Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Pc Lynet skrev (15 minutter siden):

Dessverre har jeg null tro på tiltak mot industriarbeidere fra feks. Polen. Pengene rår når Høyre regjerer. Det skal bli veldig gøy når WizzAir begynner å fly innenriks i Norge fra november. Crew fra land med høy smitte ombord som garantert ikke har sittet i noen 10 dagers karantene før de begynner å arbeide. Er rett og slett en skemmende effektiv måte å spre smitte til folk som kun flyr innenlands.

https://e24.no/naeringsliv/i/gW76A0/den-ungarske-lavprisgiganten-wizz-air-inntar-norge-vil-starte-en-rekke-innenriksruter

Jeg vet at forbundene som NHO og LO skal i møte med Bent Høie i dag så jeg har håp om at det skal bli endringer.  Frykter dog at NHO vil pushe gjennom at alt bare er gull og grønne skoger og ingen behov for endringer, det er som du sier en Høyre regjering vi har med å gjøre som nok heller vil høre på NHO enn LO...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skrekkugle skrev (1 time siden):

Ja godt spørsmål. Så over en gang til og vet ikke hvorfor jeg putta deg i anti-tiltak gjengen. Tidlig på morran.

Gomby: Kanskje du vil svare? Er bare nysgjerrig siden jeg ser så mange klage på INNGRIPENDE tiltak i privatlivet. Hadde skjønt det om det var folk som ble satt på gata etter å ha mista jobben i utelivsbransjen, men såvidt jeg kan se (på Facebook) så er det som regel snakk om folk som er self employed i div fantasistillinger. Also, ser ikke hvilken inngripen som er gjort i folks _privatliv_ selv om de har mistet jobben. Så tenkte å høre med en anti-tiltaker hvordan de påvirkes personlig så jeg kan bygge litt forståelse.

Er også drittlei konspirasjonsteoriene til noen her inne, og er helt enig med deg her, bortsett fra én ting: "fantasistillinger"? Dette er stort sett folk med ekte jobber, ekte inntekter, ekte familier, ekte boliglån, ekte karrierer som betaler ekte skatt - ikke fantasistillinger. Jeg er en av dem som var midlertidig arbeidsledig fra mars til august på grunn av pandemien, men jeg støtter likevel tiltakene og skulle gjerne sett strengere tiltak også. Men jobben og inntekten min er ikke "fantasi".

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

NRK erfarer: Regjeringen strammer inn reglene for utenlandske arbeidere

Nå skjerpes reglene for utenlandsk arbeidskraft som følge av økt importsmitte. Det vil bli krav om testing hver 3. dag og enerom på brakkerigg og færre unntak fra karantenebestemmelsene.

Norge har den siste tiden slitt med såkalt importsmitte fra utenlandsk arbeidskraft. Utenlandske arbeidere har til nå sluppet ti dager karantene for å kunne holde hjulene i industrien i gang.

Nå strammes det inn på unntakene utenlandsk arbeidere har hatt, og den såkalte fritidskarantenen fjernes, kan NRK erfare. Det vil også bli krav om enerom på brakkerigg og testing hver 3. dag.

Det vil føre til store konsekvenser for industrien og flere selskaper kan måtte stenge ned.

Helseminister Bent Høie møtte i dag LO og NHO for å høre om deres erfaringer med smitte som kommer fra importarbeidere.

Bakgrunnen for møtet er at hele Europa lyser rødt og Polen er blant landene med mye smitte. Herfra kommer det mange importarbeidere til Norge og også mye importsmitte.

De siste ukene har over 200 personer fått med seg smitte til utlandet fra Norge. Halvparten av disse reiste hit fra Polen, og trolig jobber flere av dem i norske industribedrifter.

