Gå til innhold

Søke jobb i annen bransje


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er veldig usikker hva jeg skal gjøre. Jeg har jobbet noen år i Oslo nå, og tenkte flytte hjem mot der jeg er fra, da jeg vil nærmere familien og gamle venner som er begynt å etablere seg. Jeg er en mann på 28 år.

Jeg har bakgrunn fra marin teknikk på NTNU og har toppkarakterer der. Jeg har et selskap i nærheten av hjembyen som jeg vet vil ha kompetansen min, tilbyr store internasjonale prosjekter og betaler godt. Jeg er dog fristet til å ikke søke jobb her, ettersom jeg har lyst å bo i nærheten av sentrum og ikke måtte pendle 45 minutter hver vei om jeg jobber der. Alternativt må jeg bo nærme jobb, men da er venner og familie 45 minutter unna, noe som ødelegger mye av poenget ved å flytte fra Oslo. I tillegg er jeg nylig singel og kan tenke meg å bo sentralt, treffe jenter og etterhvert få noe mer langvarig i hjembyen.

Alternativt kan jeg søke jobber innen IT. Jeg har stor interesse for programmering, og egentlig mer lyst å jobbe som systemutvikler eller med noe form for data science istedenfor marin teknikk. Jeg har sendt noen søknader allerede, og blitt innkalt til intervju. Jeg tror karakterene mine gjør meg attraktiv, til tross for at jeg ikke har bakgrunn innen IT. Samtidig som det er gøy at arbeidsgivere viser interesse, er jeg redd for at jeg vil få mye dårligere vilkår ved å bytte bransje. Fordelen er at disse jobbene er mer sentrumsnære, virker mye mer spennende og gir meg muligheten til å utvikle meg innen noe helt nytt. Dessverre er jeg redd for at å jobbe med noe helt annet en del år vil gjøre meg mindre attraktiv for bedrifter innen marin teknikk, og at jeg faller bakpå med tanke på lønnsutvikling.

Siste alternativet er å ta en litt mindre internasjonal jobb, litt dårligere betalt jobb, men i samme bransje som jeg er i, og med kontor rett i beste del av sentrum. Det frister egentlig, da denne arbeidsplassen er stor og har mye sosiale aktiviteter og muligheter for karriere, bare ikke mest konkurransedyktig på kandidatene de ansetter.

I forbindelse med denne situasjonen har jeg noen spørsmål. Håper at noen med erfaring fra lignende situasjoner kan svare, eller noen som kjenner noen fra lignende situasjoner.
1. Bør jeg forvente signifikant dårligere betingelser ved å bytte bransje?
2. Vil jeg falle bakpå i bransjen jeg er nå, dersom jeg gjør noe annet noen år?
3. Hva ville dere gjort i en tilsvarende situasjon?

Andre gode råd og innspill tas gjerne imot. Tusen takk for alle svar!

 

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg syns 45 minutter er mye, jeg. Er mye tid av livet som går med på å sitte på buss. En ting er om jeg måtte sykle en halvtime, men å sitte på ræva så mye tror jeg blir for mye, etter lange dager på jobb. Går jo kanskje an å forsøke å bo midt mellom jobb og sentrum da...

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

La til et alternativ til - en dårligere jobb i samme bransje, men i sentrum.

og spetter: hvorfor mener du jeg bør ofre noe for å stige i gradene i jobb? Kanskje litt banalt spørsmål, men jeg er virkelig der at jeg lurer på om jeg skal gi opp en veldig karriereutvikling og heller leve et enklere liv. Da vil dog alt arbeidet for gode karakterer være bortkastet, føler jeg...

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

normalen er vell og bruke 30-60 min til jobb, i bil.

om du bare trenger 45 min med buss kan det ikke være langt unna jobb 

 

hva med og bo midt i mellom sentrum og jobb , da er det bare 20 min hver vei ;)  eller begynn og kjør bil så tar det sikkert halve tiden.

( jeg ville heller snakket om lengder i km og ikke i minutter, da er det litt letter og skjønne hvor langt du beveger deg. )

 

 

Endret av Mato
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...