Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

BadCat skrev (22 timer siden):

Jeg var heldigere med Suprim X enn Strix OC. 121-122 MH/s, 96-98 C memory, 51-53 GPU.

image.thumb.png.4202feb02f89184fa026ac85958269ce.png

Nå skal det nevnes at jeg har satt inn flere og bedre vifter. Kjøp minst 5000D hvis dere skal ha. 4000D er trangt å jobbe i, men det var 599 kr per stykk.

Dette er bare midlertidig for å sette kortet i arbeid. Det skal i en annen maskin når den er klar.

Annet budsjett alt er Phanteks P400 airflow, billig og litt mer plass, men 4000D/5000D er etter min mening penere. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 10/26/2021 at 9:55 AM, Theo343 said:

Et spørsmål jeg burde vite bedre på men som likevel kommer og biter meg i rumpa på litt ekstra trege høstdager. Det er ikke issue med min rig men med en kompis sin ift litt underpowered powersupply.

Litt brainfog for tiden men jeg ser for meg at om man har overkill PSU som må jobbe lettere så vil man med en god 1200W PSU ha mindre varmeutvikling fra PSUen når PCen trekker 750W.  Har man en grei 850W PSU vil det komme mer varme ut av PSUen.

Men så har man påstanden "er ikke 750W det samme uansett da og man får like mye varme fra det". Og det er her jeg mener at motstand og lederkapasitet kan forårsake mer varmeutvikling. Jeg husker ikke i farten hva disse lovene heter (tenker ikke på Ohms lov, mer i retning termodynamikk). Prinsippet kan vel sees i glødepære eller gamle sikringer, som riktignok også handler om resistans/ohm. Man får mer varmegang i en sikring som har for lav kapasitet og her går det på hvor mye ampere "strengen" er spekket til å tåle og at motstanden øker. En glødepære er vel ikke helt det samme da det benyttes metalurgi for å oppnå en leder med riktige egenskaper for å skape gløden uten at tråden ryker med en gang.

Er svaret så enkelt at det går på hva komponentene i PSUen er spekket til å tåle og dermed vil for høyt strømtrekk forårsake varmeutvikling? Eller går det på kjølekapasitet i PSUen og at kjøleribber ikke er spekket til å fjerne mer enn 800W varme? Evt. en kombinasjon av disse 2 som skaper økning i temperatur?

Hvis ikke andre har en oppklaring så vet jeg @Simen1 kan svare på stående fot hvorfor det blir mer varmeutvikling i en PSU med lavere kapasitet.

 

EDIT:
Beklager "mårrahjerne". Og joda vi kjøper en bedre PSU til han men likevel er teorien interessant.
 

For å få en glødepære til å gi varme evt. lyse opp rommet, så må det være en motstand der. Høyere spec'ede PSU-er ala Plat. / Titanium må være konstruert for å gi mindre motstand ved høy last.

Bare det å sende elektroner igjennom en leder forandrer faktisk på lederens motstand.

Den minste antydning til varmeproduksjon i ledere og komponenter leder til en kaskade. Det vil si at molekyler i metaller og halvledere (halvledere er med vilje høy motstand i, dets tilsiktede funksjon. Brukes en del i integrerte kretser for å skape transistorer bl.a., varmekabler på baderomsgulv m.m.) begynner å vibrere (får kinetisk energi). Da øker motstanden. Det er en grunn til at f.eks. superledere operer ved frosne temperaturer. Og at det er vanskelig å lage en superleder for romtemperatur, selv om det har vært forsøkt.

Nå vil ikke det være økonomisk forsvarlig å en gang tenke på å konstruere en superledende PSU, dersom det ikke skulle skje noe banebrytende utvikling. Tipper at det skjer "aldri".

Det kan jo hende at materialer som grafen kan gi oss litt bedre dippedutter også med tiden. Men det er nå litt tidlig enda. Og man snakker sannsynligvis ikke om superledere da, eller er man nære superledere med grafen?

Grafen (eng. Graphene)

https://en.wikipedia.org/wiki/Graphene#Properties

Quote

The corresponding resistivity of graphene sheets would be 10−6 Ω⋅cm. This is less than the resistivity of silver, the lowest otherwise known at room temperature.[73] However, on SiO
2 substrates, scattering of electrons by optical phonons of the substrate is a larger effect than scattering by graphene's own phonons. This limits mobility to 40000 cm2⋅V−1⋅s−1.[71]

Charge transport has major concerns due to adsorption of contaminants such as water and oxygen molecules. This leads to non-repetitive and large hysteresis I-V characteristics. Researchers must carry out electrical measurements in vacuum. The protection of graphene surface by a coating with materials such as SiN, PMMA, h-BN, etc., have been discussed by researchers. In January 2015, the first stable graphene device operation in air over several weeks was reported, for graphene whose surface was protected by aluminum oxide.[74][75] In 2015 lithium-coated graphene exhibited superconductivity, a first for graphene.[76]

Her:

Quote

Electrical resistance in 40-nanometer-wide nanoribbons of epitaxial graphene changes in discrete steps. The ribbons' conductance exceeds predictions by a factor of 10. The ribbons can act more like optical waveguides or quantum dots, allowing electrons to flow smoothly along the ribbon edges. In copper, resistance increases in proportion to length as electrons encounter impurities.[77][78]

 

Quote

If the mass in graphene can be controlled, electrons can be confined to massless regions by surrounding them with massive regions, allowing the patterning of quantum dots, wires, and other mesoscopic structures. It also produces one-dimensional conductors along the boundary. These wires would be protected against backscattering and could carry currents without dissipation.[100]

 

Endret av G
Lenke til kommentar
experten skrev (13 minutter siden):

Har nylig kjøpt MSI RTX 3080 SUPRIM X. Når bryteren for valg av bios står på "gaming" fungerer ikke kortet, får da bare svart skjerm. Hvis man velger "silent" slik kortet ble levert fungerer kortet som det skal. 

Noen som har noe ide hva som kan være galt?  

Prøv å oppdatere bios på HK.

Ellers har de prøvd diverse her:

https://www.techpowerup.com/forums/threads/3080-ti-suprim-x-dual-bios-problem.285636/

Endret av xClaymanx
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165
Kimelimm skrev (2 minutter siden):

Hei.

Sitter i dag med et GTX1080, kun spilt 1080 også.

Hva ville blitt den beste oppgradering av GPU for meg? Regner med at i ren ytelse er vel 1080 kraftigere enn 3060 f.eks.

Uten noen budsjett å gå etter, så er vel det eneste svaret RTX 3090.

Jeg har 1080TI og har vel funnet ut at RTX 3070TI er vel det "billigste" som er verdt å oppgradere til.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...