Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Miri skrev (1 time siden):

Siste nytt er at de har innlosjert italienske og kinesiske turister på pasienthotell i Tromsø, sammen med kreftpasienter og andre risikogrupper. Tviler på at svenskene har noe å svare med.

Interessant, men de kan ha kommet fra landsdeler som ikke var berørt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
pappkake skrev (1 time siden):

Det er grenser for hva penger kan kjøpe også, når immunforsvaret blir fienden. Det er faktisk gjort rimelig mye arbeid med dette, ikke på grunn av SARS og MERS i seg selv, men fordi de fryktet nettopp et nytt slikt utbrudd i samme familie som ikke kunne vaksineres mot.

Selv om milliarder slenges på bordet nå er det fortsatt en formidabel oppgave som de enda ikke har funnet noe svar på.

Israel sier de er nær, det som sliter er nok testingen....

Lenke til kommentar

Frykter at Berlin-turen kan ryke nå pga viruset. Med tanke på at fotballkamper i Italia blir spilt for tomme tribuner, så er jeg litt bekymret for at derbyet mellom Hertha Berlin og Union Berlin kan lide samme skjebne. Får krysse fingrene, har ikke sett noe info om at Tyskland er skikkelig berørt enda.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234
Nettels skrev (12 minutter siden):

Får krysse fingrene, har ikke sett noe info om at Tyskland er skikkelig berørt enda.

Tyskland er med 545 smittetilfeller i dag, der Italia var for en uke siden, og det femte hardest rammede landet i verden. Hvis ikke Tyskland stenger tribunene snart, så bør folk være ansvarlige nok selv til å unngå slike folkeansamlinger.

Lenke til kommentar
44 minutes ago, Nettels said:

Såpass ja, dette er info som har gått meg hus forbi. ?

https://www.worldometers.info/coronavirus/

image.png.b46c0d3a15b1322ccf498491733115d0.png

 

 

Det er direkte uansvarlig å dra til Tyskland nå for å se fotballkamp. De tallene er bare toppen av isfjellet, se hvor mange som kom hjem smittet fra vinterferie i Italia. De hadde langt færre smittede der da...

Nå skal det sies at Norge har flere smittede per innbygger, men du er i alle fall ikke innom flyplasser og andre smittesentraler. Tyskland har +283 på et døgn...

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Fader, se hva USA kan få til. De kaster penger på å bekjempe monsteret de har i vente. Mens hva har det kommet av signaler om pengebruken i Norge til nå? Ingenting?

Quote

A coronavirus test developed by a US diagnostics company will be available for healthcare providers to order later today.

The US government is ramping up efforts to increase its ability to identify the coronavirus and an ongoing struggle to expand local testing has led to criticism.

Health officials said earlier today they expect to deliver enough coronavirus tests to public laboratories this week to test about 400,000 people.

Officials expect to ship additional test kits to cover up to 1.7m people by the end of next week, US health and human services secretary Alex Azar said.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/05/coronavirus-live-updates-italy-germany-pandemic-europe-uk-us-australia-india-update-latest-news

  • Liker 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Gouldfan said:

Virus test i Norge tror jeg koster minimalt. Bare q tips og venting 2 dager.

 

I USA koster det nok over 1000kr for en test, jeg tror det faktisk koster mer selv med forsikring.

Kilde please?

Jeg har hørt Dr. John Campbell (britisk) fortelle at testen i USA likevel var gratis. Hans kilde igjen var tredjeparts da, men håper at dette stemmer med virkeligheten, det at amerikanere ikke er så dumme med dette fellesløftet ift. denne virusbekjempelsen.

 

8 hours ago, Gouldfan said:

9144 nok kostet det for en virus test i Kansas vist. Endel mer enn frikort for et helt år i Norge..  vs kun en test.

Dette er alle folk med jobber, og sikkert forsikring.. Trenere, business folk osv.

