Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (13 minutter siden):

Rådet ville vært enklere for folk å forholde seg til dersom det var en anbefaling som gjaldt hele tiden uansett antall passasjerer.

Jeg la merke til at det for første gang ble sagt at det at det ikke er anbefaling om munnbind ikke betyr at det er frarådet. Det kan man sikkert si mye om mtp. ytringer om munnbind derfra i vår, men i situasjonen hvor det nå anbefales i gitte situasjoner er dette et greit poeng å understreke.

Det at det er anbefalt i gitte situasjoner betyr ikke at det er frarådet i alle andre situasjoner. Ingen anbefaling er ikke synonymt med fraråding i denne sammenhengen. En trenger ikke å vente til det haster med å ta det på, og det haster ikke med å ta det av straks noen har gått av bussen og det blir litt bedre plass, dersom det ikke er for ubehagelig å ha det på.

.

Splitter skrev (5 minutter siden):

Hva er rådene for å ta influensa-vaksinen i år? Burde flest mulig ta den for å hindre utbrudd av influensa samtidig som covid-19?

Følge vanlige vaksineringer er rådet som er gitt. Er man i en gruppe som vanligvis tar influensavaksine, så gjelder det også i år, gjerne enda viktigere enn ellers av grunnen du nevner.

Endret av xRun
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pc Lynet skrev (4 minutter siden):

Jeg tror vi vil få veldig lite influensa i år fordi det blir mindre reise og folk er flinkere med smittevernhensyn.

Enig.

Vi kan dog få en hard influensa sesong om/når man kommer tilbake til en "vanlig" situasjon igjen, fordi få vil ha resistens mot influensavirus etter flere sesonger uten større utbrudd.

Endret av OC-Freak
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Nytt syn på barnesmitte

Norske helsemyndigheter mener nå at barn med symptomer på Covid-19 smitter like mye som voksne.

En oppdatert rapport fra det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har gitt norske helsemyndigheter nytt syn på barnesmitte. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad utelukker ikke at enkelte skoler kan måtte stenges.

- At barn kan bidra ganske betydelig til smittespredning i Covid-19-pandemien, akkurat som voksne, underbygges av denne oppdaterte rapporten, sier Nakstad til Dagbladet og tilføyer:

- Rapporten viser til at barn med Covid-19-symptomer sprer virus i samme mengder som voksne og kan smitte andre på samme måte som voksne.

«Vi har funnet få dokumenterte eksempler på sannsynlig smitte fra barn, men det er svært begrenset dokumentasjon på dette og for tidlig å si om barna kan spille en vesentlig rolle i smittespredningen, eller ei», skrev Folkehelseinstituttet i en tidligere risikovurdering.

I ECDC-rapporten framheves det at smitteutbrudd på skoler faktisk forekommer selv om det har blitt registrert relativt få av dem. Samtidig advares det mot at slike utbrudd kan være veldig vanskelig å avdekke.

- Barn har oftere mildere symptomer på Covid-19 enn voksne. Det kan bidra til at de i mindre grad smitter andre, men det kan også gjøre det vanskeligere å oppdage smitte hos barn, forklarer Nakstad.

https://www.dagbladet.no/nyheter/nytt-syn-pa-barnesmitte/72743724

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (6 minutter siden):

FHI kommer sannsynligvis etter på dette området også, sakte men sikkert, omtrent som i munnbindspørsmålet.

Det er flere uker siden studier utenfor Norge indikerte at små barn med coronavirus har større mengder av det i luftveiene, og at barn over 10 kan være minst like smittsomme som voksne. Det har i medieomtale bla. i USA vedr. disse funnene vært referert til hvordan spredning av forkjølelse og influensa skjer på skoler, og at coronaviruset smitter via samme mekanismer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
frohmage skrev (35 minutter siden):

Jøss, er det noen som nekter munnbindbruk allerede? Det er jo ikke anbefalt å brukes før mandag..

Det er det helt klart. Ved litt leting rundt om kring under nyheter om munnbind finner jeg blant annet disse kommentarene (hold deg fast):
 

"Nekter å være en slave scamdemic..."

"Gå ta på deg maske vær en god slave å ta vaksinen din for et virus som ikke er isolert engang"

"For en supperegjering.Vi gjør litt sånn,også litt sånn mens smitten øker!FHI burde styre regjeringens avgjørelser,men istedenfor er d regjeringen som styrer FHI!Å da finns d ingen man kan stole på igjen."

"Handler masker om sikkerhet eller å holde befolkningen redde?"

"Så, så, nå har msm fått skremt politikerne til å innføre munnbind selv om fagfolkene fortsatt ikke tror noe på de. Nå må vi ikke så mistro om munnbind."

"Takker, jeg har ved flere tilfeller etterlyst noen rapporter på at munnbind skulle forhindre at en blir smittet av dette kina-viruset. (uten hell)"

"Ingen kollektiv transport på meg. Nå er all fornuft kastet ut av vinduet. Skulle ønske jeg var Svensk. La resten av befolkningen være i fred, ikke belast oss andre med valgene til alle som har kjørt immunforsvaret sitt i grøfta."

"Nok av denne"utsuginga"av folk, når det gjeld Covid 19."

"Ikke overraskende stiller regjeringen Rike-Ruud seg i ledtog med velferdsprofitørene som gnir seg i hendene og tjener penger på tragedien."

"Hvorfor forteller ikke mediene sannheten? Myndighetene vil at vi skal gå med munnbind fordi den virker som en katalysator som kombinerer 5g-stråler"

"Gestapo-myndighetene gjør som de vil med pressens velsignelse. Propagandaorganene slår til med store skrekkoppslag om "koronaviruset" i sine "aviser". Forutsigbart for de fleste, utenom sauene som ser på dagsrevyen."

