvar kan medføre på jobb.

«Mange har mistet jobben sin, og har endt opp i svart arbeid. De har arbeidsgivere som ikke bryr seg om smittevern. De kan ikke ta test, for det tar ikke arbeidsgiveren hensyn til».

Mohamed-Saif Al-Mofty, U-turn

En svakere stilling i arbeidsforholdet gjør seg også gjeldende for arbeidsinnvandrere fra Øst-Europa.

«Mange opplever dessverre at de blir presset av arbeidsgiver til å bryte karantenen. Dette bør tas opp med arbeidsgiver. Vi ønsker å få mer å slå i bordet med»

Marta Tomczyk-Maryon, Oslo katolske bispedømmes kommunikasjonsavdeling.

De som ikke har fast jobb med manglende rettigheter, går nok på jobb til det siste. Det gjelder nok for alle arbeidstakere i Norge. Enkelt for arbeidsgiveren å bytte deg ut med en annen. Man har vel heller ikke rett på sykepenger før etter et visst antall dager? Husleia venter ikke.

Nå er det arbeidslinja som gjelder.

Sitat

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/meld-st-46-20122013/id733259/sec3

3.4 En arbeids- og velferdspolitikk i endring

I de senere årene er det gjennomført en rekke reformer og tiltak i arbeids- og velferdspolitikken med sikte på å støtte opp om arbeidslinja. Et sentralt mål for mange av reformene er å få flest mulig til å stå lengst mulig 😥 i arbeid.

Uansett bra at så mange kan ha hjemmekontor. Ved milde symptomer vil man fortsatt kunne jobbe. Det blir også færre usynlige smittespredere.

Endret av Subara
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (3 minutter siden):

Jobbes det noe mer med opphavet til denne pandemien og hva man gjør for å forhindre at dette skjer igjen?

Eller tenker man "bussiness as usual" når krisen er over? Jeg tenker ikke da på å begrense folks rettigheter og frihet som man gjorde med 911 men det faktiske opphavet.

Har omtrent ikke hørt noe om dette arbeidet som jeg synes er litt merkelig.

Kina hindrer all ordentlig etterforskning. Jeg er 99% sikker på at Koronaviruset er ett gain of function eksperiment som har lekket ut virus laben i Wuhan.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Pc Lynet said:

Kina hindrer all ordentlig etterforskning. Jeg er 99% sikker på at Koronaviruset er ett gain of function eksperiment som har lekket ut virus laben i Wuhan.

 

I den teorien er det vel også snakk om at man kun hadde P2 sikring hvor det var påkrevd P4 sikring og at dette kan ha bidratt til evt. utbrudd fra labmiljøet?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (3 minutter siden):

I den teorien er det vel også snakk om at man kun hadde P2 sikring hvor det var påkrevd P4 sikring?

Ja. Et lignende virus gjorde flere gruvearbeidere.

Sitat

What happened in Mojiang Mine in 2012

In late April of 2012, six miners at Mojiang Mine fell ill with unknown pneumonia. They were brought to the Kunming University Hospital in Yunnan, which is about 250 km from the mine. Their symptoms include dry cough (all patients), sputum (all), high fever (all), difficulty breathing (5), myalgia (5), low blood oxygen levels (4), headaches (3), and blood clots (2). Treatments used were steroids (all), antivirals (5), ventilation (3), and blood thinners (2). And half of the miners (3) died in the end.

Samples (at least blood and thymus tissues) from the miners were sent to the Wuhan Institute of Virology to determine the causative agent. The conclusion made was that “the unknown virus lead to severe pneumonia could be: The SARS-like-CoV from the Chinese rufous horseshoe bat,” wrote the authors. So, the miners had a coronavirus infection.

Sitat

MMP hypothesis part II: The escape

Also recalled that samples (blood and thymus tissues) from the miners were sent to the Wuhan Institute of Virology for research purposes. As their labs were under construction at the time of sample collection, virologists may have begun experimentations in 2017 or 2018, Dr. Latham and Prof. Wilson said. Then the virus may have leaked from the lab by accident.

