Gå til innhold

NVIDIA GeForce RTX 30xx tråden


Nizzen
Melding lagt til av Jarmo

Vennligst ikke ta AMD vs. Intel diskusjoner i denne tråden :)

Anbefalte innlegg

graavik skrev (2 minutter siden):

Jeg aner ikke hvor mye nevnte selskaper tar. De du nevner over er uansett mer en kun distribusjons-plattformer, slik som Epic Games, Steam (eller Apple App Store). Epic tar 12% mens Steam + Apple tar 30%. Steam + Apple fremstår som veldig grådige i forhold til Epic.

Det er godt mulig 30% er for høyt. Men å si at Apple er den store stygge ulven, når det er slik at alle tar 30% (bortsett fra Epic) blir feil. Apple er den minste plattformen til Fortnite/Epic. Derfor går Epic etter de først. Da en eventuell seier der, vil gi presedens for å gå etter konsollene også (de går jo også etter Android). Man har rimelig store skylapper om man tenker at det bare er Apple som er grådige her. Jeg forsvarer verken selskap A eller B, jeg er bare veldig kritisk til Epic og deres intensjoner. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Xiancorp skrev (5 timer siden):

3080 Tuf OC eller Suprim-X ? Er MSI-kortet verdt 2000kr ekstra ?

Ser ut som at Suprim-kortet er veldig god bang for buck om dagen. Veldig overrasket at de priser det så «lavt», sammenlignet med feks strix OC og Aorus xtreme. 
 

Og, det er mulig å faktisk få tak i (eller var).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, graavik said:

De tar vel 12% fra utviklerne, mens Steam tar 30%. Ser ingen grunn til å ikke stole på det. Hva både Epic og Steam evt. gjør i framtiden blir spekulasjoner og man må nesten forholde seg til hvordan ting er i dag.

Epic kjører så råtne businesspraksis at jeg aldri ville støttet dem.

Det hjelper lite om de tar 12% når utviklere ikke nødvendigvis får lov å distribuere hos dem - så har man eksklusivitetskjøret der de kjøper opp rettigheter til spill og låser dem til den elendige klienten de har som mangler svært mye funksjonalitet.

Steam har støttet pc-markedet hele veien - det var de som ble igjen da epic/Tim Sweeney høylydt ropte "FUCK PC GAMING" og løp til konsollene. At de later som om de er "the good guys" når de nå kommer krypende tilbake for å melke markedet Steam og indie-scenen har holdt i live gjennom de årene der mange mente pc-gaming var død, er lite annet enn patetisk.

Steam har også andre ordninger som gjør at 30%-argumentet faller igjenom. De gir bl.a. utviklere lov til å selge så mange nøkler de vil på andre platformer (inkludert sine egne) helt gratis. En utvikler som vil selge spillet selv, kan mao. ta 100% fortjeneste samtidig som han har verdens største platform til å ta hele "logistikken" rundt det.

Google gjerne historien til han som laget spillet DARQ - kortversjonen er at epic ga ham et tilbud om en eksklusivitetsavtale hos dem. Han sa nei da han ønsket å distribuere spillet på flere platformer. Epic sa da at han bare kunne glemme å få det på epic - om han ikke ville gi dem eksklusivitet, så var det uaktuelt for epic å ha noe med det å gjøre.

De er ikke utviklerenes venn slik de liker å fremstille seg.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 minutter siden):

Kan aldri i verden tenke meg det. Kjøleren til Aorus Xtreme er uten like.

Har du sett hvor stort suprim er? 

https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-3080-suprim-x/2.html

Dimensions of the card are 33.5 x 14 cm. This is a very long card, please beware of the dimensions.

See what I mean? The Suprim X is huge, noticeably bigger than the Gaming X Trio or even RTX 3090 FE. The two small cards on the left? Those are the RTX 3080 Founders Edition and Radeon RX 6800 XT—not so small at all.

dimensions.jpg

comparison.jpg

Lenke til kommentar

Har du sett hvor stor Aorus Xtreme er? 😛 Strim er noe lenger, men Xtreme er en del høyere. Uansett interessant kort ja. Jeg satt å så på alle 100 kortene på komplett fra de kom ut. Under 10k for 3080 var interesting.


Hvilken driver kjører dere med CP2077 i morgen?

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Kryptodebunker said:

Hehe Arous er feit ja 😉 👍 

Har prøvd å få tak i det, men Suprim gjør samme nytten. 

Jeg skal kjøre nyeste som er tilgjengelig fra Nvidia. 

Tenker Suprim er et knallalternativ når man ikke fikk tak i ROG Strix eks :) I grunn top-4 kort det der med FTW, STRIX, XTREME. Prisen var jo spesielt bra for så bra egenskaper.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 minutt siden):

jeg listet dimensjonene over :)

Jeg ser det nå. Aorus Xtreme er kortere men tykkere. 

Personlig fan av vannblokk på kortet. Men hvis dette strømsluket fortsetter får jeg kanskje prøve med en topp utgave. Varme er jo aldri et problem med vann og fornuftig størrelse på radiator. 

Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Evil-Duck avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...