Kilde please? Er dette noe du drar ut av hatten kun, eller overføres den kostnaden evt. til pasient som er det du ser ut å påstå? Nå er jo USA litt spesiell med delstatsoppdeling av styre og stell da. Men, dette ville ha vært fint om du kunne delt kilde på.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
8 hours ago, pappkake said:

Dette er en gammel nyhet nå, og som jeg sa da, så er det "null" sjanse for at de har den klar om tre uker. Selv om de skulle treffe innertier i blinde og alle forsøk går bra så vil de ta lenger tid, og 90 dager til de har volum som er mer enn til egen befolkning skjer ikke, og jeg ville vært skeptisk til være blant de første til å ta en slik vaksine, med tanke på hvor galt det kan gå. Det nytter ikke med hastearbeid her.

Vi kan ikke satse på at en vaksine skal redde oss med det første i alle fall ? For øvrig er det vel 20+ forskjellige vaksiner under utvikling, så det er jo et håp om at noen treffer...

Ja selvsagt skal man ta sånt med en aldri så liten klype salt. Men, det kan gi håp. Det kan også gi våre norske myndigheter litt håp i riktig retning. Men, man vet jo fader ikke hvordan det vil bli tolket av dem da.

Jeg ville ha kjørt på med tøffere smittespredningstiltak fordi 3 uker og 90 dager kanskje er noe litt for optimistisk.

Men, Israel kan også sitte på grunnsettet som skal til, men de må få vaksinen til å fungere også da. Det kan jo bli noen runder for å si det slik, eller de kan ha veldig flaks og treffe tidlig. Man skal heller ikke se bort i fra at slike selskaper kan ha store behov for å spre det positive budskap om nettopp seg selv. Samt at det kan være et ledd i å få villige risikoinvestorer på banen til å sponse gildet med utviklingen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Maabren said:

Endelig noen som litt støttende til.

Mine tanker om Budeia sitt syn er at det finnes en forhasted konkludering derfra. En guide er som regel av litt generell art. Man kan heller ikke alltid forvente å tolke alt etter et diagnosekriterie, da noen pasienter vil kunne mangle den grundige type diagnose og falle i en sekkepost. Jeg vet selvsagt ikke mye om forskjellige typer lungefibrose da jeg ikke er noe helsepersonell. Men, en historie slik som den jeg forteller kan man holde åpent om at kan stemme, kan man ikke vel? Jeg kjenner pasienten relativt godt, så den synsingen om at det er deler av historien som ikke har kommet meg for øre har også relativt lite substans. Det vitner bare om mistro.

Var historien for vill syntes du/dere som ønsker å slå hull på den? Da kan jeg berolige med at legevitenskapen er full av ville historier.

Quote

Lungefibrose opptrer vanligvis som en følge av en betennelsesprosess i lungevevet, enten i en liten del av den ene lungen, eller diffust i begge. Lokaliserte, fibrotiske forandringer kan for eksempel sees etter alvorlige lungebetennelser og tuberkulose. Dersom det fibrotiske området er begrenset, vil det vanligvis ikke påvirke lungefunksjonen i nevneverdig grad. Dersom det dreier seg om en betennelsesprosess med diffus bindevevsdannelse i begge lungene, vil lungefunksjonen derimot kunne bli påvirket i betydelig grad. Disse tilstandene går under fellesbetegnelsen interstitielle lungesykdommer.

Quote

idiopatisk
Ved mange av de interstitielle lungesykdommene er årsaken ukjent, også kalt idiopatisk. Dette gjelder tilstander som sarkoidose og idiopatisk pulmonal fibrose, samt en rekke mer sjeldne tilstander.

Her er det alltid rom for en sekkepost også ikke sant? Noe jeg antar at idiopatisk er designet for, å nettopp kunne lande på en diagnose. For en diagnose må folk selvsagt få, selv om bildet ikke var tydelig.

Det er ikke noen tvil i denne pasientens livshistorie ihvertfall, det kan jeg love dere. Så får legestanden surre på den, som den ellers gjør uansett, med diagnosekriterier, eller det å så tvil om årsakssammenheng som den vitenskapelige metode kan være så flink på.

