Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkamera, ca 2k-ish


aklla

Anbefalte innlegg

Da mitt gamle kamera driver å tar kvelden så tenkte jeg å kjøpe ett nytt. Det gamle var av den dårlige typen, så tenkte å se om det muligens var greit å se om jeg fikk noe litt bedre :)
Tenkte ca 2k, men er fleksibel om det er verdt det.

Ingen idè om hva som er bra og ikke..

Wifi tror jeg er ett pluss, så kan den automagisk laste opp til NAS`et mitt, eller?
Veldig stort pluss om den går på USB og ikke sigarett-tenner

Endret av aklla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
aklla skrev (På 26.1.2020 den 22.27):

Jeg tror det er et bra valg ja. Jeg har hatt flere BlackVue kameraer opp igjennom tidene.

Det du fant der har også 60fps (de fleste ligger på 30fps), så det er absolutt positivt da man fanger flere detaljer når man kjører.

Bruker selv Thinkware F770 som jeg er forsåvidt fornøyd med, men snuser litt på et 4K dashcam (ThinkWare U1000).

Edit: Kjøper du det i fysisk butikk hos feks ClasOhlson, så ta vare på kvitteringen. Det er jo typisk sted man kaster kvittering etter litt, hvertfall for min del. Tror ikke de lagrer kvitteringer i sine systemer(?).

Endret av Merko.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
aklla skrev (1 time siden):

Hvordan er der når bilen er parkert, funker det bra?

Litt forskjell fra kamera til kamera, og hvordan du kobler det.

Bruker du "hard wire"-metoden, slik at det er tilkoblet batteriet hele tiden, så vil de som regel gå i "parkmodus" når du parkerer.
Da tar de opptak ved bevegelse, eller dersom noen kommer borti bilen slik at XYC-sensorene registrerer det.

Men da må du passe på at kameraet selv kan måle batteriet på bilen for strøm, slik at det skrur seg helt av når det blir lavt.
Jeg vet at ThinkWare gjør dette innebygd i kameraene, men på enkelte kameraer så må man ha noe i mellom som kutter strømmen, slik at du ikker kommer til flatt batteri på bilen etter X dager. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sarasin skrev (39 minutter siden):

Hvorfor styre unna NextBase?

Jeg har bare generelt mye dårlig erfaring med produktene demmes.
I tillegg (hvertfall på tidligere modeller), så bloater de skjermbildet med "Nextbase" med stor skrift på videoene, men dette kan det jo tenkes at de har justert med de nyere modellene.

Ellers føles kameraene demmes veldig "klumpete".  

Lenke til kommentar

Kamera står jo bak speilet uansett så klumpete er en greit. Kjøpte jo ett relativt billig kamera på komplett(kitvision), antar tilsvarende kvalitet som kanskje nextbase. Var ok kamera, men bevegelsessensor tømte kameraet raskt og ingen god mulighet til å koble direkte på batteriet. Returnerte til komplett da det restartet deg så hyppig at det ikke er til å stole på..

Men reklame på videoene er sært..

Lenke til kommentar
3 hours ago, Merko. said:

Jeg har bare generelt mye dårlig erfaring med produktene demmes.
I tillegg (hvertfall på tidligere modeller), så bloater de skjermbildet med "Nextbase" med stor skrift på videoene, men dette kan det jo tenkes at de har justert med de nyere modellene.

Ellers føles kameraene demmes veldig "klumpete".  

Vel, nå har jeg sittet og lest reviews og reports på kameraer den siste uken, og har bare hørt gode ting om NextBase. Har riktignok ikke fått kameraet enda, men venter på det nå. Angående bloatware-ikonet, er dette noe du kan skru av i menyen - i hvertfall på de modellene (212g og nyere) jeg har sett på.

Jeg har kjøpt et hardware-kit som er koblet rett på sikringsboksen i bilen (jeg kan egentlig ingenting om sånne ting, men dette var ikke noe stress), så kameraet blir hardlinket mot strøm når tenningen er på. Ellers har det jo et batteri som skal vare i 30 minutter, så jeg regner ikke med at det blir noe problem i forhold til "parkeringsmodus". Kommer kanskje an på sensitivitet og sånne ting, men dette er noe jeg ikke kan si noe om før jeg har prøvd det selv :)

Lenke til kommentar
Sarasin skrev (4 minutter siden):

Vel, nå har jeg sittet og lest reviews og reports på kameraer den siste uken, og har bare hørt gode ting om NextBase

Du får oppdatere oss på hvordan det går med det nye kameraet :) Kan godt være at de nye modellene  fungerer vesentlig bedre enn tidligere.
Jobbet i butikk tidligere, da var det generelt mye feil på Nextbase, men så lenge du har kjøpt i Norge så er du hvertfall sikret litt mtp reklamasjoner ol.

