Gå til innhold

Hvorfor er spania dyrest land å bli syk i?


LMH1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det står ingen ting i den artikkelen om at Spania er det dyreste landet å bli syk i, det står at det er flest skademeldinger fra Spania som er ganske naturlig siden Spania er et land som veldig mange nordmenn ferierer i og flytter til.

Hvis man har med helsetrygdekortet på ferie i Spania så er man rimelig trygg på at man ikke blir sittende igjen med regningen selv, men det kan være lurt å ha en privat reiseforsikring i tillegg. Egenandelen på medisin er også latterlig lav sammenlignet med Norge, norske pensjonister som flytter til Spania kommer inn under det spanske trygdesystemet og får de samme rettighetene som spanjoler.

Prisene i USA er noe helt annet siden store deler av helsevesenet der er privatisert som gjør at de kan holde prisene kunstig høye. 

Lenke til kommentar

Grunnen til at sjukehus og generell behandling i USA er dyrt er fordi ein opererer med fiktive prisar for pasientar som ikkje har forsikringsavtale. 
Dette gjer at at folk flest må ha forsikring ettersom dei fiktive prisane er så store at ein ikkje kan basere seg på å betale frå eiga lomma dei gongane ein treng det.
Denne ordninga gjer også at forsikringsselskapet kan skryte av kor stor rabatt dei har forhandla fram med sjukehusa for sine forsikringskundar.

For pasientar i USA som ikkje har forsikring så er det mogleg å forhandle med sjukehuset om å redusere prisen, men fyrst får du presentert den fiktive prisen som "ingen" faktisk betalar. Har du råd eller er for sjuk til å forhandle så blir det dyrt for deg, men har du forsikringsavtale som dekker kostnaden så betalar forsikringsselskapet ein langt lavare pris.

På reiser innad i Europa så er det eigne avtalar som gjer at du får hjelp utan at det kostar så mykje. Men det kan bli dyrt dersom du ferierer f.eks. i Spania og har behov for å bli henta med ambulansefly for transport heim til Norge ettersom det då må sendast eige fly frå Norge med minst to pilotar, ein lege og ein sjukepleiar som sjølvsagt skal ha dekt sine utgifter til lønn, flyleige og andre utgifter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
1 hour ago, LMH1 said:

Selv generielt syns jeg det er bortkastet med forsikring men man kan jo vurdere selv kan være fordel hvis man vet er stor sansynlig å bli syk.

Dessverre er ting som bilulykker vanskelig å forutsi, og ting som kan bli ekstremt, ekstremt dyrt.

Lenke til kommentar
5 hours ago, LMH1 said:

Selv generielt syns jeg det er bortkastet med forsikring men man kan jo vurdere selv kan være fordel hvis man vet er stor sansynlig å bli syk.

Hvorfor mener du reiseforsikring er bortkastet? Den oppfyller alle kriteriene for en god forsikring - nemlig at sannsynligheten er lav, men konsekvensene ekstreme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Heldigvis vet man med stor sannsynlighet når man blir akutt syk, som f.eks blindtarmbetennelse eller akutt matforgiftning. Å fjerne blindtarmen koster heldigvis i snitt bare 300 000kr i USA, relativt billig sånn sett, ift f.eks trafikkulykker som kan gå nesten uendelig høyt. 
Selv tegner jeg ikke husforsikring før jeg tror huset skal brenne ila kort tid.

Ja, det er ett snev av ironi her..

 

Edit: men ja, oftest er forsikring unødvendig, men det er den ene gangen man trenger den der den skiller mellom ett sykehusbesøk som er kjip nok i seg selv, og ett sykehusbesøk man bokstavelig talt betaler for resten av livet..
https://www.dagbladet.no/tema/her-hentes-en-norsk-turist-hjem-til-gigantgjeld---fordi-han-glemte-forsikring/66052061

Endret av aklla
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Skatteflyktning skrev (6 minutter siden):

Ingen av dere her har gjort noe slikt valg, dette valget har regimet tatt.

Nei vel, men det er vel langt off topic. Hvilken reiseforsikring anbefaler du for norske statsborgere som reiser i hjemlandet?

edit: Med "hjemlandet" mener jeg da selvfølgelig "Norge", om du skulle ville kverulere om det.

Endret av frohmage
  • Liker 2
Lenke til kommentar
7 minutes ago, frohmage said:

Nei vel, men det er vel langt off topic. Hvilken reiseforsikring anbefaler du for norske statsborgere som reiser i hjemlandet?

En forsikring som vil gi dem rett til å reise ut av landet for å få hurtigere behandling ... til Sveits, Singapore, eller USA

Eller til og med Spania ... for å skru det litt tilbake til topic ... tross alt de har ett mer effektivt helsevesen enn i Norge. :)

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...