Jeg kan like godt la de vesentlige bitene komme til overflaten nå da SNL.no gir det støtte der jeg har uthevet ovenfor.

Personen hadde en ekstra ting i mot seg, og det er alderdom. 72-73 år gammel når infeksjonen stod på. Han er vel øyeblikk 75 år gammel blitt snart.

Diagnosen var nok idiopatisk lungefibrose. Men det burde ikke bety noe. Det som betyr noe er at dette scenario ikke er helt umulig slik jeg har beskrevet det.

Pasienten gikk dessuten, med en sannsynlig opportunistisk bakteriell luftveisinfeksjon i evigheter før det bar rett innom lege, noen dager forsøk med antibiotika og så rake veien inn på akutten like etterpå.

Pasienten måtte til slutt legges i medisinsk valgt koma for å gi den stakkars slitne kroppen mulighet til å konsentrere seg om å bekjempe infeksjonen. Ihvertfall et døgn eller mer i kunstig påført koma. En kan nok også si at det var et aldri så lite mirakel at denne slitne kroppen overlevde det hele på akutten.

Pasienten hadde forut for innleggelse gått og hostet i minst 6 månder. Ikke særlig smart, når en ser at det kan lede til 30 % gjenværende lungekapasitet og massive mengder uopprettelig arrvev. Og dertil en forsuret ende på livet innlagt på en sjukeheim.

 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (43 minutter siden):

Kilde please?

Jeg har hørt Dr. John Campbell (britisk) fortelle at testen i USA likevel var gratis. Hans kilde igjen var tredjeparts da, men håper at dette stemmer med virkeligheten, det at amerikanere ikke er så dumme med dette fellesløftet ift. denne virusbekjempelsen.

 

Kilde please? Er dette noe du drar ut av hatten kun, eller overføres den kostnaden evt. til pasient som er det du ser ut å påstå? Nå er jo USA litt spesiell med delstatsoppdeling av styre og stell da. Men, dette ville ha vært fint om du kunne delt kilde på.

Google søk: "coronavirus quarantine cost US"

Lenke til kommentar
Just now, Oddvardm said:

Google søk: "coronavirus quarantine cost US"

Ok, jeg kan være enig i at USA i et helsenøtteskall kanskje ikke er det mest ideelle sted på jord. Selve testen kan like fullt være noe helsemyndigheter i USA har vurdert å være allmennpreventivt og derfor gratis, selv om oppfølgingen av de fattigstes inntekt etterpå kan være katastrofal.

Poenget fra meg var å arrestere en eventuell unøyaktig framstilling av situasjonen da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (2 minutter siden):

Ok, jeg kan være enig i at USA i et helsenøtteskall kanskje ikke er det mest ideelle sted på jord. Selve testen kan like fullt være noe helsemyndigheter i USA har vurdert å være allmennpreventivt og derfor gratis, selv om oppfølgingen av de fattigstes inntekt etterpå kan være katastrofal.

Poenget fra meg var å arrestere en eventuell unøyaktig framstilling av situasjonen da.

Ingen problem. Det er jo akkurat hva vi alle skal gjøre ?

Lenke til kommentar
7 hours ago, PingEnt said:

Ikke alle forstår alle vitser.

Man kan ikke vitse av absolutt alt heller. Det har vi jo også egne diskusjonstråder satt av til, altså å dele vitser. En og annen vits kan være morsom. Da synes jeg heller Budeias humor er mer treffende, med godlyder fra innimellom trær og sånt i kollenrennet. Men, jeg valgte å ikke gi tommel til det for å ikke avspore helt. Kan hende intern humor laget av deg selv i tråden delt mellom oss er mer treffende enn en slik ekstern kilde?

Ble litt for avsporende den eksterne satirekilden. Og jeg er tilbøyelig til å tenke at det var for avsporende jeg også. Det behøver ikke å bety at vi er noen tørrpinner.

