Gå til innhold

Medisin utdanning i Ungarn


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har tenkt å studere medisin i Ungarn. Alle av den praktiske informasjonen om hvordan jeg skal søke også all annet har jeg fått godt innsyn. Hoved spørsmålet mitt er hvordan er studie forløpet som er det mye skriftelig vurderinger eller mere muntlig vurderinger. Det er ganske klart at medisin utdanningen i Ugarn er ganske vanskelig. Videre lurer jeg på om folk er veldig rasistiske. Siden at jeg er ikke etnisk norsk og har en bakgrunn fra et annet verdensdel, altså Afrika. Dessuten lurer på om læreren kan favorisere enkelte elever på grunn av hudfarge.

 

Takk

Endret av Omnia vincit amor
Flyttet fra ferie og reise -> annen utdanning
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om utdanning bør du spørre andre steder, men rasisme er klart mye mer utbredt i tidligere østblokkland enn i vesteuropa. En undersøkelse i EU fra 2015 viste at i Ungarn ville 50-60% ikke la sine barn leke med mørkhudede. Estland, Latvia, Romania og Hellas lå på samme nivå. I Litauen, Tjekkia, Slovenia og Bulgaria lå de på 60-70%. Best innen EU var Sverige, Storbritannia og Nederland med 0-10%. Og etter migrasjonskrisen og mange lokale konflikter er neppe situasjonen bedre idag.

http://ec.europa.eu/COMMFrontOffice/publicopinion/index.cfm/Survey/getSurveyDetail/instruments/SPECIAL/surveyKy/2077

 

Da jeg hadde en mørkhudet samboer valgte jeg å ikke reise til østblokkland med henne.

Lenke til kommentar

Jeg tror det blir vanskelig å ta et studium uten å være andre steder enn hjemme og på forelesning, kollokvier og samarbeid med medelever er en del av studiet. Og mange vil si at den sosiale delen av å være student er viktig. Innen medisin må man antagelig ha praksis et sted og man vil der måtte forholde seg til pasienter og kolleger. Og selv om man ikke blir fysisk angrepet kan det være noen, professorer eller studenter, som bestemmer seg for å sikre at noen de er imot ikke kan bestå eksamen og det er mange stygge grep som er tatt opp gjennom historien. Og skulle det skje en uheldig hendelse kan man lett mintenkes eller anklages av ingen annen grunn enn at man skiller seg ut.

Folk er forskjellige, noen vil bite sammen tennene og holde seg for seg selv, noen ønsker være aktive og synlige i samfunnet for å være et godt eksempel og gjøre rasistene til skamme, og andre igjen velger å holde seg helt unna slike land og ikke bruke tid og krefter på et sted hvor de defacto må reise 60 år tilbake i tiden. Du må selv finne ut hva du ønsker gjøre og det er jo fullt mulig at du ikke vil oppleve noe negativt i Ungarn.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Huff, det knøt seg virkelig i magen når jeg leste dette. Det er helt absurd at du - eller noen i det hele tatt - skal måtte tenke på slikt. Og det er vondt å tenke på at du synes det er «greit» å oppleve rasisme så lenge det ikke er snakk om vold, spytting og slikt.

Jeg er hvit og har ikke studert i Ungarn, men følte at jeg likevel måtte si noe. Det blir synsing, ta det for det det er.

Ja, det stemmer at det er mer og økende rasisme i Øst-Europa. Men jeg ville, basert på ren logikk, tenkt følgende. For det første skal du inn i akademia. Det er høyt utdannede folk som er dine «lærere». Det er mindre vanlig med rasistiske holdninger i slike miljø. Dessuten lever disse universitetene godt på at studenter fra Norge betaler skolepenger (hvor den norske staten bidrar) for å studere der - de har liten grunn til å risikere dårlig publisitet. Man kan selvsagt aldri gardere seg mot idioter, men i den grad du evt skulle oppleve noen forskjellsbehandling så tror jeg det i så fall vil være grunnet mer ubevisste fordommer og ikke veldig fremtredende (om i det hele tatt). Du vil jo også være en del av en «norsk» klasse der nede, og de vil vite at du kommer fra Norge, noe som blir en annen situasjon om du kom inn som søker fra Ungarn og snakket gebrokkent ungarsk. Jeg tror det er veldig stor sannsynlighet for at det vil gå veldig fint.

Når det kommer til dagliglivet så må du huske på at også der vil du være en del av et «norsk» miljø. Drar dere på byen blir det som en gjeng norske studenter, omgitt av mange som ser «norske» ut, noe som er et helt annet utgangspunkt om en innvandrergjeng skulle gjøre det. Ellers er det helt sikkert slik at man lærer seg raskt hvilke bydeler og steder man bør holde seg unna, som i de fleste større byer. At du ikke skulle føle deg relativt trygg rundt en campus med mange internasjonale studenter og til og fra hjemmet ditt (som vel bør ligge relativt nært), til nærbutikken, kroa osv kan jeg ikke skjønne.

Krysser fingrene for deg!
 

Lenke til kommentar
Lid/Ran skrev (20 minutter siden):

 Men jeg ville, basert på ren logikk, tenkt følgende. For det første skal du inn i akademia. Det er høyt utdannede folk som er dine «lærere». Det er mindre vanlig med rasistiske holdninger i slike miljø.

Jeg er redd for at dette er en veldig naiv tro. Selv har jeg blitt skremt at hva ellers oppegående og velutdannede folk i østblokkland har prestert å si. De er selvsagt preget av hva som er konsensus i samfunnet. Regn dette som en reise 60-70 år tilbake i tid.

Lenke til kommentar
  • ilpostino endret tittelen til Medisin utdanning i Ungarn

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...