Gå til innhold

Frp går ut av regjeringen


Anbefalte innlegg

2 minutes ago, Tåkefyrste said:

Hu har bare slutta seg til de verste svina i IS, men neida hun har ikke gjort noe galt. Flott dame det der.

I fylgje grunnlova er ikkje ein norsk statsborgar forbrytar før vedkommande er dømd.  Vi har òg eit klårt skilje mellom lovgjevande, utøvande og dømmande makt, og berre den dømmande makta kan dømme nokon til straff.

 

Eg forstår at du ynskjer både maktfordelingsprinsippet og uskuldspresumsjonen fjerna.  Korleis tykkjer du vi skal gjere det?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gavekort skrev (2 minutter siden):

Men som 0laf sier så har det aldri vært et spørsmål om å frata statsborgerskapet, fordi Norge er ikke en prinsippløs fasciststat. FrP krangler over småligheter på bekostning av et sykt barn sitt liv og helse.

Nei, FrP krangler over hvorvidt Norge skal yte konsulær bistand til mennesker som har valgt bort Norge, og aktivt kjempet i en terrororganisasjon som er i strid med norske verdier, det er prinsipielt viktig, selv om denne kvinnen i seg selv er helt ubetydelig.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
0laf skrev (Akkurat nå):

Nei, FrP krangler over hvorvidt Norge skal yte konsulær bistand til mennesker som har valgt bort Norge, og aktivt kjempet i en terrororganisasjon som er i strid med norske verdier, det er prinsipielt viktig, selv om denne kvinnen i seg selv er helt ubetydelig.

Det var mange fancy ord på "gidder ikke å hjelpe sykt barn fordi da må morra bli med".

  • Liker 7
Lenke til kommentar
9 minutes ago, 0laf said:

Hun var ikke fengslet i det hele tatt, hun befant seg i flyktningeleiren al-Hol, etter å ha flyktet fra det siste området IS kontrollerte rett før den Islamske Staten falt. Det er ingenting i veien for at hun kunne kommet seg hjem på egen hånd.

Trur du ikkje ho hadde teke med seg ungane og reist heim for lenge sidan dersom det ikkje var noko i vegen for det?  Det er nok eit hakk verre enn du latar til å tru.  Staten yter konsulær bistand til nordmenn som står fast i utlandet.  Det er heilt vanleg, og det gjeld sjølv om vedkommande som står fast er mistenkt for å ha brote norsk lov.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 minutter siden):


Da har du misforstått saken fullstendig.

FrP ønsket å hente hjem barnet, men ikke moren, fordi hun selv har valgt seg til den Islamske Staten.
FrP, Høyre, AP og flere andre partier er enige om at Norge ikke bør yte slik bistand til tidligere medlemmer av terrororganisasjoner.

Moren nektet å sende fra seg barnet, Frp mente at hun selv fikk stå inne for det valget når hun hadde tilbud om å få behandling for gutten, og hun er selvfølgelig fremdeles norsk statsborger og har mulighet til å komme seg til Norge på egen hånd, selv om gutten ble hentet med fly tidligere.

Høyre og AP snudde i saken, og mente at det var greit å hente moren også, for å få barnet hjem.

FrP står altså på sitt prinsipp om at Norge ikke bør yte konsulær bistand til terrorister, selv når de holder sine egne barn som gisler, og at de selv får stå inne for konsekvensene av et slikt valg.

Jeg har misforstått saken? Du sier jo fortsatt "gidder ikke å hjelpe sykt barn fordi da må morra bli med".

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (8 minutter siden):

Trur du ikkje ho hadde teke med seg ungane og reist heim for lenge sidan dersom det ikkje var noko i vegen for det?  

Det kan være, hun satt tross alt ganske fast i al-Hol i Syria, det er ikke bare-bare å komme seg til en flyplass å finne penger til å kjøpe billett hjem, men det er jo slikt man må tenke på når man reiser for å støtte IS.