Endret av G
Lenke til kommentar

Er sikkert minst like tungrodd i helsemyndighetspolitikken, om enn ikke bare mer over there i USA. Kan jo hende de blir mer samkjørte gitt det bittelitt tid? La oss håpe det!  De har ihvertfall begynt å gi noen signaler om at ting blir tatt mer på alvor.

 

Sør-Korea vs. Japan, ser ikke ut å være bestevenner for tiden:

Quote

South Korea said on Friday it will consider countermeasures to Japan’s “unjust, unacceptable” travel restrictions barring visitors from areas which have been hard hit by the coronavirus epidemic, Reuters reports.

The presidential National Security Council met after Japan said it would bar arrivals from highly affected areas in South Korea and Iran and order a two-week quarantine for those from other regions.

“It is unacceptable that the Japanese government took such an unjust action without prior consultations with us, and we will explore necessary countermeasures based on principles of reciprocity,” the council said in a statement.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/06/coronavirus-update-latest-live-news-symptoms-cases-global-infection-rate-uk-usa-australia-italy-china-updates

 

Canada, B.C., det er veldig mye asiatiske mennesker som bor i Vancouver forresten. Som kanskje kan forklare den lettvinte importen der borte:

Quote

In Canada, we’re hearing reports via Canadian media of the first community transmission of the coronavirus in British Columbia. We should have more definitive information soon.

For now, the Vancouver Sun has reported that eight new cases have been confirmed in the province, including in a woman who “has not travelled recently and has had no close contacts with any recent travellers.”

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/06/coronavirus-update-latest-live-news-symptoms-cases-global-infection-rate-uk-usa-australia-italy-china-updates

 

Stemningen i Wuhan, Kina:

Quote

A top Chinese official visiting Wuhan has been heckled by residents who yelled “fake, fake, everything is fake” as she inspected the work of a neighbourhood committee charged with taking care of quarantined residents.

Quote

Since 12 February, all residential compounds in Wuhan have been put under lockdown, barring most residents from leaving their homes. Neighbourhood committees have been charged with handling everything from arranging hospital visits and quarantines of residents, as well as residents’ supplies of food and daily temperature checks.

But many residents have complained to the Guardian and other media that the community workers have not provided needed assistance. Community workers have complained that they have been overwhelmed.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/06/fake-fake-senior-chinese-leader-heckled-by-residents-on-visit-to-coronavirus-epicentre

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (18 timer siden):

Mindre hysteri enn det bør. 80% syke, 15-20% så alvorlig at de antagelig aldri blir friske (ødelagte lunger), 50% må legges inn på sykehus og få oksygen, 6% døde (status per i dag). 

Media fokuserer desverre bare på dødelighet, ikke alle de andre problemene som oppstår ved denne sykdommen. 

Da tar helsenorge feil, og du bør ringe å oppdatere de

Endret av Villfaren
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
7 hours ago, pappkake said:

Det er grenser for hva penger kan kjøpe også, når immunforsvaret blir fienden. Det er faktisk gjort rimelig mye arbeid med dette, ikke på grunn av SARS og MERS i seg selv, men fordi de fryktet nettopp et nytt slikt utbrudd i samme familie som ikke kunne vaksineres mot.

Selv om milliarder slenges på bordet nå er det fortsatt en formidabel oppgave som de enda ikke har funnet noe svar på.

Hvor mye prosjektmidler ble totalt delt tut til forsking på SARS- eller MERS-vaksine, hvilke forskningsinstitutt fikk midlene, og hvordan ble de fordelt? Det spiller en stor rolle i hvor lett det er å utvikle en vaksine.

Lenke til kommentar
Quote

2883.jpg?width=780&quality=85&auto=forma

World Health Organization Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus. Photograph: Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images

World health officials have warned that countries are not taking the coronavirus crisis seriously enough, as outbreaks surged across Europe and in the United States where medical workers sounded warnings over a “disturbing” lack of hospital preparedness, Reuters reports.

