Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Morromann skrev (1 minutt siden):

 

Deg om det. Dette var bare masse off-topic.

I Trondheim er demonstrasjonen utsatt til 15. juni. 

En løsning for Oslo kan kanskje være å utsette, men samtidig gjøre om arrangementet til en live video-stream med appeller, taler og debatter.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (13 minutter siden):

Deg om det. Dette var bare masse off-topic.

I Trondheim er demonstrasjonen utsatt til 15. juni. 

En løsning for Oslo kan kanskje være å utsette, men samtidig gjøre om arrangementet til en live video-stream med appeller, taler og debatter.

De må gjerne live-streame, helt fint. Håper fokuset ikke er på en masse anklager og krav om at nordmenn skal be om unnslkyldning for hva amerikanerne gjør mot hverandre. Men de får bestemme det selv. Jeg støtter selvsagt at man skal si ifra om diskriminering, men jeg stiller spørsmål ved agendaen til de som skal arrangere det.

Du mener at en hendelse i en annen verdensdel, i et helt annet land som er radikalt annerledes enn Norge gjør at vi må bryte smittevernregler i Norge og sette våre eldres liv i livsfare?

Om de likevel vil ignorere og holde ulovlig demonstrasjon i Oslo vil jeg si som Kjetil Rollness gjlør på Facebook: 

Stockholm just nu: Det er vår rett å få leve.
Det er også vår rett å få oppføre oss slik at koronasmitten kan spre seg, og andre, mer utsatte, kan dø.
Det er vår rett å samles flere tusener, på tvers av regler og forbud.
Det er vår rett å håne arbeidet til helsearbeidere som jobber døgnet rundt for å bekjempe den nye sykdommen.
Det er vår rett å bryte den tilliten som myndighetene har gitt oss i sin strategi mot pandemien.
Det er vår rett til å late som politiet også i vårt land er rasistisk og voldelig, selv om det ikke finnes bevis for det.
Det er vår rett til å late som om vi er permanent i livsfare, selv om vi lever i verdens tryggeste land.
Demonstrasjonen på Sergels Torg demonstrerer omtrent alt som er galt med ny generasjon aksjonister.
 
Sitat slutt
Endret av Morromann
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
35 minutes ago, Morromann said:

Demonstrasjonen i morgen er avlyst etter tvang. Bara. I Norge setter vi foten ned og tillater ikke eskalering slik vi så i Stockholm i går. De som ønsker å leke at Norge er Amerika kan fortsette å gjøre det på nettet.

At arrangøren "avlyser" betyr ikke at det ikke vil bli kaos i Oslo tilsvarende oktober i fjor. Vi får se og satse på at det blir en rolig dag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Morromann skrev (7 timer siden):

I Oslo ligger demonstrasjonen «We can’t breathe» an til å bli massiv. I går hadde over 9000 meldt sin ankomst og 23.000 sto som «interessert» på Facebook-arrangementet til demonstrasjonen som avholdes fredag ved USAs ambassade.

Det kommer ihvertfall til å bli mange som "can’t breathe" etter denne demonstrasjonen. Men uten at det må en politimann til for å hindre dem i å puste....

Og det verste er at det går ikke bare utover demonstrantene selv. De vil sørge for et høyere smittetrykk og flere smittede generelt i samfunnet etterpå pga smitten som kommer til å skje på denne demonstrasjonen.

Endret av Storm_Eagle
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hmmmm....nå har antallet aktivt smittede på Island og New Zealand stått bom fast dagevis. Venter utålmodig nå på at de 2 syke på Island og den ene syke på NZ skal bli friske slik at begge landene nå kan erklæres coronafrie. Blir innteresant å se hvordan det blir der når pandemien er over og om de vil sørge for streng grensekontroll samtidig som ting kan gå tilbake til normalen.

Lenke til kommentar

"Dette er ye viktigere enn koprona" sier enn selvsentrert aktivist som sipper over at demonstrasjonen blir avlyst.

https://www.nrk.no/osloogviken/myndighetene-nekter-stottedemonstrasjoner-for-george-floyd-i-oslo_-bergen-og-trondheim-1.15040357

– Dette er mye viktigere enn korona. Alle møter opp rundt om i verden. Hvis vi ikke møter opp, får jeg dårlig samvittighet, selv om det er korona, sa Dina Almakhrami som var en av mange fremmøtte i Trondheim. Hun holdt appell og har selv opplevd rasisme.

 

Ja, der ser vi hvort ufattelig og kvalmende selvstentrerte disse unge aktivistene er. Det er tydeligvis såpass viktig i verdens tryggeste land, som det Norge er at hun vil utsette eldre og syke for eventuell smittefare og død for at HUN skal få markert seg. Opplevd rasisme? Tja, det definieres jo som "rasisme" at noen gir komplimenter for håret nå til dag, som om de har opplevd det rettferdigjør visst det atr de forårsaker eldre og syke menneskers død. Hun vekker ikke akkurat min tillit og sympati, men det er kanskje ikke meningen. For om jeg viser forakt for en sånn holdning er vel det et "bevis" på at det er meg som er problemet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 4/18/2020 at 5:45 AM, Theo343 said:

Dette er ikke ARDS og man behandler feil

Videoen nedenfor underbygger noen mistanker jeg hadde. 

