Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

Jeg tar ETH per dag og tenker jeg få selge det til 3x senere. I praksis blir det 2x nå siden det steg ca 40% nå nylig. Hvis jeg skulle ha solgt på nivået som var for 1-2 uker siden er det ikke sikkert jeg hadde orket å mine til tross for el til noen få øre per kWh.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
BadCat skrev (31 minutter siden):

Jeg tar ETH per dag og tenker jeg få selge det til 3x senere. I praksis blir det 2x nå siden det steg ca 40% nå nylig. Hvis jeg skulle ha solgt på nivået som var for 1-2 uker siden er det ikke sikkert jeg hadde orket å mine til tross for el til noen få øre per kWh.

Edit: Beklager vi skulle kanskje ha tatt dette i miningtråden.

Vinterstid kommer jeg til å mine uansett om det er lønnsomt eller ikke. En panelovn på 2KW er rent tap. Da kan jeg heller ha en mining rig som bruker 2KW også har jeg litt igjen for det.

Endret av TheKims
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, det er en god følelse å ha skjermkort i stedet for meningsløse varmeovner. Jeg prøver å få til synergi alle steder det går. Et liv uten synergi er et tapsprosjekt. Folk klager på økonomien, jobbmarkedet og politikerne, men ser ikke at de selv stadig gjør ulønnsomme handlinger som kaster bort penger og tid. I dag kan man få penger for nesten alt. Man kan til og med få betalt for at andre ser på at man putter mat i munnen.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
BadCat skrev (1 minutt siden):

Ja, det er en god følelse å ha skjermkort i stedet for meningsløse varmeovner. Jeg prøver å få til synergi alle steder det går. Et liv uten synergi er et tapsprosjekt. Folk klager på økonomien, jobbmarkedet og politikerne og ser ikke at de selv gjør ulønnsomme handlinger som kaster bort penger og tid.

Vi er vel muligens litt ot nå. Vi skulle kanskje ha flyttet hit?  

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Er Komplett virkelig seriøse med den prisingen sin? 10.910 Kr. for et RTX 3060 TI?
https://www.komplett.no/product/1188489/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/asus-geforce-rtx-3060-ti-dual-mini-oc-v2

Man får jo kjøpt RTX 3080 for mindre - hos Komplett.
https://www.komplett.no/product/1190961/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/asus-geforce-rtx-3080-tuf-gaming-oc-v2

EDIT:
Hah! Må være noen fra Komplett her, for nå er det fikset! :mrgreen:

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, tkorsvold said:

Hva tenker dere om prisen? Nå har riktig nok GPU-prisene vært knallhøye i lang tid... Men dette er jo det samme som de ble solgt for da de kom (jeg så på 3080-prisene). I mitt hode burde det vært solide rabatter nå rett før 4000-serien kommer.

 

Det blir ALDRI solide rabatter på skjermkort. De har en tendens til bare å gå EOL og forsvinne til RMA etc...
Slik har det iallefall vært til nå. At det skal forandre seg spesielt tror jeg ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Just now, tkorsvold said:

Det virker unektelig slik. Jeg tenkte mer på at det nå ikke frister med et 3080-kort, f.eks. Ny generasjon frister mye mer. Og når 30xx-kortene fortsatt er høyt priset, blir det fort en ny GPU-generasjon på meg.

 

Kjøpe 2 år gammel tekk smaker alltid dårlig, iallefall om det ikkje er VELDIG billig :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal man ha noe må det være når det er nytt. Kan ikke se for meg at det er fornuftig å kjøpe senere med mindre det er til business hvor man tjener penger på bruken. "Beklager, skjermkortet ble spist opp av en grevling. Stømmekanalen tar en pause i 3 måneder til det lanseres nye skjermkort." I et sikt tilfelle må man kjøpe det som er å få tak i.

Dette er samme prinsippet som datomerkingen i dagligvaren. Kort holdbarhet = dårlig kjøp, med mindre prisen er lav. Det er fremdeles bruksverdi i en 2-3 år gammel komponent, men salgsverdien er i fritt fall.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
On 7/21/2022 at 2:15 AM, BadCat said:

Det er i alle fall en no brainer det jeg bor. "Priseksempler gitt dagens pris på 2,74 øre/kWh".

Det er stort sett techtubere med kostbar elektrisitet som ytrer at det for lengst er slutt. "Skal ikke jeg få, skal ingen andre heller."

Faren til Brian har jo jobbet med kjernekraft. Hva vet vel vi om at det står en minireaktor i kjelleren til Brian? :lol:

Lenke til kommentar
On 7/21/2022 at 2:34 AM, TheKims said:

De ser på kroner/dollar pr dag. Det man bør se på er heller hvor mye BTC/ETH etc man får pr dag. Vi er i et bearmarked, så ja prisen pr dag er lav visst du selger nå, men visst du holder på det til neste bullmarked, så kan du gange det med hvertfall 3x og mere. Det kan selvfølgelig gå andre veien også, men det tror ikke jeg visst man tenker i det lengere løp.

Tror egentlig at du har rett. Men, det er jo en valuta fundert på digitalt utregnede "innløsningsnøkler". Altså "luft. Men selv FIAT (fjatt) -currencies som NOK er jo nesten "luft" det også. Er vel noen statslovnader i form av obligasjoner bakom, er det ikke sånn det fungerer for NOK?

EDIT:

Det er sikkert gøy for mange å hoppe i kryptoens hoppeslott en stund. Og selvsagt ekstra gøy å bygge hoppeslottduken om du har ASICs el. skjermkort.

En er avhengig av at folk ikke får panikk, at det er et grått og et svart marked valutaen fortsetter å brukes på. Selv "hvite" investorer tjener jo penger ved å hoppe litt i hoppeslottet da. Regner med at salget av kryptovalutaen foregår 24/7 slik at man unngår voldsomme svingninger unntatt ved panikk, eller trege ledger kalkulasjoner? Har rett og slett ikke for mye peiling på helheten med krypto.

Krypto leverer jo til et marked som normale banker ikke kan levere til. Ergo har krypto en nisje. Samtidig så er det verre enn aksje- og valutahandel egentlig.

Endret av G
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...