Har sluppet karantene

Da Norge åpnet opp etter nedstengningen i mars var det en stor utfordring at innreisereglene var så strenge. Derfor har det for industrien sin del vært viktig med noen unntak. En utenlandsk industriarbeider har til nå sluppet karantenen på ti dager, og kan starte å jobbe når de har en negativ test. Men de må ha karantene på fritiden, frem til de tar en ny test noen dager senere.

Problemet oppstår om det viser seg at den første prøven ble tatt for tidlig i forløpet, og arbeideren faktisk var smittet av korona. Da kan smitte spre seg på arbeidsplassen mellom den første og andre testen.

Det var trolig det som skjedde på verftet til Havyard Hyllestad, der over 80 personer ble smittet. Også Kværner på Stord og i Verdal, Aker Solutions i Egersund og Elkem i Salten har hatt smitte som følge av importarbeidere.

https://www.nrk.no/norge/nrk-erfarer_-regjeringen-strammer-inn-reglene-for-utenlandske-arbeidere-1.15215453

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
49 minutes ago, William_S said:

🤦‍♀️

Du bør lese gjennom kildene før du poster de. Det står ikke noe der som støtter dine påstander. VG beskriver en politisk ledelse som er involvert, engasjert og ansvarlig gjennom denne prosessen.

Lenke til kommentar
9 hours ago, torbjornen said:

Eg må innrømme at heller ikkje eg hugsa at dette viruset kom til Europa. Det var forresten også mykje snakk om fugleinfluensa, men heller ikkje den vart noko større problem utanom i Søraust-Asia.

Fagfolkene som følger med på fugleinfluensa årlig er veldig nervøse for at det skal kunne krysse over til menneske igjen. Fugleinfluensa i fugl skjer stadig vekk. Den der dokumentaren man kunne se på Netflix i fra januar av ved en eller annen tittel Pandemic elns. viser f.eks. at de har smitte til menneske, men at både mengde og muligens mutasjon ikke er tilstrekkelig for at det skal kunne spre seg. Den dokumentaren viser da litt i fra Egypt - Libanon mener jeg å huske. At de finner fugleinfluensa i menneskeprøver bare at tallet er for lavt til å kategorisere det som farlig. Slike forskere har vi over hele verden som følger dette viruset.

Derfor får man slike oversikter over virusstammer etterhvert å vise til:

Avian-Flu-Strains.thumb.JPG.a85a8adcdf5689dad3908bef1704ca9f.JPG

https://en.wikipedia.org/wiki/Avian_influenza

Som en kan se så opplever mange land fugleinfluensa. En ser bynavn innbakt i listen ovenfor. 

Menneskedødelighet av fugleinfluensa 2005 - 2007 https://en.wikipedia.org/wiki/Human_mortality_from_H5N1

Det er riktig at det holdt seg stort sett i Asia, men man ser døde i Canada, Egypt, Irak, Tyrkia, Djibouti. Det er heller ikke helt tidsavgrenset til kun den store hendelsen i Kina for mange år siden, men man ser at noen ytterst få har dødd tilnærmet årlig (2018 unntak) siden den gang. Siste var i 2019 i Nepal.

https://www.who.int/influenza/human_animal_interface/2020_01_20_tableH5N1.pdf?ua=1

Worldwide_Avian-Flu_in_Humans.JPG.3fbaa92d2803d7c13c8ad7608e833b4c.JPG

Egypt ser ut å ha en del risiko for fugleinfluensa i mennesker.

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Er også drittlei konspirasjonsteoriene til noen her inne, og er helt enig med deg her, bortsett fra én ting: "fantasistillinger"? Dette er stort sett folk med ekte jobber, ekte inntekter, ekte familier, ekte boliglån, ekte karrierer som betaler ekte skatt - ikke fantasistillinger. Jeg er en av dem som var midlertidig arbeidsledig fra mars til august på grunn av pandemien, men jeg støtter likevel tiltakene og skulle gjerne sett strengere tiltak også. Men jobben og inntekten min er ikke "fantasi".