Dersom jeg reiser til Spania å drikker opp alle pengene, tror du norske myndigheter sender et privatfly for å hente meg?

Denne kvinnen var så vidt jeg har forstått en av de siste IS-medlemmene som ga seg, hun var i området Al-Baghuz Fawqani, det siste som falt, i mars 2019, slik at hun har ikke sittet lenge i leiren, men så nok sitt snitt til å bruke sønnen for å komme seg hjem igjen etter at kalifatet hun så gjerne ville være med på feilet.

Forhåpentligvis opplyser mediene oss etterhvert om hva det feiler denne gutten ?

 

Endret av 0laf
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (2 timer siden):

Det var sanneleg ikkje eit sekund for seint!

 

FrP vil nekte ein norsk statsborgar å returnere til riket, i strid med den universelle menneskerettsfråsegna § 13 og grunnlova § 106. FrP vil straffe ho med eksil utan rettssak, i strid med den universelle menneskerettsfråsegna § 11 og § 9 og grunnlova § 96. Kva andre menneskerettar er FrP imot? Er det ikkje betre å ta vekk grunnlovsfesta menneskerettar for norske statsborgarar gjennom vedtak i stortinget enn ultimatum i regjering?

 

Det er lenge sidan FrP kunne kalle seg "lov og orden-partiet". Den siste tida har partiet sementert seg som eit lovbrytarparti. Heldigvis lot ikkje resten av regjeringa seg lokke av røvarbanden til å vere med på dette opplegget, og ein stor takk til Erna Solberg for å syne FrP vegen ut.  Eg tek det for gitt at det er Erna som har kasta dei ut, for FrP går neppe rundt og trur at dei får med seg eit fleirtal i Stortinget på slik kriminell framferd.

 

No vonar eg Erna, Kjell Ingolf og Trine stakar ut ein ny kurs for den nye regjeringa, og syner det ved å invitere MDG inn.

Har du den samme medlidenheten og empatien for de hunretusenvis av ofrene til IS i Syria og Irak som brutalt ble slaktet, ned, voldtatt og fratatt absolutt alt på det mest grusomme og sadistiske viset eller forsvinner den emaptien da disse aldri hadde norsk pass eller norsk statsborgerskap? Ute av syne og ute av sinn? Det er denne mentaliteten som jeg delvis klandrer media for som jeg synes gjennomsyrer hele debatten. IS sine ofre er tydeligvis veldig lite verdt i diskusjonen; de nevnes ikke; fordi vi ikke hører fra dem; media intervjuer dem ikke, eller i veldig liten grad. De møter liten empati eller medmenneskelighet fra de som snakker varmt om de såkalte IS-kvinnene som er langt fra uskyldige og selv aktivt støttet opp om det avskyelige og morderiske IS-regimet. Men min medmenneskelighet og empati er reservert for ofrene; muligens fordi jeg er mer internasjonalt rettet og ikke begrenser min medlidenhet til hvem som har norsk pass og hvem som ikke har det og det er ingen tvil om hvem som er offere og hvem som er overgripere i det marerittet som har foregått i Syria og Irak.

HVOR er den norske medlidenheten for DISSE syriske barna:

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-sanctions/syria-sanctions-indirectly-hit-childrens-cancer-treatment-idUSKBN16M1UW

Disse barna dør fordi vestlige land, inkludert Norge fører en sansksjonspolitikk som også inkluderer stans i kreftmedisin! Gråter KRF of disse barna? Og ja, både FRP og KRF har skyld i hva som skjer med disse barna. Men deres foreldre hadde jo aldri norsk pass så da har de nok(underbevist)mindre verdi for disse som mennesker.

Endret av Morromann
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (1 time siden):

Ein norsk statsborgar er ein norsk statsborgar, og har dei same rettane som alle andre norske statsborgarar.  (Og den gjeldande norske statsborgaren er fødd i Noreg, so kva du rablar om veit eg ikkje.)