Sarasin skrev (4 minutter siden):

Kommer kanskje an på sensitivitet og sånne ting

I parkmodus, så er kameraet på hele tiden, så sensitivitet ol betyr igrunnen ikke så mye. Det er bare hvor mye av det den tar opp den faktisk skal spare.

Lenke til kommentar

Ok. Er litt usikker på hvor "viktig" parkmodus er uansett, men håper jo de har vært passe gjennomtenkte i hvordan dette fungerer. En annen ting jeg har oppdaget er at dersom man kobler hardwire-kittet til en sikring som konstant har strøm, har den en sirkingsfunksjon mot å tømme batteriet for strøm, og det er jo kjekt :p Jeg velger likevel å koble til på en sikring som ligger mot tenninga i bilen, men det er bare meg :)

Lenke til kommentar
Sarasin skrev (9 minutter siden):

Ok. Er litt usikker på hvor "viktig" parkmodus er uansett

Jeg synes det er viktig med parkmodus.
Alt fra når du parkerer hjemme, til du er på butikken ol. Utrolig mye forskjellig som har skjedd når man står parkert. ? 

Sarasin skrev (9 minutter siden):

Jeg velger likevel å koble til på en sikring som ligger mot tenninga i bilen, men det er bare meg

Da vil jo ikke parkmodus fungere, så fremt det ikke har et internt batteri som du var inne på. Dersom det er tilfellet så er det kanskje like greit, men 30minutter jo litt i det minste laget. Kan sikkert koble på "powerbanks" på dashcam også som gjør at det varer mye lengre.

 

Lenke til kommentar

Fra manualen:

Parking Mode
When Parking Mode has been turned ON, the iN-CAR CAM remains in standby mode, when the 12Vdc supply has been turned OFF (typically removing your ignition key). Should physical movement of the vehicle be detected the iN-CAR CAM will power on and start recording a 30 second video and then return to standby mode.
The recorded file will automatically be protected.


Options: On and Off
Default Setting: Off

Note:
- Remember to turn off Parking Mode from within the Setup Menu during normal driving use,
to turn off Parking Mode stop the recording and then change setting to Off.

 

- - - - -

 

Jeg tenker jo at batteriet ikke akkurat holder lenge / mange opptak i og med at 30 minutter x 30 sekunder = 60 opptak. Er du utenfor en daglivarebutikk, så vil jo kameraet mer eller mindre filme kontinuerlig. Likevel - dersom du parkerer et sted utover en kveld eller lignende, så burde det holde, med mindre det er fest utenfor bilen din :p

Lenke til kommentar
Sarasin skrev (16 minutter siden):

dersom du parkerer et sted utover en kveld eller lignende, så burde det holde, med mindre det er fest utenfor bilen din

Normalt sett så tar den jo opptak hele tiden, så er det kun ved bevegelse at den faktisk sparer på opptaket.
Kameraet må være "våken" for at det skal kunne registrere bevegelse.

Men ut ifra det du poster over, så virker det som den ikke tar opptak, men skrur seg på dersom noen kommer borti bilen.. Du får teste det ut når du får kameraet :)

Lenke til kommentar

Da er kameraet montert og hardwire-kitet fungerte som det skulle. Gir strøm når tenningen er på (spleisa med sikringen til bakruteviskeren, da jeg ikke hadde noen ledige slots (15A)), og kameraet skrur seg på. Foreløpig har jeg slengt inn et eldre (2 år?) SD-kort på 32gb, så vi får se litt på videoene etter kjøring i dag.

Kameraet er lite og hendig, men jeg hadde håpet jeg kunne festet det i det "skraverte" feltet på frontruten, men der var det for ruglete, og det løsnet. Så det ble stående litt lenger ned på ruten, og synes såvidt under speilet.

Forresten - jeg hadde misforstått totalt angående "parkeringsmodus"! :p Der jeg trodde kameraet fanget opp fysisk bevegelse utenfor bilen, starter det naturligvis opptak hvis bilen er i bevegelse :p  Da har jeg større tro på at batteriet skal holde ;)

Tenkte å prøve å filleriste bilen senere i dag for å se hvordan det fungerer, men foreløpig blir det å teste selve filmingen under kjøring.

So far , so good :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...