Beklager, formulerte meg litt dårlig. Det jeg mente å si var at om man tar en titt i den anti lockdown gruppa på facebook så er det veldig mange som ser ut til å være arbeidsløse/trygda eller selvstendig næringsdrivende som uttaler seg. Det er selvfølgelig også mange i arbeid. Poenget er at samlet sett så er det ikke en rød tråd i gruppa at dette er mennesker som har blitt arbeidsløse på grunn av tiltakene. Allikevel hyler og skriker de om at tiltakene er så inngripende og at personvernet også er borte.

Det ser ut som at det eneste disse menneskene må forholde seg til av tiltak er håndvask, avstand og visse sosiale begrensninger. Dermed ser jeg ikke hva som er så inngripende i deres sammenheng at de ønsker å kaste smittevernet på havet. Derfor tenkte jeg kanskje Gomby ville svare så jeg kan få litt innsikt i hvordan tiltakene har påvirket h*n og kanskje forstå bedre hvorfor folk motsetter seg.

Dog om jeg skal gå tilbake til å generalisere antar jeg de ikke har noe fornuftig svar og bare er pissed for at de må ta 10 dager i karantene om de skal til Sverige for å fylle på med rullings og bacon. Eventuelt at de er paranoid schizofrene i en eller anneng grad. Mangelen på helt basic empati for sine medmennesker er uansett skremmende.

Edit: Also, håper du er på beina igjen og at det går smooth videre!

Endret av Skrekkugle
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (7 minutter siden):

Jeg synes det er helt utrolig at har vært fritatt fra karantene! Egne rom for alle innreisende og karantene ved innreise bør være et minimum av tiltak.

Slik reglene har vært nå må arbeidere avlegge 1 negativ prøve som de vanligvis tar på flyplassen (fra flyplassen tar de fleste og kollektiv transport til karantene brakke) før de får komme ut i arbeid men de er fortsatt teknisk sett i karantene, så blir de testet en gang til noen dager senere mens de fortsatt er i arbeid, når test nummer 2 kommer tilbake negativ er da de først offisielt er ut av karantene. Idiotiske og farlige regler om du spør meg, er jo langt værre å spre smitte på en arbeidsplass med 300+ arbeidende enn hvem enn du måtte spre den til på fritiden.

Jeg vet og om tilfeller hvor de som er på karantenebrakke har brukt samme kjøkken som de som ikke er i karantene osv. Det er veldig mye som bør strammes inn her, å du kan absolutt ikke stole på arbeidsgiverne gjør noe mer en hva som er helt høgst nødvendig for å oppfylle reglene de forhåpentligvis kommer med i dag. 

Endret av Evil-Duck
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrekkugle skrev (3 minutter siden):

Dog om jeg skal gå tilbake til å generalisere antar jeg de ikke har noe fornuftig svar og bare er pissed for at de må ta 10 dager i karantene om de skal til Sverige for å fylle på med rullings og bacon. Eventuelt at de er paranoid schizofrene i en eller anneng grad.

Titter litt i den gruppa (eller en av dem!) og det virker å være generelt misnøye med "eliten" som driver folk ... "diktatur" og "mafia" og gudene vet hva de klarer å trøkke ut av seg. Tror nok det er mye psykiatri i slike grupper, selv om det naturligvis er noen oppegående folk også. Det bare drukner i alt pisset.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (2 minutter siden):

Jeg vet og om tilfeller hvor de som er på karantenebrakke har brukt samme kjøkken som de som ikke er i karantene osv.

Da må de redusere antallet arbeidere, med de konsekvensene det har. 

Neppe realistisk at de skal grave seg ut hver sin jordgamme, og bo som sjøsamer og andre har bodd i tusener av år. Ikke alltid plass til en ny gruppe med brakker i norske daler.

Selv om en ikke har noen "ekte" jobb selv, kan det være at en har medfølelse for fremmede mennesker eller for slektninger. Kan også være redsel for at uføretrygden skal forsvinne, hvis hundretusener av ekstra personer skal gå på "sosialen". 