 

Ja, jeg skjønner at du mener en IS-terroist har bedre rettigheter enn deres ofre dersom førstnevnte har norsk pass. Ofrene er det åpenbart ikke så farlig med dersom man skal tolke jussen som religion.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Ketill Jacobsen skrev (1 time siden):

 

At de går på en sak der en kvinne reiser til Syria i 2013 (før IS materialiserer seg) og lever der og får barn og trolig ikke gjør annet enn å ta seg av hjem og barn, er ganske utrolig. Og denne kvinnen skal være en fare for Norges sikkerhet! Det har hendt før at folk er blitt ideologisk/politisk/religiøst forblindet uten at vi har tatt fra dem statsborgerskap og ungene deres av den grunn. Ta nazister under krigen, AKP-ml'ere på syttitallet, diverse høyreekstreme etc.

 

Det er GODT DOOKUMENTERT at IS-kvinner gjorde mer enn kun å føde barn. Det er skrevet hyllemeter med bøker om temaet hvilken rolle de spilte i å spre propaganda for ondskapen og opptrådte som kvinnepoliti som tok vantro kvinner som slaver og selv voktet kvinner, og mindreårige jenter som deres teroristektemenn voldotk. En av de norske IS-kvinnene lo da hun ble konftonttert med drapene og volkdtektene av yazidier. De levde i hjemmene til familier de hadde slaktet ned. Barna også. IS korsfestet og brant folk levdnde. En virkelig avskyelig organisasjon og jeg finner ikke ord for hvor ignorante så mange nordmenn er for ofrenes lidelser. All sympati ligger åpenbart hos overgriperne.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Morromann said:

Har du den samme medlidenheten og empatien for de hunretusenvis av ofrene til IS i Syria og Irak som brutalt ble slaktet, ned, voldtatt og fratatt absolutt alt på det mest grusomme og sadistiske viset eller forsvinner den emaptien da disse aldri hadde norsk pass eller norsk statsborgerskap?

Dersom denne dama har drepe hundretusenvis og valdteke dei, skal ho sjølvsagt straffast for det, men menneskerettane hennar skal ikkje krenkast av den grunn.  Verda vert ikkje betre ved at sviliserte land som Noreg tek etter IS og vert usiviliserte.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (Akkurat nå):

Dersom denne dama har drepe hundretusenvis og valdteke dei, skal ho sjølvsagt straffast for det, men menneskerettane hennar skal ikkje krenkast av den grunn.  Verda vert ikkje betre ved at sviliserte land som Noreg tek etter IS og vert usiviliserte.

Hva er det som er usivilisert ved å la henne bli igjen i Syria, når det er dette hun har valgt selv? Hun er en terrorist for faen.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (17 minutter siden):

Jeg har misforstått saken? Du sier jo fortsatt "gidder ikke å hjelpe sykt barn fordi da må morra bli med".

Dersom det var alt du klarte å lese, så har du i hvert fall misforstått det jeg skrev.

Det er ikke snakk om å ikke "gidde", men hvem som bør ha rett på konsulær bistand.
Alle partier er enige om at syke barn bør ha rett på slik bistand, men ikke terrorister.

Man skulle jo uansett sende et fly ned etter gutten, det ville teknisk sett ikke vært noe problem å ta med moren, men på generelt grunnlag er det altså enighet om at hun ikke har rett på slik bistand.

Nå har man jo sendt ned et fly etter både moren, gutten og søsteren, ettersom det var eneste måten å gutten hjem på, når moren holdt barnet som gissel, men man kunne jo tatt med mange flere i flyet, det var god plass?

Det sitter over femti terrorister i al-Hol med tilknytning til Norge, flere av de kvinner og barn, man kunne sikkert funnet noen som ville vært med på flyturen, mener du de rett og slett ikke "gadd" å ta de med?

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...