- De som dør av Covid er pasienter som ellers er friskere enn pasienter som dør av influensa, lungebetennelse og andre virale sykdommer. De har sjelden såkalte comorbiditeter og ofte ingen.

- Gjennomsnitssalderen på de som kommer til intensiven er 60 år. De som velges ut til intensivbehandling er de som har best sjangse for å overleve (tenk på det når du ser neste tall. 60 år betyr også at du har mange godt under).

- 50% av de som kommer til intensiven i Norge og UK dør.  50% - tygg på det tallet! Et ekstremt høyt tall hvor jeg kommer til mulig årsak under (feilbehandling på intensiv)

Når det gjelder det siste tallet så tror jeg det er fordi man feilbehandler pasientene (fordi vi fortsatt lærer) med respirator og jeg håper de endrer denne praksisen veldig snart.

Hva har man sett fungerer:

- Ikke ta pasienten av oksygen, fortsett med oksygen og sørg for 97-100%. Er de ikke på oksygen, få de på oksygen asap!
- Lungene er meget skjøre i denne fasen. Skal pasienten på respiratoren sett den til en mildere/snillere innstilling som hensyntar dette. (dette kjenner personalet med opplæring best). Instillingene man kjører på respiratorene nå er alt for tøff for lungene i den skjøre tilstanden. Kan man unngå respirator bør man gjøre det.
- Sett samtlige pasienter på intensiven på Hydroxychloroquine / chloroquine (og gjerne intravenøs Zinksulfat for å underbygge best mulig effekt). 
- Man kan også monitorere ferritin nivåert blodet. Hvis denne er høy eller øker er det en indikasjon på at kroppen forsøker å lage flere røde blodceller for å øke oksygentransport (kroppen får for lite oksygen).
- Undersøk om pasienten har fått en bakteriell sekundærinfeksjon og sørg for å da behandle med passende antibiotika (1 av 2 typer).
- Forsøk å unngå å legge pasientene i "narkose" med mindre de er i en palliativ fase og da får smertelindrende behandling samtidig.

Man har fra flere sykehus rundt om i verden rapportert at man med dette behandlingsregimet har 0 dødsfall blant intensivpasientene.

NULL dødsfall kontra 50%, det er ganske ekstremt! Vil man redde liv så er det helt klart veien å gå.

Man bør også vurdere om dette bør iverksettes før man blir så dårlig at man at havner på intensiven. Håper norske leger tar til seg dette asap og med det snur hele situasjonen til en seier. 
 


Personlig tror jeg dette er et "Eureka" øyeblikk som enkelte i legestanden forsøker å få ut til publikum og kan snu hele greia. Spørsmålet er om det kommer frem/ut i tide.

Det kunne ha vært interessant å høre hvilke erfaringer norske sykehus har gjort seg fra behandling av COVID-19. I og med at dette var en ny sykdom de ikke før har erfaringer med å skulle behandle.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dagens tall fra Sverige:

20 nye dødsfall - 4,562 totalt
1080 nye påvist smittede - 41,883 totalt

Nest høyest antall påvist smittede hittil, høyest var i går (2,214).

Antall på intensivavdeling hverken synker eller øker.

- Pressen på iva är väldigt konstant. Det är bra att ökningen av antal fall inte återspeglas i antalet personer på iva, säger Tegnell.

- En stor del av den ökningen kommer från Västra Götaland. Här ser det ut som att vi har en ökad smittspridning, säger Anders Tegnell.

- Vi ser en platå, inte en ökning och inte en minskning, säger hon. (Johanna Sandwall)

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.theguardian.com/world/2020/jun/04/who-to-resume-hydroxychloroquine-trial-after-earlier-halt-over-safety-concerns

Quote

WHO to resume hydroxychloroquine trial after earlier halt over safety concerns

Questions raised over study claiming drug linked to higher rate of mortality and heart problems in Covid-19 patients

https://www.theguardian.com/world/2020/may/29/covid-19-surgisphere-hydroxychloroquine-study-lancet-coronavirus-who-questioned-by-researchers-medical-professionals

Quote

More than 120 researchers and medical professionals from around the world have written an open letter to the editor of the Lancet raising serious concerns about a large and widely publicised global study that prompted the World Health Organisation to halt several Covid-19 clinical trials.

Kanskje Trump hadde rett om HCQ også?

Endret av bakstrever
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 timer siden):

At arrangøren "avlyser" betyr ikke at det ikke vil bli kaos i Oslo tilsvarende oktober i fjor. Vi får se og satse på at det blir en rolig dag.

Bare å lese diskusjonen her. Demonstrantene kommer uansett, de gir faen. Det er det samme som oppstyret rundt Kollen - generasjon 16-24 år går det ikke an å snakke til. Blir muggen.

https://www.facebook.com/events/3719232014770692/?active_tab=discussion

Endret av :utakt
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Dagens tall fra Sverige:

20 nye dødsfall - 4,562 totalt
1080 nye påvist smittede - 41,883 totalt

Nest høyest antall påvist smittede hittil, høyest var i går (2,214).