“The more likely explanation that the virus jumped from an animal to a human, and the more remote possibility that it was a natural virus released in a lab accident, which still hasn’t been ruled out [by the US intelligence community].”

It may be an outrageous thing to state, but unintentional lab-leaked microbes have happened many times around the world. According to USA Today, over 1100 lab accidents involving the escape of bacteria, viruses, or toxins to agriculture or humans were reported to federal regulations between 2008–2012. Even a 2009 paper in the New England Journal of Medicine admitted that the re-emergence of the 1977 H1N1 swine flu pandemic — that disappeared from the human population in 1957 — was “probably an accidental release from a laboratory source.” Moreover, SARS had escaped from labs six times — one in Singapore, one in Taiwan, and four in Beijing. So it is not surprising that coronaviruses had leaked from the Wuhan Institute of Virology as well.

“Accidents happen on a regular basis. We have seen a few cases of high-profile labs in recent years where accidents happened or mistakes were made,” Dr. Filippa Lentzos, a biosecurity expert at King’s College London, stated. “For instance, in 2014 at the CDC there were safety lapses involving Ebola virus, anthrax and bird flu, and there have been lapses at the NIH [National Institutes of Health] involving variola virus which causes smallpox.”

Not to mention that the Wuhan Institute of Virology received two official warnings from American embassy officials in 2018 concerning inadequate laboratory safety measures. Chinese national team has also found that the Wuhan lab did not meet federal standards in five categories. There were also reported accidents that lab workers got wounded from bat’s attack or exposed to bat urine, according to VOA News.

Still, this narrative is not to blame research. There is no doubt that science is the cornerstone of human civilization. It is just that sometimes unfortunate accidents happen.

https://medium.com/microbial-instincts/the-latest-theory-that-may-answer-the-origin-of-covid-19-d9efbe7072ae

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Her er også en nordmann med:

Sitat

A complementary theory to the MMP hypothesis

Another convincing theory regarding the origin of SARS-CoV-2 concerns gain-of-function research. Laboratories around the world had intentionally made microbes adapt to different species — through serial passaging experiments — to study the possibility of epidemics. Hence, a possibility exists that SARS-CoV-2 was cultured (or passaged) in laboratory settings to improve its binding affinity to the ACE2 receptors.

This ‘gain-of-function lab escape’ has been theorized by some research groups to explain the uncanny rapid adaptability of SARS-CoV-2 to humans. One is a peer-reviewed research paper in Bioassays in August, titled “Might SARS‐CoV‐2 Have Arisen via Serial Passage through an Animal Host or Cell Culture?.” Another example is the commentary of Birger Sørensen, a Norwegian virologist specializing in HIV vaccine research, and his colleagues.

This ‘gain-of-function lab escape’ theory does not contradict the fact that SARS-CoV-2 is not genetically manipulated. Serial passaging mimics natural evolution in an accelerated fashion in the lab, so it does not count as direct genetic engineering or human-designed virus. It also does not contradict the MMP hypothesis, but rather complements it: RaTG13 or SARS-CoV-2 isolated from the Mojiang Mine may have undergone gain-of-function experiments in the Wuhan Institute of Virology before its accidental escape.

Sitat

Norsk forsker skaper strid om virusets opphav: – Dette viruset har ikke en naturlig opprinnelse

Sekvenser i koronavirusets overflate viser at det ikke kommer fra naturen, men trolig er utviklet av kinesiske og amerikanske forskere. Det mener den norske vaksineforskeren Birger Sørensen. Han får støtte av britenes tidligere spionsjef.

https://www.nrk.no/norge/norsk-forsker-skaper-strid-om-virusets-opphav_-_-dette-viruset-har-ikke-en-naturlig-opprinnelse-1.15043634

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...