Lenke til kommentar
Budeia skrev (9 minutter siden):

Da må de redusere antallet arbeidere, med de konsekvensene det har. 

Neppe realistisk at de skal grave seg ut hver sin jordgamme, og bo som sjøsamer og andre har bodd i tusener av år. Ikke alltid plass til en ny gruppe med brakker i norske daler.

Pandemi eller ikke pandemi så er den sosiale dumpingen norske bedrifter har dreve med i en årrekke hvor østeuropeere bor nærmest oppå hverandre i gamle skitne brakke rigger noe vi her i norge burde sett oss for god til. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrekkugle skrev (22 minutter siden):

Beklager, formulerte meg litt dårlig. Det jeg mente å si var at om man tar en titt i den anti lockdown gruppa på facebook så er det veldig mange som ser ut til å være arbeidsløse/trygda eller selvstendig næringsdrivende som uttaler seg. Det er selvfølgelig også mange i arbeid. Poenget er at samlet sett så er det ikke en rød tråd i gruppa at dette er mennesker som har blitt arbeidsløse på grunn av tiltakene. Allikevel hyler og skriker de om at tiltakene er så inngripende og at personvernet også er borte.

Det ser ut som at det eneste disse menneskene må forholde seg til av tiltak er håndvask, avstand og visse sosiale begrensninger. Dermed ser jeg ikke hva som er så inngripende i deres sammenheng at de ønsker å kaste smittevernet på havet. Derfor tenkte jeg kanskje Gomby ville svare så jeg kan få litt innsikt i hvordan tiltakene har påvirket h*n og kanskje forstå bedre hvorfor folk motsetter seg.

Dog om jeg skal gå tilbake til å generalisere antar jeg de ikke har noe fornuftig svar og bare er pissed for at de må ta 10 dager i karantene om de skal til Sverige for å fylle på med rullings og bacon. Eventuelt at de er paranoid schizofrene i en eller anneng grad. Mangelen på helt basic empati for sine medmennesker er uansett skremmende.

Edit: Also, håper du er på beina igjen og at det går smooth videre!

Da er vi på samme bølgelengde! Og ja, den gruppa er noe for seg selv, jeg tror du har helt rett i hvordan du beskriver de fleste der inne.

Grunnen til at jeg reagerte er en del kommentarer her inne tidligere hvor enkelte gir uttrykk for at de som jobber i diverse bransjer "kan takke seg selv" og lignende. Enkelte har kanskje et snevert syn på hva de mener er en ordentlig jobb og ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

- Sykepleiere vil bli traumatisert

Sitat

Intensivsykepleierne og -legene slår alarm: Norge har ikke kapasitet til en smittetopp. I Sverige måtte de ha psykolog og prest på pauserommet - og de har ifølge fagfolkene bedre kapasitet enn Norge. Arbeiderpartiet ber nå helseminister Bent Høie (H) høre på advarslene. (...)

- Hva vil skje dersom vi får en smittetopp?

- Det samme vi har sett i andre land. De som jobber på intensivavdelingene blir ordentlig traumatisert og mange av dem vil aldri komme tilbake på jobb. 20 prosent av intensivsykepleierne i Norge er over 60 år, de kommer ikke tilbake etter å ha vært med på en smittetopp, sier Lykke, som har snakket med dem som jobbet de verste vaktene i Sverige i våres:

- Da står du fire timer i strekk inne hos de sykeste pasientene uten å kunne drikke eller gå på do. De svenske sykepleierne fortalte at det var helt stille på pauserommet. Ingen sa noe. De måtte ha psykolog og prest til stede. Det var verken nok utstyr eller personell. De sa det var som å være i en krig. Sverige har bedre kapasitet enn oss. Det er skremmende.

Mer: https://www.dagbladet.no/nyheter/sykepleiere-vil-bli-traumatisert/72992508

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...