The World Health Organization warned Thursday that a “long list” of countries were not showing “the level of political commitment” needed to “match the level of the threat we all face”.

“This is not a drill,” WHO chief Tedros Adhanom Ghebreyesus told reporters.

“This epidemic is a threat for every country, rich and poor.”

Tedros called on the heads of government in every country to take charge of the response and “coordinate all sectors”, rather than leaving it to health ministries.

What is needed, he said, is “aggressive preparedness”.

 

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/06/coronavirus-update-latest-live-news-symptoms-cases-global-infection-rate-uk-usa-australia-italy-china-updates

 

Palestina

Quote

WHO says seven confirmed Covid-19 cases in the Palestinian Territories

5100.jpg?width=780&quality=85&auto=forma

Employees of a private company walk out of the Church of the Nativity in the West Bank city of Bethlehem, after spraying sanitisers as a preventive measure against the coronavirus, on March 5, 2020. Photograph: Musa Al Shaer/AFP via Getty Images

The World Health Organization has added the occupied Palestinian territories to its updated list of confirmed locations with coronavirus, the first designation for the area since the outbreak began.

In a statement, the global body said the Palestinian Ministry of Health had confirmed seven cases of Covid-19. On Thursday, Palestinian authorities said they suspected cases might arise after a group of Greek tourists who visited the holy city of Bethlehem tested positive for Covid-19 following their return to Greece.

To prevent contagion, the Palestinian Authority has effectively shut down the West Bank for a month, closing all schools, and banning tourists from booking hotel rooms.

Israel, which occupies the West Bank, also closed military checkpoints leading to Bethlehem. So far, no cases have been reported in Gaza, which is geographically isolated from the West Bank and blockaded by Israel and Egypt. Israel has confirmed 16 cases, all of them people who have been isolated.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/06/coronavirus-update-latest-live-news-symptoms-cases-global-infection-rate-uk-usa-australia-italy-china-updates

 

Kina, fabrikksikkerheten tas på alvor. Fra midten av utbruddet

Quote

6378.jpg?width=780&quality=85&auto=forma

Security employees on duty check their colleagues’ temperature at their workstations in Appotronics factory in Shenzhen, amid coronavirus outbreak in China. Photograph: Alex Plavevski/EPA

 

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0nxQ56/virusekspert-jeg-tror-dette-blir-veldig-stort

Dette er ganske stort for å være klistret til forsiden av VG

Quote

Virusekspert: – Jeg tror dette blir veldig stort
Folkehelseinstituttets mangeårige smitteekspert Preben Aavitsland sier helsemyndighetene er betydelig mer bekymret for corona-utbruddet enn de var under svineinfluensaen i 2009. Da døde 32 nordmenn.

– Hva vet dere om de mest alvorlig tilfellene?

– Vi vet at det går et skille ved 1–2 uker. Hvis pasienten blir dårligere etter 1–2 uker, får de ofte viruslungebetennelse langt nede i lungene. Det kan ødelegge lungene og gi akutt lungesvikt. Da trenger pasienten pustehjelp. Vi vet også at risikoen for barn og unge voksne er liten. Fra 60-årsalderen øker den voldsomt.

– Hvor henter dere informasjon fra?

– Vi får oppsummeringer, leser internasjonal litteratur og får informasjon i andre sammenhenger. Det viktigste bildet er at risikoen for å dø når man har fått denne sykdommen, øker betraktelig med alderen, sier Aavitsland.

 

Dette er fra FHI og er en langt mer riktig beskrivelse enn hva vi har sett fra dem tidligere. Snur de? Kanskje de ser at det brenner for raskt nå og at man må skru opp realismen litt slik at overgangen til den realiteten blir lettest mulig?

Uansett en veldig stor u-sving fra FHIs tidligere "snue og mild forkjølelse!

Endret av pappkake
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Gjest endret tittelen til Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon
  • Uderzo klistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck låste denne emne
  • Evil-Duck gjenåpnet denne emne
  • Gjest avklistret denne emne
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...