Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Rørlegger vil ikke gi oss tegningene av badet vårt


Anbefalte innlegg

Hei. Vi flyttet inn i et hus bygd i 2013 for to år siden. Nå har vi funnet ut at vi ønsker å pusse opp badet. Flislegging og overflatearbeid gjør vi selv, men siden vi har lyst å flytte rundt på vask, do og dusj fikk vi en rørlegger på befaring. Han trengte rørtegningene fra firmaet som bygde badet før han kunne gi oss et prisoverslag. 

Nå har vi vært i kontakt med firmaet som bygde badet, og møtte på et av de mest nedlatende menneskene vi noen gang har snakket med. Han nektet å sende oss plantegningene for badet vårt fordi han mente dette ble "for dyrt til at vi kunne gjøre det uansett" og at det kom til "å ta han mange timer å finne de tegningene, så han måtte ha timesbetalt for å i det hele tatt begynne å lete etter de". 

Mitt spørsmål her er egentlig bare om han kan nekte å sende oss tegningene til VÅRT hus på den måten? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt ute på tynn is her, men ble ikke TEK10 innført 2010, som gjør at rørlegger skal legge frem dokumentasjon på utført arbeid?

Hvorvidt dere kan kreve slik dokumentasjon gratis etter 6 år er noe usikkert, jeg ville tippe at dere ikke har noe krav på å få dette utlevert nå så lenge etter, eventuelt at rørlegger er i sin rett når han forlanger betalt for jobben.

Det virker likevel pussig at de skal ha betalt for å finne dette, de fleste gjør slike ting som en service til potensielle kunder.

På den andre siden, bør det ikke være noe stort behov for tegningene dersom dere skal renovere hele badet å flytte rundt på ting, rørene må jo uansett legges om, nytt membran osv. å man finner jo ut hvor alt er under riving av det gamle.

Man undres jo samtidig litt over at det behov for å totalrenovere et seks år gammelt bad, men det får være opp til hver enkelt.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...