Antall på intensivavdeling hverken synker eller øker.

- Pressen på iva är väldigt konstant. Det är bra att ökningen av antal fall inte återspeglas i antalet personer på iva, säger Tegnell.

- En stor del av den ökningen kommer från Västra Götaland. Här ser det ut som att vi har en ökad smittspridning, säger Anders Tegnell.

- Vi ser en platå, inte en ökning och inte en minskning, säger hon. (Johanna Sandwall)

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset

Likevel om de ekstra høye tallene i går skyldes etterrapportering, så viser jo dagens tall at smittetallene går oppover. Nå har det altså ligget på rundt 600-800 smittede hver dag i det siste, og nå har det bikket tusen? Trodde tallene skulle begynne å gå nedover snart.... 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (19 minutter siden):

Bare å lese diskusjonen her. Demonstrantene kommer uansett, de gir faen. Det er det samme som oppstyret rundt Kollen - generasjon 16-24 år går det ikke an å snakke til. Blir muggen.

https://www.facebook.com/events/3719232014770692/?active_tab=discussion

Gir politiet faen bør politisjefen i Oslo bli avskjediget i unåde. De kan ikke regulere smoittevern sier de., JO DET KAN DE! Dette er ansvarsfraskrivelse som i verste fall kan føre til tap av menneskeliv.

Som en annen skrev, møter titusener opp som sild i tønne blir det mange som "cant breathe" uten politiets hjelp. Eller kanskje nettopp på grunn av politiet og at de ikke møtte opp.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
Morromann skrev (1 time siden):

Gir politiet faen bør politisjefen i Oslo bli avskjediget i unåde. De kan ikke regulere smoittevern sier de., JO DET KAN DE! Dette er ansvarsfraskrivelse som i verste fall kan føre til tap av menneskeliv.

Som en annen skrev, møter titusener opp som sild i tønne blir det mange som "cant breathe" uten politiets hjelp. Eller kanskje nettopp på grunn av politiet og at de ikke møtte opp.

Grunnloven gir jo forsamlingsfrihet, så det du sier henger jo ikke på greip. 

At det ikke er noe lurt av smittevernshensyn endrer jo ikke det rent juridiske. 

Enn så lenge er dette et demokrati 

Endret av Dragolar
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Dragolar skrev (5 minutter siden):

Grunnloven gir jo forsamlingsfrihet, så det du sier henger jo ikke på greip. 

At det ikke er noe lurt av smittevernshensyn endrer jo ikke det rent juridiske. 

Enn så lenge er dette et demokrati 

Så smittevernloven gjelder ikke egentlig? Det er egentlig imot grunnloven å ha forbud mot større samlinger? Så da er det bare å sette i gang med bryllupsfester og lignende igjen? Og regjeringen Solberg kan saksøkes for brudd på Grunnloven?

Lenke til kommentar
Quote

Syv av ti positive til å ta covid-19-vaksine

Ni av ti nordmenn er helt eller delvis enige i påstanden om at vaksiner er trygge, men bare syv av ti er positive til å ta en eventuell vaksine mot covid-19.

Det viser en undersøkelse Kantar som har utført for Norges forskningsråd. Tallene er ikke uventede, mener forskningsrådsdirektør Jon Arne Røttingen.

– Det at befolkningen i noen mindre grad sier ja til at de vil la seg vaksinere versus den generelle vurderingen av om vaksiner er trygge, synes jeg egentlig er en ganske rasjonell vurdering fra den norske befolkning, sier Røttingen til NRK.

Det er uvisst når en vaksine mot koronaviruset er på plass. Så langt har det vært 237 koronarelaterte dødsfall i Norge.

– Foreløpig har vi ikke etablert kunnskap om hvor gode eventuelle covid-19-vaksiner vil være. Når vi får den kunnskapen, kanskje om ett års tid, vil man kunne ta mer informerte valg, og da vil jeg håpe at den prosentandelen øker vesentlig, sier direktøren i Norges forskningsråd.

(NTB)

Jon Arne Røttingen er direktør i Forskningsrådet.
Jon Arne Røttingen er direktør i Forskningsrådet.
FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix

Camilla Helen Heiervang

Quote

Lege: Koronaglasset på Stortinget uten virkning

Veggene av pleksiglass til 225.000 kroner, montert i anledning Stortingets avstemning over den nye bioteknologiloven, hindrer ikke smitte, hevder lege.

Medisinprofessor Bjørg Marit Andersen sier til Dagbladet at de mye omtalte veggene av pleksiglass ikke er egnet til å stanse smitte.

- Skjermene beskytter nok noe mot sidene, men ikke i front. Hvis det sitter en person smittet med koronavirus i salen, vil mesteparten av smitten skje fremover fra stedet der vedkommende sitter, sier Andersen.

– Glasset vil redusere faren for dråpesmitte for dem som deler sete, men det vil ikke redusere smitte for andre i nærheten, sier seniorrådgiver Mette Fagernes i Folkehelseinstituttet.

Thomas Dinning Spence

https://www.aftenposten.no/koronaviruset

Endret av G
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...