"Ingen munnbind og coronavaksine på meg! Det burde ha vært ett opprop som sa. Ingen munnbind og coronavaksine på meg!"

"De som har tillit til dette stalinistiske-propaganda-apparatet som tatt rett ut av Goebbels lærebok for diktator-spirer er dummere enn strengt tatt lovlig."

"Jeg skal ikke bruke noe munnbind! Munnbind beskytter ikke mot coronaviruset. Coronaviruset går rett igjennom munnbindet! Det er helsefarlig å bruke munnbind dag ut og dag inn i flere timer daglig. Nå er det sannelig på tide å sette foten ned! Det kan virke som om maktelikten tester ut befolkningen hvor mye dem er villig til å gå med på av derers galskap! Nei til munnbind og ja til å puste fritt uten hindring av noe slag!"

"Det har jo nesten blitt et moteplagg og enkelte folk ser ut som de liker og bruke det. Kjønnsløse med blått og grønt hår ser jeg er overrepresentert i maskebruk. Samme rolpet som støtter antifa/blm"

Det kommer kanskje ikke som noen voldsom overraskelse at flere av disse personene oppgir "Livets harde skole" som utdanning på Facebook. Ei heller at noen er hentet fra kommentarfeltet til Resett. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Morromann skrev (6 minutter siden):

Hvor var disse kommentarene fra? Resett?

Ja, og litt Twitter, og på Facebook i kommentarfelt under en del nyhetsartikler. 

Resett er jo blant "mediene" som har kjørt knallhardt mot bruk av munnbind i en tid nå, og har i det hele tatt en del konspiratoriske artikler rundt koronapandemien. Leserne er lett mottakelige for feilinformasjon (siden de allerede leser Resett) så det treffer nok rett hjem hos mange av dem.

Vi får håpe og tro at de fleste av disse som nekter å bruke munnbind ikke vil bli å finne på kollektivtransporten i Oslo i rushen fremover.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (19 minutter siden):

"Hvorfor forteller ikke mediene sannheten? Myndighetene vil at vi skal gå med munnbind fordi den virker som en katalysator som kombinerer 5g-stråler"

Dette er min favoritt.

Om det skulle være noen tvil om det, så er jeg ikke skeptisk til bruk selv. Jeg ønsker bare at FHI/myndighetene anbefaler å slutte med munnbind når smittenivået tillater det, slik at vi ikke får denne dritten (som det jo er) hengende på oss for alltid.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (30 minutter siden):

Ja, og litt Twitter, og på Facebook i kommentarfelt under en del nyhetsartikler. 

Resett er jo blant "mediene" som har kjørt knallhardt mot bruk av munnbind i en tid nå, og har i det hele tatt en del konspiratoriske artikler rundt koronapandemien. Leserne er lett mottakelige for feilinformasjon (siden de allerede leser Resett) så det treffer nok rett hjem hos mange av dem.

Vi får håpe og tro at de fleste av disse som nekter å bruke munnbind ikke vil bli å finne på kollektivtransporten i Oslo i rushen fremover.

Litt artig hvordan de "noble" forsvarerne av "det norske"har så elendige skriveferdigheter i skriftlig norsk.

Lenke til kommentar
Sitat

Ber om strengare tiltak for å slå ned smitten: – Alle som kjem frå utlandet må i karantene

Mads Gilbert vil ha tydelegare informasjon om faren for seinskadar og at sjukdommen kan ramme folk i alle aldrar hardt.

Vil ha tydelegare info om seinskadar

I tillegg til strengare reiserestriksjonar oppmodar Mads Gilbert helsestyresmaktene til å vere tydelegare når dei informerer om farane ved koronaviruset.

– Eg trur den viktigaste faktoren er å mobilisere befolkninga. Då må vi ha breiare informasjon, med fakta om sjølve sjukdomen og sjukdomsforløpet.

Gilbert meiner styresmaktene bør informere betre om at ein kan verte dødssjuk av korona uansett alder, og at sjukdomen kan gje alvorlege langtidsverknader for fleire av dei som vert sjuke.

– Fleire får truleg livslange komplikasjonar, seier han.

– Å dele sakleg informasjon om alvoret til sjukdomen er ikkje å skremme. Det er å mobilisere og vise tillit til befolkninga, særleg retta mot ungdomen, følgjer Gilbert opp.

Vil ha testing på alle innreisepunkt

Det vert no sette opp teststasjonar på fleire flyplassar og andre innreisepunkt til Noreg, der dei som kjem inn til landet får tilbod om å teste seg. Legen seier at dette er bra, men at slike teststasjonar må kome på alle innreisepunkt. I tillegg meiner han at testinga bør vere obligatorisk.

– Eg reagerer ganske sterkt på at dette skal vere frivillig. Vi risikerer no ei ny, alvorleg smittebølgje, og det må bli tatt eit mykje strammare grep for å hindre smittespreiing og importsmitte, seier han.

https://www.nrk.no/norge/ber-om-strengare-tiltak-for-a-sla-ned-smitten_-_-alle-som-kjem-fra-utlandet-ma-i-karantene-1.15122336

Tror nesten er politiker i Høyre må bli alvorlig syk eller død før Erna og co gjør noe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (15 minutter siden):

https://www.nrk.no/norge/ber-om-strengare-tiltak-for-a-sla-ned-smitten_-_-alle-som-kjem-fra-utlandet-ma-i-karantene-1.15122336

Tror nesten er politiker i Høyre må bli alvorlig syk eller død før Erna og co gjør noe.

Torbjørn Røe Isaksen har jo hatt corona da samt en statssekretær. Men de ble nok ikke så veldig syke siden det ikke gjøres så mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...